Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας,

Θέλω να αναβαθμίσω το laptop μου, HP Pavilion 15-bc000nv και απλά θα ήθελα μία γνώμη έξτρα καθώς στο Internet δεν έχει κάτι πρόσφατο με αυτό που ψάχνω.

SSD
Αρχικά για τον SSD, σκεφτόμουν να βάλω τον Samsung 970 Pro 512 GB, ο οποίος είναι NVMe και το laptop δέχεται τέτοιου τύπου πρωτόκολλο. Το θέμα είναι ότι στο επίσημο site της HP που κάποιος έχει κάνει το ίδιο post παλιότερα  αναφέρει πως μπορεί να εμφανίζει θέματα με τον 970 καθώς είναι αρκετά καινούριος ενώ το laptop πιο παλιό και από τα πρώτα που είχε υποστήριξη NVMe. Λέτε να υπάρχει θέμα ή να τον αγοράσω? Για να είμαι ειλικρινής δεν θα ήθελα να τον αγοράσω και μετά να διαπιστώνω πως έχει θέμα συμβατότητας.

RAM
Σύμφωνα με το manual λέει πως μέγιστη RAM είναι 16GB 2133MHz DDR4. Στο ίδιο post όμως αναφέρει πως μπορεί να σηκώσει ακόμα και 32GB. Πέρα από το αν αξίζει (Παιχνίδια δεν παίζω πολύ αλλά τρέχω προγράμματα σαν το MATLAB και άλλα για προσομοιώσεις) τα μόνα modules που βρίσκω με 32GB είναι στα 2400MHz. Ακόμα στο manual αναφέρει το εξής "Two SODIMM slots - customer non-accessible/non-upgradeable DDR4-2133 Dual Channel Support (DDR4-2400 bridge to DDR4-2133)", αυτό σημαίνει πως μπορεί να υποστηρίξει 2400MHz αλλά θα τρέχει σαν 2133MHz;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Νίκος

Επεξ/σία από nikos_msc
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nikos_msc είπε

Το θέμα είναι ότι στο επίσημο site της HP που κάποιος έχει κάνει το ίδιο post παλιότερα  αναφέρει πως μπορεί να εμφανίζει θέματα με τον 970 καθώς είναι αρκετά καινούριος ενώ το laptop πιο παλιό και από τα πρώτα που είχε υποστήριξη NVMe. Λέτε να υπάρχει θέμα ή να τον αγοράσω?

Για να δίνει την απάντηση το tech-support της HP τότε απέφυγέ τον. Aν δεν κάνεις επαγγελματική δουλειά (video rendering, vm's, κτλ.) δεν χρειάζεσαι nvme. Βάλε έναν m.2 sata ssd (π.χ. Samsung 860 evo). Αλλιώς αν όντως χρειάζεσαι nvme τότε μόνο από ευρωπαϊκό ebay/amazon βρίσκεις τον Samsung PM961 , αλλά είναι ακριβός

9 λεπτά πριν, nikos_msc είπε

αυτό σημαίνει πως μπορεί να υποστηρίξει 2400MHz αλλά θα τρέχει σαν 2133MHz;

Nαι. Εσύ θα κρίνεις αν όντως χρειάζεσαι 32GB αλλά 16GB 2133ΜΗz νομίζω είναι normal γι αυτό που θες. Πληροφοριακά o memory controller του i7-6700HQ υποστηρίζει μέχρι 64GB DDR4-2133MHz αλλά λογικά επειδή το laptop έχει μόνο 2 θύρες sodimm περιορίζεται στα 32GB ram.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επειδή στο skroutz σε 512GB μπορώ να βρω τον PM981 και είναι αρκετά καλή η τιμή του, πιστεύεις να υπάρχει θέμα συμβατότητας με αυτόν?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nikos_msc είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Επειδή στο skroutz σε 512GB μπορώ να βρω τον PM981 και είναι αρκετά καλή η τιμή του, πιστεύεις να υπάρχει θέμα συμβατότητας με αυτόν?

Δεν μπορώ να ξέρω. Βλέπω ότι πρωτοκυκλοφόρησε Νοέμβριο του 2017, άρα θεωρητικά είναι πιο safe επιλογή από τον 970. Για σίγουρα ρώτα στο forum της HP.

Δημοσ.

Για τον NVMe καλο ειναι να ψαξεις αν θα παιζει σε ολη την ταχυτητα η στη μιση/2
(το τελευταιο για παραδειγμα συνανταται σε διαφορα λαπτοπ με δευτερη vga κλπ)

(Σ)τo service manual δεν γραφει κατι, δες σελιδα 39:
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c05709135
^^ Solid-state drives
Αλλα καλυτερα να τσεκαρεις και αυτο = ταχυτητα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Για τον NVMe καλο ειναι να ψαξεις αν θα παιζει σε ολη την ταχυτητα η στη μιση/2
(το τελευταιο για παραδειγμα συνανταται σε διαφορα λαπτοπ με δευτερη vga κλπ)

(Σ)τo service manual δεν γραφει κατι, δες σελιδα 39:
http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c05709135
^^ Solid-state drives
Αλλα καλυτερα να τσεκαρεις και αυτο = ταχυτητα

Αυτό δεν το ήξερα, κατάλαβα. Το συγκεκριμένο manual είναι για όλα τα pavilion ενώ παλιότερα υπήρχε μόνο για το δικό μου ξεχωριστά. Πάντως δεν έλεγε κάτι διαφορετικό.

Δημοσ.

Δεν σου λεω οτι μπορει στο δικο σου, να ειναι @ half speed -μολονοτι συμβαινει: σε Acer,
Lenovo, κλπ- αλλα ρωτησε αλλους: τι ταχυτητες βλεπουν ωστε, σε περιπτωση που τυχον
δεν παιζει @ full speed, να το λαβεις υποψιν σου και αυτο, για /στην επιλογη του NVMe 🤓

Δημοσ.
Στις 6/8/2019 στις 4:22 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε

Δεν σου λεω οτι μπορει στο δικο σου, να ειναι @ half speed -μολονοτι συμβαινει: σε Acer,
Lenovo, κλπ- αλλα ρωτησε αλλους: τι ταχυτητες βλεπουν ωστε, σε περιπτωση που τυχον
δεν παιζει @ full speed, να το λαβεις υποψιν σου και αυτο, για /στην επιλογη του NVMe 🤓

Ωραία! Ευχαριστώ πολύ

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

ΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ  RAM & SSD  ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ  LAPTOP KAI  ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ

ΕΜΑΘΕΣ ΑΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 970 Μ2 SSD . ΕΣΥ ΤΙ ΔΙΣΚΟ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕ??

ΑΠΟ RAM  ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 2133MHz ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΓΙΓΑ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΦΩ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΨ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΣΥ  ΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΤΙ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ??

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσ.
Στις 27/4/2020 στις 4:01 ΜΜ, IRONMAN_007 είπε

ΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ  RAM & SSD  ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ  LAPTOP KAI  ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ

ΕΜΑΘΕΣ ΑΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 970 Μ2 SSD . ΕΣΥ ΤΙ ΔΙΣΚΟ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕ??

ΑΠΟ RAM  ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 2133MHz ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΓΙΓΑ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΦΩ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΨ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΣΥ  ΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΤΙ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ??

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Καλησπερα,

λάθος μου που δεν έχω κάνει update το post.

Αρχικά RAM έβαλα 16GB (2x8GB) 2133MHz. Για SSD έβαλα τον PM981 512GB. Τον διάβασε κατευθείαν χωρίς θέμα, μιας και το laptop είναι AHCI ready και δεν χρειάζεται αλλαγή στα bios. Με dual partition Windows 10 και Manjaro είναι μια χαρά. Με τον καιρό είδα μεγάλη διαφορά στο boot αλλά και στα updates των Windows! Το μόνο αρνητικό με τον SSD αυτό είναι ότι δεν διαβάζεται από το magician της Samsung. Επίσης στα windows έχω και τους generic drivers της Samsung αλλά δεν ξέρω αν χρειάζεται να τους βάλεις. Το είχα ψάξει τότε και δεν είχα βγάλει πολύ άκρη να σου πω την αλήθεια. Κακό δεν είδα να κάνει, αλλά αν δεν χρειάζεται ας με φωτίσει κάποιος.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

Αν θες στείλε μου ένα mail να σου στείλω το manual για το laptop αποκλειστικά και όχι αυτό που έχω postαρει πιο πάνω.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 
Εχω το ίδιο λάπτοπ και έχω φτάσει στο σημείο να χρειάζομαι αναβάθμιση.
Τον υπολογιστή τον έχω κυρίως για εργαλείο και τρέχω παρόμοια πράγματα, matlab, autocad κλπ.

Όσον αφορά τον SSD:
Με λίγο ψάξιμο που έκανα, βρήκα σε πολύ ωραία τιμή έναν - WD SSD Blue M2 SN550 NVMe 500GB

Δε ξερω τι ακριβώς παίζει,
απλά θέλω έναν καινούριο, γρήγορο και συμβατό M2.

Όσον αφορά την RAM:
Γνωρίζω ότι ο υπολογιστής φοράει 6 GB DDR4-1866 SDRAM (1 x 2 GB, 1 x 4 GB)

Θέλω να βάλω συνολικά 16 GB DDR4.
Δεν γνωρίζω αν έχει σημασία αν θα είναι (2 x 8 ή 4 x 4) , για Dual / Quad channel.
Οπότε δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, απλά θέλω μια γρήγορη 16άρα ram.

Πείτε μου την γνώμη σας και τις προτάσεις σας,
ιδανικά θα ήθελα να αποφύγω extra hustle, πχ bios updates και προβλήματα συμβατότητας είτε σε software, είτε σε hardware (πχ mobo).

Επεξ/σία από kakalos98
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 30/4/2020 στις 12:56 ΠΜ, nikos_msc είπε

Καλησπερα,

λάθος μου που δεν έχω κάνει update το post.

Αρχικά RAM έβαλα 16GB (2x8GB) 2133MHz. Για SSD έβαλα τον PM981 512GB. Τον διάβασε κατευθείαν χωρίς θέμα, μιας και το laptop είναι AHCI ready και δεν χρειάζεται αλλαγή στα bios. Με dual partition Windows 10 και Manjaro είναι μια χαρά. Με τον καιρό είδα μεγάλη διαφορά στο boot αλλά και στα updates των Windows! Το μόνο αρνητικό με τον SSD αυτό είναι ότι δεν διαβάζεται από το magician της Samsung. Επίσης στα windows έχω και τους generic drivers της Samsung αλλά δεν ξέρω αν χρειάζεται να τους βάλεις. Το είχα ψάξει τότε και δεν είχα βγάλει πολύ άκρη να σου πω την αλήθεια. Κακό δεν είδα να κάνει, αλλά αν δεν χρειάζεται ας με φωτίσει κάποιος.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

Αν θες στείλε μου ένα mail να σου στείλω το manual για το laptop αποκλειστικά και όχι αυτό που έχω postαρει πιο πάνω.

Νίκο μπορείς να μου προτείνεις κάποια ραμ στα 16 εγώ βρήκα αυτές θα να κάνουν? https://www.skroutz.gr/s/7844119/Corsair-Value-Select-16GB-DDR4-2133MHz-CMSO16GX4M2A2133C15.html παίζει και ποιο οικονομικές?

Δημοσ.
Στις 28/12/2020 στις 1:38 ΜΜ, Hliaskal είπε

Νίκο μπορείς να μου προτείνεις κάποια ραμ στα 16 εγώ βρήκα αυτές θα να κάνουν? https://www.skroutz.gr/s/7844119/Corsair-Value-Select-16GB-DDR4-2133MHz-CMSO16GX4M2A2133C15.html παίζει και ποιο οικονομικές?

Ότι βρεις στο skroutz. Μια χαρά είναι αυτές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...