TheGrisGrisMan Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Καλημέρα. Κάνω πολλά χιλιόμετρα σε εθνικη οδό και σκεφτομαι να πουλήσω αυτό που έχω και να παρω ένα αυτοκίνητο (μεταχειρισμένο) όσο το δυνατόν πιο άνετο/αθόρυβο/αξιόπιστο για ταξίδια τέτοιου τύπου. Budget extremely max μέχρι 20k, κυβικά μέχρι 1800. Οικονομια δεν είναι άμεση προτεραιοτητα αλλά οκ να μην καίει και τα κερατα του (εννοώ να είναι “managable” δλδ να μην καίει υπερβολικά αν το πάω οικονομικά). Επισης, όχι τζιπ ή SUV. Εχετε καμία πρόταση; Σας ευχαριστω
nik0laus Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Citroen C5 με υδροπνευματική ανάρτηση και θα βγαίνεις πάντα ατσαλάκωτος όσα χιλιόμετρα κι αν διαρκεί το ταξίδι σου. Βρισκεις τεφαρίκια με λιγότερα από 10000 ευρώ , ακόμα και δίλιτρο να είναι, συνολικά στη δεκαετία χρήσης θα σου βγει αρκετά φθηνότερο ΜΥ 2005-2008 βρίσκεις με 5000 1800cc και 2000 cc ΜΥ 2008 και μετά βγαίνει σε 1600 turbo , 1800 , 2000 αλλά τα 1800 δεν έχουν το μαγικό χαλί (υδοπνευματική ανάρτηση) Έχε υπόψιν σου (αν και μάλλον το γνωρίζεις από ιδίαν πείρα) ότι το μεγάλο ταξίδι για να είναι άνετο απαιτεί μεγάλο μεταξόνιο και όχι απαραίτητα μεγάλη ιπποδύναμη. Προσωπικά έχω ένα C5 MY2003 , το πήρα δευτερο χέρι πριν 6 χρόνια σε τιμή χώμα (ευτυχώς που τα γαλλικά είναι μάπα και χαλάνε) και βάζω μόνο βενζίνη , δεν βάζει επουδενί φωτιά στην άσφαλτο αλλά ταξιδεύω άνετα και οικονομικά ... Στην ευρύτερη οικογένεια υπάρχουν πολλά "καλύτερα" αυτοκίνητα αντίστοιχου segment (Passat, BMW , Jaguar Xtype κλπ) αλλά όταν πηγαίνουμε μακρυνές "οικογενειακές" εκδρομές όλοι μικροί μεγάλοι με το δικό μου θέλουν να πηγαίνουν για δεν κουνάει - κοπανάει - γέρνει κλπ και βγαίνουμε μετά από 500 χλμ όπως σου είπα στην αρχή "ατσαλάκωτοι" 5
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Mercedes E200,τώρα W211 ή W212,ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Επίσης και BMW,Audi.Το C5 επίσης άνετο,αν και προσωπικά δεν θα έδινα τόσα λεφτά για Citroen. Επιτέλους ένα θέμα όπου δεν θα προταθούν ασιατικά κουβαδακια,αν και πολύ αμφιβάλλω. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2019 από jmmys
konpat Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Πάρε κάτι από mercedes , bmw , κορυφή(τουλάχιστον σ' αυτό τον τομέα). 1 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 34 λεπτά πριν, nik0laus είπε Citroen C5 με υδροπνευματική ανάρτηση και θα βγαίνεις πάντα ατσαλάκωτος όσα χιλιόμετρα κι αν διαρκεί το ταξίδι σου. Βρισκεις τεφαρίκια με λιγότερα από 10000 ευρώ , ακόμα και δίλιτρο να είναι, συνολικά στη δεκαετία χρήσης θα σου βγει αρκετά φθηνότερο ΜΥ 2005-2008 βρίσκεις με 5000 1800cc και 2000 cc ΜΥ 2008 και μετά βγαίνει σε 1600 turbo , 1800 , 2000 αλλά τα 1800 δεν έχουν το μαγικό χαλί (υδοπνευματική ανάρτηση) Έχε υπόψιν σου (αν και μάλλον το γνωρίζεις από ιδίαν πείρα) ότι το μεγάλο ταξίδι για να είναι άνετο απαιτεί μεγάλο μεταξόνιο και όχι απαραίτητα μεγάλη ιπποδύναμη. Προσωπικά έχω ένα C5 MY2003 , το πήρα δευτερο χέρι πριν 6 χρόνια σε τιμή χώμα (ευτυχώς που τα γαλλικά είναι μάπα και χαλάνε) και βάζω μόνο βενζίνη , δεν βάζει επουδενί φωτιά στην άσφαλτο αλλά ταξιδεύω άνετα και οικονομικά ... Στην ευρύτερη οικογένεια υπάρχουν πολλά "καλύτερα" αυτοκίνητα αντίστοιχου segment (Passat, BMW , Jaguar Xtype κλπ) αλλά όταν πηγαίνουμε μακρυνές "οικογενειακές" εκδρομές όλοι μικροί μεγάλοι με το δικό μου θέλουν να πηγαίνουν για δεν κουνάει - κοπανάει - γέρνει κλπ και βγαίνουμε μετά από 500 χλμ όπως σου είπα στην αρχή "ατσαλάκωτοι" Citroen δεν το είχα σκεφτεί, θα το δω... thanks 29 λεπτά πριν, jmmys είπε Mercedes E200,τώρα W211 ή W212,ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Επίσης και BMW,Audi.Το C5 επίσης άνετο,αν και προσωπικά δεν θα έδινα τόσα λεφτά για Citroen. Επιτέλους ένα θέμα όπου δεν θα προταθούν ασιατικά κουβαδακια,αν και πολύ αμφιβάλλω. W211 & W212, θα τα δω, thanks. Btw μεταγενέστερα δεν προτείνεις επειδή θα είναι εκτός budget ή «παίζει» κάτι άλλο; (Κάτι άκουσα για μηχανές Ρενώ επο ένα σημείο και μετά κλπ; )
ZauZ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Και εγώ Citroen λέω. 2 μεγάλα citroen είχαμε και πραγματικά ότι λέει ο φίλος πιο πάνω "βγαίνεις ατσαλάκωτος" εν αντιθέση με το μεγάλο γερμανικό που έχω τώρα το οποίο όπως και να το κάνουμε είναι πολύ πιο σκληρό αυτοκίνητο σε όλα του. Απο καθίσματα μέχρι αναρτήσεις. Ααα επίσης για τη Citroen, και τα 2 μας βγήκαν σκυλιά. Ούτε κιχ μηχανολογικά. 1 1
lary7 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Ότι και να πάρεις πρέπει να δεις τι τεχνολογία ανάρτησης έχει, κυρίως πίσω. Μετά την υδροπνευματικη η καλύτερη είναι η πολλαπλών συνδέσμων των Γερμανών από πλευρά συνδιασμου άνεσης και κρατήματος. Και παράλληλα αν έχει πάνω από 100.000χλμ θα χρειαστείς καινούργια αμορτισέρ γιατί εκτός από την ασφάλεια συντελούν και στην άνεση. 1 1
NikosKallithea Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Αυτό που ζητάς το έχουν μόνο τα Γερμανικά. 5 1
babisskg Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, TheGrisGrisMan είπε Καλημέρα. Κάνω πολλά χιλιόμετρα σε εθνικη οδό και σκεφτομαι να πουλήσω αυτό που έχω και να παρω ένα αυτοκίνητο (μεταχειρισμένο) όσο το δυνατόν πιο άνετο/αθόρυβο/αξιόπιστο για ταξίδια τέτοιου τύπου. Budget extremely max μέχρι 20k, κυβικά μέχρι 1800. Οικονομια δεν είναι άμεση προτεραιοτητα αλλά οκ να μην καίει και τα κερατα του (εννοώ να είναι “managable” δλδ να μην καίει υπερβολικά αν το πάω οικονομικά). Επισης, όχι τζιπ ή SUV. Εχετε καμία πρόταση; Σας ευχαριστω Καλημέρα και σε σας , θα συμφωνήσω για το C5 αν και το θέμα θέλει έρευνα αφού δεν λείπουν οι τεχνικές παραξενιές , κυρίως στα ηλεκτρολογικά . Είπα να μην αναφέρω καμιά DS 21 και φέρω πανικό ........ Συμφωνώ για την άνεση στην κύλιση , θέλει όμως λίγο έρευνα , καλή επιτυχία .
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 39 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε Citroen δεν το είχα σκεφτεί, θα το δω... thanks W211 & W212, θα τα δω, thanks. Btw μεταγενέστερα δεν προτείνεις επειδή θα είναι εκτός budget ή «παίζει» κάτι άλλο; (Κάτι άκουσα για μηχανές Ρενώ επο ένα σημείο και μετά κλπ; ) Είναι εκτός budget προφανώς.Renault μοτέρ δεν υπάρχουν σε E-class. Όπως και να έχει και ειπώθηκε,όταν θέλεις ποιότητα κύλισης,άνεση,ασφάλεια,οι γερμανικές λιμουζίνες είναι σχεδόν μονόδρομος.
eMike Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δε θα έπαιρνα το Citroen γιατί είναι κακάσχημο...Το θέμα είναι να θες και να το οδηγήσεις όταν το βλέπεις Για μένα τουλάχιστον. 1
christopher0016 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Mercedes και μόνο θα κοιτούσα στην θέση σου με 20k βρίσκεις κάτι πολύ καλό σε μεταχειρισμένο. 1 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Αυτό που ζητάς το έχουν μόνο τα Γερμανικά. Σχετικά με μερσεντές, με προβληματίζουν (λίγο) κάτι θέματα τύπου: (Τυχαία ειδα αυτό χτες..) Δεν έχω γκαράζ η κάτι τέτοιο... (Μηπως είμαι υπερβολικός ομως..) Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2019 από TheGrisGrisMan
ELTASSOS Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, jmmys είπε Mercedes E200,τώρα W211 ή W212,ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Επίσης και BMW,Audi.Το C5 επίσης άνετο,αν και προσωπικά δεν θα έδινα τόσα λεφτά γιαCitroeυρττε;υρ Επιτέλους ένα θέμα όπου δεν θα προταθούν ασιατικά κουβαδακια,αν και πολύ αμφιβάλλω. Με ενα Subaru θα εισαι αρχοντας. 2 1 1
tsiro7 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Έχω κάνει 1-2 μεγάλα ταξίδια με το passat του κουμπάρου μου και έπαθα πλάκα. Στα συν ότι με κοντά 20000 παίρνεις μοντέλο του 16-17. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα