Joshua21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε Στην Αλφα, μου δείχνει διαθέσιμο όριο εφάπαξ αγορών το όριο μείον την πρώτη δόση του προϊόντος, όχι την συνολική αξία του. Αυτό μου φαίνεται περίεργο. Κάποιες πιστωτικές κάρτες έχουν άλλο πιστωτικό όριο για δόσεις, και άλλο για εφάπαξ αγορές.
alexiko Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Στην alpha είχα την αίσθηση ότι είναι συνολικό και ενιαίο το όριο. Έχει εκκαθαριστεί η συναλλαγή με τις δόσεις;
Swimmer21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 47 minutes ago, alexiko said: Στην alpha είχα την αίσθηση ότι είναι συνολικό και ενιαίο το όριο. Έχει εκκαθαριστεί η συναλλαγή με τις δόσεις; Φαίνεται κανονικά τα χρήματα να έχουν δεσμευτεί και τα εμφανίζει ως πόσο να πληρωθεί στην επόμενη πληρωμή.
M A T R I X Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, Swimmer21 είπε Στην Αλφα, μου δείχνει διαθέσιμο όριο εφάπαξ αγορών το όριο μείον την πρώτη δόση του προϊόντος, όχι την συνολική αξία του. Αυτό μου φαίνεται περίεργο. Γιατί σου φαίνεται περίεργο; Από τη στιγμή που η Alpha Bank δεσμεύει μήνα-μήνα σε πρόγραμμα δόσεων, την 1η δόση σε έχει "χρεώσει" , την οποία θα πρέπει να την εξοφλήσεις μέσα στο μήνα αλλιώς θα φας τόκο. Σωστά σου δείχνει το υπόλοιπο ποσό το οποίο είναι 1400€. Που μπερδεύεσαι; Η Πειραιώς για παράδειγμα άπαξ και αγοράσεις κάτι με δόσεις, δεσμεύει όλο το ποσό από τον λογαριασμό σου. ΠΧ αγοράζεις ένα προϊόν αξίας 500€ σε 5 δόσεις. Σου δεσμεύει και τα 500€ και κάθε μήνα σου αποδεσμεύει τη δόση. Ότι χειρότερο υπάρχει γενικότερα η Πειραιώς 🙂
kax54638 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 H alpha bank έχει δυο όρια στην πιστωτική. Ένα για αγορά εφάπαξ και ένα με δόσεις. Αυτό που σου δείχνει είναι το εφαπαξ. Για να μάθεις εκείνο με δόσεις πρέπει να πάρεις τηλέφωνο ή νομίζω ανάλυση κάρτας από ΑΤΜ. Χονδρικά αν έχεις όριο 1500 και έκανες αγορά 500 σε δόσεις έχεις υπόλοιπο 1400 για εφάπαξ αγορές και 100 για αγορές σε δόσεις.
Bitbit Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 κάτι ευχάριστο που πρόσεξα εδώ και 1-2 μήνες. Η eurobank επιτέλους εμφανίζει στο site το υπόλοιπο των δόσεων οπότε έχεις πλήρη εικόνα. Απορώ γιατί τους πήρε τόσο για να το κάνουν. Μέχρι τώρα έπρεπε να τους πάρεις τηλέφωνο για να σου πούνε το όριο των δόσεων που έχεις.
Stam53 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 5 ώρες πριν, Bitbit είπε κάτι ευχάριστο που πρόσεξα εδώ και 1-2 μήνες. Η eurobank επιτέλους εμφανίζει στο site το υπόλοιπο των δόσεων οπότε έχεις πλήρη εικόνα. Απορώ γιατί τους πήρε τόσο για να το κάνουν. Μέχρι τώρα έπρεπε να τους πάρεις τηλέφωνο για να σου πούνε το όριο των δόσεων που έχεις. Πράγματι μεγάλο βήμα στην εξυπηρέτηση των πελατών της! Αν μάλιστα καταφέρουν να στέλνουν τους λογαριασμούς των πιστωτικών καρτών πριν τη λήξη πληρωμής τους ακόμα καλύτερα. Αα ξέχασα στη γειτονιά το ένα ταμείο που είχε τώρα πια ανοίγει για 1 ώρα το πρωί και 1 ώρα το μεσημέρι! και για ραντεβού μετά 1-2 βδομάδες, αλλά δεν πειράζει, θα βγάλει τουλάχιστον από τη μυιγα ξύγκι για τους μετόχους της.
Keosen Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Swimmer21 είπε Έστω ότι έχω μια πιστωτική με όριο 1500€. Αγοράζω ένα φούρνο που κάνει 500€ και το βάζω σε 5 δόσεις των 100€. Διαθέσιμο υπόλοιπο αγορών πλέον θα έχω 1400€ αμέσως. Μπορώ να αγοράσω κάτι ύψους 1450€ και να το βάλω σε δόσεις επίσης των 100€; Μπορώ δηλαδή να κάνω αγορές άνω των 1500€ αρκεί οι δόσεις μου να μένουν σαν σύνολο κάτω από το όριο των 1500€ η αυτό το όριο αναφέρεται στην αξία των προϊόντων; Αν ειχες 1400 θα μπορουσες να κανεις 15 αγορες των 1000€ με δοση 100€x15, δηλαδη συνολικου κοστους 15.000€ με μια καρτα 1500€ ή θα μπορούσες να πάρεις κάτι που κοστιζει 36000€ με 24 δοσεις των 1500€ σου φαινεται λογικο? Αν εχανες δοση δε, θα κατεληγες να χρωστας ποσο πολλαπλασιο του οριου της καρτας χωρις καν να συνυπολογισεις τους τοκους. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2022 από Keosen
spiritclay Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 καλησπέρα. συνηθως ποσο ειναι το κατώτερο ετήσιο εισόδημα ετσι ωστε να εγκριθει η εκδοση μιας κάρτας?
PharmChem Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, spiritclay είπε καλησπέρα. συνηθως ποσο ειναι το κατώτερο ετήσιο εισόδημα ετσι ωστε να εγκριθει η εκδοση μιας κάρτας? Η αλήθεια είναι δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Συνεκτιμούν εκκαθαριστικό, μισθοδοσία, το αν η εργασία είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή αορίστου, ιστορικό ευπηρέτησης οφειλών και πάει λέγοντας. Π.χ. μου ενέκριναν πιστωτική από Πειραιώς πριν λίγους μήνες (όλα μέσω e-banking) με μικρό εκκαθαριστικό, ίσως λόγω "καλής" μισθοδοσίας. Αν μπορείς να κάνεις αίτηση μέσω e-banking χωρίς να τρέχεις σε κατάστημα μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια, ασχέτως εκκαθαριστικού, μπορεί να εγκριθεί.
Bitbit Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, spiritclay είπε καλησπέρα. συνηθως ποσο ειναι το κατώτερο ετήσιο εισόδημα ετσι ωστε να εγκριθει η εκδοση μιας κάρτας? δεν υπάρχει κανόνας κι ας λένε ό,τι θέλουν μερικοί. Μετράνε πολλά. Από προσωπική εμπειρία, μου εγκρίθηκε εμένα κάρτα και άλλοι με διπλάσιο εισόδημα (κυριολεκτικά όμως) φάγανε άκυρο. Φαντάσου να είμαι εγώ μόνος με δικό μου σπίτι και να μη χρωστάω πουθενά και εισόδημα πχ 5000€ κι ένας άλλος με διπλάσιο εισόδημα, παντρεμένος με παιδιά και να μένει στο νοίκι. Σε ποιον είναι πιο λογικό να εγκριθεί η κάρτα; Σε αυτόν με τα 5000 ή τα 10000? 1
GREGORYMO Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Έχω μια πιστωτική κάρτα της Πειραιώς που δεν την χρησιμοποιω και λήγει τώρα 06/23. Τι κάνω? Ακύρωση?
Mr_Terror Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Αν δεν την θελεις ζητας ακυρωση πριν εκδοθει η καινουργια και χρεωθεις την συνδρομη (αν εχει συνδρομη). Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από Mr_Terror
GREGORYMO Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε Αν δεν την θελεις ζητας ακυρωση πριν εκδοθει η καινουργια και χρεωθεις την συνδρομη (αν εχει συνδρομη). Λήγει 06/23. Προλαβαίνω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα