Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικα απο την μικρη εμπειρια μου στον ΟΤΕ. Τα παλαιοτερα καφαο στην περιοχη μου αρχιζοντας απο τα χωρια γυρω γυρω(΄λογω χαμηλοτερου κοστολογιου και λογω αλλαγης της ασυρματης δικτυωσης του καφαο με τον κεντρικο σε wimax) και τελευταια στην πολη εχουν αρχισει να αντικαθιστανται απο το 2015.Στα περισσοτερα υπαρχει η αναμονη για vdsl αλλα για να ενεργοποιηθει θα πρεπει να υπαρξει και το αντιστοιχο ενδιαφερον απο αιτησεις για vdsl.Τωρα σε περιοχες των 10-20 ενεργων συνδεσεων ουτε αν βγει ο ηλιος απο τη δυση δεν το προβλεπω εκτος και αν πεσει δραματικα το κοστος της αναβαθμισης.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, divo είπε

😁😁Δεν θα κάνουν φθηνότερο το VDSL θα κάνουν ακριβότερο το ADSL.

Υπάρχει μία μικρή διαφορά ανάμεσα σε αυτά😂😂

Θα το έλεγα έτσι (έτσι είναι το αρχικό κείμενο πριν την επεξεργασία που έκανα), αλλά θα φαινόταν περίεργο στους υπόλοιπους να αυξηθεί το adsl. 😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Realakias είπε

Ναι. Η γιαγιά μου πχ που είναι Βαρδαρη (κέντρο του νόμου Θεσσαλονίκης) δεν έχει ακόμα Vdsl!!!

Η διαφορά είναι οτι η γιαγιά και παππούς σε 15-20 χρόνια θα είμαστε εσυ και εγώ.....

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Η διαφορά είναι οτι η γιαγιά και παππούς σε 15-20 χρόνια θα είμαστε εσυ και εγώ.....

Εγώ έχω ακόμα γύρω στα 40 χρόνια αλλά τέλος πάντων. Η γιαγιά μου χρησιμοποιεί κανονικά Facebook, viber, WhatsApp κτλ. Θα γίνουμε και μεις παππούδες κάποτε. 

Επεξ/σία από Realakias
Δημοσ.

To VDSL είναι μόνο για τα μεγάλα αστικά κέντρα δεν πρόκειται να πάει παραπέρα. Το 4G όμως ή ακόμα και το 5G μπορεί να φτάσει και μέσα στα χωράφια.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Nikosmile said:

To VDSL είναι μόνο για τα μεγάλα αστικά κέντρα δεν πρόκειται να πάει παραπέρα. Το 4G όμως ή ακόμα και το 5G μπορεί να φτάσει και μέσα στα χωράφια.

Για τις Rural περιοχές υπάρχει δίκτο πάντως, το οποιο επιδοτήθηκε από ΕΕ και τώρα επιδοντούνται κι άλλες περιοχές στις οποίες δεν έχουν επενδύσει οι πάροχοι.

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Για τις Rural περιοχές υπάρχει δίκτο πάντως, το οποιο επιδοτήθηκε από ΕΕ και τώρα επιδοντούνται κι άλλες περιοχές στις οποίες δεν έχουν επενδύσει οι πάροχοι.

Προχθές δεν είπαν ότι η ΕΕ ενέκρινε 300εκ ευρώ? Νμζ ότι ένα μεγάλο ποσό από αυτά πηγαίνει στα rural. 

• Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, Realakias said:

Προχθές δεν είπαν ότι η ΕΕ ενέκρινε 300εκ ευρώ? Νμζ ότι ένα μεγάλο ποσό από αυτά πηγαίνει στα rural. 

Tα RURAL έχουν τελειώσει νομίζω εδώ και 1-2 χρόνια, παρέχουν 50Mbps

https://www.infocom.gr/2019/08/03/episimi-anakoinosi-tis-gia-tin-egkrisi-tis-chrimatodotisis-tou-ufbb/50017/

Αφορά περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει σήμερα ταχεία ευρυζωνική υποδομή που να προσφέρει τουλάχιστον 30 Mbps και στις οποίες κανένας ιδιώτης επενδυτής δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσει εμπορικά στο εγγύς μέλλον.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ThReSh είπε

Προφανώς πρόκειται για "αγροτικές περιοχές" έξω από τα αστικά κέντρα που αργά η γρήγορα θα μπουν στα σχέδια πόλεως και θα γίνουν οικοδομήσιμα οικόπεδα. Δεν πρόκειται να τραβήξουν οπτικές ίνες στα χωριουδάκια και στα χωράφια. Γιαυτό η cosmote εδώ και δυο χρόνια πάει να μιμηθεί τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς με το 4G/SpeedBooster.

Δημοσ.

Ποιο VDSL ρε παιδια. Πλατεια Αμερικης, ενα χιλιομετρο ευθεια στην Πατησίων απο τα κεντρικά του ΟΤΕ και ακομα με ADSL ειμαστε. Το έχει υπό αναπτυξη η Wind=ποτε

Δημοσ.

Αν θα τελειώσει το adsl ναι. Γιατί δε θα συμφέρει σε κανένα να το συντηρεί αλλά ούτε και προσφέρει κάτι σε σχέση με το vdsl. Vdsl που προσφέρει bonding και vectoring. Famous last words: FTTH

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...