Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυριο θελω να παω σε ενα μαγαζι να βγαλω επιτελους τα γυαλια, τωρα που εχω και την συνταγη απο τον οφθαλμιατρο. Μπορει καποιος να μου πει εαν το κεντρο Ακαδημιας εχει καλα μαγαζια ή να ψαξω σε Βυρωνα/Παγκρατι οπου και μενω; Και στο περιπου τι υλικα να προτιμω; Τιτανιο ειναι το καλυτερο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Αυριο θελω να παω σε ενα μαγαζι να βγαλω επιτελους τα γυαλια, τωρα που εχω και την συνταγη απο τον οφθαλμιατρο. Μπορει καποιος να μου πει εαν το κεντρο Ακαδημιας εχει καλα μαγαζια ή να ψαξω σε Βυρωνα/Παγκρατι οπου και μενω; Και στο περιπου τι υλικα να προτιμω; Τιτανιο ειναι το καλυτερο;

Εγώ δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τα grandoptical.

Όταν τους πήγα μια συνταγή και τους είπα ότι θα βάλουμε δικό μου σκελετό τότε η υπάλληλος με κοίταξε με ...μίσος !!

Ρίξε μια ματιά ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 16.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάνε σε ένα οποιοδήποτε (καλό) κατάστημα οπτικών, οπουδήποτε, και διάλεξε έναν σκελετό που σου αρέσει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το σκέφτεσαι τόσο πολύ. Τι εννοείς τι υλικό να προτιμήσεις και αν το τιτάνιο είναι καλύτερο; Όχι βέβαια.

Θα σου δείξει ο/η υπάλληλος 5/10/20 σκελετούς και παίρνεις έναν.

Το κράτος σου δίνει 100 ευρώ. Με 150 ευρώ παίρνεις έναν πολύ καλό, ποιοτικό σκελετό και καλούς φακούς.

Αν περιμένεις να μην δώσεις ούτε ένα ευρώ από την τσέπη σου, απλά θα βρεις έναν σκελετό του 50ρικου, δεν θα 'ναι ό,τι καλύτερο, αλλά και πάλι βρίσκεις αξιοπρεπή πράγματα που θα κάνεις την δουλειά σου. Οι φακοί κανά 50ρικο βγαίνουν.

Το πρόβλημα θα ήταν αν δεν δικαιούσουν το 100ρικο και δεν είχες μία. Κάτι σκελετοί των 10 ευρώ είναι απλά σκουπίδια, πλαστικές κινεζιές με κόστος 1 ευρώ μαξ. Όποια επώνυμη μάρκα και να πάρεις καλή θα είναι, μην το σκέφτεσαι τόσο, δεν είναι κάτι πολύπλοκο.

Ray Ban, Vogue, Armani και Ralph Lauren έχει με 80 ευρώ, τι να σκεφτείς; Βρες έναν που σου αρέσει και τέλος και δώστο το 30/50ρικο το εξτρά από την τσέπη σου, επένδυση είναι τα γυαλιά και θα τα έχεις χρόνια ολόκληρα. Μην πας να την βγάλεις μόνο με το 100ρικο του κράτους και ψάχνεις φτηνιάρικο σκελετό.

Επεξ/σία από Baator
Δημοσ.

https://zennioptical.com

Και τέλος τα overpriced γυαλιά των "φαρμακείων". Έχω βρει την υγειά μου πραγματικά. Το ζευγάρι των 40 ευρώ έχει στείλει στο συρτάρι τα γυαλιά των 200 από οπτικά εδώ πέρα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΤΟ θεμα μου δεν ειναι τα λεφτα. Δινω και 300+ ευρω, αρκει να κρατησει και να μην τα αλλαξω σε 2,3 χρονια και να μην εχουν χαρακιες. Απλα δεν εχω ιδεα απο τα υλικα. Δεν ειναι ολοι οι σκελετοι ιδιοι. Υπαρχουν 5+ διαφορετικα υλικα με διαφορετικη αντοχη και καποια ειναι και υποαλλεργικα.

12 minutes ago, valkon said:

https://zennioptical.com

Και τέλος τα overpriced γυαλιά των "φαρμακείων". Έχω βρει την υγειά μου πραγματικά. Το ζευγάρι των 40 ευρώ έχει στείλει στο συρτάρι τα γυαλιά των 200 από οπτικά εδώ πέρα. 

Και φακους πως σου βαζουν; Κεντρο ματιων πως βρισκουν; Εχει και τελωνειο η ολη διαδικασια.

Μια τελευταια απορια. Μπορω να αγορασω σκελετο απο το ιντερνετ και να μου βαλουν τους φακους επαφης στο μαγαζι; Γιατι κοιταω για ξυλινους σκελετους και Ελλαδα δεν υπαρχει ποικιλια.

Επεξ/σία από elpaso1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Δινω και 300+ ευρω, αρκει να κρατησει και να μην τα αλλαξω σε 2,3 χρονια και να μην εχουν χαρακιες.

Αν θες να μην έχουν γρατσουνιές οι φακοί ο μόνος τρόπος είναι να βάλεις φακούς από κρύσταλλο και ΟΧΙ οργανικούς.

Ακόμα και οι καλύτερες επιστρώσεις στους καλύτερους οργανικούς φακούς θα αποκτήσουν γρατσουνιές σε αντίθεση με τους κρυστάλλινους που το μόνο μειονέκτημα είναι το βάρος τους αλλά θα τους έχεις χρόνια.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, slr είπε

Αν θες να μην έχουν γρατσουνιές οι φακοί ο μόνος τρόπος είναι να βάλεις φακούς από κρύσταλλο και ΟΧΙ οργανικούς.

Ακόμα και οι καλύτερες επιστρώσεις στους καλύτερους οργανικούς φακούς θα αποκτήσουν γρατσουνιές σε αντίθεση με τους κρυστάλλινους που το μόνο μειονέκτημα είναι το βάρος τους αλλά θα τους έχεις χρόνια.

Είναι και οι οργανικοί ανάλογα την ποιότητα. Σε γυαλιά που φορούσα καθημερινά είχα οργανικούς, με διάφορες επιστρώσεις, σχεδόν ότι υπήρχε...θυμάμαι είχαν κοστίσει αρκετά και είχα βάλει ένα σκελετό της πλάκας κάπου στα 30€. Στα τρια χρόνια συνεχούς χρήσης, δεν είχαν την παραμικρή γρατσουνιά. Χάλασα τον ένα δυστυχώς όταν από απροσεξία μου έπεσαν στο δρόμο...και τα πάτησα 😭 και ο φακός πάνω στον οποίο πάτησα καταγρατσουνίστηκε...ο σκελετός δεν έπαθε τίποτα σοβαρό, έχασε λίγο το σχήμα του, αλλά πήγα σε μαγαζί με οπτικά και διορθώθηκε...τον έχω ακόμα και πέρσι έβαλα και φακούς, τους φθηνότερους που βρήκα, επειδή τα φοράω περιστασιακά πια όταν κουράζονται τα μάτια μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, slr είπε

Κρύσταλλο σου έπεσε, σου έσπασε τέρμα. Φοράγαμε κρύσταλλλα 10+ χρόνια πριν,  μην παραπληροφορούμε τον κόσμο. 99% του κόσμου που φοράει γυαλία έχει γυρίσει σε οργανικούς πλέον με αντιχαρακτικές επιστρώσεις. Φοράω 30 χρόνια γυαλιά, 24/7 και σε οργανικό φακό (της hoya κιόλας) μόνο μια φορά είχα θέμα με γρατζουνιές. Συγκεκριμένα ήταν σαν να κατέρευσε το φίλτρο (παίζει από ζέστη από φούρνο κουζίνας) και βγήκε ο ένας φακός άχρηστος.  Μικρογρατζουνιές θα έχουν πάντα από πτώσεις, αλλά αμα δεν τα πετάς στην τσάντα σου χωρίς θήκη θα σου κρατήσουν χρόνια οι οργανικοί. Αντίθετα μικρός έχω σπάσει μπόλικα κρύσταλλα, στις 3-4 άτσαλες πτώσεις το έσπασες το κρύσταλλο ....

Από εκεί και πέρα σε οργανικούς παίρνεις ότι πληρώσεις ... πάνε με τη σειρά απλές επιστρώσεις, όλες οι επιστρώσεις, blue vision οι πιο ακριβοί. Ανάλογα πόσο φοράς τα γυαλία σου και που διαλέγεις και παίρνεις. 

Όταν διαλέγουμε σκελετούς και φακό πάντα παίζει ρόλο και πόση μυωπία έχουμε για να διαλέξεις λέπτυνση. Δεν πάει κάποιος με μυωπία πάνω από 8 να πάρει λεπτό μεταλλικό σκελετό ... θα θέλει λέπτυνση μεγαλύτερη από 1.7 και θα στοιχίσει απίστευτα πολύ. Διαλέγει ένα κοκκάλινο και κλέβει μια βαθμίδα λέπτυνσης.

Αν δεν έχεις πολύ μυωπία/αστιγματισμό (<2) και δεν στοιχιζουν πολύ οι φακοί σου,  για μένα πάρε blue vision τους πιο καλούς. Κόψε από τον σκελετό, να ισορροπίσεις το κόστος. Τα λεφτά για σκελετούς είναι fashion trend καθαρά, τα λεφτά για τους φακούς προστατεύουν και ξεκουράζουν τα μάτια μας

Επεξ/σία από gthe
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω 1.75 υπερμετρωπια και 0,5 αστιγματισμο. Blue vision τι ειναι; Αξιζει; Αν ειναι αυτο με το μπλε φως, δεν αξιζει, καθως εχω προγραμματα και στο κινητο και στον υπολογιστη και τα ανοιγω οποτε θελω εγω, κυριως το βραδυ. Ενω με τον φακο θα βλεπω συνεχως ετσι και δεν μου αρεσει, καθως αλλοιωνει την ποιοτητα και σε νυσταζει κιολας.

Επεξ/σία από elpaso1
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 4/8/2019 στις 12:31 ΜΜ, elpaso1 είπε

Θελω και σκελετο και φακους, καθως ο σκελετος εχει στραβωσει και τον εχω 10+ χρονια! Μπορει να προκαλεσει και προβληματα στην οραση εαν ειναι στραβος, κατι που εχω παρατηρησει να ισχυει το τελευταιο διαστημα! Θελω να ρωτησω εαν τα μαγαζια που υπαρχουν στα εμπορικα κεντρα, τυπου grandoptical,  εαν ο δωρεαν οπτομετρικος ελεγχος που διαθετουν ειναι ικανοποιητικος. Ή εαν θα πρεπει να παω σε οφθαλμιατρο ξανα και να δωσω 50+ ευρω. Εχω μικρη υπερμετρωπια και ελαχιστο αστιγματισμο στο ενα ματι, ισως να αυξηθηκαν μισο βαθμο, οχι κατι τραγικο. Πχ σε αυτο το μαγαζι ο ελεγχος περιλαμβανει παρα πολλα σταδια και διαρκει 45 λεπτα, αλλα λογικα θα εχει καποιο κοστος. Αν και δεν το γραφει καπου.

Να πας σε οφθαλμίατρο… μην είσαι τόσο τσίπης…

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gthe είπε

Κρύσταλλο σου έπεσε, σου έσπασε τέρμα. Φοράγαμε κρύσταλλλα 10+ χρόνια πριν,  μην παραπληροφορούμε τον κόσμο. 99% του κόσμου που φοράει γυαλία έχει γυρίσει σε οργανικούς πλέον με αντιχαρακτικές επιστρώσεις. Φοράω 30 χρόνια γυαλιά, 24/7 και σε οργανικό φακό (της hoya κιόλας) μόνο μια φορά είχα θέμα με γρατζουνιές. Συγκεκριμένα ήταν σαν να κατέρευσε το φίλτρο (παίζει από ζέστη από φούρνο κουζίνας) και βγήκε ο ένας φακός άχρηστος.  Μικρογρατζουνιές θα έχουν πάντα από πτώσεις, αλλά αμα δεν τα πετάς στην τσάντα σου χωρίς θήκη θα σου κρατήσουν χρόνια οι οργανικοί. Αντίθετα μικρός έχω σπάσει μπόλικα κρύσταλλα, στις 3-4 άτσαλες πτώσεις το έσπασες το κρύσταλλο ....

Από εκεί και πέρα σε οργανικούς παίρνεις ότι πληρώσεις ... πάνε με τη σειρά απλές επιστρώσεις, όλες οι επιστρώσεις, blue vision οι πιο ακριβοί. Ανάλογα πόσο φοράς τα γυαλία σου και που διαλέγεις και παίρνεις. 

Όταν διαλέγουμε σκελετούς και φακό πάντα παίζει ρόλο και πόση μυωπία έχουμε για να διαλέξεις λέπτυνση. Δεν πάει κάποιος με μυωπία πάνω από 8 να πάρει λεπτό μεταλλικό σκελετό ... θα θέλει λέπτυνση μεγαλύτερη από 1.7 και θα στοιχίσει απίστευτα πολύ. Διαλέγει ένα κοκκάλινο και κλέβει μια βαθμίδα λέπτυνσης.

Αν δεν έχεις πολύ μυωπία/αστιγματισμό (<2) και δεν στοιχιζουν πολύ οι φακοί σου,  για μένα πάρε blue vision τους πιο καλούς. Κόψε από τον σκελετό, να ισορροπίσεις το κόστος. Τα λεφτά για σκελετούς είναι fashion trend καθαρά, τα λεφτά για τους φακούς προστατεύουν και ξεκουράζουν τα μάτια μας

Δεν παραπληροφορώ κανένα. απλά δεν είμαι θύμα του marketing. ΄Έχεις πετύχει επαγγελματικό εργαλείο (μικροσκόπιο, κιάλια, φακούς φωτογραφικής μηχανής) με οργανικούς φακούς; Ακόμα και στα ακριβά θερμοκήπια βάζουν γυαλί και όχι πλαστικό.

Κρύσταλλο που σου έπεσε μπορεί να σπάσει, μπορεί και όχι. Αν σου πέσει ο οργανικός θα γρατσουνιστεί σίγουρα πράγμα που τον καθιστά άχρηστο. Αν θες οργανικό φακό να σου κρατήσει πρέπει να τον προσέχεις πιο πολύ από τα μάτια σου. Να τον καθαρίζεις ΜΟΝΟ με το πανάκι του και όταν βγάζεις τα γυαλιά να τα βάζεις στην θήκη τους διαφορετικά θα γεμίσουν μικρογρατσουνιές με αποτέλεσμα να αχρηστευτούν.

Προσωπική εμπειρία: Αγόρασα γυαλιά zeiss με την καλύτερη αντιχαρακτική επίστρωση και την μια φορά που χρειάστηκε να τα καθαρίσω με χαρτί κουζίνας (γιατί δεν είχα πανάκι) απόκτησαν τόσες γρατσουνιές που αναγκαστικά τα άλλαξα.

Δημοσ.

Τα επλενα με απορρυπαντικο πιατων και τα σκουπιζα με χαρτι κουζινας ή χαρτοπετσέτα. Κάθε βράδυ. Πανακι είχα μόνο στη θήκη τους στην τσάντα.μου, που τα έβαζα μόνο όταν έβρεχε και ήμουν έξω. Με είχε πάρει αρκετές φορές ο ύπνος με αυτά.

Δεν είναι οτι τα πρόσεχα υπερβολικά πολύ.

Ο δεύτερος φακός τον οποίο δε πάτησα όταν μου έπεσαν, δεν είχε το παραμικρό σημαδάκι απο το πέσιμο.

Οπότε παίζει ρόλο και η ποιότητα. Ο φακός με τα 30€ θα γρατσουνιστεί και με τον αέρα, που λέει ο λόγος.

Προφανώς τα επαγγελματικά εργαλεία ανήκουν σε άλλη κατηγορία, που και σε αυτά παίζει ρόλο η τιμή, στην ποιότητα των υλικών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα πηγα σε ενα μαγαζι με οπτικα στον Βυρωνα που ειχε καλες αξιολογησεις. Σκελετος μαζι με φακους 135 ευρω μαζι με το μπλε φιλτρο. Τζαμπα! Και αυριο θα κανω και τα χαρτια για το 100ρικο απο τον ΕΟΠΠΥ. Ισως βγηκαν φθηνα επειδη εχω μονο 1,75 βαθμους. Εκτος αν εχουν πεσει τοσο πολυ οι τιμες πλεον!

Επεξ/σία από elpaso1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...