Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρίσκομαι και εγώ σε αναζήτηση τροχόσπιτου αυτή τη περίοδο, με μεγαλύτερο budget όμως, γύρω στα 8000 ευρώ. Δυστυχώς στη δική σου περίπτωση το αυτοκίνητο που διαθέτεις δεν είναι κατάλληλο για ρυμούλκηση. Η νομοθεσία στην ελλάδα είναι πολύ περίεργη και απωθεί τους περισσότερους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα τροχόσπιτο.

Καταρχάς, για να ρυμουλκήσεις ένα τροχόσπιτο νόμιμα, θα πρέπει να βγάλεις άδεια έλξης. Για να βγει η συγκεκριμένη άδεια θα πρέπει το τροχόσπιτο να πάρει έγκριση τύπου από μηχανικό ο οποίος είναι συμβεβλημένος με το κράτος. Το κόστος της μηχανολογικής μελέτης είναι υψηλό, κυμαίνεται από 1000 έως 1700 ευρώ και κάνει περίπου 3 μήνες να εκδοθεί. Έπειτα το τροχόσπιτο δένεται με το αυτοκίνητό σου. Προσοχή, εάν διαθέτεις παραπάνω αυτοκίνητα, αυτά δε μπορούν να το ρυμουλκήσουν νόμιμα παρά μόνο αυτό με το οποίο έχει δεθεί.

Επίσης, εάν το τροχόσπιτο που θέλεις να αγοράσεις έχει ήδη έγκριση τύπου από τον παλιό ιδιοκτήτη, τότε εάν θέλεις να βγάλεις άδεια έλξης θα πρέπει να πάρει εκ νέου έγκριση τύπου. Αυτό γίνεται σε κάθε νέο ιδιοκτήτη.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε, βγήκε υπουργική απόφαση που λέει ότι τα τροχόσπιτα θα βγάζουν δική τους κρατική πινακίδα και θα μπορούν να ρυμολκούντε από οποιοδήποτε αυτικίνητο που είναι ικανό να ρυμουλκήσει.

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι 125 ευρώ το χρόνο συν την ασφάλεια.

Η γνώμη μου είναι να ανεβάσεις λίγο το budget και να αγοράσεις ένα τροχόσπιτο όπου θα το έχεις μόνιμα σε καμπινγκ στημένο.

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, EvilEyes είπε

Βρίσκομαι και εγώ σε αναζήτηση τροχόσπιτου αυτή τη περίοδο, με μεγαλύτερο budget όμως, γύρω στα 8000 ευρώ. Δυστυχώς στη δική σου περίπτωση το αυτοκίνητο που διαθέτεις δεν είναι κατάλληλο για ρυμούλκηση. Η νομοθεσία στην ελλάδα είναι πολύ περίεργη και απωθεί τους περισσότερους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα τροχόσπιτο.

Καταρχάς, για να ρυμουλκήσεις ένα τροχόσπιτο νόμιμα, θα πρέπει να βγάλεις άδεια έλξης. Για να βγει η συγκεκριμένη άδεια θα πρέπει το τροχόσπιτο να πάρει έγκριση τύπου από μηχανικό ο οποίος είναι συμβεβλημένος με το κράτος. Το κόστος της μηχανολογικής μελέτης είναι υψηλό, κυμαίνεται από 1000 έως 1700 ευρώ και κάνει περίπου 3 μήνες να εκδοθεί. Έπειτα το τροχόσπιτο δένεται με το αυτοκίνητό σου. Προσοχή, εάν διαθέτεις παραπάνω αυτοκίνητα, αυτά δε μπορούν να το ρυμουλκήσουν νόμιμα παρά μόνο αυτό με το οποίο έχει δεθεί.

Επίσης, εάν το τροχόσπιτο που θέλεις να αγοράσεις έχει ήδη έγκριση τύπου από τον παλιό ιδιοκτήτη, τότε εάν θέλεις να βγάλεις άδεια έλξης θα πρέπει να πάρει εκ νέου έγκριση τύπου. Αυτό γίνεται σε κάθε νέο ιδιοκτήτη.

Τον Ιούνιο που μας πέρασε, βγήκε υπουργική απόφαση που λέει ότι τα τροχόσπιτα θα βγάζουν δική τους κρατική πινακίδα και θα μπορούν να ρυμολκούντε από οποιοδήποτε αυτικίνητο που είναι ικανό να ρυμουλκήσει.

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι 125 ευρώ το χρόνο συν την ασφάλεια.

Η γνώμη μου είναι να ανεβάσεις λίγο το budget και να αγοράσεις ένα τροχόσπιτο όπου θα το έχεις μόνιμα σε καμπινγκ στημένο.

Δεν ηξερα ουτε τα μισα , σε ευχαριστω .

Αλλα οπως ανεφερα εγω κοιταζω σε τοσο μικρο τροχοσπιτο για την ευελιξια διοτι εχψ μικρου κυβισμου αμαξι  και για το οτι δεν θελω επεκταση διπλωματος σε Βε ,Β96.

Το θεμα του να το εχω παρκαρισμενο στο καμπινγκ την εχω σκεφτει ειναι η αληθεια , αλλα τα εξοδα ειναι τεραστια στο μυαλο μου .Στο καμπινγκ που ειναι κοντα μου θελει 1.200 ευρωτο χρονο και μπορεις να  το χρησιμοποιησεις απο μαιο μεχρι οκτωβριο.Δηλαδη εμενα που μου αρεσει να ψαρευω κιολας δεν μπορω να το χρησιμοποιησω τα χριστουγεννα η οποτε μου καπνισει μεσα στο χειμωνα .

Νομιζω οτι συμφερει πιο πολυ να ψαξεις να νοικιαζεις τροχοσπιτο στημενο παρα να παρακαρεις μονιμα .

Επεξ/σία από aspirini
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/8/2019 στις 12:25 ΜΜ, aspirini είπε

Ευτυχως η δυστυχως δεν βρισκομαι αθηνα .Στο καμπινγκ δεν θα το αφηνω εκει αλλα θα το περνω μαζι μου  οταν φευγω εξου και το οτι θελω να ειναι μικρο και ευελικτο.

ford fiesta 1.2 του 09 εχω αλλα θελω να πιστευω οτι τα 750 κιλα θα τα τραβαει .

Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα σκεφτει το ενοικιο τροχοσπιτου ετοιμου στημενου αλλα γενικα τα ενοικια μου φαινονται αερα πατερα λεφτα,ειναι καλος στον εγκεφαλο μου προσωπικα .

Οσο για το διπλωμα εχω βρει τροχοσπιτα κατω των 750 κιλων ετσι ωστε να μην χρειαζεται μεγαλυτερο διπλωμα .

αυτο μου αρεσε αν κ φτανει τα 4κ.

Σας ευχριστω πολυ για τις απαντησεις , πραγματικα μου ανοιγεται τα ματια σε πραγματα που μου διαφευγουν.

Απ΄ ότι βλέπω, η ισχύς έλξης του αυτοκινήτου σου είναι περίπου 950 κιλά. Ακόμα κι αν βρεις ένα τροχόσπιτο στα 750 κιλά, αν συνυπολογίσεις το έξτρα βάρος από το περιεχόμενο (πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, σεντόνια, πετσέτες, ρούχα, παπούτσια κλπ), είσαι πολύ οριακά ή ίσως και να ξεπερνάς το όριο.

Επεξ/σία από kalogeros
Δημοσ.
23 ώρες πριν, aspirini είπε

Το θεμα του να το εχω παρκαρισμενο στο καμπινγκ την εχω σκεφτει ειναι η αληθεια , αλλα τα εξοδα ειναι τεραστια στο μυαλο μου .Στο καμπινγκ που ειναι κοντα μου θελει 1.200 ευρωτο χρονο και μπορεις να  το χρησιμοποιησεις απο μαιο μεχρι οκτωβριο.Δηλαδη εμενα που μου αρεσει να ψαρευω κιολας δεν μπορω να το χρησιμοποιησω τα χριστουγεννα η οποτε μου καπνισει μεσα στο χειμωνα .

Νομιζω οτι συμφερει πιο πολυ να ψαξεις να νοικιαζεις τροχοσπιτο στημενο παρα να παρακαρεις μονιμα .

Και εδω στα νοτια πανω κατω τοσα πανε για το χρονο τα οργανωμενα καμπινγκ. Οσον αφορα το χρονο χρησης ομως ενω μπορει να λενε μαιο-οκτωμβριο πρακτικα μπορουμε να πηγαινουμε οποτε θελουμε απλα δεν εχουμε προσβαση σε ΖΕΣΤΟ νερο. Ολα τα αλλα υπαρχουν κανονικα. Και ρευμα και υποδομες τουαλετας και νερο. Δεν λειτουργουν τα μποιλερ για το ζεστο μονο οποτε κανει δυσκολο το θεμα μπανιο αλλα για ενα ΣΚ που πας Σαββατο κ φευγεις Κυριακη ειναι μια χαρα. Το ολο θεμα ειναι θεμα διαχειριστων του καμπινγκ για το αν θα μπορεις να εχεις προσβαση οταν ειναι κλειστα (κοινως λειπουν).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...