Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω 2 φορμες Α,Β

Η "Α" φορμα εχει τα βασικα στοιχεια πχ κωδικος (πρωτευον κλειδι),ονομα,επιθετο κλπ.

Η "Β" φορμα θα εχει καποια στοιχεια γενικα και ενα πεδιο κωδικος οπου αυτο το εχω συνδεσει με το πρωτευον κλειδι της φορμας "Α".

Δοκιμαζοντας να βαλω κουμπι στη φορμα "Α" για να πηγαινει στη φορμα "Β",ναι μεν παει αλλα δε κραταει τον κωδικο απο την φορμα "Α"

Δοκιμασα στις ιδιοτητες του κουμπιου να βαλω καποιο κωδικα αλλα δε δουλευει παλι.

Υπαρχει καποιος κωδικας να βαλω ωστε να κραταει το πρωτευον κλειδι απο τη φορμα  "Α"στη φορμα "Β"?

Δημοσ.

Ναι...μαζί με το ανοιγμα στέλνεις και Argument τα δεδομένα που θέλεις να μεταφέρεις...στην προκειμένη περίπτωση το ID της 1η φόρμας.

Δημοσ.

ειναι η τιμή του ID...του Table1...μπορεις να στειλεις οτι θες αλλά στην προκειμένη περίπτωση στέλνουμε το ID απο τον 1 πινακα ώστε να αποθηκευτεί στον 2ο και να υλοποιηθεί η διασύνδεση που θες.

Δημοσ.

Απο την Α φορμα το πρωτευον κλειδι ειναι Α/Α με αυτοματη αριθμηση και απο τη Β φορμα ειναι ΚΩΔΙΚΟΣ.Πρεπει να το βαλω σα τυπο δεδομενων "αριθμος" η "με οδηγο αναζητησης"?

Δημοσ.

ok φαινεται να δουλευει.Επισης γινεται με κωδικα παλι να βγαινει ενα μηνυμα popup  οταν παει στην επομενη φορμα να κανει πρωτα αποθηκευση ? 

Δημοσ.

Μπορεις να με βοηθησεις λιγο παραπανω .Θα δοκιμασω και αυτο που μου ειπες,απλα αν καταλαθος αυτος δεν περασει καθολου στοιχεια στην φορμα "Α'" και πατησει το κουμπι για να παει στη "Β" η οποια ειναι συνδεμενη με την "Α" οπως ειπαμε ποιο πανω μου βγαζει "runtime error 2498.Πληκτρολογησατε μια λαθος εκφραση που εχει λανθασμενο τυπο δεδομενων κλπ".Αν περασω καποια στοιχεια στη φορμα "Α" οκ προχωραει στη "Β".Απλα γινεται αυτο το error που μου βγαζει να μου βγαζει καποιο αλλο μηνυμα? 

Δημοσ.

Θα πρεπει να κάνει trap το Error...η να αλλάξεις φιλοσοφία εισαγωγής. ή στο Click event του κουμπιού να ελέγχεις αν υπάρχουν δεδομένα στα πεδία που σε ενδιαφέρει και ειδάλλως να απορριπτεις την προσθήκη νέας εγγραφής.

Δημοσ.

Οποτε ξερεις καποια εντολη για να το αν εχω καποια δεδομενα η οχι και αναλογως να πεταει μυνημα.Λογικα με την "if" δε θα γινει αυτο?

Δημοσ.

εχω βαλει αυτον τον κωδικα 

Dim frm As Form
    Dim ctl As Control
    Dim varResult As Variant
    ' Return Form object variable
    ' pointing to Orders form.
    Set frm = Forms("ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ")
    ' Return Control object variable
    ' pointing to ShipRegion.
    Set ctl = frm!ID
    ' Choose result based on value of control.
    varResult = IIf(Nz(ctl.Value) = vbNullString, _
        "ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.", "Value is " & ctl.Value & ".")

' Display result.
    MsgBox varResult, vbInformation

DoCmd.OpenForm "ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ", , , , , , Me.ID

δουλευει πχ αν δε βαλω κανενα στοιχειο και πατησω την φορμα "Β"αλλα αν βαλω κανονικα στοιχεια και πατησω στη φορμα Β απλα βγαζει ενα μηνυμα "vaule is (το id που παιρνει)" και συνεχιζει κανονικα.Απλα δε θελω να εμφανιζεται αυτο το μηνυμα αν γινεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...