Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μπορώ να καταλάβω με κάποιο τρόπο απ' το speedport 2i router που δίνει η cosmote τι τύπο γραμμής (psdn ή isdn) έχω ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ειναι σπιτι 99,9% εχεις pstn , το isdn το βσζουν μετα απο αιτηση και αν δεν κανω λαθος χρεωνεται extra. Στο συμβολαιο σου φαινεται ο τυπος της συνδεσης παντως . Τωρα μεσω router , δεν ειμαι σιγουρος αλλα μαλλον οχι.

Επεξ/σία από Kastor-nt
Δημοσ.

Ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβεις τι έχεις είναι να δεις

α) έναν λογαριασμό σου.
β) αν το τηλεφωνικό καλώδιο πάει πρώτα σε συσκευή netmod και μετά στο router σου. Οι ISDN για να δουλέψουν θέλουν netmod. Ένα πράγμα σαν router. Αν δεν έχεις netmod και όλα δουλεύουν καλά δεν έχεις ISDN.

spacer.png

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα έχεις PSTN, διότι αν είχες ISDN θα ήσουν γνώστης καθώς θα είχες έξτρα συσκευή, με 2 κανάλια φωνής και αυξημένο πάγιο. Επίσης για να το είχες, θα έπρεπε να το ζητήσεις ρητά και δεν δίνεται χωρίς σχετική αίτηση του πελάτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν μπεις στο διαχειριστικό του modem-router (192.168.1.1 συνήθως), στα στατιστικά της σύνδεσης θα σου αναφέρει αν έχεις ANNEX A ή ANNEX B. Αν έχεις ANNEX A τότε είσαι PSTN, αν έχεις ANNEX B τότε είσαι ISDN. Για να έχεις όμως ISDN συνήθως (στις ADSL2 συνδέσεις τουλάχιστον) να έχεις ένα netMOD όπως της εικόνας. Αν δεν το έχεις πιθανώς είσαι PSTN.

netmod-480x340.gif

Επεξ/σία από manoskaradimos
Δημοσ.
10 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Πως προέκυψε οτι μπορεί να εχεις isdn;

Τα υπαρξιακά ερωτήματα είναι τα χειρότερα...

Επίσης, στην αυτοκόλλητη ετικέτα που έχει το ρούτερ στο πίσω μέρος πρέπει να λέει τι τύπος είναι: PSTN=ANNEX A και ISDN=ANNEX B. Κάποια από τις δύο ενδείξεις θα υπάρχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, helicoid είπε

Ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβεις τι έχεις είναι να δεις

α) έναν λογαριασμό σου.

19 ώρες πριν, jkoukos είπε

Σίγουρα έχεις PSTN, διότι αν είχες ISDN θα ήσουν γνώστης καθώς θα είχες έξτρα συσκευή, με 2 κανάλια φωνής και αυξημένο πάγιο.

Αναγράφει πάνω. "Οικονομικό Πρόγραμμα με δύο κανάλια φωνής" και στην ανάλυση γράφει δίπλα στον αριθμό του Fax "Πολλαπλός συνδρομητικός αριθμός"

19 ώρες πριν, helicoid είπε

β) αν το τηλεφωνικό καλώδιο πάει πρώτα σε συσκευή netmod και μετά στο router σου. Οι ISDN για να δουλέψουν θέλουν netmod. Ένα πράγμα σαν router. Αν δεν έχεις netmod και όλα δουλεύουν καλά δεν έχεις ISDN.

Αν δεν κάνω λάθος στα σημερινά router όπου έχουν αλλάξει σε ευρωζωνική δεν χρειάζεται συσκευή netmod. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος

17 ώρες πριν, manoskaradimos είπε

Αν μπεις στο διαχειριστικό του modem-router (192.168.1.1 συνήθως), στα στατιστικά της σύνδεσης θα σου αναφέρει αν έχεις ANNEX A ή ANNEX B. Αν έχεις ANNEX A τότε είσαι PSTN, αν έχεις ANNEX B τότε είσαι ISDN.

4 ώρες πριν, skrit είπε

Επίσης, στην αυτοκόλλητη ετικέτα που έχει το ρούτερ στο πίσω μέρος πρέπει να λέει τι τύπος είναι: PSTN=ANNEX A και ISDN=ANNEX B. Κάποια από τις δύο ενδείξεις θα υπάρχει.

Το Status Page του router μου δεν γράφει ούτε ANEX A ούτε ANEX B
edit: Το Router το γράφει, πάντως προτιμούσα απ το να ψάχνω στα πατάρια που καμιά φορά είναι κρυμμένα να συνδέομαι στο 192.168.1.1 (συνήθως) και να παίρνω την απάντηση μου.

15 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Πως προέκυψε οτι μπορεί να εχεις isdn;

Spoiler

Ήτανε καλοκαίρι. Εκεί που άραζα στην αυλή συζητούσα με κάτι φίλους για το Router των ISP στο ότι είναι σάπια για πολλούς και διάφορους λόγους. Και εκεί που αναρωτιώμασταν τι κόστος χρειάζεται να για να αλλάξει κανείς Router έπεσα μπροστά στο ANEX A  και στο ANEX B. Γρήγορα κατάλαβα ότι επρόκειτο για απάτη που κάνουν οι μεγάλες ρουτεροβιομηχανίες για να πλουτίσουν και να μας αρπάξουν τα λεφτά. Έτσι ξεκίνησα έρευνα, αποφεύγωντας την google φοβόμενος ότι μπορεί και να με μαρτυρήσει σε αυτούς πήγα στο duck duck go αναζητώντας λύση για το πρόβλημα μου. Εκεί ένας σοφός bloger μου άνοιξε τα μάτια πετώντας μου βέβαια google ads και η κάλυψη μου χάθηκε.
Εντάξει το σταματάω εδώ και το βάζω μέσα σε Spoiler :P.  Πίστευω ότι με τα παραπάνω έχει απαντηθεί το ερώτημα σου γιατί μπορεί να έχω ISDN

Ας διευκρινίσω καλύτερα. Θα ήθελα μέσα απ το status page του router ή κάπου αλλού μέσα στο web intarface του να μπορώ να καταλάβω τον τύπο της γραμμής. Το speedport 2i το ανέφερα μιας και είναι αυτό το οποίο έχω.
Ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.

Αν μας έλεγες από την αρχή ότι έχεις VoIP (ευρυζωνική) τηλεφωνία άσχετα με πόσα κανάλια φωνής έχεις, θα σου λέγαμε με σιγουριά ότι είναι άσχετο το Annex της συσκευής ειδικά αν έχεις VDSL. Αν έχεις ADSL παίζεις τυπικά σε Annex A. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει Netmod.

Πληροφοριακά, το Annex έχει μεγάλη σημασία στο τι είδους υπηρεσία τηλεφωνίας TDM έχεις για να λειτουργεί το αντίστοιχο modem/router.  Για τον λόγο αυτό αναφέρεται στο εξωτερικό ταμπελάκι και όχι μέσα στο μενού που εκεί αφορά το DSL. 

Δημοσ.

Αν είναι ευρυζωνικό δεν θέλει netmod

Παίζουν χωρίς πλέον, κατευθείαν πάνω από το ρούτερ.

Εφόσον ο λογαριασμός λέει "με δύο καναλια φωνης" έχεις isdn. Ευρυζωνικό isdn

Αυτό δουλεύει είτε με ένα νούμερο είτε με 2.

Στο ρούτερ μπορείς να δεις αν έχεις 1 αριθμό ή 2

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panossar95 είπε

Αν είναι ευρυζωνικό δεν θέλει netmod

Παίζουν χωρίς πλέον, κατευθείαν πάνω από το ρούτερ.

Εφόσον ο λογαριασμός λέει "με δύο καναλια φωνης" έχεις isdn. Ευρυζωνικό isdn

Αυτό δουλεύει είτε με ένα νούμερο είτε με 2.

Στο ρούτερ μπορείς να δεις αν έχεις 1 αριθμό ή 2

Δηλαδή αυτό είναι isdn;

Δημοσ.
Στις 7/8/2019 στις 7:36 ΜΜ, jkoukos είπε

Αν μας έλεγες από την αρχή ότι έχεις VoIP (ευρυζωνική) τηλεφωνία άσχετα με πόσα κανάλια φωνής έχεις, θα σου λέγαμε με σιγουριά ότι είναι άσχετο το Annex της συσκευής ειδικά αν έχεις VDSL. Αν έχεις ADSL παίζεις τυπικά σε Annex A. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει Netmod.

Πληροφοριακά, το Annex έχει μεγάλη σημασία στο τι είδους υπηρεσία τηλεφωνίας TDM έχεις για να λειτουργεί το αντίστοιχο modem/router.  Για τον λόγο αυτό αναφέρεται στο εξωτερικό ταμπελάκι και όχι μέσα στο μενού που εκεί αφορά το DSL. 

Αυτό που ίσως έπρεπε να αναφέρω απ την αρχή είναι ότι θέλω ένα γενικό τρόπο, μέσα απ τις ρυθμίσεις του Router να μπορώ να βρω αν η σύνδεση είναι PSTN ή ISDN. Δεν έχει σημασία τι έχω εγώ. Σημασία έχει να μπορώ μέσω ενός teamviewer σε ένα τοπικό PC του δυκτίου να μπορώ να μπω στο router και να δω πληροφορίες σχετικά με το αν είναι PSTN ή ISDN η γραμμή.

Η απάντηση γενικά που παίρνω, είναι "δες από πίσω το ταμπελάκι ."

11 ώρες πριν, panossar95 είπε

Αφού λέει ότι γράφει στον λογαριασμό με 2 κανάλια φωνής

Γενικά νομίζω ότι έχεις δίκιο. Με μια απλή ερώτηση του τύπου, << Έχεις FAX>> ή << Μήπως έχετε δυο τηλέφωνα >>  μπορεί να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα αν υπάρχει ISDN γραμμή

Σας ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Δεν υπάρχει ευρυζωνική τηλεφωνία ISDN. Η τηλεφωνία θα είναι είτε ευρυζωνική (VoIP) είτε PSTN είτε ISDN. Εσπεριδοειδή είναι πολλά, αλλά άλλο τα πορτοκάλια, άλλο τα μανταρίνια, άλλο τα νεράντζια, τα λεμόνια κλπ.

Σε VoIP έχουμε 1 κανάλι φωνής (αντίστοιχο του PSTN) ή 2 κανάλια φωνής (αντίστοιχο του ISDN). Φυσικά έχουν και αντίστοιχο πάγιο. Αλλά αυτά είναι περιορισμοί των παρόχων καθώς σε VoIP μπορούμε να έχουμε δεκάδες ή εκατοντάδες κανάλια φωνής, όσα μπορεί να σηκώσει η σύνδεσή μας και με το ανάλογο κόστος.

Σου εξήγησα για ποιον λόγο σε καμία συσκευή οποιουδήποτε παρόχου ή του εμπορίου σε όλο τον πλανήτη, δεν εμφανίζεται το είδος της τηλεφωνίας που έχεις. Αν έχεις όμως τις γνώσεις για να διακρίνεις αυτές τις υπηρεσίες από τις διαφορές που έχουν και ταυτόχρονα στην συσκευή λειτουργεί και η τηλεφωνία, τότε από τις ενδείξεις και τις επιλογές στο μενού της συσκευής μπορείς να το καταλάβεις.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...