Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν καινούργιο αμάξι με παραγγελία από ελληνική αντιπροσωπεία (δεν θίγουμε ονόματα ακόμα) το παραλαμβάνω όλα καλά όλα ωραία. Το βάζω να το πουλήσω μετά από 8 χρονάκια και ο αγοραστής -εφόσον καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβάται- το πήγε σε μηχανικό και λαμαρινά. Όπου εκεί λοιπόν διαπιστώθηκε ότι το αμάξι είχε χτυπήσει σε πίσω αριστερή πόρτα και προφυλακτήρα είχε φτιαχτεί και είχε πουληθεί σε μένα για καινούργιο από την αντιπροσωπεία. Προφανώς έψαξα με αριθμό πλαισίου κλπ αλλά δεν υπάρχει κάποιο ατύχημα δηλωμένο η έστω να φαίνεται κάπου. Η αγορά έγινε εν τέλη από τον ενδιαφερόμενο προφανώς με ψαλίδι από μέρους μου λόγω του «τρακαρίσματος». Και ερωτώ εγώ πως μπορώ να κινηθώ για αυτήν την κοροϊδία από την αντιπροσωπεία και γενικά από την γερμανική εταιρεία; Έστειλα επιστολή στα κεντρικά της στην Ελλάδα αλλά δεν έβγαλα κάποια άκρη. Μέσω του συνηγόρου καταναλωτή ίσως μπορώ να κάνω κάτι; 

• Sad 1
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για αρχή εξήγησε μου κάτι, πως θα καταφέρεις να αποδείξεις ότι η ζημιά και η επισκευή στο αυτοκίνητο σου προηγήθηκαν της παράδοσης του σε εσένα από την αντιπροσωπεία?

Για την ιστορία έχω πάθει ακριβώς το ίδιο, και παρόλο που πλήρωσα ώστε να γίνει μήνυση και δικαστήριο δεν κατάφερα απολύτως τίποτα. Και υπόψιν η μήνυση έγινε κάπου 5 μήνες μετά την αγορά του αυτοκινήτου, και όχι 8 χρόνια μετά.

• Like 2
Δημοσ.

Γιαυτο ζητάω συμβουλές γιατί δεν ξέρω τι να κάνω. Επίσης όμως πως μπορούν να αποδείξουν αυτοί δλδ ότι δεν έγινε πριν μου το πουλήσουν. Είναι ακριβώς το ίδιο θεωρώ. Δλδ δεν μπορούμε να προστατευτούμε από τέτοιου είδους αλητείες των αντιπροσωπειών; Η μήπως θα πρέπει κάθε καινούργιο αμάξι που θα παίρνουμε να το τρέχουμε σε μηχανικούς και λαμαρίναδες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, m_zaxarias είπε

Λοιπόν καινούργιο αμάξι με παραγγελία από ελληνική αντιπροσωπεία (δεν θίγουμε ονόματα ακόμα) το παραλαμβάνω όλα καλά όλα ωραία. Το βάζω να το πουλήσω μετά από 8 χρονάκια και ο αγοραστής -εφόσον καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβάται- το πήγε σε μηχανικό και λαμαρινά. Όπου εκεί λοιπόν διαπιστώθηκε ότι το αμάξι είχε χτυπήσει σε πίσω αριστερή πόρτα και προφυλακτήρα είχε φτιαχτεί και είχε πουληθεί σε μένα για καινούργιο από την αντιπροσωπεία. Προφανώς έψαξα με αριθμό πλαισίου κλπ αλλά δεν υπάρχει κάποιο ατύχημα δηλωμένο η έστω να φαίνεται κάπου. Η αγορά έγινε εν τέλη από τον ενδιαφερόμενο προφανώς με ψαλίδι από μέρους μου λόγω του «τρακαρίσματος». Και ερωτώ εγώ πως μπορώ να κινηθώ για αυτήν την κοροϊδία από την αντιπροσωπεία και γενικά από την γερμανική εταιρεία; Έστειλα επιστολή στα κεντρικά της στην Ελλάδα αλλά δεν έβγαλα κάποια άκρη. Μέσω του συνηγόρου καταναλωτή ίσως μπορώ να κάνω κάτι; 

και που ξερεις οτι δεν ηταν ολοι συνενοημενοι για να γλιτωσουν λεφτα? ???να εδωσε σε μηχανικο και λαμαρινα λεφτα αποκατω για να σου πουν οτι ειπωθηκε?

Επεξ/σία από forgotten
  • Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, donblunts είπε

Αυτη τη λαμογιά να την έχει κάνει Έλληνας;

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ

Ναι προφανώς προκειμένου να πάρει ολόκληρη την αξία του οχήματος η αντιπροσωπεία και όχι μειωμένη όπως αξίζει σε ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Το θέμα είναι πως δεν γίνεται να μην μπορώ να προστατευθω σαν καταναλωτής από κάτι τέτοιο!

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, m_zaxarias είπε

Γιαυτο ζητάω συμβουλές γιατί δεν ξέρω τι να κάνω. Επίσης όμως πως μπορούν να αποδείξουν αυτοί δλδ ότι δεν έγινε πριν μου το πουλήσουν. Είναι ακριβώς το ίδιο θεωρώ. Δλδ δεν μπορούμε να προστατευτούμε από τέτοιου είδους αλητείες των αντιπροσωπειών; Η μήπως θα πρέπει κάθε καινούργιο αμάξι που θα παίρνουμε να το τρέχουμε σε μηχανικούς και λαμαρίναδες;

Το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό. Εσύ είσαι αυτός που ισχυρίζεται ότι είχε γίνει πριν το παραλάβεις άρα εσύ πρέπει να αποδείξεις τον ισχυρισμό, και όχι ο άλλος που δεν αποδέχεται τον δικό σου ισχυρισμό.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, m_zaxarias είπε

Ναι προφανώς προκειμένου να πάρει ολόκληρη την αξία του οχήματος η αντιπροσωπεία και όχι μειωμένη όπως αξίζει σε ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Το θέμα είναι πως δεν γίνεται να μην μπορώ να προστατευθω σαν καταναλωτής από κάτι τέτοιο!

Όπως σου προείπαν, και νομίζω πως αυτό είναι και το λογικό, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Κυρίως γιατι δεν μπορείς να αποδείξεις πως έτσι ήταν πρωτού το πάρεις.

Ήταν τόσο σοβαρή η στούκα; Είναι στραβό; Τι;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, donblunts είπε

Όπως σου προείπαν, και νομίζω πως αυτό είναι και το λογικό, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Κυρίως γιατι δεν μπορείς να αποδείξεις πως έτσι ήταν πρωτού το πάρεις.

Δεν είχε πάρει σασί κλπ είχε στην πισω πόρτα από του οδηγού χτυπήσει και φτιαχτεί και στον προφυλακτήρα μεγάλο κομμάτι φάνηκε αλλά δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς σε αυτές τις περιπτώσεις προφανώς. 

Δημοσ.

Όσα αυτοκίνητα τα χτυπάνε κατά την μεταφορά τους στην αντιπροσωπεία, επισκευάζονται και πουλιούνται σαν καινούργια.

Φυσικά και δεν το μαθαίνεις έως ότου το πας σε ένα συνεργείο, από την άλλη εφόσον η ζημιά ήταν επιφανειακή, ελπίζω να μην μείωσες πολύ την τιμή του στην μεταπώληση.

3 λεπτά πριν, m_zaxarias είπε

Πέρασαν 8 χρόνια από την αγορά και τώρα δεν το έχεις καν στην κατοχή σου, δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, donblunts είπε

Έχει ήδη γράψει πως η ζημιά ήταν σε πόρτα και σε προφυλακτήρα, "σοβαρή στούκα" δεν το λες σε καμία περίπτωση. Φαντάσου πως πέρασαν 8 χρόνια και δεν το πήρε χαμπάρι, μόνο το μάτι του επαγγελματία και μετά από έλεγχο κατάφερε να το εντοπίσει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό. Εσύ είσαι αυτός που ισχυρίζεται ότι είχε γίνει πριν το παραλάβεις άρα εσύ πρέπει να αποδείξεις τον ισχυρισμό, και όχι ο άλλος που δεν αποδέχεται τον δικό σου ισχυρισμό.

Άρα δεν προστατεύομαστε από κανέναν και τίποτα γι αυτές τις περίπτωσεις. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μια ηλεκτρική σύσκευη μια οικιακή συσκευή με το οτιδήποτε τέλος πάντων. Δίνεις τόσα λεφτά για να πάρεις ένα τρακαρισμένο αμάξι για καινούργιο καλύτερα να έπαιρνα μετά χειρισμενο δλδ πιο σίγουρος θα μπορούσα να ήμουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, m_zaxarias είπε

Άρα δεν προστατεύομαστε από κανέναν και τίποτα γι αυτές τις περίπτωσεις. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μια ηλεκτρική σύσκευη μια οικιακή συσκευή με το οτιδήποτε τέλος πάντων. Δίνεις τόσα λεφτά για να πάρεις ένα τρακαρισμένο αμάξι για καινούργιο καλύτερα να έπαιρνα μετά χειρισμενο δλδ πιο σίγουρος θα μπορούσα να ήμουν.

Εντάξει, μιλάς για 8 χρόνια, να το βρισκες στις 8 μέρες ή στις 8 βδομάδες, να πεις έχει νόημα να ψαχτείς (αν και είδες τι έγραψε ο @Joshua21 )

8 χρόνια μετά τι να λέμε... 

Επεξ/σία από AristidisZ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...