Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Γεια σε όλους. Έχω κάνει εγγραφή (πράγμα που δεν με δεσμεύει σε κάτι, αν αλλάξω γνωμή),στο Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος στο τμήμα ψυχολογίας(Bsc),που συνεργάζεται (franchise)με το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Στο κολλέγιο μου είπαν ότι γίνεται ταυτόχρονη εγγραφή και στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και ότι το Πανεπιστήμιο σου δίνει απευθείας των τίτλων σπουδών. Μίλησα με το εν λόγω ΑΕΙ και τα λεγόμενα του κολλεγίου μου τα επιβέβαιωσαν και οι ίδιοι. Τα μαθήματα γίνονται στα ελληνικά, και το πρόγραμμα σπουδών μου φαίνεται καλό. Επίσης τα δίδακτρα είναι αρκετά προσιτά για την εποχή. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν κάποιος απο εδώ, έχει φοιτήσει ή φοιτά στο επιστημονικό για να μου πει την γνώμη του. Έχει ποιοτικό επίπεδο σπουδών;(καθηγητές, συγγράμματα, εξετάσεις κλπ κλπ). Γενικά έχετε ακούσει θετικά ή αρνητικά σχόλια για το συγκεκριμένο κολλέγιο; Δεν έχω βρει τίποτα σε forums ή έχω μάθει κάτι από γνωστούς, για το επιστημονικό, γιατί ιδρύθηκε το 2017. Το επέλεξα απλά για το καλό όνομα του κρατικού Πανεπιστήμιου του Στρασβούργου. Τέλος,ξέρετε αν το ΣΑΕΠ αναγνωρίζει πτυχία γαλλικών ΑΕΙ μέσω κολλεγίων; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
marmagia Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό το λεκτικό ότι ταχα μου τα θέματα τα βγάζουν οι ξένοι και τα γραπτά διορθώνονται εκεί αλλά πάνω από όλα τα μαθήματα και οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά το λένε λίγο ως πολύ όλα τα ιδιωτικά κολλέγια. Εμένα η απορία μου είναι οι Γάλλοι η οι Άγγλοι μαθαίνουν ελληνικά μόνο για τους Έλληνες φοιτητές; Γενικά πανεπιστήμια που κάνουν τέτοιες εκπτώσεις στις προϋποθέσεις για να χορηγήσουν ένα πτυχίο με την επωνυμία τους θα πρέπει να τα βλέπουμε θεωρώ πολύ μα πολύ επιφυλακτικά. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2019 από marmagia
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 18 hours ago, Irene_97 said: Γεια σε όλους. Έχω κάνει εγγραφή (πράγμα που δεν με δεσμεύει σε κάτι, αν αλλάξω γνωμή),στο Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος στο τμήμα ψυχολογίας(Bsc),που συνεργάζεται (franchise)με το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Στο κολλέγιο μου είπαν ότι γίνεται ταυτόχρονη εγγραφή και στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και ότι το Πανεπιστήμιο σου δίνει απευθείας των τίτλων σπουδών. Μίλησα με το εν λόγω ΑΕΙ και τα λεγόμενα του κολλεγίου μου τα επιβέβαιωσαν και οι ίδιοι. Τα μαθήματα γίνονται στα ελληνικά, και το πρόγραμμα σπουδών μου φαίνεται καλό. Επίσης τα δίδακτρα είναι αρκετά προσιτά για την εποχή. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν κάποιος απο εδώ, έχει φοιτήσει ή φοιτά στο επιστημονικό για να μου πει την γνώμη του. Έχει ποιοτικό επίπεδο σπουδών;(καθηγητές, συγγράμματα, εξετάσεις κλπ κλπ). Γενικά έχετε ακούσει θετικά ή αρνητικά σχόλια για το συγκεκριμένο κολλέγιο; Δεν έχω βρει τίποτα σε forums ή έχω μάθει κάτι από γνωστούς, για το επιστημονικό, γιατί ιδρύθηκε το 2017. Το επέλεξα απλά για το καλό όνομα του κρατικού Πανεπιστήμιου του Στρασβούργου. Τέλος,ξέρετε αν το ΣΑΕΠ αναγνωρίζει πτυχία γαλλικών ΑΕΙ μέσω κολλεγίων; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Έχω κάνει μια αναλυτική λίστα των κολλεγίων με προγράμματα ψυχολογίας στην Ελλάδα που λαμβάνουν άδεια/βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου. Το συγκεκριμένο δε το είχα βρει από την έρευνα μου. Η λογική λέει πως αν έχει άδεια από το Υπουργείο ως κολλέγιο τότε εφόσον μιλάμε για συνέργια με Γαλλικό ίδρυμα το ΣΑΕΠ θα κάνει κανονικά αναγνώριση. Πρέπει όμως να είσαι προσεκτική ώστε αυτό να το επιβεβαιώσεις πριν αρχίσεις σπουδές. Αν μάθεις let us know για να επικαιροποιήσω τη λίστα.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Στις 8/8/2019 στις 10:18 ΠΜ, marmagia είπε Αυτό το λεκτικό ότι ταχα μου τα θέματα τα βγάζουν οι ξένοι και τα γραπτά διορθώνονται εκεί αλλά πάνω από όλα τα μαθήματα και οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά το λένε λίγο ως πολύ όλα τα ιδιωτικά κολλέγια. Εμένα η απορία μου είναι οι Γάλλοι η οι Άγγλοι μαθαίνουν ελληνικά μόνο για τους Έλληνες φοιτητές; Γενικά πανεπιστήμια που κάνουν τέτοιες εκπτώσεις στις προϋποθέσεις για να χορηγήσουν ένα πτυχίο με την επωνυμία τους θα πρέπει να τα βλέπουμε θεωρώ πολύ μα πολύ επιφυλακτικά. Στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου έχει καθηγητές (από την φιλολογία κυρίως) που μιλούν άριστα τα ελληνικά. Είχα επικοινωνία μαζί τους. Αλλά λογικά μεταφράζουν τα γραπτά από τα ελληνικά στα γαλλικά. Τι να σου πω; Στις 8/8/2019 στις 11:02 ΠΜ, Τοξοβόλος___U__K είπε Έχω κάνει μια αναλυτική λίστα των κολλεγίων με προγράμματα ψυχολογίας στην Ελλάδα που λαμβάνουν άδεια/βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου. Το συγκεκριμένο δε το είχα βρει από την έρευνα μου. Η λογική λέει πως αν έχει άδεια από το Υπουργείο ως κολλέγιο τότε εφόσον μιλάμε για συνέργια με Γαλλικό ίδρυμα το ΣΑΕΠ θα κάνει κανονικά αναγνώριση. Πρέπει όμως να είσαι προσεκτική ώστε αυτό να το επιβεβαιώσεις πριν αρχίσεις σπουδές. Αν μάθεις let us know για να επικαιροποιήσω τη λίστα. Είναι καινούριο το 2017 ιδρύθηκε. Γι'αυτό είπα γενικά για γαλλικά κολλέγια. Πάντως το σκέφτομαι, γιατί κοιτούσα αγγελίες που ζητούν αποφοίτους ψυχολογίας, ΜΚΟ και ιδιωτικές εταιρίες, και το 90%+ εξ αυτών απαιτούσαν άδεια ασκήσεως. Το ΣΑΕΠ ξέρω ότι κάνει χρόνια να αναγνωρίσει. Χωρίς άδεια ασκήσεως θα μπορώ να βρω δουλειά στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος ψυχικής υγειας ή θα δουλεύω σερβιτόρα μια ζωή; 🤔
marmagia Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Irene_97 said: Στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου έχει καθηγητές (από την φιλολογία κυρίως) που μιλούν άριστα τα ελληνικά. Είχα επικοινωνία μαζί τους. Αλλά λογικά μεταφράζουν τα γραπτά από τα ελληνικά στα γαλλικά. Τι να σου πω; Είναι καινούριο το 2017 ιδρύθηκε. Γι'αυτό είπα γενικά για γαλλικά κολλέγια. Πάντως το σκέφτομαι, γιατί κοιτούσα αγγελίες που ζητούν αποφοίτους ψυχολογίας, ΜΚΟ και ιδιωτικές εταιρίες, και το 90%+ εξ αυτών απαιτούσαν άδεια ασκήσεως. Το ΣΑΕΠ ξέρω ότι κάνει χρόνια να αναγνωρίσει. Χωρίς άδεια ασκήσεως θα μπορώ να βρω δουλειά στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος ψυχικής υγειας ή θα δουλεύω σερβιτόρα μια ζωή; 🤔 Το πιθανότερο είναι ότι τα διορθωνουν οι εγχώριοι καθηγητές και ουδέποτε διορθώνονται και μεταφράζονται από Γάλλους στα γαλλικά Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από marmagia 1
FilipposMD Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Καλά, να μεταφράζονται τα γραπτά αποκλείεται. Ο χρόνος και το χρήμα που απαιτείται είναι απαγορευτικά. Τα θέματα πιθανώς να μεταφράζονται βέβαια.
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, Irene_97 said: Στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου έχει καθηγητές (από την φιλολογία κυρίως) που μιλούν άριστα τα ελληνικά. Είχα επικοινωνία μαζί τους. Αλλά λογικά μεταφράζουν τα γραπτά από τα ελληνικά στα γαλλικά. Τι να σου πω; Είναι καινούριο το 2017 ιδρύθηκε. Γι'αυτό είπα γενικά για γαλλικά κολλέγια. Πάντως το σκέφτομαι, γιατί κοιτούσα αγγελίες που ζητούν αποφοίτους ψυχολογίας, ΜΚΟ και ιδιωτικές εταιρίες, και το 90%+ εξ αυτών απαιτούσαν άδεια ασκήσεως. Το ΣΑΕΠ ξέρω ότι κάνει χρόνια να αναγνωρίσει. Χωρίς άδεια ασκήσεως θα μπορώ να βρω δουλειά στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος ψυχικής υγειας ή θα δουλεύω σερβιτόρα μια ζωή; 🤔 Δε ζητάει το 90% άδεια αλλά το 100% αν μιλάμε για θέση ψυχολόγου. Είπαμε στην Ελλάδα ο τίτλος ψυχολόγος είναι προστατευόμενος από το νόμο και το επάγγελμα νομοθετικά ρυθμιζόμενο, που σημαίνει όλες οι θέσεις ψυχολόγου απαιτούν άδεια. Το σύμβουλος ψυχικής υγείας είναι μια παπαριά κ μισή. Δεν είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα. Έναρξη από ΔΟΥ κάνει κ η κουτσή μαρία ως σύμβουλος ψυχικής υγείας που σημαίνει ναι θα μπορείς να δηλώνεις σύμβουλος ψυχικής υγείας if you must. Το θέμα είναι να πάρεις άδεια ψυχολόγου και η κατάσταση με τον ΣΑΕΠ από τα τέλη του 2018 έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από όσο ακούω από συναδέλφους στην Ελλάδα. Αμφιβάλω αν θα κάνεις πάνω από 3 μήνες να πάρεις αναγνώριση πλέον. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2019 από Τοξοβόλος___U__K
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε Δε ζητάει το 90% άδεια αλλά το 100% αν μιλάμε για θέση ψυχολόγου. Είπαμε στην Ελλάδα ο τίτλος ψυχολόγος είναι προστατευόμενος από το νόμο και το επάγγελμα νομοθετικά ρυθμιζόμενο, που σημαίνει όλες οι θέσεις ψυχολόγου απαιτούν άδεια. Το σύμβουλος ψυχικής υγείας είναι μια παπαριά κ μισή. Δεν είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο επάγγελμα. Έναρξη από ΔΟΥ κάνει κ η κουτσή μαρία ως σύμβουλος ψυχικής υγείας που σημαίνει ναι θα μπορείς να δηλώνεις σύμβουλος ψυχικής υγείας if you must. Το θέμα είναι να πάρεις άδεια ψυχολόγου και η κατάσταση με τον ΣΑΕΠ από τα τέλη του 2018 έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από όσο ακούω από συναδέλφους στην Ελλάδα. Αμφιβάλω αν θα κάνεις πάνω από 3 μήνες να πάρεις αναγνώριση πλέον. Σε ευχαριστώ πολύ. Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες. Προτείνεις να κάνω πρακτική; Γιατί κάπου διάβασα ότι ο Σύλλογος Ψυχολόγων ζητάει πρακτική, για να σου δώσει άδεια ασκήσεως. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2019 από Επισκέπτης
mitskitsamal Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Τοξοβολε καλησπερα, εκανα και εγω μια διερευνητικη επαφη με το κολλεγιο, διοτι ενδιαφερομαι για το προπτυχιακο, εχοντας ηδη πτυχιο Φ.Π.Ψ. Εστειλα μια αναλυτικη βαθμολογια για αναγνωριση μαθηματων και περιμενω να ενημερωθω για αδεια ψυχολογου κτλ απο την υπευθυνη μετα τις 25 αυγουστου. Το θεμα το δικο μου ειναι οτι σε αυτα που εχεις αναρτησει τα κολλεγια, μου ειπαν οτι δεν αναγνωριζουν τιποτα και πρεπει να κανω απο την αρχη το προπτυχιακο, διοτι αυτο αναφερει ο νομος, δηλαδη πρεπει εξ ολοκληρου σπουδες στο κολλεγιο. Εχεις καποια ενημερωση τι ισχυει ; Ευχαριστω. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2019 από mitskitsamal
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, mitskitsamal said: Τοξοβολε καλησπερα, εκανα και εγω μια διερευνητικη επαφη με το κολλεγιο, διοτι ενδιαφερομαι για το προπτυχιακο, εχοντας ηδη πτυχιο Φ.Π.Ψ. Εστειλα μια αναλυτικη βαθμολογια για αναγνωριση μαθηματων και περιμενω να ενημερωθω για αδεια ψυχολογου κτλ απο την υπευθυνη μετα τις 25 αυγουστου. Το θεμα το δικο μου ειναι οτι σε αυτα που εχεις αναρτησει τα κολλεγια, μου ειπαν οτι δεν αναγνωριζουν τιποτα και πρεπει να κανω απο την αρχη το προπτυχιακο, διοτι αυτο αναφερει ο νομος, δηλαδη πρεπει εξ ολοκληρου σπουδες στο κολλεγιο. Εχεις καποια ενημερωση τι ισχυει ; Ευχαριστω. Κοίτα δε ξέρω τι μαθήματα έχεις πάρει στο ΦΠΨ. Γενικά ποτέ δεν είχα ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς είναι το ΦΠΨ. Αν θέλεις δώσε μας μια ιδέα από τα μαθήματα που πέρασες στο ΦΠΨ. Σε κάθε περίπτωση υποθέτω οτι ακόμα και σχετικά με ψυχολογία μαθήματα να πήρες είναι προς το συμφέρον των κολλεγίων να σε σαμποτάρουν αφού ο στόχος τους είναι η κονόμα από τον κάθε υποψήφιο. Στη θέση σου αν ήμουν σίγουρος οτι είχα πάρει πολλά μαθήματα ψυχολογίας θα επέμενα να μπω σε προχωρημένο έτος. Από την άλλη συνήθως όσα κολλέγια έχουν συνέργια με UK ιδρύματα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα μαθημάτων βάσει του BPS οπότε στη καλύτερη να σε έβαζαν στο 2ο έτος (και αυτό όμως δύσκολο καθώς πλέον ο BPS έχει διείσδυση ακόμα κ στο 1ο έτος σπουδών προγραμμάτων ψυχολογίας τα οποία έχει κάνει accredited). Τώρα αυτό που σου λένε για τον νόμο πραγματικά πρώτη φορά το ακούω.Ίσως πρέπει να συμβουλευτείς τον νόμο ανεξάρτητα. Όπως κ να χει αν θες πες μας αναλυτικά όλα τα μαθήματα που πήρες ΦΠΨ για να δω μήπως μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. 10 hours ago, Irene_97 said: Σε ευχαριστώ πολύ. Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες. Προτείνεις να κάνω πρακτική; Γιατί κάπου διάβασα ότι ο Σύλλογος Ψυχολόγων ζητάει πρακτική, για να σου δώσει άδεια ασκήσεως. Ο ΣΕΨ δεν έχει νομικά δύναμη να ζητήσει ούτε 1 ποτήρι νερό. Τις άδειες δεν τις δίνει ο ΣΕΨ, οι περιφέρειες τις δίνουν. Αν θες διάβασε προσεκτικά όλο το νήμα που σου λίνκαρα πριν ώστε να καταλάβεις ακριβώς τη διαδικασία. Γενικά ναι, σαφώς και είναι θετική η πρακτική. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2019 από Τοξοβόλος___U__K
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, mitskitsamal said: Τοξοβολε Μόλις πρόσεξα οτι είχαμε μιλήσει και περσι σχετικά με τις επιλογές σου και σου είχα προτείνει τη διέξοδο του κολλεγίου. Mind you πως μαθαίνω από αρκετούς συναδέλφους οτι οι άνδρες ψυχολόγοι στην Ελλάδα είναι πλέον εξαιρετικά απορροφήσιμοι καθώς αποτελούν μικρή μειοψηφία (πρέπει να είστε στο 20-25% το πολύ) και με το μεγάλο μπαμ των ΜΚΟ τα τελευταία χρόνια απασχολούνται πολύ εύκολα για ψυχολογική υποστήριξη προσφύγων (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνδρες) και σχετικών προγραμμάτων. Δε ξέρω φυσικά αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο απλά επισημαίνω σε κάθε περίπτωση οτι επειδή έχεις χαράξει αξιόλογο δρόμο στη ψυχολογία θα ήταν κρίμα να μην επέμενες ακόμα και αν αυτό πάρει 3 χρόνια. Συνυπολόγισε πως αμέσως μετά την αδειοδότηση σου η εμπειρία σου θα κεφαλαιοποιηθεί άμεσα καθώς και αυτό που γράφω παραπάνω για την πολύ καλή απορροφησιμότητα των ανδρών ψυχολόγων πλέον στην Ελλάδα. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2019 από Τοξοβόλος___U__K
mitskitsamal Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Irene_97 είπε Για το ίδιο κολλέγιο μιλάμε; Ναι ναι ακριβως. 3 ώρες πριν, Τοξοβόλος___U__K είπε Μόλις πρόσεξα οτι είχαμε μιλήσει και περσι σχετικά με τις επιλογές σου και σου είχα προτείνει τη διέξοδο του κολλεγίου. Mind you πως μαθαίνω από αρκετούς συναδέλφους οτι οι άνδρες ψυχολόγοι στην Ελλάδα είναι πλέον εξαιρετικά απορροφήσιμοι καθώς αποτελούν μικρή μειοψηφία (πρέπει να είστε στο 20-25% το πολύ) και με το μεγάλο μπαμ των ΜΚΟ τα τελευταία χρόνια απασχολούνται πολύ εύκολα για ψυχολογική υποστήριξη προσφύγων (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνδρες) και σχετικών προγραμμάτων. Δε ξέρω φυσικά αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο απλά επισημαίνω σε κάθε περίπτωση οτι επειδή έχεις χαράξει αξιόλογο δρόμο στη ψυχολογία θα ήταν κρίμα να μην επέμενες ακόμα και αν αυτό πάρει 3 χρόνια. Συνυπολόγισε πως αμέσως μετά την αδειοδότηση σου η εμπειρία σου θα κεφαλαιοποιηθεί άμεσα καθώς και αυτό που γράφω παραπάνω για την πολύ καλή απορροφησιμότητα των ανδρών ψυχολόγων πλέον στην Ελλάδα. Ναι ειχαμε εναν πολυ εποικοδομητικο διαλογο περυσι. Φαντασου φετος τελειωσα και το μεταπτυχιακο και ηδη εχω κανει αιτηση σε αλλο στην ιατρικη για το στρες. Τα μαθηματα που εχω κανει στο παρελθον ειναι πανομοιοτυπα στην πλειοψηφια των προγραμματων εκτος απο 5 εως δεκα επιπλεον. Αυτος ειναι ο λογος που με εχει παραξενεψει οτι μου ζητουν να ξεκινησω παλι απο την αρχη. Εκτος των χρηματων κατ ετος ειναι και ο προσωπικος χρονος και κοπος τοσων ετων. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από mitskitsamal
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 11/8/2019 στις 1:25 ΠΜ, mitskitsamal είπε Ναι ναι ακριβως. Ναι ειχαμε εναν πολυ εποικοδομητικο διαλογο περυσι. Φαντασου φετος τελειωσα και το μεταπτυχιακο και ηδη εχω κανει αιτηση σε αλλο στην ιατρικη για το στρες. Τα μαθηματα που εχω κανει στο παρελθον ειναι πανομοιοτυπα στην πλειοψηφια των προγραμματων εκτος απο 5 εως δεκα επιπλεον. Αυτος ειναι ο λογος που με εχει παραξενεψει οτι μου ζητουν να ξεκινησω παλι απο την αρχη. Εκτος των χρηματων κατ ετος ειναι και ο προσωπικος χρονος και κοπος τοσων .... ..... Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2019 από Επισκέπτης
mitskitsamal Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 36 λεπτά πριν, Irene_97 είπε Σου είπαν στον κολλέγιο ότι έχει δυνατότητα για επαγγελματική ισοδυναμία; Καλημερα αυτο περιμενω να κανω καποιες ερωτησεις στην επιστημονικη υπευθυνη του προγραμματος, μετα τις 25 αυγουστου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις