Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην κοινοτητα. Σκοπευω να επισκεφτω για μερικες μερες την Σικελια και θελω να νοικιασω ενα αυτοκινητο για τις μετακινησεις μου. Διαβαζοντας ομως κριτικες για τις εταιριες βλεπω οτι πεφτει πολυ απατεωνια. Εχει μηπως κανενας εμπειρια να μου προτεινει που να απευθυνθω για να νοικιασω ενα αυτοκινητο και να μη μου βγαλουν κοστη απο το πουθενα?

Δημοσ.

Από το πουθενά δύσκολα θα σου βγάλουν κόστη.. Πρέπει να ασχοληθείς να διαβάσεις λίγο τη πολιτική της εταιρείας που θα διαλέξεις ως προς τα κόστη. Από κει και πέρα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο καλό θα ήταν να πάρεις τη πλήρη ασφάλεια για το όχημα.  Και να κάτσεις να το ελέγξεις εμετικά πριν μπεις μέσα. Βγάλε και άπειρες φωτογραφίες!! Με την εφαρμογή rentalcars βγαίνει πάντα πιο φτηνά , αλλά σε περίπτωση ατυχήματος ειλικρινά δεν ξέρω τι παίζει με την ασφάλεια τους και κατά πόσο θα σου επιστραφούν τα λεφτά που εσύ θα πρέπει να δώσεις σε στη μαμά εταιρία για τη ζημιά. Εκεί που πολλές φορές δημιουργείται μπέρδεμα είναι στα καύσιμα. Εγώ πάντως από αεροδρόμιο της Κατάνια που είχα νοικιάσει ένα αμάξι για μια βδομάδα όλα καλά. Είχα πληρώσει την ασφάλεια τούς και στην επιστροφή ούτε που μου έλεγξαν το αμάξι.

• Like 1
Δημοσ.

Eπισης τεραστια προσοχη στο να τηρεις τον ΚΟΚ. ειχα παει ρωμη κ ειχα παθει πλακα για το ποσο ευκολα εκοβαν κληση για το οτιδηποτε. παραδειγμα, σταματαει το αμαξι σε κοκκινο κ η μουρη του αμαξιου ηταν 20 εκατοστα (κυριολεκτικα) εντος της γραμμης διαβασης πεζων.. αμεσως ο τροχονομος που ηταν  εκει του εκοψε ενα ωραιοτατο προστιμο. παρκαρισμα για 3 λεπτα σε σημειο που δεν επρεπε, σκαει μυτη περιπολικο κ την γραφει την αλλη. ηταν πολιτισμικο σοκ σε σχεση με την τριτοκοσμικη οδικη συμπεριφορα που βλεπουμε καθε μερα εδω..

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας  πούμε ότι η  Σικελία είναι πιο χαλαρά ως προς τις κλήσεις. Αλλά όχι το πάρκινγκ. Δεν παρκάρεις στην Ιταλία όπου σου κάτσει χαλαρά, γιατί είναι πολύ πιθανό να πάρεις κλήση. 

Επεξ/σία από taramas
Δημοσ.
17 ώρες πριν, taramas είπε

Από το πουθενά δύσκολα θα σου βγάλουν κόστη.. Πρέπει να ασχοληθείς να διαβάσεις λίγο τη πολιτική της εταιρείας που θα διαλέξεις ως προς τα κόστη. Από κει και πέρα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο καλό θα ήταν να πάρεις τη πλήρη ασφάλεια για το όχημα.  Και να κάτσεις να το ελέγξεις εμετικά πριν μπεις μέσα. Βγάλε και άπειρες φωτογραφίες!! Με την εφαρμογή rentalcars βγαίνει πάντα πιο φτηνά , αλλά σε περίπτωση ατυχήματος ειλικρινά δεν ξέρω τι παίζει με την ασφάλεια τους και κατά πόσο θα σου επιστραφούν τα λεφτά που εσύ θα πρέπει να δώσεις σε στη μαμά εταιρία για τη ζημιά. Εκεί που πολλές φορές δημιουργείται μπέρδεμα είναι στα καύσιμα. Εγώ πάντως από αεροδρόμιο της Κατάνια που είχα νοικιάσει ένα αμάξι για μια βδομάδα όλα καλά. Είχα πληρώσει την ασφάλεια τούς και στην επιστροφή ούτε που μου έλεγξαν το αμάξι.

Ναι αυτο σκοπευω να κανω σιγουρα. Εχω διαβασει τοσα πολλα που θεωρω σιγουρο οτι θα προσπαθησουν να μου παρουν οσα περισσοτερα μπορουν. Ποια εταιρια ειχες επιλεξει?

Δημοσ.

Μην εχεις αγχος... Οταν πας, ο,τι και να νοικιασεις, απο οποια και να νοικιασεις, οταν παραλαβεις το αμαξι το τσεκαρεις ολο πανω κατω και βγαζεις φωτογραφια την καθε γρατσουνια-βαθουλωμα. Αμα εχουν ατομο να τα δει μαζι σου του το λες και πατε το βλεπετε μαζι για να τα προσθεσει στην αναφορα, αλλιως την ιδια στιγμη τα στελνεις με μειλ στην εταιρια. (Εχεις μαθει απο πριν στο desk ποιον πρεπει να ενημερωσεις για ο,τι βρεις στην παραλαβη).
Οταν παραδωσεις, γεμιζεις το αμαξι σε πρατηριο και κρατας αποδειξη για παν ενδεχομενο, και σε περιπτωση που βρουν κατι εχεις τις φωτογραφιες απο τοτε που παρελαβες.

Δημοσ.

Εγώ είχα νοικιάσει με τη budget. Έχε το νου σου και για τις εσωτερικές ζημιές  και ότι δεν λείπει η ρεζέρβα. Επίσης να διαβάσεις και τη πολιτική της εταιρείας ως προς τα χιλιόμετρα που μπορείς να κάνεις πρίν αρχίσεις να χρεώνεσαι. Κάποιες κάνουν απεριόριστα αν πάρεις την πλήρη ασφάλεια. Αλλά αν σκοπεύεις να κάνεις πολλά χιλιόμετρα τσέκαρέ το.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...