Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

φίλος παρήγγειλε τα παρακάτω:

RAM G.SKILL F4-2400C15S-4GNT 4GB DDR4 2400MHZ VALUE x2

ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK AB350M PRO4 R2.0 RETAIL

SSD CRUCIAL CT240BX500SSD1 BX500 240GB 3D NAND SATA 3

CPU AMD RYZEN 5 2600 3.90GHZ 6-CORE WITH WRAITH STEALTH BOX

Είχε ήδη μια 1050ti και τροφοδοτικό Corsair 600watt καθώς και μια 24αρα LG. 
(δε σχολιάζω τις επιλογές καθώς δεν έπαιζε ιδιαίτερο budget και επειδή ήθελε κάτι άμεσα γιατί έμεινε από μηχάνημα παρήγγειλε ότι έβρισκε διαθέσιμο σε καλή τιμή). 
Με φωνάζει λοιπόν να περάσουμε Windows προγράμματα κλπ. 
Ξεκινάω εγκατάσταση, σε πρώτη φάση όλα καλά. Κουμπώνω και ενα WiFi και ξεκινάω να κατεβάζω ενημερώσεις κλπ. Σε κάποια φάση χάνει την εικόνα, οκ λέω θα περνάει drivers όποτε δε δίνω σημασία. Κάποια στιγμή αν θυμάμαι καλά κάνει επανεκκίνηση μόνο του, μπαίνει στο λειτουργικό όλα καλά. 

Μετά από λίγο πάλι χάνει εικόνα. Πατάω κουμπιά στο πληκτρολόγιο εμφανίζει για λίγο εικόνα και ξαναχάνει (το μηχάνημα κάθε φορά παραμένει ανοιχτό αλλά η οθόνη μπαίνει σε stand by). 
Κάνω reset μπαίνει windows μετά από λίγο επανεκκίνηση μόνο του. Μπαίνω bios να δω ρυθμίσεις, έκδοση bios κλπ πάλι χάνει εικόνα. 

Ψάχνω λίγο στο google και διαβάζω για τη μητρική (βασικά το πρώτο revision την απλή όχι την R2) πως πολλοί αντιμετώπιζαν παρόμοιο πρόβλημα. 
Θέμα συμβατότητας μητρικής με επεξεργαστή δεν παίζει. Δοκίμασα και με μια μνήμη εναλλάξ στα αντίστοιχα σλοτ αλλά τίποτα. Υπάρχει πιθανότητα να είναι θέμα μνήμης; Από όσο πρόλαβα να δω στο bios τρέχει στη βασική συχνότητα, ούτε καν στα 2400. 
Καμία ιδέα; 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, shodan είπε

Καλησπέρα,

φίλος παρήγγειλε τα παρακάτω:

RAM G.SKILL F4-2400C15S-4GNT 4GB DDR4 2400MHZ VALUE x2

ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK AB350M PRO4 R2.0 RETAIL

SSD CRUCIAL CT240BX500SSD1 BX500 240GB 3D NAND SATA 3

CPU AMD RYZEN 5 2600 3.90GHZ 6-CORE WITH WRAITH STEALTH BOX

Είχε ήδη μια 1050ti και τροφοδοτικό Corsair 600watt καθώς και μια 24αρα LG. 
(δε σχολιάζω τις επιλογές καθώς δεν έπαιζε ιδιαίτερο budget και επειδή ήθελε κάτι άμεσα γιατί έμεινε από μηχάνημα παρήγγειλε ότι έβρισκε διαθέσιμο σε καλή τιμή). 
Με φωνάζει λοιπόν να περάσουμε Windows προγράμματα κλπ. 
Ξεκινάω εγκατάσταση, σε πρώτη φάση όλα καλά. Κουμπώνω και ενα WiFi και ξεκινάω να κατεβάζω ενημερώσεις κλπ. Σε κάποια φάση χάνει την εικόνα, οκ λέω θα περνάει drivers όποτε δε δίνω σημασία. Κάποια στιγμή αν θυμάμαι καλά κάνει επανεκκίνηση μόνο του, μπαίνει στο λειτουργικό όλα καλά. 

Μετά από λίγο πάλι χάνει εικόνα. Πατάω κουμπιά στο πληκτρολόγιο εμφανίζει για λίγο εικόνα και ξαναχάνει (το μηχάνημα κάθε φορά παραμένει ανοιχτό αλλά η οθόνη μπαίνει σε stand by). 
Κάνω reset μπαίνει windows μετά από λίγο επανεκκίνηση μόνο του. Μπαίνω bios να δω ρυθμίσεις, έκδοση bios κλπ πάλι χάνει εικόνα. 

Ψάχνω λίγο στο google και διαβάζω για τη μητρική (βασικά το πρώτο revision την απλή όχι την R2) πως πολλοί αντιμετώπιζαν παρόμοιο πρόβλημα. 
Θέμα συμβατότητας μητρικής με επεξεργαστή δεν παίζει. Δοκίμασα και με μια μνήμη εναλλάξ στα αντίστοιχα σλοτ αλλά τίποτα. Υπάρχει πιθανότητα να είναι θέμα μνήμης; Από όσο πρόλαβα να δω στο bios τρέχει στη βασική συχνότητα, ούτε καν στα 2400. 
Καμία ιδέα; 

Ναι υπάρχει πιθανότητα να είναι θέμα μνήμης

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να σπρώξει τις μνήμες και να πάρει άλλες δοκιμασμένες σε αυτό το μοντέλο μητρικής...Τα καλά των AMD...

• Like 1
Δημοσ.

Τι να πω, δεν ξέρω. Ξύπνησα από τις 7 και κούμπωσα δικό μου τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών και μόνο τη μια μνήμη στη θέση Α2. Εκεί που κανονικά θα έχανε την εικόνα ή θα έκανε επανεκκίνηση κατάφερα να αναβαθμίσω και το BIOS στην τελευταία έκδοση και για τουλάχιστον 20 λεπτά, όσο ήμουν δηλαδή σπίτι πριν φύγω για δουλειά, έπαιζε ακόμη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, shodan είπε

Τι να πω, δεν ξέρω. Ξύπνησα από τις 7 και κούμπωσα δικό μου τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών και μόνο τη μια μνήμη στη θέση Α2. Εκεί που κανονικά θα έχανε την εικόνα ή θα έκανε επανεκκίνηση κατάφερα να αναβαθμίσω και το BIOS στην τελευταία έκδοση και για τουλάχιστον 20 λεπτά, όσο ήμουν δηλαδή σπίτι πριν φύγω για δουλειά, έπαιζε ακόμη.

Ίσως στρώσει με το bios update.... πάντως έχω δει περίπτωση που με 2 sticks έχανε εικόνα και με 1 όχι.

Δημοσ.

Αν είναι μόνο οι μνήμες οκ, αν και είχα δοκιμάσει με το 2ο dimm μόνο του πριν αλλάξω τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών και πάλι είχα θέμα.

Με έχει μπερδέψει και το manual αρκετά. Από ότι καταλαβαίνω για να παίξουν στα 2400 σωστά πρέπει ή να έχω ένα dual rank dimm στη θέση Α2 ή δυο DR στην Α2 και Β2. Αυτές οι gskill παρότι δεν είναι στο qvl είναι SR ή DR; Δεν βλέπω να το αναφέρει ούτε στη σελίδα  της η gskill.

ashrock ab350m pro4 ddr4.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...