Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ,

Ξεκιναει μποξ ο ανηψιος μου κ θελω να του κανω δωρο τα πρωτα του γαντια 

Εριξα μια ματια στα παρακατω

https://www.skroutz.gr/s/11887304/Everlast-Pro-Style-2100-Black.html

https://www.skroutz.gr/s/14987871/Everlast-Moulded-6000B-Blue.html?from=sku_color_variations

Τι εχετε να μου προτεινετε?

Δημοσ.

Από τα λίγα που ξέρω τα αγωνιστικά γάντια έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για προφύλαξη αυτού που δέχεται τα χτυπήματα. Νομίζω τα πιο βαρία έχουν περισσότερη μόνωση για λιγότερο δυνατά χτυπήματα.

Άρα καλύτερα να ρωτήσεις τον προπονητή του. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/8/2019 στις 3:23 ΜΜ, iwnas28 είπε

Καλησπερα ,

Ξεκιναει μποξ ο ανηψιος μου κ θελω να του κανω δωρο τα πρωτα του γαντια 

Εριξα μια ματια στα παρακατω

https://www.skroutz.gr/s/11887304/Everlast-Pro-Style-2100-Black.html

https://www.skroutz.gr/s/14987871/Everlast-Moulded-6000B-Blue.html?from=sku_color_variations

Τι εχετε να μου προτεινετε?

Τα γαντια μποξ εχουν καποιες προδιαγραφες, καποια OZ. Δεν υπαρχει μονο το μποξ αλλα και το kickboxing αρα ειναι ευκολο να γινει λαθος. Για προπονηση ολα πανω κατω κανουν παρολα αυτα, καλο θα ηταν να παρει τα σωστα oz για να παιξει σε τιποτα φιλικα αν χρειαστει.

αυτα που διχνεις ΙΣΩΣ να ειναι και για kickboxing, οποτε στο μποξ κανει μονο για προπονηση, που κανονικα σε ενα αυστηρο συλογο, δεν πανε ουτε αυτα.

σε ενα χαλαρο συλογο για αρχαριους, δεν σου λενε τιποτα ολα τα γαντια απο 12 oz και πανω παιρνανε

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
8 ώρες πριν, NickTheQuick είπε

Από τα λίγα που ξέρω τα αγωνιστικά γάντια έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για προφύλαξη αυτού που δέχεται τα χτυπήματα. Νομίζω τα πιο βαρία έχουν περισσότερη μόνωση για λιγότερο δυνατά χτυπήματα.

Άρα καλύτερα να ρωτήσεις τον προπονητή του. 

4 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Τα γαντια μποξ εχουν καποιες προδιαγραφες, καποια OZ. Δεν υπαρχει μονο το μποξ αλλα και το kickboxing αρα ειναι ευκολο να γινει λαθος. Για προπονηση ολα πανω κατω κανουν παρολα αυτα, καλο θα ηταν να παρει τα σωστα oz για να παιξει σε τιποτα φιλικα αν χρειαστει.

αυτα που διχνεις ΙΣΩΣ να ειναι και για kickboxing, οποτε στο μποξ κανει μονο για προπονηση, που κανονικα σε ενα αυστηρο συλογο, δεν πανε ουτε αυτα.

σε ενα χαλαρο συλογο για αρχαριους, δεν σου λενε τιποτα ολα τα γαντια απο 12 oz και πανω παιρνανε

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια!

Τον ρωτησα τον μικρο κ μου ειπε οτι θα κανει κυριως προπονηση σε σακο κ σπαρινγκκ, ενω μπορει να κατεβει σε φιλικο αγωνα αργοτερα μες τη χρονια.

Εχετε καποια ποιο συγκεκριμενη προταση καθως εγω δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, iwnas28 είπε

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια!

Τον ρωτησα τον μικρο κ μου ειπε οτι θα κανει κυριως προπονηση σε σακο κ σπαρινγκκ, ενω μπορει να κατεβει σε φιλικο αγωνα αργοτερα μες τη χρονια.

Εχετε καποια ποιο συγκεκριμενη προταση καθως εγω δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενου?

Ρωτα αν μπορει να εχει τα ιδια γαντια για προπονηση και για αγωνες. Ή χρειαζεται να αγορασεις 2. Θες προδιαγραφες για το καθενα. 

Αν μπορεις να εχεις ενα για ολα, ειναι καλυτερα για την τσεπη σου. Παρτους τηλεφωνο η μονη λυση.

εγω εχω αγορασει πριν 10 χρονια 12οz και μπορω ΜΟΝΟ προπονηση box με αυτα και οχι αγωνες. Μια φορα τα αγοραζεις αυτα τα πραγματα

θελει επισης και ενα μασελακι, ενα ειδικο σχοινι για τα χερια  οπως εχεις δει στις ταινιες :) και ενα σορτσακι

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

μου ειπε οτι θα χρησιμοποιει τα ιδια γαντια για τους πρωτους μηνες οποτε παμε για ενα ζευγαρι γισ την ωρα!

μασελακι σορτς κ σκοινια για τα χερια τα πηραμε ηδη!

Μπορεις να μου εξηγησεις τι παιζει με το βαρος των γαντιων?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, iwnas28 είπε

μου ειπε οτι θα χρησιμοποιει τα ιδια γαντια για τους πρωτους μηνες οποτε παμε για ενα ζευγαρι γισ την ωρα!

μασελακι σορτς κ σκοινια για τα χερια τα πηραμε ηδη!

Μπορεις να μου εξηγησεις τι παιζει με το βαρος των γαντιων?

Νομιζω οσο ανεβαινουν σε αριθμο τα οz ειναι για box(και σε βαρος). Οσο πεφτουν ειναι για kickbox. Τα βαρια σε βαρος γαντια ειναι το box, τα πολλα οz. Τα λιγα, kickboxing.

τα γαντια που βρηκες φαινονται πολυ καλα, δεν ξερω γιατι ειναι μονο.

O @txcellas μαλλον ξερει πιο πολλα. Καποια στιγμη θα ερθει και απο δω :)

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

16 oz  χρησιμοποιούσαμε εμεις σε προπονηση. Ειναι αλλα τα γάντια για σάκο και αλλα για sparring Αλλά δεν υπάρχει λόγος για επιπλέον έξοδα. 

Για σάκο τα γαντια ειναι λιγο πιο "μικρα" και "ξεφουσκωτα" απο αυτά που χρησιμοποιείς οταν παίζεις. Εγώ στη θέση σου ts ενα καλο ζευγάρι γάντια θα έπαιρνα και στο μέλλον θα έβλεπα αν θα έπαιρνα και για σάκο. 

Επίσης το πιο βασικό ειναι τι θα πει ο δάσκαλος της σχολής για επιλογη γαντιών. 

Δημοσ.

Για προπόνηση είτε σάκο είτε sparing είναι τα 12, 14, 16.

Στους αγώνες κατεβαίνουν με 10άρια τις περισσοτερες φορές. Στις μικρές κατηγορίες βλέπεις και 8άρια.

Όσο πιο βαρύ είναι ένα γάντι προστατεύει το δικό σου χέρι σου και αυτόν που θα χτυπήσεις.

12 ή 14 διάλεξε, είναι μικρόσωμος ο αθλητής;

Δημοσ.
23 ώρες πριν, txcellas είπε

16 oz  χρησιμοποιούσαμε εμεις σε προπονηση. Ειναι αλλα τα γάντια για σάκο και αλλα για sparring Αλλά δεν υπάρχει λόγος για επιπλέον έξοδα. 

Για σάκο τα γαντια ειναι λιγο πιο "μικρα" και "ξεφουσκωτα" απο αυτά που χρησιμοποιείς οταν παίζεις. Εγώ στη θέση σου ts ενα καλο ζευγάρι γάντια θα έπαιρνα και στο μέλλον θα έβλεπα αν θα έπαιρνα και για σάκο. 

Επίσης το πιο βασικό ειναι τι θα πει ο δάσκαλος της σχολής για επιλογη γαντιών. 

Οκ σε ευχαριστω για τις πληροφοριες!

22 ώρες πριν, djcat είπε

Για προπόνηση είτε σάκο είτε sparing είναι τα 12, 14, 16.

Στους αγώνες κατεβαίνουν με 10άρια τις περισσοτερες φορές. Στις μικρές κατηγορίες βλέπεις και 8άρια.

Όσο πιο βαρύ είναι ένα γάντι προστατεύει το δικό σου χέρι σου και αυτόν που θα χτυπήσεις.

12 ή 14 διάλεξε, είναι μικρόσωμος ο αθλητής;

Ειναι γυρω στο 1,85 , 85 κιλα

Δημοσ.

Τα γάντια χαλάνε απο τον σάκο, οπου δίνουμε και πιο πολλά και πιό δυνατά χτυπήματα και επιπλεον βρωμίζουν και πιο πολύ

Αυτός είναι και ο λόγος που στο sparring χρησιμοποιούμε άλλα γάντια, ωστε να μην ακουμπάμε τον συναθλητή μας με βρώμικο σκισμένο και χωρίς καλό padding γάντι.

Τώρα που είναι αρχή ας χρησιμοποιεί τα ίδια γάντια και για σάκο και για προπόνηση. Μετά απο μερικούς μήνες που θα αρχίσουν να φθείρονται, θα τα κρατήσει αποκλειστικά για σάκο και να πάρει καινούρια γάντια για τις προπονήσεις.

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...