polemikos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να καλέσουμε το «166» όταν χρειαζόμαστε άμεση βοήθεια μεταφοράς σε νοσοκομείο ή το «100» για άμεση αστυνομική επέμβαση ή το «199» για την πυροσβεστική. Στις ΗΠΑ καλούν στο 911. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις, δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με το κέντρο. Ενδεχομένως επειδή εκείνος που καλεί έχει τραυματιστεί, έχει πρόβλημα ομιλίας ή βρίσκεται σε κάποια επικίνδυνη κατάσταση. Σε αυτό το σημείο εισέρχεται η Google, η οποία θέλει οι χρήστες των κινητών της να έχουν την απαραίτητη βοήθεια όποτε την χρειάζονται ανεξαρτήτου κατάστασης. Ακριβώς για αυτό το λόγο, διέθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό με τη βοήθεια του οποίου μπορεί να αποστείλει αυτοματοποιημένα φωνητικά μηνύματα με ένα απλό «tap». Όταν ο χρήστης του κινητού θελήσει να πραγματοποιήσει μία κλήση έκτακτης ανάγκης, το χαρακτηριστικό δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει μεταξύ ιατρικής βοήθειας, φωτιάς ή της αστυνομίας. Στη συνέχεια το κινητό θα αποστείλει ένα αυτοματοποιημένο φωνητικό μήνυμα στην κατάλληλη υπηρεσία μαζί με δεδομένα για την τοποθεσία του χρήστη χρησιμοποιώντας το GPS του κινητού και ένα κωδικό plus. Δεν απαιτείται σύνδεση με δεδομένα, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του κινητού να μιλήσει με την υπηρεσία κατά τη διάρκεια της κλήσης εφόσον υπάρχει η δυνατότητα. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα φτάσει πρώτα στις συσκευές Pixel της Google. Αργότερα, πρόκειται να διατεθεί και σε άλλες επιλεγμένες συσκευές. Engadget Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
txcellas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Πολύ καλό και χρήσιμο. Btw και εμείς μπορούμε να στείλουμε μήνυμα στο 100 αντί για τηλέφωνο. 4
stelios18120 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Πολύ καλό. Τέτοιες υπηρεσίες είναι χρήσιμες 100% 1
Arkin Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Το συγκεκριμενο πληκτρο το εχω πετυχει σε κινητα που περνουν ατομα τριτης ηλικιας και ειναι ισως απο τα πιο χρησιμα χαρακτηριστικα ενος τετοιου κινητου. Μπραβο στην google. 1
Oscar_Mike Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Οταν ο Ζερ είχε κουμπί SOS στο Zer Atlas III, τον κοροϊδεύατε https://www.zer.gr/el/products?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2633&category_id=263 🤣 1 2
Billi the Kid Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 To Alcatel της Γιαγιάς μου το έχει εδώ και χρόνια... 1
lazarosgr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Στο S5 πατάς τρείς φορές το πλήκτρο ενεργοποίηση της συσκευής και αποστέλλεται φωτογραφία από εμπρός και πίσω κάμερα καταγραφή ήχου 30 δευτερόλεπτα και συντεταγμένες. Αποστέλλεται όπου το έχει ορίσει ο κάθε χρήστης.
txcellas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, lazarosgr είπε Στο S5 πατάς τρείς φορές το πλήκτρο ενεργοποίηση της συσκευής και αποστέλλεται φωτογραφία από εμπρός και πίσω κάμερα καταγραφή ήχου 30 δευτερόλεπτα και συντεταγμένες. Αποστέλλεται όπου το έχει ορίσει ο κάθε χρήστης. Στο galaxy watch μου με 3 πατήματα στελνει σε κάποιες επαφές που έχω ορίσει μνμ με στίγμα GPS και το μνμ που έχω ορίσει. Επιλογες ολοι εχουν..
Eloy Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Aν αρχίσουν να χρεώνουν οι αρχές τα κατα λάθος πατήματα, θα το απενεργοποιήσουν όλοι... lol Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2019 από Eloy
Dinos_12345 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Το έχει by default η OnePlus και μία μέρα ήμουν στον ηλεκτρικό, είχα κάνει reset το κινητό πριν λίγες μέρες και κατά λάθος πάτησα 5 φορές το power button και το έκανα trigger. Καλά που το πρόλαβα, μην κλέψω την γραμμή από κανένα που ήθελε όντως βοήθεια.
vastegial_74 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Ρε παιδιά, διαβάστε το άρθρο. Όλα τα κινητά έχουν κλήσεις έκτακτης ανάγκης. Αυτό είναι διαφορετικό.
jackess Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 10 ώρες πριν, Oscar_Mike είπε Οταν ο Ζερ είχε κουμπί SOS στο Zer Atlas III, τον κοροϊδεύατε https://www.zer.gr/el/products?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2633&category_id=263 🤣 Απαίσιο. Έτυχε να το πάρει η γιαγιά μου πριν 3 χρόνια νομίζω (?) το κουμπί δεν κάνει τίποτα παραπάνω από μία συντόμευση επαφής, επίσης είναι υπερευαίσθητο και στην εξωτερική πλευρά οπότε πατιόταν συνέχεια μόνο του και μας είχε κοψοχολιάσει στην αρχή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα