katerina_a_86 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Ψάχνοντας τυχαία στο google τον αριθμό του τηλεφώνου μου για να δω τι βγαίνει, το βρήκα δημοσιευμένο σε μια ιστοσελίδα, που υποτίθεται πως έχει τηλεφωνικούς αριθμούς με σχόλια, συνοδευόμενο από προσβλητικά σχόλια. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να στείλω μήνυμα στους διαχειριστές για να το σβήσουν όμως δεν έλαβα καμία απάντηση. Η δεύτερη μου αντίδραση ήταν να ψάξω στην βοήθεια της google για διαγραφή περιεχομένου τουλάχιστον απ την αναζήτηση, όμως μου φάνηκε πολύ μπερδεμένο και το παράτησα. Η τρίτη μου αντίδραση ήταν να στείλω μήνυμα στην δίωξη όπου μου είπαν ότι πρέπει να προχωρήσω σε μήνυση και να τους στείλω συνημμένο για να προχωρήσουν. Επειδή απάντησαν μόνο σε 2 ώρες, δεν ξέρω αν ήταν αυτοματοποιημένο μήνυμα ή αν όντως διάβασαν το μήνυμά μου και μου απάντησαν. Στην παρούσα φάση δεν ξέρω πως να κινηθώ. Μπορώ να βρω με κάποιον τρόπο σε ποιόν ανήκει η ιστοσελίδα για να επικοινωνήσω πιο άμεσα; Έχετε καμιά ιδέα ή κάποια αντίστοιχη εμπειρία; 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 17 minutes ago, katerina_a_86 said: Ψάχνοντας τυχαία στο google τον αριθμό του τηλεφώνου μου για να δω τι βγαίνει, το βρήκα δημοσιευμένο σε μια ιστοσελίδα, που υποτίθεται πως έχει τηλεφωνικούς αριθμούς με σχόλια, συνοδευόμενο από προσβλητικά σχόλια. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να στείλω μήνυμα στους διαχειριστές για να το σβήσουν όμως δεν έλαβα καμία απάντηση. Η δεύτερη μου αντίδραση ήταν να ψάξω στην βοήθεια της google για διαγραφή περιεχομένου τουλάχιστον απ την αναζήτηση, όμως μου φάνηκε πολύ μπερδεμένο και το παράτησα. Η τρίτη μου αντίδραση ήταν να στείλω μήνυμα στην δίωξη όπου μου είπαν ότι πρέπει να προχωρήσω σε μήνυση και να τους στείλω συνημμένο για να προχωρήσουν. Επειδή απάντησαν μόνο σε 2 ώρες, δεν ξέρω αν ήταν αυτοματοποιημένο μήνυμα ή αν όντως διάβασαν το μήνυμά μου και μου απάντησαν. Στην παρούσα φάση δεν ξέρω πως να κινηθώ. Μπορώ να βρω με κάποιον τρόπο σε ποιόν ανήκει η ιστοσελίδα για να επικοινωνήσω πιο άμεσα; Έχετε καμιά ιδέα ή κάποια αντίστοιχη εμπειρία; Εάν πρόκειται για ιστοσελίδα με κατάληξη .gr , μπορείς να απευθυνθείς με γραπτή αίτησή σου στον Εισαγγελέα Ακροάσεων της περιοχής σου (για την Εισαγγελία Αθηνών στο κτ. 16 της πρώην Σχολής Ευελπίδων) για να παραγγείλει στην ΕΕΤΤ την άρση του 'απορρήτου' σχετικά με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Αν είναι .com ή οτιδήποτε άλλο εκτός από .gr, ξέχνα το. 2
katerina_a_86 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, paredwse είπε Εάν πρόκειται για ιστοσελίδα με κατάληξη .gr , μπορείς να απευθυνθείς με γραπτή αίτησή σου στον Εισαγγελέα Ακροάσεων της περιοχής σου (για την Εισαγγελία Αθηνών στο κτ. 16 της πρώην Σχολής Ευελπίδων) για να παραγγείλει στην ΕΕΤΤ την άρση του 'απορρήτου' σχετικά με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Αν είναι .com ή οτιδήποτε άλλο εκτός από .gr, ξέχνα το. Είναι .gr Με τι σκοπό προτείνεις να το κάνω αυτό; Με σκοπό να μου δώσουν τα στοιχεία του κατόχου και να επικοινωνήσω μαζί του προσωπικά; Υποθέτω πως αν αιτηθώ αυτή την άρση, θα αναφέρω και τον λόγο, οπότε το λογικό δεν είναι να μου ζητήσουν να προχωρήσω σε καταγγελία και να αναλάβει η δικαιοσύνη, απ το να μου δώσουν το τηλέφωνο για να επικοινωνήσω προσωπικά; Επίσης κάτι άλλο: Υπάρχει η θεωρητική δυνατότητα να μάθω και ποιος έκανε την δημοσίευση;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Just now, katerina_a_86 said: Είναι .gr Με τι σκοπό προτείνεις να το κάνω αυτό; Με σκοπό να μου δώσουν τα στοιχεία του κατόχου και να επικοινωνήσω μαζί του προσωπικά; Υποθέτω πως αν αιτηθώ αυτή την άρση, θα αναφέρω και τον λόγο, οπότε το λογικό δεν είναι να μου ζητήσουν να προχωρήσω σε καταγγελία και να αναλάβει η δικαιοσύνη, απ το να μου δώσουν το τηλέφωνο για να επικοινωνήσω προσωπικά; Επίσης κάτι άλλο: Υπάρχει η θεωρητική δυνατότητα να μάθω και ποιος έκανε την δημοσίευση; 1. Αιτείσαι την άρση με αιτιολογία "προστασία των δικαιωμάτων μου (άσκηση μήνυσης/αγωγής)". Τραβάς και ένα screenshot της επίμαχης δημοσίευσης και το δείχνεις. Η Εισαγγελία δεν θα επέμβει αυτεπάγγελτα, πρέπει εσύ να το προχωρήσεις. 2. Η θεωρητική δυνατότητα υπάρχει για τα πάντα. Όχι, πρακτικά θεωρώ ότι δεν θα μάθεις ποτέ ποιος έκανε τη δημοσίευση. Εκτός αν στο site κρατάνε logs με τις ΙΡ του καθενός και έχουν κρατήσει και την ΙΡ του συγκεκριμένου οπότε θα πας Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θα πάνε αυτοί Εισαγγελέα να ζητήσουν άρση απορρήτου (της ΙΡ) και θα πάνε μετά στον πάροχο, ο οποίος θα τους πει "δεν σας λέω, δεν είναι κακούργημα". Μύλος.
Doubt Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 36 λεπτά πριν, katerina_a_86 είπε Ψάχνοντας τυχαία στο google τον αριθμό του τηλεφώνου μου για να δω τι βγαίνει, το βρήκα δημοσιευμένο σε μια ιστοσελίδα, που υποτίθεται πως έχει τηλεφωνικούς αριθμούς με σχόλια, Κινητό ή σταθερό; Πόσο καιρό το έχεις; Τα σχόλια έχουν ημερομηνία; Η σελίδα ποια είναι, αν επιτρέπεται;
katerina_a_86 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, paredwse είπε 1. Αιτείσαι την άρση με αιτιολογία "προστασία των δικαιωμάτων μου (άσκηση μήνυσης/αγωγής)". Τραβάς και ένα screenshot της επίμαχης δημοσίευσης και το δείχνεις. Η Εισαγγελία δεν θα επέμβει αυτεπάγγελτα, πρέπει εσύ να το προχωρήσεις. 2. Η θεωρητική δυνατότητα υπάρχει για τα πάντα. Όχι, πρακτικά θεωρώ ότι δεν θα μάθεις ποτέ ποιος έκανε τη δημοσίευση. Εκτός αν στο site κρατάνε logs με τις ΙΡ του καθενός και έχουν κρατήσει και την ΙΡ του συγκεκριμένου οπότε θα πας Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θα πάνε αυτοί Εισαγγελέα να ζητήσουν άρση απορρήτου (της ΙΡ) και θα πάνε μετά στον πάροχο, ο οποίος θα τους πει "δεν σας λέω, δεν είναι κακούργημα". Μύλος. Καλά δεν καίγομαι κιόλας να μάθω ποιος έκανε την δημοσίευση, η προτεραιότητά μου είναι να κατέβει απλά η ανάρτηση. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: 1. Θα προφασιστώ "προστασία προσωπικών δικαιωμάτων" και με τις αποδείξεις που θα προσκομίσω θα γίνει άρση του απορρήτου και θα μου πούνε προσωπικά τον κάτοχο της σελίδας, ή 2. θα γίνει άρση του απορρήτου για την περίπτωση που το προχωρήσω νομικά και αυτή η άρση θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από την δικαιοσύνη όταν προχωρήσω την υπόθεση; Αν ισχύει το 2., ποιος ο λόγος να πάω σε εισαγγελεία. Αν κάνω απευθείας μήνυση και το προχωρήσω με την δίωξη, δεν θα προχωρήσει αυτόματα και η διαδικασία που λες με την άρση του απορρήτου από την δίωξη; Συνοψίζοντας, δεν καταλαβαίνω: πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την δίωξη, πώς την εισαγγελεία, τί μπορεί να γίνει αυτόματα και τί όχι. Επίσης θα χρειαστώ δικηγόρο ή μπορώ να κάνω κάτι εγώ και μετά τα πράγματα να προχωρήσουν αυτεπάγγελτα και να τελείωνει το πράμα; 1 λεπτό πριν, Doubt είπε Κινητό ή σταθερό; Πόσο καιρό το έχεις; Τα σχόλια έχουν ημερομηνία; Η σελίδα ποια είναι, αν επιτρέπεται; Γιατί; Από περιέργεια ή έχεις κάποιο σχόλιο;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 3 minutes ago, katerina_a_86 said: Καλά δεν καίγομαι κιόλας να μάθω ποιος έκανε την δημοσίευση, η προτεραιότητά μου είναι να κατέβει απλά η ανάρτηση. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: 1. Θα προφασιστώ "προστασία προσωπικών δικαιωμάτων" και με τις αποδείξεις που θα προσκομίσω θα γίνει άρση του απορρήτου και θα μου πούνε προσωπικά τον κάτοχο της σελίδας, ή 2. θα γίνει άρση του απορρήτου για την περίπτωση που το προχωρήσω νομικά και αυτή η άρση θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από την δικαιοσύνη όταν προχωρήσω την υπόθεση; Αν ισχύει το 2., ποιος ο λόγος να πάω σε εισαγγελεία. Αν κάνω απευθείας μήνυση και το προχωρήσω με την δίωξη, δεν θα προχωρήσει αυτόματα και η διαδικασία που λες με την άρση του απορρήτου από την δίωξη; Συνοψίζοντας, δεν καταλαβαίνω: πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την δίωξη, πώς την εισαγγελεία, τί μπορεί να γίνει αυτόματα και τί όχι. Επίσης θα χρειαστώ δικηγόρο ή μπορώ να κάνω κάτι εγώ και μετά τα πράγματα να προχωρήσουν αυτεπάγγελτα και να τελείωνει το πράμα; [...] Ως προς την ιστοσελίδα, μπορεί να γίνει 'άρση απορρήτου' για να βρεις ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και να στραφείς (εάν θες) εναντίον του. Οπότε προφασίζεσαι ότι θέλεις να γνωρίζεις τα στοιχεία του για να πας μετά στο δικηγόρο σου και να ασκήσεις τα νόμιμα δικαιώματά σου - μήνυση, αγωγή, εξώδικο, φουσκωτοί κλπ. Μπορεί να μην θες να του κάνεις τίποτα, να τον πάρεις απλώς τηλέφωνο ή να επικοινωνήσεις με ένα εξώδικο να κατεβάσει τα υβριστικά σχόλια. Εάν θες να κάνεις μήνυση στη Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος, εννοείται ότι το κομμάτι της άρσης απορρήτου για το domain το αναλαμβάνουν εκείνοι. Την αίτηση στον Εισαγγελέα αλλά και τη μήνυση μπορείς να τα κάνεις εσύ. Χωρίς δικηγόρο χωρίς τίποτα.
katerina_a_86 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Οπότε για να καταλάβω οι δυνατότητες είναι οι εξής: 1. Εισαγγελεία - άρση απορρήτου - επιλογή δράσης (προσωπική επικοινωνία / εξώδικο / ...) 2. Μήνυση σε αστ. τμήμα - δίωξη - δράση δίωξης Νομίζω πως για να διαλέξω τα κριτήρια είναι χρόνος και κόστος. Με ποια λύση θα προχωρήσει η κατάσταση πιο γρήγορα για να αποσυρθεί η ανάρτηση όσο συντομότερα γίνεται; Τί κοστίζει η αίτηση στην εισαγγελεία, η μήνυση και το εξώδικο;
DrLo Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Τα σχόλια απευθύνονται σε εσένα ή μπορεί να είναι προς κάποιον παλαιότερο ιδιοκτήτη του τηλεφώνου?
katerina_a_86 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, DrLo είπε Τα σχόλια απευθύνονται σε εσένα ή μπορεί να είναι προς κάποιον παλαιότερο ιδιοκτήτη του τηλεφώνου? Σε μένα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Σε γνωστό μου πριν χρόνια, κάποιος σήκωσε αγγελία με το δικό του κινητό, τον καλούσαν διάφοροι που έβλεπαν το κινητό του από την ιστοσελίδα. Αυτός που το έκανε βρέθηκε και πλήρωσε και αποζημίωση μετά λόγω των συνεχών οχλήσεων που δεχόταν τηλεφωνικά.
Vassilis_24 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, katerina_a_86 είπε Σε μένα. Πού το ξέρεις, αναφέρουν και το όνομά σου;
helicoid Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω την εντύπωση οτι ο προηγούμενος που σε ρώτησε πόσο καιρό το έχεις το νούμερο, και πόσο παλιά είναι τα comments, έχει ένα point. Τώρα αν είναι σταθερό ή κινητό, ή το ποιό είναι το site δεν παίζει ρόλο. Κι εμένα σε κάτι τέτοιο πήγε το μυαλό μου αρχικά διαβάζοντας το post σου. Δηλαδή το νούμερο να ανήκε σε κάποια εταιρεία που έκανε promotion και έσπαγε @@, να είχαν ρίξει τα comments πριν 5 χρόνια, και πέρσι να πήρες εσύ το νούμερο. Θυμάμαι όταν ήμουν πιτσιρίκι το σταθερό που μας έδωσε ο ΟΤΕ ανήκε πριν σε κάποιον που πουλούσε χαλιά/κουρτίνες κτλ. Ε μέσα σε 10 χρόνια αν είχα 1 ευρώ κάθε φορά που μια γρια με έπαιρνε και μου ζητούσε χαλιά τώρα θα είχα εκατομμύρια. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2019 από helicoid
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 8 minutes ago, katerina_a_86 said: Οπότε για να καταλάβω οι δυνατότητες είναι οι εξής: 1. Εισαγγελεία - άρση απορρήτου - επιλογή δράσης (προσωπική επικοινωνία / εξώδικο / ...) 2. Μήνυση σε αστ. τμήμα - δίωξη - δράση δίωξης Νομίζω πως για να διαλέξω τα κριτήρια είναι χρόνος και κόστος. Με ποια λύση θα προχωρήσει η κατάσταση πιο γρήγορα για να αποσυρθεί η ανάρτηση όσο συντομότερα γίνεται; Τί κοστίζει η αίτηση στην εισαγγελεία, η μήνυση και το εξώδικο; Για την ταχύτητα, άγνωστο. Ανάλογα τη δράση που θα επιλέξεις εσύ (στην πρώτη επιλογή αυτό). Κόστος δεν έχω ιδέα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα