Haldol Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Καλημέρα συνforumίτες. Έχω βρει το μπελά μου. Προσπαθώ να εγκαταστήσω λειτουργικό στο παλιό μου iMac9,1 για να το δώσω στον πατέρα μου αλλά δε γίνεται. Έτρεχε Mojave (patched) αλλά από βλακεία μου κατέστρεψα την εγκατάσταση και δε bootάρει. Θέλω να ξαναβάλω Mojave, αλλά, εδώ αρχίζει η περιπέτεια... 1) Ο νέος μου υπολογιστή (το MBP της υπογραφής) ελέω T2 chip, δε μπορεί να φτιάξει patched install media του Mojave με το γνωστό patch του dosdude1. To πρόγραμμα τρέχει, αλλά αποτυγχάνει να κάνει restore το image. Οπότε το "απευθείας Mojave" το ξεχνάμε - πρέπει να εγκαταστήσω πρώτα κάποιο παλιότερο λειτουργικό και ύστερα να φτιάξω patched install media για το Mojave. 2) Η Apple δεν επιτρέπει να κατεβάσεις από εγκατάσταση Mojave (απ'το MBP μου δηλαδή) το El Capitan, που είναι η τελευταία έκδοση που έτρεχε officialy o iMac. Πρέπει να 'χω High Sierra και πίσω για να κατεβάσω πιο παλιό λειτουργικό. Άρα από το MBP μου ξεχνάμε το να κατεβάσω το El Capitan - απλά δε γίνεται (από Mac App Store τουλάχιστον). 3) Βρήκα ένα image του El Capitan στο internet, από τρίτη πηγή, το πέρασα σε USB stick με createinstallmedia, αλλά αρνείται να εγκατασταθεί στον iMac. Βγάζει μήνυμα ότι έχει γίνει tamper το αρχείο - οπότε μάλλον θα 'ναι κατεστραμμένο. Ο τελικός στόχος είναι να κάνω clean install Mojave. Το El Capitan είναι "ενδιάμεσο " στάδιο ώστε να τρέξω το patch tool του dosdude1 απ'τον iMac, μιας και απ'το MBP δε γίνεται.
Jiakometi Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μόνο αν κάποιος έχει να σου δώσει ένα «καθαρό» image του ELcapitan. Ασε να δω το βράδυ στο σπίτι αν μπορώ να κάνω κάτι από το App Store.
asmilon Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δεν ειμαι σιγουρος αν το κανει σε μοντελο το 2009, αλλα εχεις δοκιμασει να κανεις Internet Recovery με Command (⌘) – Option (⌥) – R ;
Haldol Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μάλλον όχι. Με Cmd-Opt-R μου εμφανίζει ένα "φάκελο" με ένα ερωτηματικό μέσα... και δε κάνει τίποτε άλλο. Προς το παρόν ξανακατεβάζω το El Capitan από άλλη πηγή (torrent). Θα δούμε το απόγευμα πως θα πάει κι αυτό.
Jiakometi Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 6 ώρες πριν, Haldol είπε Μάλλον όχι. Με Cmd-Opt-R μου εμφανίζει ένα "φάκελο" με ένα ερωτηματικό μέσα... και δε κάνει τίποτε άλλο. Προς το παρόν ξανακατεβάζω το El Capitan από άλλη πηγή (torrent). Θα δούμε το απόγευμα πως θα πάει κι αυτό. Βρε σύ .... θα έλθει καθαρό ή θα έχει μαζί και την οικογένεια του ? (Υιούς / κόρες ) κλπ Σκανάρισε το τουλάχιστο Περίμενε μήπως μπορέσω να το κατεβάσω από το store .......
Haldol Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δε με απασχολεί αυτό, διότι στο καπάκι θα βάλω Mojave (κατεβασμένο απ'το Mac App Store). Δε θα κάνω χρήση του El Capitan, μόνο για να φτιάξω το patch το θέλω. Διάβασα ότι το μήνυμα που μου βγάζει κατά την εγκατάσταση του El Capitan (μου έβγαλε το ίδιο μήνυμα και με το torrentένιο αρχείο) οφείλεται σε ληγμένο certificate. Βρήκα μία λύση, που βασίζεται σε εγκατάσταση μέσω packages (από κονσόλα) και τη δοκιμάζω τώρα.
Jiakometi Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, Haldol είπε Δε με απασχολεί αυτό, διότι στο καπάκι θα βάλω Mojave (κατεβασμένο απ'το Mac App Store). Δε θα κάνω χρήση του El Capitan, μόνο για να φτιάξω το patch το θέλω. Διάβασα ότι το μήνυμα που μου βγάζει κατά την εγκατάσταση του El Capitan (μου έβγαλε το ίδιο μήνυμα και με το torrentένιο αρχείο) οφείλεται σε ληγμένο certificate. Βρήκα μία λύση, που βασίζεται σε εγκατάσταση μέσω packages (από κονσόλα) και τη δοκιμάζω τώρα. Οκ καλή επιτυχία ...
Haldol Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτή τη στιγμή εγκαθιστώ το El Capitan. Τελικά έφταιγε το ληγμένο certificate, όπως έγραψα και σε προηγούμενο post. Ορίζοντας μέσω κονσόλας την ημερομηνία σε 02/10/2015 (μία μέρα μερά απ' όταν παράχθηκε το app της εγκατάστασης) άρχισε η εγκατάσταση χωρίς... γκρίνιες. Η εντολή είναι της μορφής: date MMDDhhmmYYYY Π.χ εγώ έδωσα "date 100210002015" (δηλαδή 02/10/2015, 10:00). Θα επανέλθω, μόλις εχω νέα, είτε αν βάλω και το Mojave (ή αν προκύψει νέο πρόβλημα). Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από Haldol 1
Haldol Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Τέλος καλό, όλα καλά. Εγκαταστάθηκε και το (patched) Mojave. Το όλο "τρικ" ήταν που γύρισα την ημερομηνία σε 2/10/2015 ώστε να ξεγελαστεί ο installer του El Capitan για το ληγμένο certificate. Από 'κει και μετά, όλα κύλησαν όπως προβλεπόταν. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2019 από Haldol 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα