czarjuly Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 42 λεπτά πριν, dpolal είπε Όταν λέω για συσκευές που έχει τύχει να μπούν αναφέρομαι σε κινητά φίλων/γνωστών/συγγενών κλπ οι οποίοι ήρθαν κάποια στιγμή στο παρελθόν στο σπίτι σου επίσκεψη και τους έδωσες τον κωδικό του wifi. Αυτή η συσκευή θα φαίνεται στην λίστα του ρούτερ σου και μάλλον είναι κάποια άγνωστη σε σένα συσκευή. Γιατί για να σε χακάρει κάπόιος με κινητό του δεν έχει ιδιαίτερο νόημα εκτός και αν συνηθίζουν να την αράζουν άσχετοι κάτω από το σπίτι σου. Εκτός και αν δεν τον δίνεις πουθενά τον κωδικό, που δεν το νομίζ Οταν αλλαξα κωδικο δεν τον ειχε κανεις γνωστος φιλος κτλ αλλα οπως ανεφερα και πιο πανω ειδα μια δευτερη συσκευη αντροιντ συνδεμενη που με εβαλε σε υποψιες αλλα μαλλον προκειται για την smart tv μου που ενω την ειχα στο stand by αυτη πρεπει να παραμενει συνδεδεμενη στο δικτυο,μεχρι στιγμης δεν εχω αλλα παρατραγουδα
Brainmorf Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, czarjuly είπε Οταν αλλαξα κωδικο δεν τον ειχε κανεις γνωστος φιλος κτλ αλλα οπως ανεφερα και πιο πανω ειδα μια δευτερη συσκευη αντροιντ συνδεμενη που με εβαλε σε υποψιες αλλα μαλλον προκειται για την smart tv μου που ενω την ειχα στο stand by αυτη πρεπει να παραμενει συνδεδεμενη στο δικτυο,μεχρι στιγμης δεν εχω αλλα παρατραγουδα Τις mac address να ελέγχεις από το menu του modem σου. Ενημερωτικά υπάρχει το WiFi Guard και σε portable έκδοση ώστε να βλέπεις ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες ασύρματα στο δίκτυο σου κατευθείαν. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2019 από Brainmorf 1
czarjuly Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 15 ώρες πριν, Brainmorf είπε Τις mac address να ελέγχεις από το menu του modem σου. Ενημερωτικά υπάρχει το WiFi Guard και σε portable έκδοση ώστε να βλέπεις ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες ασύρματα στο δίκτυο σου κατευθείαν. Με το wifi guard επαληθευσα οτι η δευτερη συσκευη που βλεπω συνδεμενη ειναι η τηλεοραση μου ευχαριστω πολυ
seventh_son Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Οι πιο ασφαλείς τρόποι αν θες για να είσαι πιο προστατευμένος είναι : 1) στο Wifi , επιλέγεις Hide SSID, WPA2, AES, και πολλα ψηφία στον κωδικό με συνδυασμό κεφαλαίων, μικρών, αριθμών και συμβόλων. Αν πχ δώσεις 12 ψηφία και πάνω είναι σούπερ. Αυτός που ξέρει ακόμα και αν το κρύβεις το SSID μπορεί να το βρεί. To WPA2 σπάει, αλλά πιο δύσκολα (θέλει τούμπανο PC και να δοκιμάζει συνδυασμούς για καιρό). Όσο το δυνατόν περισσότερα τα ψηφία, με τόσο πιο δύσκολους συνδοιασμούς και χωρίς νόημα, τόσο πιο δύσκολα σπάει. πχ ένας κωδικός του στυλ @1N1koS@2k0sTass1% (τα βάζω σαν παράδειγμα, προφανώς είναι καλύτερα να μην είναι ονόματα ή λέξεις εύκολες). Ακόμα καλύτερα αν είναι passphrase. 2) MAC address filtering - Θα ελέγχονται οι MAC Addresses των συσκευών σου με αυτές που έχεις στη λίστα και απο εκεί και μετά αυτές που είναι στη λίστα θα προχωράνε κανονικά. Και πάλι όμως αυτός που ξέρει μπορεί να κάνει MAC address spoofing και να βρει τρόπο ... 3) Access control lists μέσα στο router σου. Καρφωτές static ips σε όλα σου τα μηχανήματα (ακόμα και τα κινητά) και απο κει και μετά με τις ACLs επιτρέπεις πρόσβαση στο δίκτυο μόνο στις συγκεκριμένες IPs. Θα μπορούσες να κλείσει εντελώς και τον DHCP server στο ρουτερ έτσι ώστε να μη μοιράζει IPs σε συσκευές. Νομίζω ότι και το 1ο να κάνεις αρκεί ... Αν είναι τόσο γαμάτος στα δίκτυα ο γείτονας σου, είναι πιθανότερο να ασχοληθεί με κάποιο πιο ελεύθερο δίκτυο από το να κάτσει να ασχοληθεί με το δικό σου. Εκτός και αν έχει να κερδίσει κάτι από σένα (αν ήσουν πχ μια εταιρεία και ήθελε να υποκλέψει κάτι). Όσες φορές έχω φτιάξει πχ το 2 και το 3 θα μου σπάσουν τα νεύρα γιατί αν πχ αλλάξει κάποιος ένα κινητό θα πρέπει να παίζεις με ρυθμίσεις εκ νέου ... Απο κει και μετά σε τακτά διαστήματα αλλαγή στο password. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2019 από seventh_son 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Αλλαγη SSID, WPA2/AES encryption, απενεργοποιηση WPS, κωδικος που να περιεχει αριθμους, μικρα και κεφαλαια (ιδανικα και καποιο συμβολο) και μεσα σε δευτερολεπτα εισαι οκ με το 99% των τζαμπατζηδων που θα προσπαθησουν να μπουν στο δικτυο σου (για την ακριβεια, δεν θα προσπαθησουν καν, αν τα κανεις αυτα). Τα υπολοιπα που αναφερθηκαν ειναι υπερβολες και κανουν περισσοτερο δυσκολη τη δικη σου ζωη παρα αυτου που θα προσπαθησει να σπασει το κωδικο του wifi σου. ΑΝ οσα αναφερω πιο πανω δεν φανουν αρκετα για να ησυχασεις απο το προβλημα, τοτε σταδιακα προχωρας και στα hide SSID, MAC filtering, access lists, static IPs κλπ. Ομως ειναι αρκετοτατα και δε θα εχεις θεμα. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2019 από BackFromHell
mikevchq Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Επίσης σιγουρέψου ότι το remote control είναι απενεργοποιημένο. Πρόσφατα μου άνοιξε σελίδα άλλου router γιατί δεν είχε ανανεωθεί το DDNS μου. Φυσικά τα credentials ήταν admin admin 🤣
kostasbm Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 αν ειναι αορατο το δικτυο και εχει ενα ονομα ασχετο υπαρχει περιπτωση να το δει καποιος τριτος??? γιατι αν δε μπορει να το δει ποιος ο λογος να μπαινει σε διαδικασιες καποιος περαν της αποκρυψης και αλλαγης πασσ
mikevchq Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, kostasbm είπε αν ειναι αορατο το δικτυο και εχει ενα ονομα ασχετο υπαρχει περιπτωση να το δει καποιος τριτος??? γιατι αν δε μπορει να το δει ποιος ο λογος να μπαινει σε διαδικασιες καποιος περαν της αποκρυψης και αλλαγης πασσ Και αόρατο να είναι, αν κάποιος έχει γνώσεις τότε μπορεί να το δει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα