aspirini Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Καλησπερα , σκεφτομαι να προχωρησω σε αγορα τροχοσπιτου αλλα δεν εχω ιδεα τι θα πρεπει να προσεξω . Τα μονο που σκεφτομαι ειναι οτι θελω να ειναι 3 εως μαξ 5 μετρα για πιο ανετη μεταφορα με το hatchback αμαξι. Απο κει κ περα το χαος. Το budget ειναι αρκετα μικρο δηλαδη θα δω γυρω στα 3χιλιαρικα ,οποτε ανεσεις τυπου wi-fi, η δορυφοροι κλπ δεν μας νοιαζουν.
GALAGA Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 10 λεπτά πριν, aspirini είπε Καλησπερα , σκεφτομαι να προχωρησω σε αγορα τροχοσπιτου αλλα δεν εχω ιδεα τι θα πρεπει να προσεξω . Τα μονο που σκεφτομαι ειναι οτι θελω να ειναι 3 εως μαξ 5 μετρα για πιο ανετη μεταφορα με το hatchback αμαξι. Απο κει κ περα το χαος. Το budget ειναι αρκετα μικρο δηλαδη θα δω γυρω στα 3χιλιαρικα ,οποτε ανεσεις τυπου wi-fi, η δορυφοροι κλπ δεν μας νοιαζουν. Καλησπερα, με τοσο μπατζετ μιλαμε φυσικα για μεταχειρισμενο τροχοσπιτο, αρα ειναι πολλα που θελουν προσοχη πρωτα απο ολα θελει ελεγχο εξωτερικα για φθορες γυρω απο το τροχοσπιτο, μετα κατω απο αυτο, πιο μετα θα δεις εσωτερικα τα πατωματα κυριως αλλα και κατα ποσο ειναι τα παραθυρα ασφαλη, ανα κλεινουν δηλαδη τα λαστιχα και σφραγιζουν καλα, την τουαλετα πρεπει να κοιταξεις να δεις τι συστημα εχει και κατα ποσο σε καλη κατασταση ειναι, αλλα πανω απο ολα πρεπει να δεις τον χωρο για ποσα ατομα μιλαμε συνολικα που θα ειναι μεσα αν σε καλυπτει για ανεση κλπ, με απλα λογια ειναι σαν να εχεις ενα μικρο σπιτι κανονικο αρα ισχυει το ιδιο ψαξιμο και στα τροχοσπιτα
aspirini Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 14 ώρες πριν, GALAGA είπε Καλησπερα, με τοσο μπατζετ μιλαμε φυσικα για μεταχειρισμενο τροχοσπιτο, αρα ειναι πολλα που θελουν προσοχη πρωτα απο ολα θελει ελεγχο εξωτερικα για φθορες γυρω απο το τροχοσπιτο, μετα κατω απο αυτο, πιο μετα θα δεις εσωτερικα τα πατωματα κυριως αλλα και κατα ποσο ειναι τα παραθυρα ασφαλη, ανα κλεινουν δηλαδη τα λαστιχα και σφραγιζουν καλα, την τουαλετα πρεπει να κοιταξεις να δεις τι συστημα εχει και κατα ποσο σε καλη κατασταση ειναι, αλλα πανω απο ολα πρεπει να δεις τον χωρο για ποσα ατομα μιλαμε συνολικα που θα ειναι μεσα αν σε καλυπτει για ανεση κλπ, με απλα λογια ειναι σαν να εχεις ενα μικρο σπιτι κανονικο αρα ισχυει το ιδιο ψαξιμο και στα τροχοσπιτα Καλησπερα .Ευχαριστω για την απαντηση ,αλλα οσον αφορα τον οπτικο ελεγχο ειναι νομιζω κατι που το κανεις ακομη αι σε ποδηλατο και εξυπακουεται. Τα τιπς που με ενδιαφερουν πραγματικα ειναι αυτο που λες για την τουαλετα .Δηλαδη ποιο συστημα θεωρειται καλο ? επισης πολυ χρησιμη συμβουλη για τα λαστιχα παραθυρων δεν το ειχα σκεφτει.
dollyyy19 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 το βασικοτερο,εχεις διπλωμα οδηγησης ΒΕ?διοτι αν εχεις μονο Β,δεν επιτρεπεται να ρυμουλκεις ανω των 750 κιλων......... 1
aspirini Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε το βασικοτερο,εχεις διπλωμα οδηγησης ΒΕ?διοτι αν εχεις μονο Β,δεν επιτρεπεται να ρυμουλκεις ανω των 750 κιλων......... Η αληθεια ειναι οτι δεν το γνωριζα καν . Αν και ειδα καποια τριμετρα κατω των 750 κιλων ,νομιζω οτι περιοριζει αρκετα την αναζητηση.
primeragt Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Για τι χρηση το προοριζεις και για ποσα ατομα? Κανω καμπινγκ με τροχοσπιτο 35 χρονια και εχω αλαξει αλλα και δει παααρα πολλα. Το 3μετρα ειναι μικροσκοπικο και το 5μετρο ειναι οριακο για οικογενεια. Οι τουαλετες ειναι ολες χημικες απλα αναλογα με το ποσο καινουργιο η παλιο θα βρεις ειτε ειναι απλες που βγαινουν ολοκληρες εξω ,οταν ειναι να αδειασουν, μεσα σε ενα μικροσκοπικο δωματιο ειτε ειναι με συστημα κασετινας οπου πλεον το δωματιο ειναι και ντουζ οπου τα παντα ειναι αδιαβροχα με σταθερο σημειο τουαλετας και εξωτερικο σημειο εισοδου εξωδου της κασετινας. Επισης να προσεξεις τον τυπο του τροχοσπιτου που θα επιλεξεις. Αν ειναι καλοκαιρινο, ανοιξιατικο ή χειμερινο. Τα καλοκαιρινα εχουν μικρη θερμομονωση αλλα ανοιγουν ολα τα παραθυρα και γινεται διαμπερες, τα ανοιξιατικα εχουν την ιδια θερμομονωση με τα χειμερινα αλλα ανοιγουν σχεδον ολα τα παραθυρα εκτος του ενος εκ των 2 κυριων στις φατσες (μπορει να λοιπει και το 1 δλδ να μην υπαρχει καν) και τα χειμερινα ειναι απλα σφραγισμενα (σπανια βλεπεις ελλαδα). Απλα επειδη λες για μεταχειρα εκει θα εχουν ερθει κατα κυριω λογο απο γερμανου η περιχωρα οπου τα αγοραζουν ερχονται 2-3-4 χρονια Ελλαδα και μετα τα πουλαν σε εμπορους εδω και περνουν μερος των χρηματων πισω, ετσι βρισκεις κυριως ανοιξιατικα και καλοκαιρινα (σπανια) και ελαχιστα χειμερινα (εχω πετυχει 3-4 μεχρι στιγμης αλλα σε μαντρες εχω δει καποια παραπανω). Τελος πρεπει να δεις ποσα ατομα θες να χωραει και ειδικα την διαρυθμηση καθως απο τροχοσπιτο σε τροχοσπιτο αλαζει και καποια ειναι πιο βολικα απο αλλα. 1
aspirini Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, primeragt είπε Για τι χρηση το προοριζεις και για ποσα ατομα? Κανω καμπινγκ με τροχοσπιτο 35 χρονια και εχω αλαξει αλλα και δει παααρα πολλα. Το 3μετρα ειναι μικροσκοπικο και το 5μετρο ειναι οριακο για οικογενεια. Οι τουαλετες ειναι ολες χημικες απλα αναλογα με το ποσο καινουργιο η παλιο θα βρεις ειτε ειναι απλες που βγαινουν ολοκληρες εξω ,οταν ειναι να αδειασουν, μεσα σε ενα μικροσκοπικο δωματιο ειτε ειναι με συστημα κασετινας οπου πλεον το δωματιο ειναι και ντουζ οπου τα παντα ειναι αδιαβροχα με σταθερο σημειο τουαλετας και εξωτερικο σημειο εισοδου εξωδου της κασετινας. Επισης να προσεξεις τον τυπο του τροχοσπιτου που θα επιλεξεις. Αν ειναι καλοκαιρινο, ανοιξιατικο ή χειμερινο. Τα καλοκαιρινα εχουν μικρη θερμομονωση αλλα ανοιγουν ολα τα παραθυρα και γινεται διαμπερες, τα ανοιξιατικα εχουν την ιδια θερμομονωση με τα χειμερινα αλλα ανοιγουν σχεδον ολα τα παραθυρα εκτος του ενος εκ των 2 κυριων στις φατσες (μπορει να λοιπει και το 1 δλδ να μην υπαρχει καν) και τα χειμερινα ειναι απλα σφραγισμενα (σπανια βλεπεις ελλαδα). Απλα επειδη λες για μεταχειρα εκει θα εχουν ερθει κατα κυριω λογο απο γερμανου η περιχωρα οπου τα αγοραζουν ερχονται 2-3-4 χρονια Ελλαδα και μετα τα πουλαν σε εμπορους εδω και περνουν μερος των χρηματων πισω, ετσι βρισκεις κυριως ανοιξιατικα και καλοκαιρινα (σπανια) και ελαχιστα χειμερινα (εχω πετυχει 3-4 μεχρι στιγμης αλλα σε μαντρες εχω δει καποια παραπανω). Τελος πρεπει να δεις ποσα ατομα θες να χωραει και ειδικα την διαρυθμηση καθως απο τροχοσπιτο σε τροχοσπιτο αλαζει και καποια ειναι πιο βολικα απο αλλα. βρηκα τον ανθρωπο μου δηλαδη!! Η χρηση ειναι κυριως για καμπινγκ φυλασομενα τον περισοτερο καιρο αλλα θελω να μπορω να παω και σε περιοχες οπου απλα θα παρκαρω να ξκοιμηθω ενα δυο βραδυα!road trip κοινως. Ειμαστε 2 ατομα μονο οποτε δεν θελουμε κ καποιο τεραστιο.Να μπορουμε να κοιμηθουμε να ψευτομαγειρεψουμε κ να μπανιαριστουμε . Επειδη αρχικα θα παω σε κατι φθηνο και λογω του οτι δεν εχω διπλωμα Βε η β96 κοιταξα σε κατι 3-3,8 μετρα εκ των οποιον τα περισσοτερα δεν αναφερανε γ τουαλετα .Οποτε μπορει να κοιταξω να αγορασω χωρια χημικη εξωτερικη.
primeragt Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στο 3μετρο θα εισαστε πολυ οριακα και αν εχει τουαλετα πολυ πιθανων να ειναι σε τετοιες διαστασεις που ειτε θα κλεβει πολυ χωρο ειτε θα ειναι για παιδακια. Για μενα κοιτα κατι κοντα στα 4-4,20 μετρα. Σε καθε κουβεντα που θα κανεις με τους πωλητες να ξεκαθαρησεις οτι μιλας για εσωτερικο καθως τα μετρανε εξωτερικα. Για roadtrip φαση να ξερεις οτι ρευμα θα παιρνει απο το αυτοκινητο οποτε δεν ξερω αν βολευει αυτο καθως και σε πολυ μικρο τροχοσπιτο ο οφελοιμος χωρος για μαγειρικη εντως αυτου θα ειναι αρκετα μικρος και θα κανει τη διαδικασια αρκετα δυσκολη. Αφου μιλας για φυλασομενα καμπινγκ εννοεις φυσικα οργανωμενα, οποτε θα προτεινα αφου πηγαινεις εκει να χρησιμοποιεις τις εκει εγκατστασεις για μαγειρεμα και μπανιο (τουαλετα ειναι καθαρα δικια σας αποφαση) καθως και πιο ευκολα θα ειναι και δεν θα εχεις συνεχεια το αγχος για την δεξαμενη νερου στο μπανιο (που θα σε αδηγησει και σε μεγαλυτερο τροχοσπιτο απο αυτα που κοιτας). Το μαγειρεμα μεσα ειναι με μπουκαλες φυσικου αεριου οποτε δεν ξερω αν σας ενοχλει η οχι καθως με 12V δεν αναβει καν ματι (για το roadtrip αυτο στα καμπινγκ θα εχεις κανωνικα 240 απο το δικτυο). Δωσε προσοχη σε οποιο αποφασισεις να πας για προεκταση ειτε ολοκληρη ειτε τεντας και αν υπαρχει παρτην, μπορει να μη την χρησιμοποιησεις αρχικα αλλα αν ποτε το θελησεις 1ον θα την εχεις και 2ον οι φτιαχτες δεν ειναι τοσο ποιοτικες ενω ειναι πανακριβες. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2019 από primeragt 1
kage Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Με 3κ χλωμο να βρεις κατι της προκοπης...οπως και στα σκαφη ετσι και στα τροχόσπιτα πρεπει να ξερεις να βρισκεις την υγρασια ή μουχλα ή τα μπαλωματα...
meletis_m Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Θα το μετακινείς συχνά , σε πολλούς έχω ακούσει οτι το έκλεψαν ειδικά σε Camping. Απο τροχόσπιτα δεν γνωρίζω , με τι αμάξι θα το τραβάς ; Να υπολογίζεις μεγαλύτερη φθορά συμπλέκτη. Ψάξε επί της Λ.Αθηνων είναι μερικόι για τροχόσπιτα.
panoskatos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Θα σου πω κάποια πράγματα : 1ον υπάρχουν πολλα κάμπινγκ που νοικιάζεις εκεί τροχόσπιτο, οι τιμές είναι συνήθως πολύ καλές και αφού τα έχουν μόνιμα τα έχουν τουμπανιασει με κήπο air-condition κτλ. Το παραπάνω γιατί γράφεις ότι η χρήση θα είναι μικρή, οπότε κρίνω ότι δεν αξίζει η αγορά. 2ον χρειάζεσαι δίπλωμα για ρυμουλκηση, το απλό δεν κάνει. 3ον : χρειαζεσαι κοτσαδορο, άδεια για αυτο αλλά το σημαντικότερο χρειάζεσαι αυτοκίνητο τουλάχιστον 2000 κυβικά για να μπορείς να πηγαίνεις σωστά. 4ον Με 3000€ δεν παίζει να βρεις τροχόσπιτο που να αξίζει η αγορά του, θα είναι τουλάχιστον του 1980 και θα είναι ρημάδια. Σκέψου όλα τα παραπάνω.
aspirini Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 9 ώρες πριν, meletis_m είπε Θα το μετακινείς συχνά , σε πολλούς έχω ακούσει οτι το έκλεψαν ειδικά σε Camping. Απο τροχόσπιτα δεν γνωρίζω , με τι αμάξι θα το τραβάς ; Να υπολογίζεις μεγαλύτερη φθορά συμπλέκτη. Ψάξε επί της Λ.Αθηνων είναι μερικόι για τροχόσπιτα. Ευτυχως η δυστυχως δεν βρισκομαι αθηνα .Στο καμπινγκ δεν θα το αφηνω εκει αλλα θα το περνω μαζι μου οταν φευγω εξου και το οτι θελω να ειναι μικρο και ευελικτο. ford fiesta 1.2 του 09 εχω αλλα θελω να πιστευω οτι τα 750 κιλα θα τα τραβαει . 7 ώρες πριν, panoskatos είπε Θα σου πω κάποια πράγματα : 1ον υπάρχουν πολλα κάμπινγκ που νοικιάζεις εκεί τροχόσπιτο, οι τιμές είναι συνήθως πολύ καλές και αφού τα έχουν μόνιμα τα έχουν τουμπανιασει με κήπο air-condition κτλ. Το παραπάνω γιατί γράφεις ότι η χρήση θα είναι μικρή, οπότε κρίνω ότι δεν αξίζει η αγορά. 2ον χρειάζεσαι δίπλωμα για ρυμουλκηση, το απλό δεν κάνει. 3ον : χρειαζεσαι κοτσαδορο, άδεια για αυτο αλλά το σημαντικότερο χρειάζεσαι αυτοκίνητο τουλάχιστον 2000 κυβικά για να μπορείς να πηγαίνεις σωστά. 4ον Με 3000€ δεν παίζει να βρεις τροχόσπιτο που να αξίζει η αγορά του, θα είναι τουλάχιστον του 1980 και θα είναι ρημάδια. Σκέψου όλα τα παραπάνω. Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα σκεφτει το ενοικιο τροχοσπιτου ετοιμου στημενου αλλα γενικα τα ενοικια μου φαινονται αερα πατερα λεφτα,ειναι καλος στον εγκεφαλο μου προσωπικα . Οσο για το διπλωμα εχω βρει τροχοσπιτα κατω των 750 κιλων ετσι ωστε να μην χρειαζεται μεγαλυτερο διπλωμα . αυτο μου αρεσε αν κ φτανει τα 4κ. Σας ευχριστω πολυ για τις απαντησεις , πραγματικα μου ανοιγεται τα ματια σε πραγματα που μου διαφευγουν.
panoskatos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, aspirini είπε Ευτυχως η δυστυχως δεν βρισκομαι αθηνα .Στο καμπινγκ δεν θα το αφηνω εκει αλλα θα το περνω μαζι μου οταν φευγω εξου και το οτι θελω να ειναι μικρο και ευελικτο. ford fiesta 1.2 του 09 εχω αλλα θελω να πιστευω οτι τα 750 κιλα θα τα τραβαει . Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα σκεφτει το ενοικιο τροχοσπιτου ετοιμου στημενου αλλα γενικα τα ενοικια μου φαινονται αερα πατερα λεφτα,ειναι καλος στον εγκεφαλο μου προσωπικα . Οσο για το διπλωμα εχω βρει τροχοσπιτα κατω των 750 κιλων ετσι ωστε να μην χρειαζεται μεγαλυτερο διπλωμα . αυτο μου αρεσε αν κ φτανει τα 4κ. Σας ευχριστω πολυ για τις απαντησεις , πραγματικα μου ανοιγεται τα ματια σε πραγματα που μου διαφευγουν. Καταρχάς να λες ευτυχώς που δεν μένεις στην Αθήνα! Το να νοικιάσεις ένα τροχόσπιτο σε κάμπινγκ σου έρχεται περίπου στα ίδια λεφτά με το να πήγαινες με το δικό σου. Αν βάλεις και τα έξοδα μεταφοράς τότε με το ενοίκιο βγαίνεις κερδισμένος. Το ford fiesta 1200cc δεν κάνει για ρυμουλκηση τροχοσπιτου, εκτός από το μοτέρ του που θα ζορίζεται συνεχώς δεν θα έχεις και φρένα. Κάνω κάμπινγκ κοντά 30 χρόνια γιατί μου αρέσει αυτός ο τρόπος διακοπών και μου είχε περάσει κ εμένα από το μυαλό το τροχόσπιτο αλλά την έψαξα την φάση και διαπίστωσα ότι δεν με συμφέρει. Είναι ακριβό σπορ το τροχόσπιτο φίλε μου, είναι τρόπος ζωής, όχι οικονομικός! Θα σου πρότεινα να πας σε κάμπινγκ και να νοικιάσεις τροχόσπιτο, θα έχεις και καλύτερη εικόνα για το τι ψάχνεις όταν θα μείνεις και μέσα κάμποσες μέρες. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2019 από panoskatos
kage Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Καλα επειδη to topic κατεληξε απευθειας σε παρωδία δεν στελνετε κανα λινκ να δουμε τι νοικιάζουν στα καμπινγκ που δεν εχω ιδεα? Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2019 από kage
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα