dimtritso Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 παιδιά καλημέρα.εχω έναν ενίσχυση demon 5500 και Yamaha ηχεία 5.1 p41...δεν μπορώ με τίποτα να τα συνδέσω...ουτε με οπτική ίνα ούτε με hdmi.καταρχην να σας πω δεν ξέρω πολλά και ζητώ συγνώμη αν γράψω καμιά μπαρούφα...εχω κάνει τα πάντα πιστεύω.μηπως δεν είναι συμβατά τα ηχεία? αν μπορείτε βοηθειστεμε σας παρακαλώ...ευχαριστω πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 20 hours ago, dimtritso said: παιδιά καλημέρα.εχω έναν ενίσχυση demon 5500 και Yamaha ηχεία 5.1 p41...δεν μπορώ με τίποτα να τα συνδέσω...ουτε με οπτική ίνα ούτε με hdmi.καταρχην να σας πω δεν ξέρω πολλά και ζητώ συγνώμη αν γράψω καμιά μπαρούφα...εχω κάνει τα πάντα πιστεύω.μηπως δεν είναι συμβατά τα ηχεία? αν μπορείτε βοηθειστεμε σας παρακαλώ...ευχαριστω πολυ Κάτσε γιατί μας μπέρδεψες λίγο... Γράψε λίγο πιο αναλυτικά τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις για να σε βοηθήσουμε! Καταρχάς φαντάζομαι πως ο ενισχυτής σου είναι ο Denon 550 και όχι 5500 σωστά? Απο κει και πέρα, η σύνδεση των ηχείων σου με τον ενισχυτή δεν έχει να κάνει ούτε με hdmi ούτε και με οπτική ίνα μιας και πρέπει απλά με τα καλώδια της συσκευασίας των ηχείων, να τα συνδέσεις ένα ένα στο πίσω μέρος του ενισχυτή προσέχοντας σε κάθε ζεύγος καλωδίων να μην μπερδέψεις το + & - (έχουν χρώματα λογικά τα καλώδια στις άκρες και πάντα το χρωματισμένο μέρος είναι το θετικό + ενώ το σκέτο μαύρο το αρνητικό -). Στο πίσω μέρος του ενισχυτή θα δεις πως για κάθε ηχείο υπάρχει το δικό του ζεύγος με τις υποδοχές: 2 ζεύγη front για τα μπροστινά ηχεία (LEFT & RIGHT), ένα ζεύγος για το κεντρικό ηχείο Center και 2 ζεύγη για τα πίσω surround (LEFT & RIGHT). Στη συνέχεια θα συνδέσεις και το γούφερ με το δικό του καλώδιο που είναι διαφορετικό από αυτό των ηχείων (η άκρη του θυμίσει κάπως το βύσμα της κεραίας). Επίσης για να μην μπερδευτείς με το "δεξιά και το αριστερά", φρόντισε η θέση των ηχείων να είναι όπως κάθεσαι και κοιτάζεις την τηλεόραση Από κει και πέρα το hdmi ή την οπτική ίνα, θα τα χρησιμοποιήσεις για τις συσκευές που θέλεις να στέλνουν τον ήχο τους στον ενισχυτή σου (τηλεόραση, κονσόλα παιχνιδιών, bluray, media player, κλπ). Ο ενισχυτής σου λογικά έχει από πίσω 5 υποδοχές για HDMI in που εκεί θα συνδέσεις τις συσκευές που έχουν HDMI και μία HDMI out με την οποία θα συνδέσεις την τηλεόρασή σου ώστε να παίρνεις την εικόνα που στέλνουν οι υπόλοιπες συσκευές αφού περάσουν από τον ενισχυτή σου. Οι εξωτερικές συσκευές δηλαδή όπως μια κονσόλα παιχνιδιών, ένα media player, ένα blu ray, κλπ στέλνουν και τον ήχο τους και την εικόνα μέσα από το HDMI καλώδιο στον ενισχυτή σου, ο ενισχυτής στέλνει τον ήχο στα ηχεία σου και στη συνέχεια στέλνει και την εικόνα στην τηλεόρασή σου. Αν έχεις κάποια πιο παλιά συσκευή που δεν έχει HDMI, τότε μπορείς να τη συνδέσεις με τον ενισχυτή σου (για να πάρεις μόνο τον ήχο προφανώς) μέσω οπτικής ίνας ή ακόμη και με αναλογικό καλώδιο αν δεν έχει ούτε οπτική (τα 2πλά καλώδια που έχουν 2 στρογγυλά βύσματα rca και συνδέονται στις αντίστοιχες υποδοχές που γράφουν audio in στο πίσω μέρος του ενισχυτή σου. Τα ηχεία σου είναι για μέχρι 100W και δεν έχουν πρόβλημα ασυμβατότητας με τον ενισχυτή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitspetr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στις περιπτώσεις αυτές που κάποιος είναι εντελώς αρχάριος, είτε πληρώνει κάποιον να έρθει να του τα συνδέσει ρυθμίσει, είτε τον καθοδηγεί το after sales service του καταστήματος που τα αγόρασε για συνδέσεις και ρυθμίσεις. Το τελευταίο είναι και υποχρεωτικό πλέον καθώς τα μηχανήματα πια δεν έρχονται με αναλυτικές οδηγίες χρήσης (save the planet use less paper) ή κάποιο manual. Υπάρχει το online manual βέβαια και κάποιο setup wizard όπως έχει ο ενισχυτής του φίλου όταν τον πρωτοβάλεις στην πρίζα ή τον επιλέξεις μέσα από το μενού, αλλά εάν κάποιος είναι αρχάριος εντελώς, σίγουρα θα μπερδευτεί. Οπότε χρησιμοποιεί είτε το after sales service που υποχρεωτικά παρέχει το κατάστημα από το οποίο έγινε η αγορά, είτε φέρνει ειδικό, αν και το τελευταίο έχει κόστος. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από mitspetr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα