HarrisKLMT Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Βλεπω συνεχως η οπτικη ινα και το VDSL να γίνονται ολο και πιο δημοφιλή και αναρωτιέμαι τι θα γινει με το adsl. Υπάρχει καποια περίπτωση να το αποσύρουν η να σταματήσει να υποστηρίζεται, και πως θα επηρεασει την αξια του? Ρωταω επειδη αυτη τη στιγμη εχω adsl απο Wind με περιπου 20€ συμβόλαιο (ασχετα με το αν πηγαινει 25 και 28 με τους φόρους μερικες φορες), και δεν υπαρχει περίπτωση να μπορεσω να διαθέσω πανω απο 24-25 για σύνδεση. Και τωρα με το ζορι το πληρωνω και το συμβόλαιο οπου να'ναι λήγει.
bill2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Λογικά όχι αλλά δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει σε μερικούς μήνες η σε μερικά χρόνια Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από bill2015
Realakias Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Σε λίγα χρόνια θα σταματήσει να υποστηρίζεται. Εμένα πχ ο ΟΤΕ μου έδωσε με 5€ παραπάνω 50αρα από την 24αρα adsl2+ που είχα. Με τις ανάγκες των ανθρώπων να αυξάνονται και την ραγδαία ανάπτυξη των ρομπότ δεν αποκλείεται στο μέλλον (κοντά 1μιση δεκαετία για Ελλάδα) η 100αρα πχ να είναι τπτ. Η adsl θα αποσυρθεί διότι θα γίνει η μελλοντική ftth (fiber to the home) ακόμα πιο φθηνή και από το σημερινό adsl. Ο χαλκός θα συνεχίσει να υπάρχει για πάντα χωρίς όμως να χρησιμοποιείται. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από Realakias
Dantε Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Υπαρχουν αρκετα μερη της Ελλαδας που ακομα σερφαρεις με adsl 2mbps ,τι να καταργηθει?Και η κοντινοτερη οπτικη ινα η ΑΚ ειναι κατι δεκαδες χιλιομετρα περα. Για να περαστουν οπτικες σε ολες αυτες τις περιοχες θελει ατελειωτο κεφαλαιο. Εκτος και εαν προσφερουν επιλεκτικα adsl ,δεν υπαρχει περιπτωση να καταργηθει στο αμεσο μελλον.Και οταν γινει θα εχουν εξισωθει και οι τιμες οποτε δε θα εχει και νοημα υπαρξης τοτε. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από Dantε
Realakias Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Dantε είπε Υπαρχουν αρκετα μερη της Ελλαδας που ακομα σερφαρεις με adsl 2mbps ,τι να καταργηθει? Για να περαστουν οπτικες σε ολες αυτες τις περιοχες θελει ατελειωτο κεφαλαιο. Εκτος και εαν προσφερουν επιλεκτικα adsl ,δεν υπαρχει περιπτωση να καταργηθει στο αμεσο μελλον.Και οταν γινει θα εχουν εξισωθει και οι τιμες οποτε δε θα εχει και νοημα υπαρξης τοτε. Για αυτο θέτω και πιθανό όριο "κατάργησης" adsl σε 1.5 κοντά δεκαετία για Ελλάδα τουλάχιστον. 😉 Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από Realakias
HarrisKLMT Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μεχρι να γινει ομως αυτο υπάρχει περίπτωση η αξια του adsl να πεσει η να ανεβει?
Realakias Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, HarrisKLMT είπε Μεχρι να γινει ομως αυτο υπάρχει περίπτωση η αξια του adsl να πεσει η να ανεβει? Σιγουρα δεν θα ανέβει. Για πέσιμο πιθανώς μακροχρόνια. Εμένα δλδ με 5€ παραπάνω μου έδωσαν 50αρα από την 24αρα που έπιανα παλιότερα.
HarrisKLMT Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 7 λεπτά πριν, Realakias είπε Σιγουρα δεν θα ανέβει. Για πέσιμο πιθανώς μακροχρόνια. Εμένα δλδ με 5€ παραπάνω μου έδωσαν 50αρα από την 24αρα που έπιανα παλιότερα. Ξέρω, εχουν κανει τετοιες προσφορές και σε αλλους γνωστούς μου, εμενα ακομα τιποτα. Παρόλα αυτα δεν νομιζω να αλλαξω ακομα. 12 λεπτά πριν, Silverage είπε Μετοχή είναι; Όχι. Μετοχη δεν ειναι αλλα ουτε σταθερή αξια εχει απ'οσο ξερω
Realakias Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 18 λεπτά πριν, HarrisKLMT είπε Ξέρω, εχουν κανει τετοιες προσφορές και σε αλλους γνωστούς μου, εμενα ακομα τιποτα. Παρόλα αυτα δεν νομιζω να αλλαξω ακομα. Σε μένα ήταν ολοκαίνουριο το δίκτυο όπως πολύ πιθανώς και των φίλων σου. Στην περίπτωση μου δλδ ήμουν από τους πρώτους 10 πελάτες που βάλαμε 50+.
Salvation81 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Οταν υπαρχει Ευρωπαικο roadmap για ολα τα κρατη της να εχουν 100αρα συνδεση διαθεσιμη στο μεγαλυτερο ποσοστο των πολιτων τους μεχρι το 2020 εγω νομιζω πως η ADSL τα εχει μετρημενα τα χρονακια της ακομα, σιγουρα οχι 15, μπορει ουτε καν 5 καλα καλα. Θα δειξει βεβαια, αν βουλιαξει και αλλο η χωρα με τα γκαγκα που εχουμε επανω ολα ειναι πιθανα. 2
Realakias Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 5 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Οταν υπαρχει Ευρωπαικο roadmap για ολα τα κρατη της να εχουν 100αρα συνδεση διαθεσιμη στο μεγαλυτερο ποσοστο των πολιτων τους μεχρι το 2020 εγω νομιζω πως η ADSL τα εχει μετρημενα τα χρονακια της ακομα, σιγουρα οχι 15, μπορει ουτε καν 5 καλα καλα. Θα δειξει βεβαια, αν βουλιαξει και αλλο η χωρα με τα γκαγκα που εχουμε επανω ολα ειναι πιθανα. Καφενειακο αυτό με τον αν βουλιάξει η χώρα αλλά δυστυχώς πλήρως ρεαλιστικό και για αυτό και βάζω κάτι παραπάνω από 10 χρόνια. Ευχαριστώ για την προσθήκη
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 59 minutes ago, Salvation81 said: Οταν υπαρχει Ευρωπαικο roadmap για ολα τα κρατη της να εχουν 100αρα συνδεση διαθεσιμη στο μεγαλυτερο ποσοστο των πολιτων τους μεχρι το 2020 εγω νομιζω πως η ADSL τα εχει μετρημενα τα χρονακια της ακομα, σιγουρα οχι 15, μπορει ουτε καν 5 καλα καλα. Θα δειξει βεβαια, αν βουλιαξει και αλλο η χωρα με τα γκαγκα που εχουμε επανω ολα ειναι πιθανα. Το ότι θα είναι διαθέσιμη δεν σημαίνει ότι θα την επιλέγει ο καταναλωτής.
Salvation81 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ThReSh είπε Το ότι θα είναι διαθέσιμη δεν σημαίνει ότι θα την επιλέγει ο καταναλωτής. Δεν καταλαβες μαλλον, το roadmap λεει πως θα πρεπει να εχουν τα περισσοτερα σπιτια 100αρα μεχρι το 2020, με λιγα λογια θα πεσουν οι τιμες σιγα σιγα ωστε ο κοσμος να εχει 100αρα (και μαλλον θα σταματησει η διαθεση ADSL σιγα σιγα - ποιος θα εχει εως 24 οταν με 5-10ε παραπανω θα εχει 100αρα πχ;). Απλα οπως ειπα σε αυτη την χωρα σπανια κατι παει οπως ειναι σχεδιασμενο. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από Salvation81
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 To roadmap απλά λέει να υπάρχει διαθέσιμη η επιλογή, αν ο καταναλωτής θέλει να μείνει σε adsl, θα μείνει. Δεν τον υποχρεώνει κανείς να πάει σε VDSL, αυτό εννοώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα