kolim Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Γίνεται ρε παιδιά καποιος να με βοηθήσει γιατι από άλλα post που είδα έχω μπερδευτεί λιγάκι; Αν μπορείτε εξηγήστε μου αναλύτικα για να μήν κάνω και καμια πατάτα . Thanls
kolim Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 κανείς ρε παιδια ; πω πω δηλαδη τοσο δυσκολο είναι ;
eaglenick Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Γιατι προβληματίζεσαι ?? εγώ έχω τρία pc με SATA σε RAID O και XP και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα . Περνάς τους οδηγούς στην αρχή που ξεκινούν τα windows με F6 από τη δισκέττα ??
Nikos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Tα πράγματα είναι σχετικά απλά: Αφού συνδέσεις τους δίσκους στον controler μπες στο bios του controler( όχι της ΜΒ) και επέλεξε να τους διαμορφώσεις. Εκεί θα σε ρωτήσει ποιους δίσκους θα χρησιμοποιήσεις, πόσο από τον καθένα θα πάρεις( κατά κανόνα εδω απαντάς ολη την χωρητικότητα να πάει για τα RAID partitions). Μετά θα πρέπει να επιλέξεις το μέγεθος του cluster σε κάθε δίσκου( εδώ υπάρχει πολύ συζήτηση σχετικά με το ιδανικό μέγεθος, καθένας λέει τα δικά του και αυτό γιατί υπάρχουν άπειροι συνδιασμοί controler και δίσκων). Πάντως, κατά κανόνα, βάζεις 8kb. Μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες επιλογές μέχρι να βρείς την ταχύτερη. Η διαμόρφωση θα παρει κάμποση ώρα και την συνέχεια θα δημιουργηθεί ένα Raid partition το οποίο θα πρέπει να φορμαριστεί. Εδώ, αν έχεις το Partition Magic που σου επιτρέπει να επιλέξεις το μέγεθος του sector, βάλε τον sector ίδιο μέγεθος ή υποπολλαπλάσιο του cluster, αλλιως απλά φορμάρισε το partition. Να το ξέρεις ότι αν αποφασίσεις να στήσεις Windows στο Raid θα πρέπει να βάλεις στην αρχή που ζητά 3rd party drivers τον driver που έρχεται με τον controler.
kolim Δημοσ. 22 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2004 ευχαριστώ παιδιά αν και με μπερδεψε λιγο ο Nikos παρότι κατά τα άλλα με βοήθησε αρκετά ελπίζω να τα καταφέρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.