Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Θέλω να αγοράσω ένα τρυπάνι, οχι για κάποια ιδιαίτερη εξειδικευμένη ή απαιτητική δουλειά, μόνο για ανοίξω λίγες τρύπες επάνω σε κάποιες ξύλινες κάσες παραθύρων για να περάσω κάποια καλώδια. Διαβάζω για κάποια τρυπάνια που είναι κρουστικά, αυτά να υποθέσω δεν λειτουργούν με περιστροφικό μοτέρ αλλά με κάποιο άλλο μοτέρ που προκαλεί κίνηση ενός άξονα μπρος-πίσω; Εγώ θέλω το τρυπάνι να είναι περιστροφικό. Ένα τέτοιο μου κάνει για την δουλειά που το θέλω; https://www.bestprice.gr/item/2155461109/heinner-imd104.html Τα 13mm που γράφει είναι η μέγιστη διάμετρος οπής που μπορείς να ανοίξεις με αυτό;
NikosKallithea Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Ναι 13 είναι το μέγιστο. Ενημερωτικά ολα τα "τρυπάνια" είναι περιστροφικά 1
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 13mm είναι το μέγιστο άνοιγμα του τσοκ,Το τρυπανάκι μπορεί να είναι πιο μεγάλο πχ https://www.ergaleiogatos.gr/shop/tripania-sidirourgias-hss-titaniou-am-tech-f1280-set-8-temachion/ 1
tz_aristotelis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Επειδή τρυπάνι αγοράζεις μια φορά στην ζωή σου, θα πάρεις ένα καλό με κρουστική δυνατότητα , πολλά watt, επώνυμο σε βαλιτσακι και τελος. Σε 2 χρόνια θα θέλεις να κάνεις τρύπα σε τσιμέντο, θα πάρεις άλλο? Θα δώσεις πχ 100€ έστω σε δοσεις. Όχι από Lidl και κινέζικα δεν έχουν σέρβις. Μόνο γνωστή μάρκα. 1
stelios18120 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Άκυρο. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2019 από stelios18120
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Το τρυπάνι το θέλω για πολύ λίγα πράγματα, δεν σκοπεύω να τρυπήσω τοίχο ή μπετόν, μόνο ξύλο για πέρασμα καλωδίων και κάτι πράγματα σε ένα ξύλινο μπαούλο που έχω. Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω πολλά λεφτά, δεν έχω κάποιον γνωστό μου να μου δανείσει το δικό του τρυπάνι.
stelios18120 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2019 από stelios18120 1
NikosKallithea Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Τι να τα κάνει ο άνθρωπος τα επαναφορτιζόμενα και τα λοιπά. Ένα τρυπανάκι με 220v και τέλος Αυτό που έβαλες το πρώτο ποστ είναι μία χαρά, Πάρτο και τέλος 1 1
stelios18120 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Ok Έσβησα τα ποστ μου μάλλον περιττά ειναι,εφοσον ψάχνεις ότι πιο φθηνο να βγάλει 2 τρύπες. Ας πάρει αυτό και όταν κάνει 2 τρύπες στην 3 να το πετάξει και μαζί να πετάξει και τα σχεδόν 30 ευρώ που θα δώσει. Τεσπα... Καλοδούλευτο👍👍 Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2019 από stelios18120 1
dollyyy19 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 αν σε 3 ή 13 ή 103 πεταξει το φθηνο κινεζικο των 30 ευρω,θα του δωσω αλλο κινεζικο των 15 ευρω που δουλευει εδω και μια εικοσαετια,ακομη και στο κρουστικο του. 1
lary7 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Άμα θές να ακόμα πιο φθηνό πάρε αυτό https://www.skroutz.gr/s/10839195/Bormann-BID5000.html Το είχα πάρει σαν φοιτητής κάπου στο 2000 5-6 χιλιάρικα και εγώ αρχικά να κάνω 5 τρύπες, από τότε έχει ανοίξει εκατοντάδες. Το είχα δανείσει και σε αρκετούς φίλους, περιέργως είναι το μόνο εργαλείο που μου επεστράφη. Φυσικά δεν είναι δυνατό, αλλά με λίγη υπομονή κάνεις την δουλειά σου, αρκεί να μην το δουλεύεις πολύ ώρα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 6 ώρες πριν, stelios18120 είπε Ok Έσβησα τα ποστ μου μάλλον περιττά ειναι,εφοσον ψάχνεις ότι πιο φθηνο να βγάλει 2 τρύπες. Ας πάρει αυτό και όταν κάνει 2 τρύπες στην 3 να το πετάξει και μαζί να πετάξει και τα σχεδόν 30 ευρώ που θα δώσει. Τεσπα... Καλοδούλευτο👍👍 Δεν θα το πετάξω φυσικά, θα το κρατήσω αν ο μη γένοιτο χρειαστεί για κάτι που μπορεί να τύχει στο μέλλον, πόσα και πόσα εργαλεία πήρα μόνο για κάτι αρχικά και τα χρησιμοποίησα και άλλες φορές εκεί που δεν το περίμενα οτι θα μου έδιναν λύση στο πρόβλημά μου. Π.χ κολλητήρι, blower. φλόγιστρο με υγραέριο.
papoys1 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω δύο φτηνιάρικα το ένα εδώ Αθήνα και το άλλο στο εξοχικό που έχω πάρει πάνω από 20 χρόνια μπορεί και 25 από το makro. Μια χαρά δουλεύουν με λίγη ερασιτεχνική χρήση και τα δύο.Στο ένα μάλιστα έχω αλλάξει και καρβουνάκια.Σίγουρα δεν είναι για μεγάλο ζόρισμα σε σκληρό μπετό αλλά τρυπάνε τα πάντα με λίγη υπομονή.Ναι καλά τα επώνυμα αλλά από την άλλη θεωρώ και πεταμένα λεφτά να δώσει κάποιος 100 ευρώ για τρυπάνι το οποίο θα χρησιμοποιήσει 10-20 άντε 30 φορές το χρόνο για να βάλει μία κουρτίνα ή να ανοίξει 2-3 τρύπες σε κάποιο ξύλο να στηρίξει κάτι.Μια χαρά αντέχουν και τα φτηνά για τέτοιες μικρουδουλειές που τα χρησιμοποιούμε όλοι. Προσωπικά κάνω και πιο βαριά χρήση κυρίως στο εξοχικό αλλά έχω και ένα πιο μεγάλο κομπρεσέρ-τρυπάνι πάλι φτηνιάρικο των 50-60 ευρώ για τέτοιες δουλειές και ένα επαναφορτιζόμενο πάντα φτηνιάρικο να μην τραβάω καλώδια για πιο μακριά από πρίζα. Για ξύλο που το θέλει ο Βασίλης και για πιο ελαφριά χρήση σε σοβά μπετό θα του έκανε και ένα επαναφορτιζόμενο των 40-50 ευρώ αλλά το ηλεκτρικό κάνει και λίγο πιο σκληρή δουλειά.Για επαγγελματική χρήση σίγουρα σε πιο ακριβό αν και κάποιοι επαγγελματίες χρησιμοποιούν και φτηνά. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από papoys1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα