Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, IceMC said:

Νόμιζα ότι ήταν περιοχή που μετά την Δύση του ηλίου είναι νεκρά. Αλλά μάλλον γίνεται αναβάθμιση λόγω Eleusis 2021.

Πήγαινες παλιότερα και ήταν έτσι? Ειδικά καλοκαίρι? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NickTG είπε

Πήγαινες παλιότερα και ήταν έτσι? Ειδικά καλοκαίρι? 

Πάντα θεωρούσα την Ελευσίνα βιομηχανική περιοχή, ελαφρώς πιο πολιτισμό από τον Ασπρόπυργο και την Μάνδρα. Αλλά το ότι έχει αναβαθμιστεί έχει αναβαθμιστεί. Το ίδιο ισχύει και για τα Άνω Λιόσια που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει προόδους. 

Κατά τα άλλα το θέμα είναι λήξαν, μιας και είμαι για το δρόμο στο γυρισμό...αφού είχα αποκοιμηθεί σε μια στάση επί της ΝΕΟΑΚ για καμιά ώρα.

Πάντως Ελευσίνα-Δαφνί με τα πόδια, δεν το προτείνει ούτε καν ο χάρτης της Google. Αντιθέτως σου προτείνει να πας μέσω λεωφόρου ΝΑΤΟ. Να λέμε και την αλήθεια, δεν είναι και ότι πιο safe να περπατάς πεζός σε εθνική οδό. Πόσο μάλλον όταν έχεις κατεβάσει 5-6 μπίρες. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, DrLo είπε

Μπορώ να κάνω "μυνηση" στο μπουγατσατζιδιο της γειτονιάς μου αν έκλεισε μισή ώρα νωρίτερα ?

Ελα τρολαρεις παραδεξου το. Ειχες ορεξη να πεις μ@λακια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μετα παραπονιόμουν εγω που ειχα χάσει το λεωφορείο απο κεντρο για καισαριανη.. .

γιατι δεν πηρες ταξι ;

Edit: Υπάρχει παντα και το οτοστόπ

Επεξ/σία από Thulogur
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Thulogur είπε

γιατι δεν πηρες ταξι

Γιατί ήθελε κανά 30άρι χαλαρά

Δημοσ.
5 ώρες πριν, DrLo είπε

Στο συγκεκριμένο θέμα είναι ακριβώς το ίδιο.

Κοίτα να δεις τι θα κάνεις.

Θα κόψεις χαρτάκια και θα γράψεις συνθήματα του Ρουβίκωνα. Θα τα πετάξεις στο δημαρχείο και όταν έρθει το περιπολικό , θα σε πάει μετά σπίτι σου.

Ναι το ίδιο να μην φας μπουγάτσα με το να περπατάς 2 ώρες επειδή ο  μπάρμπα Μήτσος οδηγός λεωφορείου αποφάσισε να  το κλείσει νωρίτερα Γιά να δεί το ματσάκι...

Κοίτα  να δεις τι θα κάνεις  θα πας στο πιο ψηλό σημείο που έχεις κοντά σου πχ ταράτσα

Θα πάρεις φορά  πηδοντας στο κενό και θα  κουνάς τα χέρια σου προσπαθώντας να πετάξεις , μετά έλα να γράψεις εαν τελικά  τα καταφέρες  !!1!

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε

Όχι φίλε μου, δεν είναι το ίδιο. Έχω φάει μπιστόλια και μπιστόλια από τα ΜΜΜ και δεν γίνεται να βλέπω λεωφορείο στο GPS, να είναι στην αφετηρία που είναι δύο στάσεις από εμένα και να το κλείνει και να φεύγει. Όταν πληρώνεις μία υπηρεσία πρέπει να δουλεύει. Πήγα στο Λονδίνο τον Δεκέμβρη και όταν λέμε "άργησε το λεωφορείο" μιλάμε για 5 λεπτά αντί 2-3. Το βράδυ, τα λεωφορεία τους έχουν κάθε 10-15 λεπτά, που εδώ τόσο έχουν τα πιο συχνά και σε ώρες αιχμής. Θα μου πεις, τι κάθομαι και συγκρίνω, όμως δεν γίνεται ο άλλος να σε παρατάει ξερό σε μία περιοχή, επειδή του καύλωσε να ρίξει κανόνι το τελευταίο(ή οποιοδήποτε άλλο δρομολόγιο)

Πες μου και ποσό έχει γιατί Ελλάδα δίνεται 30€ το μήνα και αν γιατί 80% πάτε τσάμπα και εδώ Λονδίνο σκάω £250 το μήνα και κάθε μήνα και μέσα τα λεωφορεία μετά 6 είναι χωματερές μην λέμε λοιπόν ότι θελουμε  

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το  να   μενεις   συξυλος   ελευσινα   βραδυ   ειναι  λιγο   περιπετεια....

Καλο   ομως   ειναι   να   παιρνουμε   ενημερωση   εφοσον   σχεδον   ολοι  μας   εχουμε   ενα   σμαρτφον.

Οποτε   μπαινοντας   στο   OΑΣΑ  ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ    βλεπουμε     τα   εξης....

1.Βρισκομαστε   στο  προγραμμα   "ΘΕΡΙΝΑ   ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ  2"   που  σημαινει   μινιμουμ   αριθμο   οδηγων   αρα  και  δρομολογιων.

Αυτα   εως   αρχες   σεπτεμβρη   που  μπαινουμε   παλι   στο  "ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ   ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ".

2.Η  συγκεκριμενη   γραμμη   εχει   2   λεωφορεια   πανω-κατω   ολες   τις   μερες.

Η  γελοιοτητα  του   ΟΑΣΑ   ειναι   οτι   τα   πρωτα   και  τα   τελευταια   δρομολογια   τα   εχει  μαρκαρισμενα   χωρις   να   εξηγει   πουθενα   οτι 

υπαρχει   περιπτωση   να   μην   γινουν   λογω   αρνησης   των   οδηγων    καθοτι   υπαρχουν   απειρα   περιστατικα   ληστειων, ξυλοδαρμων, βανδαλισμων  κλπ.

3.Λογω   παλαιοτητας   και   οικτρης   καταστασης   τα  οχηματα   ξεμενουν   απο  βλαβες  με   αποτελεσμα   να   χανονται   πολλα   δρομολογια.

4.Απαντηση   εγγραφη   αλλα   παντα   με   τυπικοτητες   θα   παρετε   οπωσδηποτε  απο   ΟΑΣΑ.  Φυσικα   δικαιολογουν   τα   παντα   με

φτηνες   δικαιολογιες.  Στις   δημοσιες   σχεσεις   ειναι   ξεφτερια.....:-)

Περισσοτερα   εδω....

http://telematics.oasa.gr/#lineDetails_991_876 : ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)_294-99

Προσωπικα   θα   πηγαινα   με   70  ευρω   στο  ξενοδοχειο   στο  κεντρο   θα   εκανα   τα  μπανια   μου   θα   ετρωγα   το  πρωινο   μου   και   θα   γυρναγα   χαλαρα   το   πρωι.

Αν   μαλιστα   μου  τυχαινε   και  καμμια   ευκαιρη  με   40-50   ευρω   θαμανε   απικο....:mrgreen:

Αφιερωμενο   εξαιρετικα...

Επεξ/σία από tigergreg
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι και ότι καλύτερο να ξεμείνεις Ελευσίνα, αλλά θα μπορούσαν να υπάρχουν και χειρότερα (π.χ. Βίλια, Μάνδρα)...στην εφαρμογή λέει ότι 00:00 εκτελείται δρομολόγιο από Ελευσίνα μέχρι Αγία Μαρίνα, και όντως γίνεται έτσι απλά έπεσα στην περίπτωση να μην εκτελεστεί. Αυτό λέγεται απλά γκαντεμιά. 

Τώρα για ξενοδοχεία, ταξιά και τέτοια ούτε καν. Συνολικό κόστος ήταν 10 € περίπου η "διαμονή" μου στην Ελευσίνα στα μπαράκια που πήγα. Τις μπίρες από το περίπτερο δεν της μετράω. 

Και όντως η εφαρμογή έχει ανακρίβειες. Παίζεις και ρισκάρεις. Τις προάλλες στα Άνω Λιόσια άργησε να ξεκινήσει 10' το τελευταίο, αλλά το εκτέλεσε κανονικά έστω και με καθυστέρηση. Εδώ όμως όχι. 

Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο βλάβης. Ουκ ολίγες φορές μου έχει τύχει να είμαι σε λεωφορείο και να τα παίξει. Ειδικά τα αρθρωτά το παθαίνουν πιο συχνά. 

Επεξ/σία από IceMC
Δημοσ.
6 ώρες πριν, IceMC είπε

Ο λόγος είναι ότι δεν εκτέλεσε το τελευταίο δρομολόγιο του 876...στα @@ μου άμα δεν εκτελέσει κάποιο από τα προηγούμενα, αλλά το τελευταίο πρέπει να εκτελείται, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για περιοχές μακριά από το κέντρο της Αθήνας 

Καλώς ή κακώς, ξέμεινα Ελευσίνα και αυτή τη στιγμή θέλω να δω πως θα περάσω τη νύχτα σε μια Βιομηχανική πόλη. Γιατί αυτό είναι η Ελευσίνα. Παραδόξως υπάρχουν κάτι μπαράκια, αλλά καμία σχέση με κέντρο.

Πραγματικά οποίος είναι υπεύθυνος για ότι έγινε, θα ήθελα να τον είχα στα χέρια μου και να τον έπνιγα. Άλλο να ξεμείνεις σε κανένα Χαλάνδρι ή σε καμία Γλυφάδα ξερωγώ, και άλλο να ξεμείνεις Ελευσίνα. Όταν στην εφαρμογή λέει στις 00:00 υπάρχει δρομολόγιο από Ελευσίνα προς Αγία Μαρίνα, πρέπει να το εκτελέσεις. Ο άλλος τι σου φταίει; 

Το κακό είναι ότι δεν υπάρχουν μάρτυρες, αφού ήμουν μόνος στη στάση. Αλλά αυτό δεν μπορώ να το αφήσω έτσι, το θεωρώ απαράδεκτο. 

Και μήνυση και αγωγή αποζημίωσης μπορείς να κάνεις.  Η αστική αγωγή μπορεί να σου βγάλει ακόμα και 20-30.000,  καθαρά! Είναι πολύ σοβαρή παράλειψη-μη εκτέλεση συμφωνημένου μεταφορικού έργου από "μονοπώλιο" στην ουσία. Μάρτυρες μπορείς να βάλεις κι ακόμα αυτούς που άκουσαν την ιστορία σου από σένα και θέλουν να σε υποστηρίξουν. Όσους σε περίμεναν και δεν έφτασες έγκαιρα! Τα δικαστήρια θα εκτιμήσουν καλύτερα τις μαρτυρίες. Ακόμα και άλλους δυσαρεστημένους κατοίκους της περιοχής... αποκλείεται να μη το έχουν ξανακάνει!

Κατά την εκτίμησή μου, για να μη χαθείς αργότερα σε ήξεις - αφίξεις του μεταφορικού φορέα, καλύτερα είναι να στείλεις πρώτα μια ολιγόλογη επιστολή διαμαρτυρίας στον φορέα αυτό (δες στο site του τη διεύθυνση κλπ στοιχεία αυτού του φορέα). Μη γράφεις πολλά στην επιστολή σου, ούτε αγριάδες ή απαξιωτικά σχόλια. Ζήτησε μόνο να σου δώσουν τις γραπτές εξηγήσεις τους, γιατί δεν πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο δρομολόγιο ή γιατί δεν αναπληρώθηκε - αν το ορισμένο λεωφορείο είχε βλάβη- ή αν ήταν αναρτημένη στη στάση κάποια ανακοίνωση μη πραγματοποίησης του δρομολογίου / ενώ η πινακίδα με τις ώρες των δρομολογίων το είχε προγραμματισμένο. (σημ. νομίζω ότι έχουν ημερολόγιο εισόδου-εξόδου σε κάθε σταθμό του φορέα αυτού ή κι ακόμα και κάμερες. Έστιο θα φανεί τι ώρα γύρισε το λεωφορείο και μπήκε στη βάση του.)

Ο φορέας είναι υποχρεωμένος να σου απαντήσει γραπτά.... Κάποια στιγμή μέσα στο δίμηνο, θα σου απαντήσει.  Συνήθως είναι γενικόλογοι, προσπαθούν να  αποκρύψουν ή να τα μπαλώσουν... κ.τ.ό. Το κείμενο της απάντησης, το πιθανότερο να το συντάξει κάποιος "υπαλληλάκος", χωμένος σε κάποιο γραφειάκι εκεί στην οδό Μετσόβου....το πιθανότερο να μην έχει γνώσεις νομικών και να μην έχει στο μυαλό του, τι μπορεί να τους ετοιμάζεις. Και θα σου δώσει γραπτά "πατήματα"!

Επίσης, το συμβάν αυτό να παραπεμφθεί από τους ίδιους στο εσωτερικό πειθαρχικό συμβούλιο, για όποιον υπάλληλο νομίζουν ότι φταίει. Στο συμβούλιο αυτό την πλειοψήφία την έχουν οι συνδικαλιστές και οι φοβούμενοι αυτούς. Οπότε θα κάνουν "πατατιές",  προκειμένου "να τους βγάλουν λάδι"! κάτι που θα σου δώσει κι άλλα επιχειρήματα σε βάρος του φορέα.

Αφού πάρεις την απάντησή τους (και το πρακτικό της συνεδρίασης του πειθαρχικού συμβουλίου του φορέα), πας σε έναν δικηγόρο.  Απλά πράγματα!

Αν θέλεις να τους κάνεις να χορεύουν στο σκοπό σου και να σε θυμούνται, στέλνεις και μια επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή - γραφείο επίτροπου μεταφορών. Αυτοί , να είσαι σίγουρος, θα τους κάνουν να απαντήσουν εμπεριστατωμένα - αν δεν θέλεις δικαστικούς δρόμους.

Μπορείς να στείλεις τη διαμαρτυρία σου, στο γραφείο του φρέσκου υπουργού μεταφορών (που κάνει τηλεοπτικές εφόδους στο μετρό κλπ).  Δείχνει "αγχωμένος και ψαρωμένος" . Δεν αποκλείεται η επόμενη έφοδός του να είναι εκεί στην Ελευσίνα!  Αυτό βέβαια, με την έννοια:  Μια φορά σε συγχύσανε; Εσύ θα τους συγχύσεις τόσο, που να τους κάνεις να μη μπορούν να σε ξανασυγχύσουν!

υγ, υπάρχει κι ένα παλιό τραγούδι, "στην ελευσίνα μια βραδιά... " μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο φορέας για δημιουργική ασάφεια!

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή όλοι λέτε τις γνωστές χαζομάρες και ότι τάχα άλλο είναι το μπουγατσατζιδιο και άλλο η ΕΘΕΛ να σας το αλλάξω.

Μπορώ να κάνω "μυνηση" στο ΔΕΔΔΗΕ/ΔΕΗ/ΠΑΡΟΧΟ γιατί έπεσε το ρεύμα? Σε ποιο ποινικό αδίκημα έχει πέσει αν πέσει το ρεύμα?

Το ότι μια εταιρεία είναι μπαχαλο και φυσικά δεν εξυπηρετεί τους πελάτες τις όπως θα ήθελαν αυτοί, ότι δεν έχει όλα τα προϊόντα/υπηρεσίες που διαφημίζει όντως διαθέσιμα δεν είναι ποινικό αδίκημα ούτε ο πίνακας δρομολογίων είναι συμβόλαιο για να την κατηγορήσεις breach of contract.

Τις ανοησίες περί αστυνομιας-ταξι δε τις σχολιάζω.

Επεξ/σία από DrLo
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.
5 minutes ago, ForeignOffice said:

Αυτό που πολλοί γελανε με το πρόβλημα του ts απλα δείχνει το επιπεδο παιδείας που υπάρχει εδώ μέσα...

Σε κάνα μήνα και ο TS θα το θυμάται και θα γελάει κι αυτός...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Πραγματικά τα τελευταία δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ , μετά λέμε ότι ο "ελληνάρας παίρνει παντού αυτοκίνητο".

2) Ο ΟΑΣΑ είναι σε οικτρή κατάσταση , προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο μετρό/ηλεκτρικό ή αυτοκίνητο (για εμένα λεωφορεία δεν υπάρχουν)

3) Θεωρητικά μπορείς να το κυνηγήσεις αλλά στην Ελλάδα όλο το σύστημα/νόμοι/γραφειοκρατεία είναι κατασκευασμένο για να αποθαρρύνει αυτούς που έχουν δίκιο να το διεκδικήσουν με πολλούς τρόπους σε όλα τα επίπεδα.  Οποιος διεκδικεί το δίκιο μοιάζει λίγο με τον Δων Κιχωτη που κυνηγάει ανεμόμυλους. Πριν τα βάλεις με το κράτος διάβασε Κάφκα , το κράτος μας μοιάζει με αυτό το καθεστώς.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ.

Έχω να μπω πολλά χρόνια σε λεωφορείο. Τα βλέπω στο δρόμο και απορώ σε τι κράτος ζούμε. Σάπια κομμένα σαραβαλα έτοιμα να σωριαστουν στο δρόμο. Επιτρέπεται σε τέτοια οχήματα να κυκλοφορούν? 

Τόσο άσχημη κατάσταση νομίζω δεν υπήρχε ποτέ. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...