Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Έχω διαβάσει διάφορα για το ζήτημα, αλλά θα ήθελα μερικές γνώμες ακόμη για το τι μπορεί να συμβαίνει.

Σε Toyota Yaris του 2007 1.3 vvti υπάρχει αισθητή οσμή βενζίνης στην καμπίνα - σαν άκαυτη βενζίνη εννοώ, καμία σχέση με αυτά που μυρίζουμε π.χ. πίσω από μια εξάτμιση- (ειδικά όταν ζορίζεται λίγο, σε ανηφόρες κτλ περισσότερο - αλλά όχι ΜΟΝΟ εκεί).

Όταν κλείνω τα παράθυρα η οσμή παύει να υπάρχει ή τουλάχιστον δεν είναι αισθητή σε εμένα. Έχει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα/παρόμοια εμπειρία με το συγκεκριμένο θέμα με ίδιο ή άλλο μοντέλο;

Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την τάπα της βενζίνης γιατί έχει ελεγχθεί και είναι εντάξει/κλείνει εντάξει - άλλωστε απ' την στιγμή που η τάπα είναι πίσω αριστερά κατά την κίνηση νομίζω ότι η οσμή θα έφευγε πίσω κατά βάση και δεν θα εισχωρούσε τόσο έντονα στην καμπίνα. Κάτι άλλο που μπορεί να συμβαίνει; Να διευκρινίσω πως το φλοτέρ έχει αλλαχθεί πολύ πρόσφατα.

Επεξ/σία από jeandoumpier
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 9/8/2019 στις 7:57 ΠΜ, jeandoumpier είπε

Καλησπέρα.

Έχω διαβάσει διάφορα για το ζήτημα, αλλά θα ήθελα μερικές γνώμες ακόμη για το τι μπορεί να συμβαίνει.

Σε Toyota Yaris του 2007 1.3 vvti υπάρχει αισθητή οσμή βενζίνης στην καμπίνα - σαν άκαυτη βενζίνη εννοώ, καμία σχέση με αυτά που μυρίζουμε π.χ. πίσω από μια εξάτμιση- (ειδικά όταν ζορίζεται λίγο, σε ανηφόρες κτλ περισσότερο - αλλά όχι ΜΟΝΟ εκεί).

Όταν κλείνω τα παράθυρα η οσμή παύει να υπάρχει ή τουλάχιστον δεν είναι αισθητή σε εμένα. Έχει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα/παρόμοια εμπειρία με το συγκεκριμένο θέμα με ίδιο ή άλλο μοντέλο;

Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την τάπα της βενζίνης γιατί έχει ελεγχθεί και είναι εντάξει/κλείνει εντάξει - άλλωστε απ' την στιγμή που η τάπα είναι πίσω αριστερά κατά την κίνηση νομίζω ότι η οσμή θα έφευγε πίσω κατά βάση και δεν θα εισχωρούσε τόσο έντονα στην καμπίνα. Κάτι άλλο που μπορεί να συμβαίνει; Να διευκρινίσω πως το φλοτέρ έχει αλλαχθεί πολύ πρόσφατα.

Επέκταση  
  • Καλύτερα να έκανες ερώτηση στο yaris club στο facebook που είναι σίγουρα πιο πολλοί και πιο σχετικοί.
  • Πιθανότατα να ανήκεις σε ανάκληση που βγήκε το 2019 και περιλαμβάνει αντικατάσταση κάποιων εξαρτημάτων του ντεπόζιτου. Μπορείς να το διαπιστώσεις είτε έπειτα απο επικοινωνία με την αντιπροσωπεία ή να το δεις μόνος σου εδώ https://www.toyota-tech.eu/Registration.aspx

Για τα Corolla κλπ έχει βγει πάντως

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.

να κοιτάξεις μήπως έχεις διαρροή στο ντεπόζιτο - βρίσκεται κάτω από το πισω καθισμά πίσω απ τον συνοδηγό συνήθως, μου έχει τύχει να μυρίζει έντονα και όταν το πήγα στο μηχανικό μου είπε καλά που δεν πήρες φωτιά.

εναλλακτικά υπάρχει πιθανότητα να μπαίνουν αναθυμιάσεις από τον κινητήρα στην καμπίνα (συμβαίνει όταν κάνει εξαέρωση το ντεπόζιτο για να αφαιρέσει τον αέρα). Αυτό το κάνουν τα αυτοκίνητα όταν είσαι σε κατηφόρα και έχεις ταχύτητα - χωρίς να πατάς γκάζι.

σε κάθε περίπτωση να το πας σε μηχανικό γιατί η ζημιά μπορεί να είναι και επικίνδυνη

• Like 1
Δημοσ.

Το φλοτερ στην τρόμπα βενζίνης ? Για ποιο λόγο το άλλαξες ?

Μήπως λόγω της αλλαγής δεν έχει κλείσει καλά καμία τάπα η έσταξε κάπου καύσιμο κατά την διαδικασία αλλαγής ?

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 9/8/2019 στις 8:19 ΠΜ, zourman1981 είπε

Το φλοτέρ αλλάχτηκε επειδή υπήρχε ένα θέμα με την ένδειξη της βενζίνης (έδειχνε περισσότερη βενζίνη απ' ότι είχε). Με την αλλαγή διορθώθηκε πλήρως το ζήτημα αυτό. Επίσης, μετά ελέγχθηκε αν υπήρχε κάποιο λάθος στην τοποθέτηση ή διαρροή/στάξιμο εκεί και δεν υπήρχε. Άλλωστε, φαίνεται ότι δεν είναι στάξιμο. Είναι μυρωδιά άκαυστης βενζίνης που αντιλαμβάνομαι ότι διαχέεται εντός της καμπίνας και όταν κλείνω τα παράθυρα δεν μυρίζει.

Δημοσ.
  Στις 9/8/2019 στις 8:29 ΠΜ, jeandoumpier είπε

Το φλοτέρ αλλάχτηκε επειδή υπήρχε ένα θέμα με την ένδειξη της βενζίνης 

Πριν πόσα χιλιόμετρα έγινε η αλλαγή? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσέκαρε την αντλία βενζίνης που συνδέεται πάνω του το φλοτερ. Είναι συνήθως κάτω από τις πίσω θέσεις.

edit: Tώρα είδα ότι τσέκαρες. Στη περίπτωση μου που είχα το ίδιο πρόβλημα αυτό εφταιγε.

Επεξ/σία από medidia
  • Like 1
Δημοσ.

Αντλία βενζίνης δες, κάτω από τα πίσω καθίσματα, και γρήγορα. Το ότι δε μυρίζει με κλειστά παράθυρα μπορεί να είναι και ιδέα σου (συνηθίζεις τη μυρωδιά). Ίδιο ακριβώς πρόβλημα με ίδια ακριβώς συμπτώματα σε Punto, είχε διαρροή (ελάχιστη αλλά είχε) η αντλία βενζίνης. Αλλάχτηκε και τέλος.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 9/8/2019 στις 11:26 ΠΜ, dtzgr είπε

Αντλία βενζίνης δες, κάτω από τα πίσω καθίσματα, και γρήγορα. Το ότι δε μυρίζει με κλειστά παράθυρα μπορεί να είναι και ιδέα σου (συνηθίζεις τη μυρωδιά). Ίδιο ακριβώς πρόβλημα με ίδια ακριβώς συμπτώματα σε Punto, είχε διαρροή (ελάχιστη αλλά είχε) η αντλία βενζίνης. Αλλάχτηκε και τέλος.

Mια απο τα ιδια σε Opel Vectra.Τσεκ γρηγορα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 9/8/2019 στις 11:25 ΠΜ, thanasisxask είπε

Καλησπέρα. Όταν κλείνω τα παράθυρα και ανοίγω κλιματιστικό ΔΕΝ μυρίζει η βενζίνη, σίγουρο αυτό - ούτε είναι θέμα συνήθειας μυρωδιάς όπως γράφει ο από πάνω. Μυρίζει με ανοιχτά παράθυρα μόνο.

Επεξ/σία από jeandoumpier
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...Είναι η τάπα ή τα σωληνάκια του ρεζερβουάρ είναι...πήγαινε σε μηχανικό...

Επεξ/σία από livaspy
Δημοσ.

Βαλ΄το να δουλευει σταματημένο και τσέκαρε αν σταζει κάτι απο κάτω. Αν σταζει είναι σιγουρα σπασμενα τα πλαστικα που κουμπωνουν τα σωληνάκια της αντλιας. Όπως και να έχει άμεσα μηχανικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...