Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το παραπάνω laptop 3 χρόνια και τώρα τελευταία, άρχισε να λαγκάρει άσχημα ώρες-ώρες.  Π.χ. ενώ έχω ανοικτό το utorrent, δεν μπορώ να δω ταινία.  Ακόμα και τώρα που γράφω, οι χαρακτήρες εμφανίζονται με καθυστέρηση.

Παλιά, δεν είχα τέτοια θέματα.  Μπορώ να αναβαθμίσω τίποτα (cpu, ram) ή πάει για πέταμα;

Έχω κάνει 2 φορές format, αλλά δεν έστρωσε.

Η χρήση που θέλω το laptop, είναι καθημερινή χωρίς απαιτήσεις.  Δηλαδή, σερφάρισμα, ταινίες και utorrent.

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά του: https://support.hp.com/gr-el/document/c05239956

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gbtm είπε

Έχω το παραπάνω laptop 3 χρόνια και τώρα τελευταία, άρχισε να λαγκάρει άσχημα ώρες-ώρες.  Π.χ. ενώ έχω ανοικτό το utorrent, δεν μπορώ να δω ταινία.  Ακόμα και τώρα που γράφω, οι χαρακτήρες εμφανίζονται με καθυστέρηση.

Παλιά, δεν είχα τέτοια θέματα.  Μπορώ να αναβαθμίσω τίποτα (cpu, ram) ή πάει για πέταμα;

Έχω κάνει 2 φορές format, αλλά δεν έστρωσε.

Η χρήση που θέλω το laptop, είναι καθημερινή χωρίς απαιτήσεις.  Δηλαδή, σερφάρισμα, ταινίες και utorrent.

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά του: https://support.hp.com/gr-el/document/c05239956

Φυσικά και δεν πάει για πεταμα. Ram θες μια τεσσάρα ακόμα.  Ο επεξεργαστής για απλή χρήση είναι παραπάνω απο καλος. Σίγουρα έχει ssd; Μήπως τον έχεις τιγκαρει; 500gb βρίσκεις με 50€. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με έναν ssd και θα εκπλαγείς με την διαφορά! Περνεις και 4γβ ραμ ακόμα και σου αντέχει για απλή χρήση για χρόνια. Εγώ έχω έναν με i5 3 γενιάς και με σσδ δενε κωλωνει πουθενά. Έχω βάλει σσδ σε ι5 6 γενιάς που σερνόταν και κόντεψα να πιστέψω στον Θεό ο άθεος. Οι γονείς μου έχουν έναν lga755 και του έχω χρόνια έναν 840 evo ουδέν συντήρηση ουδέν παράπονο! 

ΥΓ: σβήσε το μ τορρεντ και κατέβασε το qbittorrent. Thank me later. 

Επεξ/σία από mp44christos
Δημοσ.

Δηλαδή θα δω μεγαλύτερη διαφορά αν αλλάξω τον δίσκο παρά αν αυξήσω την ram;  

Ο δίσκος είναι 128gb και έχω ελεύθερα 68gb.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, gbtm είπε

Δηλαδή θα δω μεγαλύτερη διαφορά αν αλλάξω τον δίσκο παρά αν αυξήσω την ram;  

Ο δίσκος είναι 128gb και έχω ελεύθερα 68gb.

Περίεργο να τρώει σκαλωματα. Κατέβασε hdsentinel και δες λίγο υγεία δίσκου. 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, gbtm είπε

Η υγεία και η απόδοση είναι στο 100% excellent.  Είναι προτιμότερο να αυξήσω τη μνήμη;

Ναι εννοειται  εφόσον μου λες ότι δεν έχει φουλαρει ο δίσκος και η υγεία είναι κομπλέ. Δεν βλέπω κάτι άλλο πέρα από ραμ για τα σκαλωματα που αναφέρεις. 

Δημοσ.
5 minutes ago, radiohead said:

Ναι εννοειται  εφόσον μου λες ότι δεν έχει φουλαρει ο δίσκος και η υγεία είναι κομπλέ. Δεν βλέπω κάτι άλλο πέρα από ραμ για τα σκαλωματα που αναφέρεις. 

Θερμοκρασία ξεχνάμε. Κατέβασε το hwmonitor και cpuz και βάλε στρεσαρισμα να δεις πως πάει. Ένα άλλαγμα πάστας και καθαρισμός δεν κάνει κακό. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.  Μήπως παίζει ρόλο και οι ενημερώσεις των windows και όσο πάει και γονατίζει;

Γνωρίζεις αν μπορώ να αλλάξω επεξεργαστή;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp44christos είπε

Θερμοκρασία ξεχνάμε. Κατέβασε το hwmonitor και cpuz και βάλε στρεσαρισμα να δεις πως πάει. Ένα άλλαγμα πάστας και καθαρισμός δεν κάνει κακό. 

Όντως δεν είναι κακό το αντιθετο. Όταν όμως σου λέει οτι κολλάει στο γραψιμο δεν είναι η υπερθέρμανση το πρόβλημα. Anyway.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...