zeys13 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Στις 8/8/2019 στις 9:40 ΠΜ, valkon είπε https://zennioptical.com Και τέλος τα overpriced γυαλιά των "φαρμακείων". Έχω βρει την υγειά μου πραγματικά. Το ζευγάρι των 40 ευρώ έχει στείλει στο συρτάρι τα γυαλιά των 200 από οπτικά εδώ πέρα. Πλήρωσες τελωνείο ή κατάφερες και το απέφυγες;;;
tsipakis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, zeys13 είπε Πλήρωσες τελωνείο ή κατάφερες και το απέφυγες;;; και σε αυτο το σκελετο πας και σου φτιαχνυν κρυσταλα ;
Baator Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Το βρίσκω πραγματικά απίστευτο να έχουν γραφτεί 3 σελίδες για το πως φτιάχνει γυαλιά κάποιος σήμερα και να επαναλαμβάνονται ερωτήσεις του στυλ "μπορώ να πάω με έναν σκελετό και να μου περάσουν τους φακούς". 1. Πας σε έναν οφθαλμίατρο (σε ΓΙΑΤΡΟ, όχι στο μαγαζί οπτικών της γειτονιάς σου) και σου μετράει την μυωπία ή ό,τι άλλο έχεις. 2. Πας σε ένα κατάστημα οπτικών και αγοράζεις έναν οποιοδήποτε σκελετό γουστάρεις. Ή αγοράζεις έναν οποιοδήποτε σκελετό από το ίντερνετ. Ναι, όποιον θες. 3. Πας στο κατάστημα οπτικών και τους δίνεις την συνταγή του γιατρού. Αν έχεις ήδη αγοράσει σκελετό από αλλού, τους δίνεις και τον σκελετό και τους λες "περνα μου φακούς, να η συνταγή". 4. Περιμένεις 2-3 εργάσιμες να φτιάξουν τους φακούς και να τους περάσουν. 5. ΤΕΛΟΣ.
tsipakis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, Baator είπε Το βρίσκω πραγματικά απίστευτο να έχουν γραφτεί 3 σελίδες για το πως φτιάχνει γυαλιά κάποιος σήμερα και να επαναλαμβάνονται ερωτήσεις του στυλ "μπορώ να πάω με έναν σκελετό και να μου περάσουν τους φακούς". 1. Πας σε έναν οφθαλμίατρο (σε ΓΙΑΤΡΟ, όχι στο μαγαζί οπτικών της γειτονιάς σου) και σου μετράει την μυωπία ή ό,τι άλλο έχεις. 2. Πας σε ένα κατάστημα οπτικών και αγοράζεις έναν οποιοδήποτε σκελετό γουστάρεις. Ή αγοράζεις έναν οποιοδήποτε σκελετό από το ίντερνετ. Ναι, όποιον θες. 3. Πας στο κατάστημα οπτικών και τους δίνεις την συνταγή του γιατρού. Αν έχεις ήδη αγοράσει σκελετό από αλλού, τους δίνεις και τον σκελετό και τους λες "περνα μου φακούς, να η συνταγή". 4. Περιμένεις 2-3 εργάσιμες να φτιάξουν τους φακούς και να τους περάσουν. 5. ΤΕΛΟΣ. θα μας κανεις ντα ντα ;
elpaso1 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Παντως εγω εχθες πηγα 20:30 και σημερα μου ειπαν να περασω να τα παρω! Αψογος! Ειχε και κορυφαιες κριτικες.
runner1960 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Baator είπε Το βρίσκω πραγματικά απίστευτο να έχουν γραφτεί 3 σελίδες για το πως φτιάχνει γυαλιά κάποιος σήμερα και να επαναλαμβάνονται ερωτήσεις του στυλ "μπορώ να πάω με έναν σκελετό και να μου περάσουν τους φακούς". 1. Πας σε έναν οφθαλμίατρο (σε ΓΙΑΤΡΟ, όχι στο μαγαζί οπτικών της γειτονιάς σου) και σου μετράει την μυωπία ή ό,τι άλλο έχεις. 2. Πας σε ένα κατάστημα οπτικών και αγοράζεις έναν οποιοδήποτε σκελετό γουστάρεις. Ή αγοράζεις έναν οποιοδήποτε σκελετό από το ίντερνετ. Ναι, όποιον θες. 3. Πας στο κατάστημα οπτικών και τους δίνεις την συνταγή του γιατρού. Αν έχεις ήδη αγοράσει σκελετό από αλλού, τους δίνεις και τον σκελετό και τους λες "περνα μου φακούς, να η συνταγή". 4. Περιμένεις 2-3 εργάσιμες να φτιάξουν τους φακούς και να τους περάσουν. 5. ΤΕΛΟΣ. Συμβάλλεις και εσύ σε αυτό ! Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από runner1960 ΔΙΟΡΘΩΣΗ
Curtis76 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 6 ώρες πριν, Baator είπε Το βρίσκω πραγματικά απίστευτο να έχουν γραφτεί 3 σελίδες για το πως φτιάχνει γυαλιά κάποιος σήμερα και να επαναλαμβάνονται ερωτήσεις του στυλ "μπορώ να πάω με έναν σκελετό και να μου περάσουν τους φακούς". 1. Πας σε έναν οφθαλμίατρο (σε ΓΙΑΤΡΟ, όχι στο μαγαζί οπτικών της γειτονιάς σου) και σου μετράει την μυωπία ή ό,τι άλλο έχεις. 2. Πας σε ένα κατάστημα οπτικών και αγοράζεις έναν οποιοδήποτε σκελετό γουστάρεις. Ή αγοράζεις έναν οποιοδήποτε σκελετό από το ίντερνετ. Ναι, όποιον θες. 3. Πας στο κατάστημα οπτικών και τους δίνεις την συνταγή του γιατρού. Αν έχεις ήδη αγοράσει σκελετό από αλλού, τους δίνεις και τον σκελετό και τους λες "περνα μου φακούς, να η συνταγή". 4. Περιμένεις 2-3 εργάσιμες να φτιάξουν τους φακούς και να τους περάσουν. 5. ΤΕΛΟΣ. Καλα περιμενε σε ενα μηνα.... ερωτηση: τι ειναι πιο οικονομικο, καλοριφερ λαδιου ή αεροθερμο και θερμοπομπος? απαντηση: Δεν παιζει ρολο ο τυπος, μονο τα watt. 200 σελιδες το ιδιο ερωτημα.
icsd08063 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 23 ώρες πριν, elpaso1 είπε Τελικα πηγα σε ενα μαγαζι με οπτικα στον Βυρωνα που ειχε καλες αξιολογησεις. Σκελετος μαζι με φακους 135 ευρω μαζι με το μπλε φιλτρο. Τζαμπα! Και αυριο θα κανω και τα χαρτια για το 100ρικο απο τον ΕΟΠΠΥ. Ισως βγηκαν φθηνα επειδη εχω μονο 1,75 βαθμους. Εκτος αν εχουν πεσει τοσο πολυ οι τιμες πλεον! Όσο αφορά το κομμάτι των φακών, τι μάρκα επέλεξες / είχε το κατάστημα που πήγες? Ρωτάω σχετικά με το blue filter διότι η αντανάκλαση που κάνουν κάποιοι φακοί είναι κάπως περίεργη για άλλους που σε κοιτάνε (ενδεικτικά εδώ).
elpaso1 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δεν εχω ιδεα οι φακοι τι μαρκα ειναι! Και λογικα δεν μπορω να το δω τωρα απο καπου.
icsd08063 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, elpaso1 είπε Δεν εχω ιδεα οι φακοι τι μαρκα ειναι! Και λογικα δεν μπορω να το δω τωρα απο καπου. Επειδή ψάχτηκα αρκετά με το κομμάτι των φακών για γυαλιά οράσεως που θέλω να ανανεώσω, κατέληξα τελικά σε Tokai Lutina. Αρχικά να πω ότι ήθελα φακούς με blue light filter λόγω της πολύωρης εργασίας μου μπροστά σε οθόνες. Αρχικά πέρασα από ένα κατάστημα όπου και μου έδειξαν τους crizal prevencia αλλά και τους ελληνικούς Fasma. Απογοητεύτηκα από τους crizal καθώς όταν φόρεσα ένα test σκελετο με αυτούς του φακούς ήταν λες και είχα βαφτεί με γυναικεία μπλε-μωβ μάσκαρα. Γενικά, αυτοί που με κοιτούσαν έβλεπαν τα μάτια μου αρκετά μωβ. Προσπάθησα να βρω ότι πληροφορία μπορούσα online σχετικά με τους φακούς. Κατέληξα πως καλύτερο ήταν να δω δείγματα φακών για να αποφασίσω, έχοντας ωστόσο αποκλείσει τους Hoya Blue Control αλλά και τους Crizal που προανέφερα. Βρήκα μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας όπου είχε σε δείγμα φακούς Tokai Lutina και Zeiss duravision blueprotect. Οι Zeiss ήταν αρκετά καλοί αλλά προτίμησα τους Tokai. Περιμένω να έρθει ο σκελετός για να μου ετοιμάσουν τα γυαλιά. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από icsd08063 1
elpaso1 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Εσυ το εψαξες πολυ φιλε! Μπορω εαν παρω τηλεφωνο στο μαγαζι να μαθω τι φακους μου εβαλαν; Λογικα το καθε καταστημα εχει μονο μια μαρκα φακων; Εμενα μου ειπε οτι εχω 4 επιλογες για φακους με αυξανομενη τιμη. Η πρωτη ηταν ο απλος, ο αλλος ηταν με anti-glare, ο τριτος blue vision και ο τεταρτος blue vision καλυτερος. Αλλα επελεγα το τριτο καθως αλλοιωνε τα χρωματα λιγοτερο. Ολοι οι φακοι ειχαν αυξημενη αντοχη στις χαρακιες. Εγω νομιζω οτι ο blue vision, ειναι σαν τα προγραμματα στους υπολογιστες και στα κινητα που αφαιρουν το μπλε φως απο την οθονη και τα δειχνει ολα πιο κοκκινα, αλλα καμια σχεση. Δεν ξερω πως ακριβως λειτουργουν. Υπαρχει ελληνικο site;
icsd08063 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, elpaso1 είπε Εσυ το εψαξες πολυ φιλε! Μπορω εαν παρω τηλεφωνο στο μαγαζι να μαθω τι φακους μου εβαλαν; Λογικα το καθε καταστημα εχει μονο μια μαρκα φακων; Εμενα μου ειπε οτι εχω 4 επιλογες για φακους με αυξανομενη τιμη. Η πρωτη ηταν ο απλος, ο αλλος ηταν με anti-glare, ο τριτος blue vision και ο τεταρτος blue vision καλυτερος. Αλλα επελεγα το τριτο καθως αλλοιωνε τα χρωματα λιγοτερο. Ολοι οι φακοι ειχαν αυξημενη αντοχη στις χαρακιες. Εγω νομιζω οτι ο blue vision, ειναι σαν τα προγραμματα στους υπολογιστες και στα κινητα που αφαιρουν το μπλε φως απο την οθονη και τα δειχνει ολα πιο κοκκινα, αλλα καμια σχεση. Δεν ξερω πως ακριβως λειτουργουν. Υπαρχει ελληνικο site; Θεωρητικά αν πάρεις τηλ. θα σου πούν. Από την άλλη, πολλά καταστήματα οπτικών έχουν κολλημένα στη βιτρίνα τους τα διάφορα σήματα των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζονται / υποστηρίζουν. Οπότε μπορείς και από εκεί να βγάλεις (ίσως) ένα συμπέρασμα. Και όχι, κάθε κατάστημα μπορεί να υποστηρίζει πολλές εταιρείες φακών και όχι απαραίτητα μία. Από τη δική μου έρευνα, υπάρχουν οι εξής εταιρείες που βγάζουν φακούς με blue light filter (με τυχαία σειρά παράθεσης). Crizal Prevencia (προσωπικά, δεν μου άρεσε η αντανάκλαση του φακού όταν με βλέπουν άλλοι) Hoya Blue Control (δεν κατάφερα να τους βρω σε δείγμα, από videos όμως θεωρώ ότι εμπίπτουν στην κατηγορία των crizal παραπάνω με αρκετά μεγάλη αντανάκλαση) Karamouzis Fasma Blue shiled (ελληνικοί φακοί, τους είδα από κοντά, καμία αντανάκλαση του φακού όταν σε βλέπουν άλλοι, δεν κατάφερα να βρω κάποιο blue light test με αυτούς) Seiko Shamir Blue Zero Rodenstock Zeiss DuraVision BlueProtect (τους είδα από κοντά, πολύ λιγότερη αντανάκλαση σε σχέση με crizal, μου φάνηκε πολύ καλός φακός σε καλή τιμή επίσης) Tokai Lutina (ίσως, οι φακοί με την πιο minimum αντανάκλαση, πολύ κοντά στην κλασσική "πρασινωπή" αντανάκλαση φακών με τις βασικές επιστρώσεις, θεωρώ από τις τιμές που πήρα ότι είναι και οι πιο ακριβοί από όσους είδα, αρκετά test που δείχνουν το πως δουλεύουν) Nikon SeeCoat Blue UV (δεν κατάφερα να τους βρω σε δείγμα, ανακάλυψα ωστόσο ότι συνάδελφος στη δουλειά τους φορούσε εδώ και καιρό και μου άρεσαν αρκετά στην αντανάκλαση που κάνουν καθώς ήταν πολύ μικρή επίσης, θεωρώ στα επίπεδα των zeiss φακών). Όπως βλέπεις, οι επιλογές είναι πολλές, έχοντας αναφέρει εταιρείες μεγάλες ενώ σίγουρα θα έχω παραλείψει και άλλες μικρότερες. Επίσης, όλοι αυτοί οι φακοί παίζουν διαφορετικά στο πως ακριβώς αποκόπτουν την επιβλαβή ακτινοβολία. Για παράδειγμα, η Zeiss στο site της αναφέρει ότι "This ZEISS coating reduces the transmission in the spectrum of 380–455 nm (blue light hazard) to a BPI 15 while keeping the high transmission level above 460 nm." ενώ η Tokai αναφέρει "This lens cuts out 94% of High Energy Violet Light (400 – 420 nm)". Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους με, φυσικά, διαφορετικά αποτελέσματα. Σημαντικό επίσης ότι σε τηλεφώνημα μου σε γνωστό κατάστημα οπτικών και μετά από ερώτηση μου για τέτοιους φακούς, η πρώτη ερώτηση του ανθρώπου που με εξυπηρετούσε ήταν αν η δουλειά μου αφορούσε επεξεργασία εικόνας / video. Προφανώς (μου το ανέφερε άλλωστε), υπάρχει μία κάποια χρωματική αλλοίωση με τη χρήση όλων αυτών των φακών. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από icsd08063 1
adi32 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Εκτός από ότι όταν σε βλέπει ο άλλος όπου φαίνεται ένα ελαφρύ μπλε χρώμα εσύ θα βλέπεις αλλοιωμένα τα χρώματα σε οθόνες αλλά και στα αντικείμενα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα