Billo23 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα, αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θέμα στο φόρουμ γιατί δυστυχώς από google δεν κατάφερα και πολλά. Έχω μια βασική ιδέα αλλά χρειάζομαι κι άλλες γνώμες. Λοιπόν, πως έχουν τα πράγματα. Πρόσφατα κάναμε ανακαίνιση στο σπίτι και μετά από πρωτοβουλία μου, είπα στον ηλεκτρολόγο να περάσει cat6 καλώδια ethernet μέσα σε κάθε δωμάτιο για πιθανές χρήσεις με υπολογιστές και smart TV. Ο μάστορας με άκουσε και το έκανε. Τα καλώδια καταλήγουν μέσα σε μια κεντρική ντουλάπα αλλά δεν έχουν πάνω φυσ RJ45 δλδ. είναι γυμνά. Ποια είναι η απορία μου; Θέλω να μακρύνω με κάποιο τρόπο τα καλώδια. Πρώτη μου σκέψη ήταν να κάνω μάτιση, ίσως να έκανα λίγο soldering και έπειτα με ένα θερμοσυστελλόμενο να τελείωνα το πανηγύρι. Ωστόσο διάβασα ότι αυτός ο τρόπος δεν συνίσταται. Τα καλώδια δεν θέλω να μακρύνουν πολύ. Πρακτικά χρειάζομαι 30-50εκ παραπάνω στο καθένα τους. Ποιος θα ήταν ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης αυτού το προβλήματος; Κάπου διάβασα για "μουφες" κλπ αλλά δεν έχω πολυνιώσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ✌️
jkoukos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Αν κατάλαβα καλά, απλά μετάνιωσες για την επιλογή της αρχικής θέσης τερματισμού όλων των καλωδίων και θέλεις να τα προεκτείνεις 50 πόνους. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Σε μια δομημένη καλωδίωση το εύκολο πράγμα είναι η εγκατάσταση. Το δύσκολο είναι αρχικός σχεδιασμός για την κάθε θέση τερματισμού, ανάλογα τις σημερινές ανάγκες και αυτές στο μέλλον. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλουμε να έχουμε περιθώριο τουλάχιστον ενός μέτρου στον χώρο συγκέντρωσης για πολλούς λόγους έναν εκ των οποίων μόλις διαπίστωσες. Και με τον δικό σου τρόπο με κόλληση και θερμοσυστελλόμενο δεν θα έχεις πρόβλημα, εκτός αν γίνουν λάθος συνδέσεις. Φρόντισε ωστόσο (αyτό είναι το δύσκολο σημείο και αιτία τυχόν θεμάτων στην ταχύτητα επικοινωνίας) να μην χαλάσεις αρκετά την συστροφή κάθε ζεύγους, που έχει μεγάλη σημασία στο Ethernet. Άλλες λύσεις ακριβότερες είναι μούφες, οριολωρίδες και patch panel. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από jkoukos 1
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 On 08/08/2019 at 22:32, Billo23 said: Καλησπέρα, αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θέμα στο φόρουμ γιατί δυστυχώς από google δεν κατάφερα και πολλά. Έχω μια βασική ιδέα αλλά χρειάζομαι κι άλλες γνώμες. Λοιπόν, πως έχουν τα πράγματα. Πρόσφατα κάναμε ανακαίνιση στο σπίτι και μετά από πρωτοβουλία μου, είπα στον ηλεκτρολόγο να περάσει cat6 καλώδια ethernet μέσα σε κάθε δωμάτιο για πιθανές χρήσεις με υπολογιστές και smart TV. Ο μάστορας με άκουσε και το έκανε. Τα καλώδια καταλήγουν μέσα σε μια κεντρική ντουλάπα αλλά δεν έχουν πάνω φυσ RJ45 δλδ. είναι γυμνά. Ποια είναι η απορία μου; Θέλω να μακρύνω με κάποιο τρόπο τα καλώδια. Πρώτη μου σκέψη ήταν να κάνω μάτιση, ίσως να έκανα λίγο soldering και έπειτα με ένα θερμοσυστελλόμενο να τελείωνα το πανηγύρι. Ωστόσο διάβασα ότι αυτός ο τρόπος δεν συνίσταται. Τα καλώδια δεν θέλω να μακρύνουν πολύ. Πρακτικά χρειάζομαι 30-50εκ παραπάνω στο καθένα τους. Ποιος θα ήταν ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης αυτού το προβλήματος; Κάπου διάβασα για "μουφες" κλπ αλλά δεν έχω πολυνιώσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ✌️ βαζεις patch panel και μετα κανεις την δουλεια σου με patch cord.εναλακτικα υπαρχουν Coupler rj45 σε rj45 αφου πρωτα τα τερματισεις.το σωστο το θεωρω με Patch panel αν μπορεις να το βαλεις καπου. δωσε μας παραπανω στοιχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα