Gerasimos80 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 55 λεπτά πριν, pnick είπε Να ρωτήσω, γιατί δεν μπορώ να βρώ αν έχεις πει κάτι σχετικά. Υπάρχει ειδικός λόγος που θέλεις τον 970 Pro σε αυτό το σύστημα; Είναι ότι ταχύτερο αυτή τη στιγμή. Έχεις κάποια άλλη πρόταση?
pnick Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 46 λεπτά πριν, Gerasimos80 είπε Είναι ότι ταχύτερο αυτή τη στιγμή. Έχεις κάποια άλλη πρόταση? Δεν ξέρω αν είναι ο πιό γρήγορος πλέον (έχουν βγεί και άλλοι στην αγορά, όπως gen 4 nvme από Gigabyte, ή για απόλυτη απόδοση σε Random Reads/Writes οι Optane της Intel), αλλά γιατί χρειάζεσαι την ταχύτητά του; Θα σου κάνει διαφορά σε Sequential μόνο. Προσωπικά, ή θα πήγαινα για το απόλυτο, δηλαδή Intel Optane, η θα προτιμούσα χωρητικότητα π.χ. έναν 2ΤΒ ssd, αλλά πιό οικονομικό π.χ. https://www.skroutz.gr/s/16313582/Corsair-Force-MP510-1-9TB.html
Gerasimos80 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, pnick είπε Δεν ξέρω αν είναι ο πιό γρήγορος πλέον (έχουν βγεί και άλλοι στην αγορά, όπως gen 4 nvme από Gigabyte, ή για απόλυτη απόδοση σε Random Reads/Writes οι Optane της Intel), αλλά γιατί χρειάζεσαι την ταχύτητά του; Θα σου κάνει διαφορά σε Sequential μόνο. Προσωπικά, ή θα πήγαινα για το απόλυτο, δηλαδή Intel Optane, η θα προτιμούσα χωρητικότητα π.χ. έναν 2ΤΒ ssd, αλλά πιό οικονομικό π.χ. https://www.skroutz.gr/s/16313582/Corsair-Force-MP510-1-9TB.html Optane δεν έχει νόημα η τιμή. Έψαξα το άλλο και έχεις δίκιο. Θα βάλω τα Windows στον 960 evo 250gb που έχω και θα αγοράσω για General storage αυτόν που παραθέτεις. Γλιτώνεις 130 ευρώ για άπειρο ελάχιστη διαφορα
pnick Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, Gerasimos80 είπε Optane δεν έχει νόημα η τιμή. Έψαξα το άλλο και έχεις δίκιο. Θα βάλω τα Windows στον 960 evo 250gb που έχω και θα αγοράσω για General storage αυτόν που παραθέτεις. Γλιτώνεις 130 ευρώ για άπειρο ελάχιστη διαφορα Σωστά πράττεις. Για την χρήση που κάνεις, έχει νόημα και ο 9900Κ, όπως είπαν και άλλα μέλη. Ίσως να μπορούσες να κάνεις ένα σύστημα και οικονομικότερα από Ryzen 3900, αν δεν σκοπεύεις να κάνεις oc (στον Intel εννοώ). Με μια μεσαία Ζ390 και μια καλή αερόψυκτρα είσαι νομίζω πολύ καλά. Ούτε πανάκριβες μνήμες χρειάζονται στην περίπτωση αυτή. Απλά, δεν υπάρχει αναβαθμισιμότητα με την Intel. Με τους Ryzen έχει να περιμένεις τον 3950Χ και πιθανόν την σειρά 4000 που πιστεύω θα είναι συμβατή με τις Χ570 μητρικές, όπως συνηθίζει η AMD.
Gerasimos80 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, pnick είπε Σωστά πράττεις. Για την χρήση που κάνεις, έχει νόημα και ο 9900Κ, όπως είπαν και άλλα μέλη. Ίσως να μπορούσες να κάνεις ένα σύστημα και οικονομικότερα από Ryzen 3900, αν δεν σκοπεύεις να κάνεις oc (στον Intel εννοώ). Με μια μεσαία Ζ390 και μια καλή αερόψυκτρα είσαι νομίζω πολύ καλά. Ούτε πανάκριβες μνήμες χρειάζονται στην περίπτωση αυτή. Απλά, δεν υπάρχει αναβαθμισιμότητα με την Intel. Με τους Ryzen έχει να περιμένεις τον 3950Χ και πιθανόν την σειρά 4000 που πιστεύω θα είναι συμβατή με τις Χ570 μητρικές, όπως συνηθίζει η AMD. Thinking long term. Αυτο ειναι Το σχέδιο. Αν τα 100 ήταν θέμα θα πήγαινα σε 3700x.
pnick Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, Gerasimos80 είπε Thinking long term. Αυτο ειναι Το σχέδιο. Αν τα 100 ήταν θέμα θα πήγαινα σε 3700x. Ό,τι και να φτιάξεις με αυτό το budget, δυνατό θα είναι. Οπωσδήποτε η νέα πλατφόρμα της AMD έχει μεγαλύτερες προοπτικές. Αυτό είναι σίγουρο. Αν πας σε 3900Χ πάρε μια πολύ καλή μητρική. Όσο καλύτερη είναι τόσο πιο ασφαλής θα είσαι για το μέλλον. Εκεί θα έδινα βάση. Για τις μνήμες δεν θα έσκαγα πολύ. Δεν ξέρω αν οι πάνω από 3200ΜΗz είναι ανταποδοτικές ως προς το κόστος τους. Ίσως σε ορισμένα σενάρια μόνο, αλλά πόσο συχνά θα σε απασχολούν, εσύ το ξέρεις. Για τις δικές μου δουλειές καμία σημασία δεν θα είχαν.
Ryzenlake Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Πιο άχρηστη / αχρείαστη αναβάθμιση δεν θα μπορούσες να να κάνεις. Αφού στο 99% των games σε 1440p σε κόβει η καρτα, και ακόμα και σε αυτά που ίσως να σε κόβει το cpu πόσο θα πάρεις από 9900k, 20% με τα βίας και αν.
Gerasimos80 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 19 ώρες πριν, Ryzenlake είπε Πιο άχρηστη / αχρείαστη αναβάθμιση δεν θα μπορούσες να να κάνεις. Αφού στο 99% των games σε 1440p σε κόβει η καρτα, και ακόμα και σε αυτά που ίσως να σε κόβει το cpu πόσο θα πάρεις από 9900k, 20% με τα βίας και αν. Δηλαδη αν εχεις επεξεργαστη - motherboard - μνήμες metria coolers , 6 ετίας δεν υπάρχει upgrade εκτος απο τονα αγοράσεις μια 2080 ti που κοστίζει όσο ενα enthusiast build χωρίς κάρτα. To pc που έχεις στην υπογραφή σου είνια 3ετίας με αλλαγμένες μνήμες να υποθέσω. Ποτε σκοπευεις να αλλαξεις ?
narta Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 8/8/2019 στις 3:56 ΜΜ, Gerasimos80 είπε Είναι ότι ταχύτερο αυτή τη στιγμή. Έχεις κάποια άλλη πρόταση? Κατι το οποιο δεν θα το δεις σε σχεση με ενα μεσο nvme (ουτε καν high end) αν δεν κανεις που να ειναι Ι/Ο intensive. Προσωπικα νομιζω οτι απλα θες κατι καινουριο οχι οτι εχεις αναγκη αναβαθμισης. Το οποιο να σημειωσω οτι δεν ειναι μεμπτο. Η δικη μου πρόταση ειναι Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από narta
Gerasimos80 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 https://www.skroutz.gr/s/14105145/Fractal-Design-Define-R6-TG.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/16979506/Corsair-Force-MP510-960GB.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/12624790/Seasonic-Focus-Plus-750-Platinum.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/11921901/NZXT-Kraken-X62-Includes-AM4-Bracket.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/8694900/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3600MHz-F4-3600C16D-16GVK.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/19381251/Asrock-X570-Taichi.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/19345048/AMD-Ryzen-9-3900X-Box.html?from=account_favorites
Ryzenlake Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, Gerasimos80 είπε Δηλαδη αν εχεις επεξεργαστη - motherboard - μνήμες metria coolers , 6 ετίας δεν υπάρχει upgrade εκτος απο τονα αγοράσεις μια 2080 ti που κοστίζει όσο ενα enthusiast build χωρίς κάρτα. To pc που έχεις στην υπογραφή σου είνια 3ετίας με αλλαγμένες μνήμες να υποθέσω. Ποτε σκοπευεις να αλλαξεις ? Μα δεν σκοπεύω να αλλάξω απλά για να πω ότι άλλαξα. Δεν λέω ότι και εγώ δεν έχω κάνει χαζές αναβαθμίσεις, αλλα επειδή εγώ έκανα μια χαζή αναβάθμιση δεν θα προτρέψω και εσένα να κάνεις μια. Το πότε ένας λογικά σκεπτόμενος καταναλωτής αναβαθμίζει είναι απλό. Όταν δεν τον φτάνουν οι επιδόσεις του συστήματος και Ταυτόχρονα υπάρχει κάτι εκεί έξω που θα το δώσει ένα boost που να αξίζει το κόπο. Στην δικιά σου περίπτωση δεν ισχύει το δευτερο, ιδίως με την αναλυση που παιζεις. Εαν ισχύει το πρώτο, δηλαδή δεν σε φτάνουν οι επιδόσεις του συστήματος σου τότε οτ λογικό είναι να αναβαθμίσεις το υποσύστημα το οποίο σε κόβει, το οποίο είναι η καρτα. Κάνε το εξής πειραμε, ψάξε στο YouTube τα παιχνίδια που παίζεις πως πάνε σε αυτή την αναλυση με έναν 9900k και 1080ti και τι διαφορές έχουν από τον επεξεργαστή σου. Ανύπαρκτες έως μηδενικές διάφορες θα δεις. Εδώ έχω που παιζω σε uw 1080p και με κόβει κάργα η καρτα, πόσο μάλλον εσένα
Gerasimos80 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 6 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε Μα δεν σκοπεύω να αλλάξω απλά για να πω ότι άλλαξα. Δεν λέω ότι και εγώ δεν έχω κάνει χαζές αναβαθμίσεις, αλλα επειδή εγώ έκανα μια χαζή αναβάθμιση δεν θα προτρέψω και εσένα να κάνεις μια. Το πότε ένας λογικά σκεπτόμενος καταναλωτής αναβαθμίζει είναι απλό. Όταν δεν τον φτάνουν οι επιδόσεις του συστήματος και Ταυτόχρονα υπάρχει κάτι εκεί έξω που θα το δώσει ένα boost που να αξίζει το κόπο. Στην δικιά σου περίπτωση δεν ισχύει το δευτερο, ιδίως με την αναλυση που παιζεις. Εαν ισχύει το πρώτο, δηλαδή δεν σε φτάνουν οι επιδόσεις του συστήματος σου τότε οτ λογικό είναι να αναβαθμίσεις το υποσύστημα το οποίο σε κόβει, το οποίο είναι η καρτα. Κάνε το εξής πειραμε, ψάξε στο YouTube τα παιχνίδια που παίζεις πως πάνε σε αυτή την αναλυση με έναν 9900k και 1080ti και τι διαφορές έχουν από τον επεξεργαστή σου. Ανύπαρκτες έως μηδενικές διάφορες θα δεις. Εδώ έχω που παιζω σε uw 1080p και με κόβει κάργα η καρτα, πόσο μάλλον εσένα Ο επεξεργαστής τραβάει ακόμα είναι καλός. Δεν έχω καλή ψύξη και χάλια ανεμιστήρες γιατί δεν το είχα ψάξει. Το κουτί δεν χωράει αυτά που θέλω να βάλω. Οι μνήμες μου είναι ο μέτριες και το mobo δεν παίρνει πολύ καλύτερες επιπλέον το PC κάνει σαν αεροπλάνο πλέον. Επομένως μπαινω στην λογική ότι θα πάρω ένα σύστημα για την επόμενη 5ετια σε 2 χρόνια θα αλλάξω κάρτα γραφικών και αν βγει κάτι καλό από το pcie 4.0. Στην 5ετια αλλάζω μόνο επεξεργαστη καθώς το motherboard θα υποστηρίζει τις επόμενες 2 γενιές. Και με αυτό το σκεπτικό θα έχω μονίμως για τα επόμενα 5 plus χρόνια high end pc. Αυτό ριναι το σκεπτικό μου. Και το χομπι μου Αν θες ρίξε μια ματιά στα link να μου πεις την άποψή σου.
tanasen01 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, Gerasimos80 είπε το motherboard θα υποστηρίζει τις επόμενες 2 γενιές Μια γενιά ακόμα θα βγει σε ΑΜ4 socket.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα