Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, m_zaxarias είπε

Άρα δεν προστατεύομαστε από κανέναν και τίποτα γι αυτές τις περίπτωσεις. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μια ηλεκτρική σύσκευη μια οικιακή συσκευή με το οτιδήποτε τέλος πάντων. Δίνεις τόσα λεφτά για να πάρεις ένα τρακαρισμένο αμάξι για καινούργιο καλύτερα να έπαιρνα μετά χειρισμενο δλδ πιο σίγουρος θα μπορούσα να ήμουν.

Τα παραλές, ένα αυτοκίνητο που έχει ζημιές σε προφυλακτήρα και πόρτα, έστω ακόμα και αν είναι τόσο μεγάλες ώστε να χρειαστεί να αλλαχτούν τα κομμάτια αυτά, ΔΕΝ θεωρείται τρακαρισμένο.

• Like 1
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Εντάξει, μιλάς για 8 χρόνια, να το βρισκες στις 8 μέρες ή στις 8 βδομάδες, να πεις έχει νόημα να ψαχτείς (αν και είδες τι έγραψε ο @Joshua21 )

8 χρόνια μετά τι να λέμε... 

Εεεε προφανώς υποτίθεται ότι αγοράζεις καινούργιο αμάξι σου δίνει εγγύηση το πας για όλα τα σέρβις στην αντιπροσωπεία πως γίνεται να προστατευθείς αλλιώς δηλαδή; Άμα είναι έτσι να πάρω και αμάξι με γυρισμένα χιλιόμετρα και επειδή το πάω τα πρώτα 5 χρόνια αντιπροσωπεία για σέρβις μα το κάνουν γαργάρα και στο πρώτο σέρβις που θα το πάω άλλου μόλις λήξει η εγγύηση να το μάθω. Λογική είναι αυτή;

Δημοσ.

Εεεε προφανώς υποτίθεται ότι αγοράζεις καινούργιο αμάξι σου δίνει εγγύηση το πας για όλα τα σέρβις στην αντιπροσωπεία πως γίνεται να προστατευθείς αλλιώς δηλαδή; Άμα είναι έτσι να πάρω και αμάξι με γυρισμένα χιλιόμετρα και επειδή το πάω τα πρώτα 5 χρόνια αντιπροσωπεία για σέρβις μα το κάνουν γαργάρα και στο πρώτο σέρβις που θα το πάω άλλου μόλις λήξει η εγγύηση να το μάθω. Λογική είναι αυτή;

Εσύ αν ήσουν δικαστής ας πούμε και σου ερχόταν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που έχει κάνει μήνυση στον αντιπρόσωπο μετά από 10 χρόνια αφότου αγόρασε το αμάξι, τι θα έκανες δηλαδή ; 

Πως μπορεί να στοιχειοθετηθεί δικαστικά ένα τέτοιο περιστατικό ; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Τα παραλές, ένα αυτοκίνητο που έχει ζημιές σε προφυλακτήρα και πόρτα, έστω ακόμα και αν είναι τόσο μεγάλες ώστε να χρειαστεί να αλλαχτούν τα κομμάτια αυτά, ΔΕΝ θεωρείται τρακαρισμένο.

Ούτε καινούργιο θεωρείται όμως φίλε μου και προφανώς δεν θα το αγόραζα ούτε εγώ ούτε εσυ άμα στο έλεγαν εκτός και αν σου χαμήλωναν την τιμή και ήταν εν γνώση σου τέλος πάντων. Μην προσπαθείς να με πείσεις ότι είναι λογικό και νόμιμο όλο αυτό!

Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Εσύ αν ήσουν δικαστής ας πούμε και σου ερχόταν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που έχει κάνει μήνυση στον αντιπρόσωπο μετά από 10 χρόνια αφότου αγόρασε το αμάξι, τι θα έκανες δηλαδή ; 

Πως μπορεί να στοιχειοθετηθεί δικαστικά ένα τέτοιο περιστατικό ; 

Δεν έχω βγάλει νομική προφανώς αλλιώς θα την αναλάμβανα μόνος μου την υπόθεση. 😜 Ούτε γνώσεις δικηγορίας έχω γαιυτο γράφω για να διαφωτίσει κάποιος με ανάλογο εμπειρία η γνώσεις δικηγορίας ας πούμε 

Δημοσ.

Ούτε καινούργιο θεωρείται όμως φίλε μου και προφανώς δεν θα το αγόραζα ούτε εγώ ούτε εσυ άμα στο έλεγαν εκτός και αν σου χαμήλωναν την τιμή και ήταν εν γνώση σου τέλος πάντων. Μην προσπαθείς να με πείσεις ότι είναι λογικό και νόμιμο όλο αυτό!

Φίλε μου δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να σε πείσω για απολύτως τίποτα. Συμβουλή ζήτησες και στη δώσαμε, αν δεν σ' αρέσει, τότε απλά μην την λαμβάνεις υπόψιν :)

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έχει ήδη γράψει πως η ζημιά ήταν σε πόρτα και σε προφυλακτήρα, "σοβαρή στούκα" δεν το λες σε καμία περίπτωση. Φαντάσου πως πέρασαν 8 χρόνια και δεν το πήρε χαμπάρι, μόνο το μάτι του επαγγελματία και μετά από έλεγχο κατάφερε να το εντοπίσει.

Και επειδή έχει πάρει πόρτα και προφυλακτήρα τι σημαίνει; Οτι δεν μπορεί να χει πάρει και αμάξωμα;

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, donblunts είπε

Και επειδή έχει πάρει πόρτα και προφυλακτήρα τι σημαίνει; Οτι δεν μπορεί να χει πάρει και αμάξωμα;

Ε λίγο χλωμό να πάρει το αμάξωμα από πόρτα ή από προφυλακτήρα, ειδικά κιόλας όταν η πόρτα και ο προφυλακτήρας επισκευάστηκαν τα ίδια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποιο γρατζουνισμα, η βαθουλωμα κατα την φορτο-εκφορτωση, ειτε στο καραβι, ειτε στο φορτηγο μεταφορας, οπου το ξαναβαψαν και το κουκουλωσαν.Το βρηκες μετα απο 8 χρονια, που εαν  δεν το πουλουσες ισως να μην το εβρισκες ποτε.Το κανεις μεσανατολικο- κυπριακο συζητημα και το μονο που κανεις ειναι να χαλας την ψυχικη σου υγεια.

Το εδωσες αντε γεια.Ειναι σαν να ανακαλυπτει καποιος μετα τον χωρισμο, οτι η γυναικα τελικα δεν ηταν παρθενα.Ουτως η αλλως, τωρα την πηδαει αλλος.:D

Επεξ/σία από toyo73
  • Like 6
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά εαν μου έκαναν τέτοιο πράγμα θα το έπαιρνα απόφαση οτι δεν μπορώ να κάνω τίποτα στο θέμα του να διεκδικήσω από αυτούς αποζημίωση , αλλά από την άλλη όπου σταθώ και όπου βρεθώ , σε γνωστούς , φίλους και όσους άλλους μπορούσα θα τους έλεγα το περιστατικό για να καταφέρω έστω και σε έναν να αποτρέψω αγορά από τη συγκεκριμένη εταιρία-όμιλο.Τουλάχιστον σαν ηθική αποζημίωση.

P.S εαν θες στείλε μου μήνυμα την εταιρία αν και είπες οτι είναι Γερμανική και ποτέ δεν είχα σκοπό στη ζωή μου να αγοράσω από τους συγκεκριμένους.

• Like 4
Δημοσ.

Αν δεν είναι εισαγωγής θα μπορούσες έστω μέσω Εφορίας να βρεις τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Μόνο αυτός μπορεί να βεβαιώσει ότι το ατύχημα έγινε πριν πουληθεί το αυτοκίνητο σε σένα αν το θέλει.Προφανώς αυτός δεν θα το έκρυψε από την αντιπροσωπεία σίγουρα θα του το πήραν με μειωμένη τιμή σαν τρακαρισμένο και θα τους έχει άχτι γιατί σε σένα το πούλησαν σαν ατρακάριστο σε υψηλή τιμή.

Τώρα αν αυτός δεν το παραδεχτεί δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε γιατί κάλιστα μπορεί μετά να τον χρησιμοποιήσει και η αντιπροσωπεία και να στραφεί εναντίον σου για ψευδή μήνυση συκοφαντική δυσφήμιση και δεν συμμαζεύεται. 

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

10 χρόνια αφότου αγόρασε το αμάξι, τι θα έκανες δηλαδή

Πάντως σύμφωνα με τον νόμο επειδή πρόκειται για πλημμελήμα, αυτό παραγράφεται μετά την πενταετία.

Και εννοεί πενταετία από την τέλεση,όχι από τον χρόνο που ο θιγομενος λάβει γνώση....

Με λίγα λόγια έχει παράγραφει.

Στο δια ταύτα.

Πολλές φορές κατά την μεταφορά γίνονται τέτοιες μικροζημιες τις οποίες τις επισκευάζει η αντιπροσωπεία κ το πουλάει κανονικά.

Ούτε εμένα θα μου άρεσε βέβαια αλλά δεν πρόκειται κ για κινητήρα ή κάποιο από τα σοβαρά συστήματα του αυτοκινήτου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Αν δεν είναι εισαγωγής θα μπορούσες έστω μέσω Εφορίας να βρεις τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Μόνο αυτός μπορεί να βεβαιώσει ότι το ατύχημα έγινε πριν πουληθεί το αυτοκίνητο σε σένα αν το θέλει.Προφανώς αυτός δεν θα το έκρυψε από την αντιπροσωπεία σίγουρα θα του το πήραν με μειωμένη τιμή σαν τρακαρισμένο και θα τους έχει άχτι γιατί σε σένα το πούλησαν σαν ατρακάριστο σε υψηλή τιμή.

Τώρα αν αυτός δεν το παραδεχτεί δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε γιατί κάλιστα μπορεί μετά να τον χρησιμοποιήσει και η αντιπροσωπεία και να στραφεί εναντίον σου για ψευδή μήνυση συκοφαντική δυσφήμιση και δεν συμμαζεύεται. 

Προφανώς το αυτοκίνητο είναι καινούργιο δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το να ψάξω να βρω τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του εφόσον ο πρώτος ιδιοκτήτης είμαι εγώ σαν «καινούργιο» που το πήρα!

Δημοσ.

Προφανώς το αυτοκίνητο είναι καινούργιο δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το να ψάξω να βρω τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του εφόσον ο πρώτος ιδιοκτήτης είμαι εγώ σαν «καινούργιο» που το πήρα!

Σόρυ δεν το είχα καταλάβει νόμιζα ότι το πήρες μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση και διαπίστωσες τη ζημιά.

Αλλά καινούργιο και επισκευασμένο πρώτη φορά ακούω.Απατεώνες αλλά όπως είπαν και οι άλλοι δυστυχώς δεν θα βγάλεις άκρη  αφού δεν έχεις κάποια απόδειξη και είναι ο λόγος σου εναντίον του δικού τους και πιθανώς θα βγεις και χαμένος.

• Like 1
Δημοσ.

Εσύ πρέπει να αποδείξεις ότι ο άλλος είναι ένοχος, όχι ο άλλος ότι αθώος

Αν καταφέρεις να αποδείξεις ότι αγόρασες refurbished και όχι καινούριο, τότε ίσως καταφέρεις να πάρεις ένα 30-50% κάτω από την αξία του και ίσως να το πας και για απάτη (απάτη = κάτι που παρουσιάζω για κάτι άλλο)

Καλό κουράγιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...