JohnHacked Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Είμαι συνδρομητής στην Nova αρκετά χρόνια με το Full πακέτο. Σήμερα πήγα στο τοπικό μας κατάστημα να ρωτήσω πότε θα έχουμε επιτέλους VDSL και μεις στο Αιγάλεω γιατι όσα τηλέφωνα και αν πάρω στα κεντρικά, όσες φορές και αν έχω μπει στο Site τους στην διαθεσιμότητα δεν μου έβγαζε ότι η γραμμή μου υποστηρίζει το VDSL. Η απάντηση απο το κατάστημα ήταν πως μπορώ να βάλω ΜΟΝΟ 100άρα VDSL με +10€ το μήνα. Έμεινα έκπληκτος καθώς τους ρώτησα πως είναι δυνατόν στα κεντρικά να μου λένε οτι δεν υποστηρίζετε το VDSL στην γραμμή μου ενώ στο κατάστημα τους μπορώ να βάλω 100άρα. Μου εξήγησαν πως στα κεντρικά δεν είναι ενημερωμένοι και πως στην NOVA παίρνουν χοντρική απο καμπίνες της Wind και ισχύει για 100άρα ΜΟΝΟ. Οσοι είστε στο Αιγάλεω καλό είναι να ρωτήσετε και εσείς αν σας ενδιαφέρει. Για να μην πολυλογώ συμπλήρωσα τα απαιραίτητα έγγραφα και είμαι έτοιμος για την παραλαβή του Router. Η γραμμή θα γίνει VOIP και το τηλέφωνο θα πρέπει να μπει στο Router. Δυστυχώς όμως επειδή αλλού είναι η κεντρική μπρίζα και αλλού το δωμάτιο που έχω το ρούτερ έχω κάνει τρύπα στον τοίχο απο την κεντρική μπρίζα και το έχω φτάσει στο δωμάτιο. Θα πρέπει να ξυλώσω το καλώδιο τηλεφώνου και να βάλω καλώδιο CAT5E για να μην έχω απώλειες και η τηλεφωνική γραμμή απο την στιγμή που είναι VOIP θα πρέπει να είναι πάνω στο Router σωστά; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και συγγνώμη αν έγινα κουραστικός. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από JohnHacked
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Θα επέλεγα cat6 ή ακόμα και cat7 για το μέλλον μιας και ήδη έχουν κυκλοφορήσει αυτοί οι τύποι εδώ και κάποιον καιρό. Σωστά, θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο πάνω στο ρουτερ το τηλέφωνο. Περίμενε πρώτα να δεις αν θα έχεις τα 100 στην κεντρική πρίζα και μετά να δοκιμάσεις σε εκείνη που έχεις στο δωμάτιο, ίσως τα πιάνεις.
Salvation81 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Οτι πιο φτηνο βρεις σε CAT5E/CAT6/CAT7 να παρεις, αμφιβαλλω πως θα πας σε 10Gbps συνδεση τοπικου δικτυου καποια στιγμη (εδω ακομα καποιοι εχουν 100Mbps) οποτε μην σε νοιαζει να πας σε CAT6/7 πχ. Οποτε οτι βρεις φτηνοτερο. Απλα για καλυτερη ποιοτητα και προστασια (shielding) να πας σε S/FTP καλωδιο και οχι απλο. 1
JohnHacked Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Απο το κατάστημα μου το είπαν φίλε μου..
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Νομίζω ότι ξεκίνησαν με VOIP από περιοχές με καμπίνες της Wind και Vodafone μιας και δίνουν διαθεσιμότητα μόνο από κατάστημα ενώ όταν είναι από καμπίνες του ΟΤΕ δίνουν και στην ιστοσελίδα τους.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 1 minute ago, ciyo said: Ok τότε ίσως είναι για την περιοχή σου μόνο Όχι μόνο. Αν είναι σε περιοχές με καμπίνες της Wind/Voda τότε θα έχει σίγουρα VoIP. Αν είναι σε περιοχές του ΟΤΕ τότε υπάρχει πιθανότητα και για TDM.
JohnHacked Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Καμπίνα της Wind είναι. Απο εκεί θα πάρω.
JohnHacked Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Είχα χρόνια Nova 3Play και μου το έδωσαν με 10€+
JohnHacked Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Καλώδιο HICKVISION αξίζει να μπει; Συγγνώμη για τις απορίες αλλα δεν γνωρίζω και ακούω διάφορες γνώμες.
JohnHacked Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 60€. Ο καθένας όμως έχει διαφορετικές τιμές. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2019 από JohnHacked
primeragt Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Σε καινουργιους πελατες δινουν μονο voip γραμμες. Σε υφιστεμενους που αναβαθμιζουν δινουν κλασικες εκτος και αν δεν μπορουν να κανουν αλλιως. 1
Salvation81 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 8 ώρες πριν, JohnHacked είπε Καλώδιο HICKVISION αξίζει να μπει; Συγγνώμη για τις απορίες αλλα δεν γνωρίζω και ακούω διάφορες γνώμες. Αν ειναι CAT5/CAT6/CAT7 ναι γιατι οχι, και παλι ομως εγω σου συνηστω να κοιταξεις κατι σε S/FTP...Σπανια θα βρεις "τυχαια" τετοιο. 1
basilis_k6 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 και εγω σκεφτομαι να παω. αληθεια ξερει κανενας αν θα ανέβει το latency με 100άρα? πάντα ειχα προβλημα με αυτο
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε και εγω σκεφτομαι να παω. αληθεια ξερει κανενας αν θα ανέβει το latency με 100άρα? πάντα ειχα προβλημα με αυτο Αν τώρα έχεις fast path και πας σε interleave, ναι θα ανέβει. Είτε θα είναι στα 50 Mbps είτε στα 100 ή 200, ακόμη και στα 24 με interleave πάλι θα έχει παραπάνω σε σχέση με fast path.
basilis_k6 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, Mingas είπε Αν τώρα έχεις fast path και πας σε interleave, ναι θα ανέβει. Είτε θα είναι στα 50 Mbps είτε στα 100 ή 200, ακόμη και στα 24 με interleave πάλι θα έχει παραπάνω σε σχέση με fast path. Ωωωχ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα