elpaso1 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Θελω και σκελετο και φακους, καθως ο σκελετος εχει στραβωσει και τον εχω 10+ χρονια! Μπορει να προκαλεσει και προβληματα στην οραση εαν ειναι στραβος, κατι που εχω παρατηρησει να ισχυει το τελευταιο διαστημα! Θελω να ρωτησω εαν τα μαγαζια που υπαρχουν στα εμπορικα κεντρα, τυπου grandoptical, εαν ο δωρεαν οπτομετρικος ελεγχος που διαθετουν ειναι ικανοποιητικος. Ή εαν θα πρεπει να παω σε οφθαλμιατρο ξανα και να δωσω 50+ ευρω. Εχω μικρη υπερμετρωπια και ελαχιστο αστιγματισμο στο ενα ματι, ισως να αυξηθηκαν μισο βαθμο, οχι κατι τραγικο. Πχ σε αυτο το μαγαζι ο ελεγχος περιλαμβανει παρα πολλα σταδια και διαρκει 45 λεπτα, αλλα λογικα θα εχει καποιο κοστος. Αν και δεν το γραφει καπου. Επισης απο ποιοτητα φακων και σκελετων αξιζουν; Ειχα παρει πριν 2,3 χρονια μονο φακους απο ενα τετοιο μαγαζι, μπορει να ηταν και το grandoptical και ειχα πληρωσει και να εχει αντοχη στις χαραξεις, αλλα 2,3 σημαδακια τα εχει αποκτησει. Και εγω βεβαια τα πεταω παντου και οπως να'ναι δεν τα εχω μεσα στην θηκη τους. Τελος θελω να ρωτησω ποια ειναι ακριβως η διαδικασια για να σου επιστρεψουν τα 100 ευρω μετα απο λιγους μηνες. Εαν γνωριζει και το εχει κανει καποιος να μου πει ακριβως ποια χαρτια πρεπει να πας στο ΕΦΚΑ, καθως 2 φορες που ειχα παει, ξαναγυρισα σπιτι καθως ζητουσαν επιπλεον χαρτια! Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2019 από elpaso1
elpaso1 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Και τωρα καθομουν και εψαχνα το θεμα μου στο μπλα μπλα και δεν το εβρισκα και λεω τι στο καλο;; Αν μπορει καποιος ας το μεταφερει στην σωστη ενοτητα! Επισης να προσθεσω οτι τα θελω κυριως για υπολογιστη και ταινιες, οποτε ισως να σκεφτω να αγορασω γυαλια office; Πολυεστιακα προφανως και δεν χρειαζομαι. Τελος για το ραντεβου στο grand optical γραφει το εξης : << Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κλείσετε το ραντεβού σας. Ο έλεγχος της όρασης σας στα καταστήματα GrandOptical σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον ενδελεχή έλεγχο των ματιών σας από τον οφθαλμίατρο, ο οποίος είναι και ο μόνος που μπορεί να εκδώσει συνταγήδιάθλασης. >>
greengr21 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Πήγαινε σε κανένα οφθαλμίατρο να κάνεις απλή διαθλαστική εξέταση με 20-30ευρω να σου βγάλει και συνταγή για το 100αρικο,γιατί να δώσεις 50+ευρώ;
Baator Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Για να πάρεις το 100ρικο σημαίνει έχεις ασφάλεια, άρα γιατί 50ρικο; Ένα 10ρικο το πολύ θα δώσεις στον γιατρό για την εξέταση και θα σου γράψει τα γυαλιά. Αγοράζεις κανονικά τα γυαλιά και μετά πας να τα δείξεις εκεί που θα σου πει αυτός, σε κάποιον ΕΟΠΠΥ (έχει να μαζέψεις 5-6 χαρτιά αλλά απλά είναι). Τα λεφτά μπαίνουν κανάν μήνα μετά, ούτε μήνα δεν κάνανε εμένα, 25 μέρες μου φαίνεται. Πριν λίγες μέρες έκανα την διαδικασία.
dimitris21gr Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Εγώ πάντως έχω δώσει τα χαρτιά από μέσα Μαΐου και ακόμα περιμένω να μπει το 100αρικο.
gthe Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Τώρα αμα μιλάμε για μισό ή ένα βαθμό το πολύ, και τα φορας λίγο και ο οπτικός να σε μετρήσει, δεν γίνεται να κάνει και κάνα σοβαρό λάθος. Αν όμως φοράς κανονικά τα γυαλιά σου κάθε μέρα, πήγαινε σε έναν οφθαλμίατρο. Ειδικά για αστιγματισμό πρέπει να βρει τους άξονες σου αλλιώς μπορεί να έχεις πονοκέφαλο μετά. 1
kingjulien11_ Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Και να σου κάνουν έλεγχο εκεί αν θες τα 100 ευρώ επιδότηση από το ασφαλιστικό ταμείο σου θα πρέπει να πας γιατρό. Αν δεν θες να πληρώνεις σε ιδιώτη μπορείς να πας και σε γιατρό σε νοσοκομείο δωρεάν ή με ελάχιστα χρήματα κλείνεις ραντεβό με γιατρό του ΕΟΠΠΥ. Θα έχει μια πιο σωστή άποψη απ'ότι ενός απλού οπτικού και θα μπορέσεις να πάρεις και την συμμετοχή του ταμείου σου. Τώρα αν δεν σε ενδιαφέρει η ασφαλιστική κάλυψη πας σε ένα κατάστημα οπτικών (συνήθως η πλειοψηφία έχει τον εξοπλισμό) σου κάνουν την μέτρηση και φτιάχνεις γυαλί. Προσωπικά, πάω σε ένα στον Κορυδαλλό, μικρό μαγαζί όχι αλυσίδα. Δεν χρεώνει τον έλεγχο εφόσον φτιάξεις εκεί τα γυαλιά σου (όπως φαντάζομαι κάνουν τα πιο πολλά καταστήματα). Γενικότερα σε μικρά μαγαζιά θα βρεις πολύ πιο ενδιαφέροντα σχέδια και μάρκες απ'ότι στις αλυσίδες, κατα την γνώμη μου.
meletis_m Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 14 ώρες πριν, elpaso1 είπε Θελω και σκελετο και φακους, καθως ο σκελετος εχει στραβωσει και τον εχω 10+ χρονια! Μπορει να προκαλεσει και προβληματα στην οραση εαν ειναι στραβος, κατι που εχω παρατηρησει να ισχυει το τελευταιο διαστημα! Θελω να ρωτησω εαν τα μαγαζια που υπαρχουν στα εμπορικα κεντρα, τυπου grandoptical, εαν ο δωρεαν οπτομετρικος ελεγχος που διαθετουν ειναι ικανοποιητικος. Ή εαν θα πρεπει να παω σε οφθαλμιατρο ξανα και να δωσω 50+ ευρω. Εχω μικρη υπερμετρωπια και ελαχιστο αστιγματισμο στο ενα ματι, ισως να αυξηθηκαν μισο βαθμο, οχι κατι τραγικο. Πχ σε αυτο το μαγαζι ο ελεγχος περιλαμβανει παρα πολλα σταδια και διαρκει 45 λεπτα, αλλα λογικα θα εχει καποιο κοστος. Αν και δεν το γραφει καπου. Επισης απο ποιοτητα φακων και σκελετων αξιζουν; Ειχα παρει πριν 2,3 χρονια μονο φακους απο ενα τετοιο μαγαζι, μπορει να ηταν και το grandoptical και ειχα πληρωσει και να εχει αντοχη στις χαραξεις, αλλα 2,3 σημαδακια τα εχει αποκτησει. Και εγω βεβαια τα πεταω παντου και οπως να'ναι δεν τα εχω μεσα στην θηκη τους. Τελος θελω να ρωτησω ποια ειναι ακριβως η διαδικασια για να σου επιστρεψουν τα 100 ευρω μετα απο λιγους μηνες. Εαν γνωριζει και το εχει κανει καποιος να μου πει ακριβως ποια χαρτια πρεπει να πας στο ΕΦΚΑ, καθως 2 φορες που ειχα παει, ξαναγυρισα σπιτι καθως ζητουσαν επιπλεον χαρτια! Να κλείσεις ένα ραντεβού στο Αττικό απογευματινό 48€ έδωσα για πλήρη έλεγχο . Επιπλέον εάν είσαι κάτω απο 40 χρονών να ζητήσεις να γίνει και εξέταση τοπογραφία κερατοειδούς .
Vassilis_24 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 22 ώρες πριν, elpaso1 είπε Και τωρα καθομουν και εψαχνα το θεμα μου στο μπλα μπλα και δεν το εβρισκα και λεω τι στο καλο;; Αν μπορει καποιος ας το μεταφερει στην σωστη ενοτητα! Επισης να προσθεσω οτι τα θελω κυριως για υπολογιστη και ταινιες, οποτε ισως να σκεφτω να αγορασω γυαλια office; Πολυεστιακα προφανως και δεν χρειαζομαι. Τελος για το ραντεβου στο grand optical γραφει το εξης : << Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κλείσετε το ραντεβού σας. Ο έλεγχος της όρασης σας στα καταστήματα GrandOptical σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον ενδελεχή έλεγχο των ματιών σας από τον οφθαλμίατρο, ο οποίος είναι και ο μόνος που μπορεί να εκδώσει συνταγήδιάθλασης. >> Τι γυαλιά office, μήπως θα πάρεις και γυαλιά gaming; Πήγαινε σε οφθαλμίατρο να σε μετρήσει, μιας και έχεις πάνω από 10 χρόνια και απορώ πώς μπορείς και βλέπεις ακόμα...
Doubt Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Λοιπόν.. Κι εγώ πριν λίγες μέρες το έκανα. Οφθαλμίατρος για συνταγή, μετά σε κατάστημα οπτικών για τα γυαλιά σου και από εκεί θα σου δώσουν πακέτο τα χαρτιά για να τα καταθέσεις στον ΕΟΠΥΥ. Συμπληρώνεις στο πακέτο μια φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τράπεζας και καταθέτεις (ως 13:00 είναι το ωράριο) και περιμένεις να σου βάλουν το 100αρικο. *Πρέπει να έχουν περάσει 4+ χρόνια από την προηγούμενη φορά που ζήτησες το 100αρικο.
elpaso1 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Τον σκελετό έχω 10 χρονια, φακούς έχω αλλάξει άλλες 2 φορές από τότε. Οπότε θα πάω πρώτα σε οφθαλμίατρο. Θα ψάξω κάποιον καλό από το doctoranytime. Τι εξετάσεις να ζητήσω;
gia_nnis Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 11 ώρες πριν, elpaso1 είπε Τον σκελετό έχω 10 χρονια, φακούς έχω αλλάξει άλλες 2 φορές από τότε. Οπότε θα πάω πρώτα σε οφθαλμίατρο. Θα ψάξω κάποιον καλό από το doctoranytime. Τι εξετάσεις να ζητήσω; Αθηνα εισαι?
elpaso1 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Ναι και εκλεισα σημερα οφθαλμιατρο. Μετα ελεγα να παω στα grandoptical, αλλα θυμαμαι πριν 2,3 χρονια τα γυαλια τα πηρα μετα απο καμια εβδομαδα..
-Dimitris- Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Ο λογος που κανουμε επισκεψη σε οφθαλμιατρο ειναι γιατι το ματι μπορει να πασχει απο το οτιδηποτε και να επηρεαζει τη μετρηση. Ακομα και η απλη ξηροφθαλμια δινει λανθασμενα αποτελεσματα. Μαντεψε ποση παθολογια γνωριζει ο οπτικος.
elpaso1 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2019 Το θεμα ειναι που να παω για γυαλια και ποια να διαλεξω για το προβλημα μου. Δλδ μονο για υπολογιστη και ταινιες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα