Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,πειραματίζομαι τους τελευταίους μήνες με το UI/UX και βλέπω ότι μου αρέσει αρκετά........Αφού ασχολήθηκα λίγο με React έφτασα στο συμπέρασμα ότι δεν μου αρέσει τόσο πολύ το coding σε αυτό το επίπεδο ενός framework και μου φάνηκε σχετικά δύσκολο άλλα μου αρέσει πιο πολύ το designing (UI/UX,Design Thinking,Prototyping,HTML,SASS/CSS) πιστεύω καταλαβαίνεται τι θέλω να πω......Για το UI χρησιμοποιώ το Adobe XD που φαίνεται αρκετά δυνατό και να πω επίσης πως είχα μια μικρή εμπειρία πάνω στο graphic design και ίσως για αυτό μου κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον αυτό το κομμάτι του Web.Βλέποντας αρκετά Tutorials/Courses στο YT και Udemy πιστεύω ότι δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να ασχοληθώ επαγγελματικά με το κομμάτι αυτό + ότι τα περισσότερα δεν λένε και κάτι πιο προχωρημένο άλλα πολύ βασικές έννοιες και θα ήθελα την δική σας γνώμη για τον τρόπο που θα έπρεπε να μάθαινα σωστότερα UI/UX όπως παράδειγμα κάποια Σχολή,e-learning πρόγραμμα,Udemy Course κλπ κλπ.Από κάπου πήρε το μάτι μου ότι σε σχολές Graphic Design διδάσκουν UI/UX άλλα δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν προχωρημένα και όχι απλά βασικές έννοιες......

Οπότε οι ερωτήσεις που έχω είναι:

• Best way to learn UI/UX;
  • Θα έπρεπε να μάθω καλύτερα και Graphic Design;
  • Θα έπρεπε επίσης να μάθω μερικές έννοιες γύρω απτό Design Thinking,Product Design;
  • Πιστεύεται υπάρχουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα πάνω σε αυτό;
  • Αν υπάρχουν θέσεις,τότε ο μισθός είναι ικανοποιητικός για Ελλάδα;
  • Πόσο δύσκολο και πόσα χρόνια εμπειρίας χρειάζονται για να βρει κάποιος δουλειά πάνω σε αυτό;

Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε ;) 

Δημοσ.

Το UI/UX είναι ένα απύθμενο πηγάδι... δεν μπορείς απλά να το διδαχθείς.
Είναι κάτι το οποίο εξελίσσεται διαρκώς και αυτά που ξέρεις τώρα, μπορεί του χρόνου να έχουν αλλάξει.

Άρα ο καλύτερος τρόπος να "μάθεις" είναι να βρίσκεσαι σε διαρκή επαφή με το αντικείμενο.
Από αυτά που λες, θέλεις να γίνεις designer,  άρα το να μάθεις ότι μπορείς γύρω από την γραφιστική κλπ. είναι must. 
Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσεις να διαβάζεις είναι αυτό: https://www.nngroup.com

Και φυσικά θα ήταν πάρα πολύ καλό αν διάβαζες και βιβλία του Don Norman όπως το The Design of Everyday Things.
Εκεί θα καταλάβεις ότι το UX  δεν βρίσκεται μόνο μέσα στην οθόνη του χρήστη... το UX βρίσκεται κυριολεκτικά παντού!
Άρα όταν κοιτάς να βελτιώσεις το UX σε οτιδήποτε θα πρέπει να σκέφτεσαι και πέρα από το κλασσικό design.

Κοιτάς λοιπόν design αγγελίες και σε όποια δουλειά και να πας να είσαι σίγουρος ότι θα εφαρμόζεις UI/UX.
Άσε που πλέον όλες οι αγγελίες για web designer πετάνε και τον όρο του UI/UX άσχετα αν δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς σημαίνει.

Αν δεν έχεις κάτι να επιδείξεις ως έργο, τότε είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα και κοίτα να στρώσεις το behance, dribbble σου και να το "γεμίσεις" έστω και με concept projects.
Θα μπορούσες να ξεκινήσεις έτσι ή να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου σε startups όπου τα χρήματα είθισται να είναι λιγότερα από μια εταιρεία.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...