Προς το περιεχόμενο

Αγορά ηχείων

giannis_ps_21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Μπαίνω στο ψητό όσο πιο σύντομα μπορώ. Είχα ηχεία altec lansing mx5021 για μια δεκαετία σχεδόν. Παρουσίασαν πρόβλημα. Αναγκάστηκα να αλλάξω. Χωρίς να το ψάξω πολύ πήρα τα Edifier M3600D. Στο πρώτο άκουσμα απογοητεύτηκα. Όσο περνούσε ο καιρός τα συνήθιζα αλλά η απογοήτευση παρέμενε. Τελικά τα πούλησα. Χωρίς να ψαχτώ πολύ για δεύτερη φορά, πήρα home cinema (LG LHB625) επηρεασμένος από έναν φίλο. Δεν λέω ότι δεν αξίζουν αλλά δεν είναι αυτό που θέλω. Σε καμία περίπτωση δεν αποδίδουν τον ήχο που είχα από τα altec. Μετά από πολύ κόπο καταφέρνω να φτιάξω για λίγο τα παλιά, εντυπωσιασμένος με την ποιότητα τους, έρχομαι εδώ και ζητάω την βοήθεια σας από κάποιον που το κατέχει κ όχι από αερολογίες του τύπου "ο γιος του ξάδερφου του θείου μου πήρε τα τάδε κ είναι πολύ καλά." Να σημειώσω ότι ακούω περισσότερο μουσική κ βλέπω κ κάποιες ταινίες όταν έχω χρόνο. Συνδεδεμένα είτε σε pc είτε στην tv είναι τα ηχεία είτε με jack είτε με οπτική ίνα. Ότι είχα διαθέσιμο δηλ. Ο χώρος που τα έχω τώρα είναι 25τ.μ. Ίσως αργότερα να πάνε σε μεγαλύτερο σαλόνι (αν ξεφύγουμε με χρήματα θα κοιτάξω να έχω κάτι που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κ αργότερα.) 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 τ.μ. και σκέφτεσαι και για μεγαλύτερο χώρο μετά;

Ηχεία δαπέδου λοιπόν, ενισχυτή Hi-Fi και εξωτερικό DAC ή αν έχει ενσωματωμένο ο ενισχυτής για οικονομία.

Στο ψητό δεν έχεις μπει αν δεν ορίσεις budget.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πούμε για κάτι της τάξεως των 200€ θα τα κρατήσω για μια διετία. Αν φύγουμε πολύ πάνω για να έχω κάτι σωστότερο θα τα βάλω σε μεγαλύτερο χώρο αργότερα. Το μπάτζετ επίτηδες δεν το όρισα. Όπως επίσης επίτηδες δεν είπα ότι θέλω 2.1 η 5.1 η οτιδήποτε άλλο. Κυρίως θέλω καθαρό ήχο που να αναγνωρίζεις σε ένα κομμάτι τι παίζει κ όχι να μπουκώνουν όλα μαζί όπως γίνεται τώρα με το 5.1 της lg. 

Με κάτι τέτοιο σκεφτόμουν τα 200€: https://www.skroutz.gr/s/6397515/Edifier-R2730DB.html αλλά κ πάλι δεν ξέρω αν αξίζει.

Με τα ηχεία μόνιτορ δεν έχω καταλάβει τι παίζει κ αν αξίζει για μένα.

Διαφορετικά αν πάμε σε λύση με ενισχυτή  όπως λες να τα βάλω κάτω να δω πόσο φτάνουμε σε χρήματα κ αποφασίζω αναλόγως.

Επίσης σκέφτηκα κ την αγορά ενός ενισχυτή για σύνδεση των ήδη υπαρχόντων ηχείων (αναφέρομαι στα 2.1 μιας κ η mainboard έχει το πρόβλημα) αλλά κ πάλι υστερώ σε γνώσεις στην επιλογή ενός σωστού ενισχυτή.

Επεξ/σία από giannis_ps_21

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο χώρος και η απόσταση ακρόασης είναι αυτό που θα αποφασίσει το μέγεθος του συστήματος. Πάντως για 25 τετραγωνικά τα 200€ δεν φτάνουν ούτε για να ξεκινήσει κάποιος. Θα χρειαστεί είτε ηχεία δαπέδου, είτε ηχεία βάσης/ραφιου/monitor συνοδεία ενός sub για να έχεις τις απαραίτητες στάθμες σε ένα πιο ευρύ συχνοτικό πεδίο, δηλαδή στις κατώτερες οκτάβες.

Η απόσταση ακρόασης θα καθορίσει αν θα κοιτάξεις προς monitor ηχεία. Εάν δεν κάνεις ακρόαση nearfield και κάνεις ακρόαση σε κανονικές συνθήκες σαλονιού (δηλαδή midfield) τότε τα ξεχνάς και αυτά (τα monitor).

Τουλάχιστον τα τριπλά χρήματα να υπολογίζεις.

Επεξ/σία από mitspetr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις αρχίσει να μου ξεκαθαριζεις λιγο το τοπιο γιατι δεν ήξερα που μου πανε τα 4. Αν πουμε για την αγορα ενος ενισχυτη σε πρώτη φαση ωστε να βαλω πανω τα ηχεια που είχα, πως μπορω να βρω ποιος ειναι κατάλληλος ωστε να μην καψω ειτε τον ενισχυτή ειτε τα ηχεια; Τα watt δεν τα γνωριζω ακριβως, μονο οτι λενε τα specs στο ίντερνετ. Είναι εφικτή αυτη η λύση; Αν οχι να προχωρήσω σε μεμονωμένες αγορές μονο που θα τα κανω σταδιακά.

Ξέχασα να αναφέρω οτι η ακρόαση που κάνω ειναι midfield συμφωνα με τα λεγόμενα σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ηχεία που είχες είναι ενεργά, δηλαδή έχουν δικά τους ενισχυτικά ενσωματωμένα.

Εσύ χρειάζεσαι ένα ζευγάρι παθητικών ηχείων δαπέδου ή βάσης/ραφιού με πρόσθεση subwoofer και έναν ενισχυτή. Και ένα σωστό ψηφιοαναλογικό στάδιο για τη μουσική από το PC αλλά αυτό δες στο σαν βελτίωση στην πορεία.

Μπορείς βέβαια πάντα να έχεις υπ' όψη έναν εισαγωγικό ενισχυτή AV (Home Cinema) ο οποίος έχει το ψηφιοαναλογικό στάδιο ενσωματωμένο με τις κατάλληλες ψηφιακές εισόδους και έχει και bass management για να προσθέσεις ένα subwoofer σε περίπτωση που τα ηχεία σου είναι μικρά.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση σοβαρών ενεργών ηχείων μικρών στα οποία μπορείς να προσθέσεις subwoofer τα οποία έχουν "έξυπνη" έξοδο sub και αντιλαμβάνονται πότε έχεις συνδέσει εκεί κάτι και κάνουν αυτόματα bass management. Αλλά είναι πιο ακριβή λύση. Κοντά στο χιλιάρικο αυτό ενώ ανν πεις ότι παίρνεις έναν βασικό ενισχυτή AV και ένα ζευγάρι οικονομικών ηχείων δαπέδου - που όμως να είναι εύκολα στην οδήγηση - τότε μπορείς και με κανα 600άρι να τη βγάλεις καθαρή.

Σημειώνω εδώ ότι ένας κλασικός Hi-Fi ενισχυτής είναι πιο ποιοτικός από έναν ενισχυτή AV, ωστόσο ο τελευταίος είναι πιο επεκτάσιμος και έχει όλες τις ευκολίες που θα χρειαστείς. Και απέχει φυσικά σε ήχο από το π.χ. LG όλα-σε-ένα που είχες περίπου 4 δισεκατομμύρια μίλια σε εκλαμβανόμενη ποιότητα ήχου. 😁

Το κακό με τους Hi-Fi ενισχυτές είναι ότι δεν έχουν ευκολίες

Προτείνω λοιπόν τα εξής:

Ένα ζευγαράκι δαπέδου που είναι πανεύκολα στην οδήγηση ακόμα και από μικρό ενισχυτή ένεκα παθητικών ακτινοβολητών. Είναι laid back ο ήχος και το χαμηλό τους punchy, κλειστής καμπίνας γαρ.

https://www.polkaudio.com/products/t50

Και σε κλασικό Hi-Fi ενισχυτή αυτόν που μια χαρά θα τα παίξει και έχει audiophile χαρίσματα για την κατηγορία του

https://www.marantz.co.uk/uk/products/pages/productdetails.aspx?catid=hifi&subcatid=amplifier&productid=pm6006ukspecialedition

ή σε ενισχυτή AV αυτόν που παρ' όλο που είναι εισαγωγικός, έχει πλήρες bass management.

https://www.denon.gr/gr/product/homecinema/avreceiver/avrx250bt

Υπάρχουν και άλλες επιλογές αναπτύσσοντάς τες προς κάθε κατεύθυνση ωστόσο κάθε ανάπτυξη έρχεται με αύξηση του κόστους. Πάντως ήδη μιλάμε για επιλογές με απείρως καλύτερο ήχο από αυτόν που είχες.

Επεξ/σία από mitspetr

Ωραία, αν κ με έπιασε λιγο η καρδια μου..Για να ακουσω, θα την ακούσω! Αστειεύομαι προφανως αφου ψάχνω κατι σωστο. Μια παρενθεση θελω να κανω. Αν αφαιρεσω όλα τα ενισυχτικα που είχαν τα παλια ηχεια κ τα βάλω σε εναν ενισχυτή δεν θα παίξουν; Ποιος ο λόγος να το κάνω αυτό; για να εξοικονομήσω κάποια χρηματα κ να κάνω την αγορά ηχείων κοντα στα χριστούγεννα που θα μου είναι ευκολότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι. Ο ενισχυτής που έχουν ενσωματωμένο τα ηχεία σου είναι μόνο για αυτά. Ακόμα και για πειραματισμό να το κάνεις, δεν αξίζει ο κόπος (θέλει γνώσεις πολλές και μεράκι και είναι και χρονοβόρο) καθώς μιλάμε για ευτελή υλικά που κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οδήγηση κανονικών παθητικών Hi-Fi ηχείων και το αποτέλεσμα θα είναι κακό.

Επεξ/σία από mitspetr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ενισχυτής των ηχείων μου έχει πρόβλημα. Αυτόν να αφαιρέσω/πεταξω κ να κρατησω τα ηχεια μεχρι να αγοράσω τα καινουργια. Αυτό εννοώ. Ίσως δεν το διατύπωσα σωστα πιο πάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πλακέτα των ηχείων έχει ενδεχομένως επάνω και τα κυκλώματα διαχωρισμού των συχνοτήτων και γενικώς άστα να πάνε. Τα ηχεία αυτά είναι για να δουλεύουν όπως είναι με αυτόν τον ενισχυτή που έχουν μέσα τους. Δεν είναι εξαρτήματα που μπορείς να κουμπώσεις αλλού. Άπαξ και χαλάσει κάτι, το πετάς όπως είναι.
Πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή.

Επεξ/σία από mitspetr

Ωραια. Κατάλαβα κ αυτο το κομμάτι. Θα μου λυσεις κ κανα δυο απορίες ακόμα; Τα ηχεία που μου προτεινες λενε 150w. Ο ενισχυτης 70w. Τι γίνεται; Δεν έχει φόβο να καει κάτι απο τα δυο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα Watt στα παθητικά ηχεία αφορούν την ικανότητα πρόσληψης ισχύος. Βασικά σου λέει μη βάλεις κάτι παραπάνω από 150W γιατί παίζει να πάρεις τα γούφερ αγκαλιά.

Δεν είναι δύσκολα στην οδήγηση αυτά. Και με 30W παίζουν. Από όλα τα μεγάφωνα που βλέπεις ρεύμα δέχονται μόνο το tweeter και το midwoofer κάτω από αυτό. Τα άλλα δύο woofer είναι παθητικοί ακτινοβολητές, δεν έχουν κάν πηνίο. Λειτουργούν με την πίεση του αέρα εντός της καμπίνας η οποία είναι κλειστού τύπου, χωρίς οπή εκτόνωσης.

Να το μυστικό...

Έχε υπ' όψη ότι εδώ μιλάμε για Watt μετρημένα σε αυστηρές συνθήκες. Στις ίδιες συνθήκες υπολόγισε καμιά 15αριά Watt να έβγαζαν οι ενισχυτές αυτών που είχες.
Και εννοώ και το Home Cinema που είχες. Είναι αστεία προϊόντα αυτά.

Επεξ/σία από mitspetr

Πςςς τι είπες τωρα, δεν ηξερα καν οτι υπαρχει κατι τετοιο. Να κάνουμε αντιπαραβολή σε εναν ενισχυτη κ ενα σετ ηχείων; Σιγουρα εγώ κ κάποιος άλλος ασχετος σαν εμενα τα το εκτιμησει ιδιαιτερως αυτο που θα δωσεις σαν απαντηση. 

Τα ηχεία αυτά σαν φθηνη λύση αρχικά δεν αξίζουν; https://www.skroutz.gr/s/10728141/LTC-Audio-L766.html#reviews

Κ σαν ενισχυτής αυτός; https://www.skroutz.gr/s/11994205/Denon-AVR-X540BT.html?from=recommendations-from-inactive#specs

Κοιτάω κάποια πιο οικονομική λύση. Αν επιμενεις στα πρώτα απλά θα κάνω λίγη υπομονή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου δείχνεις τον καταργημένο 540BT ο οποίος αντικαταστάθηκε από τους 250BT και 550BT (ίδιοι ενισχυτές αυτοί οι δυο τελευταίοι με τον ένα να έχει κάποιες παραπάνω ευκολίες).

Πάει λοιπόν ο ενισχυτής.

Τα ηχεία που μου δείχνεις είναι μια κινέζικη μοντιφιά που κυκλοφορεί σε διάφορα άλλα αυτοκόλλητα με όνομα μάρκας επάνω. Είπαμε να μιλήσουμε για ηχεία, όχι για άχυρο.

Τα Polk που σου έδειξα είναι τα οικονομικότερα Hi-Fi ηχεία δαπέδου της αγοράς - εννοώντας ότι είναι ότι πιο οικονομικό με σοβαρό ήχο - συν το γεγονός ότι οδηγούνται πανεύκολα από οποιονδήποτε ενισχυτή. Τα ηχεία που μου δείχνεις είναι καλύτερα να τα πετάξεις αφού τα αγοράσεις.

Υ.Γ. Όπως βλέπεις το skroutz είναι πολύ κακός σύμβουλος. Έχει ξεχασμένα προϊόντα γιατί ξέχασαν να τα κατεβάσουν όσα e-shopάδικα τον δείχνουν διαθέσιμο.
Μοντέλο που έχει καταργηθεί δύο χρόνια τώρα.

Επεξ/σία από mitspetr

Ωραία. Πάει κ αυτή η απορία μου. Συνεπώς θα πρέπει να κινηθώ προς τα εκεί σε αγορα. Ανάμεσα στους δυο ενισχυτες που μου είπες ποιον προτιμας;

11 λεπτά πριν, mitspetr είπε

Είπαμε να μιλήσουμε για ηχεία, όχι για άχυρο.

Τα ηχεία που μου δείχνεις είναι καλύτερα να τα πετάξεις αφού τα αγοράσεις.

Κυριολεκτικά έκλαψα διαβάζοντας αυτά τα δύο σχόλια.. Να σαι καλα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...