Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ενα χρεος σε τραπεζα εξωτερικου, πλεον ειμαι εγκατεστημενος πισω στην Ελλαδα μονιμα. Δεν εχω καποιο ακινητο εκτος απο καποια χρηματα στη τραπεζα, (εσωτερικου) πιστευτε πως κινδινευουν ?

Επεξ/σία από koulis11
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, koulis11 είπε

Εχω ενα χρεος σε τραπεζα εξωτερικου, πλεον ειμαι εγκατεστημενος πισω στην Ελλαδα μονιμα. Δεν εχω καποιο ακινητο εκτος απο καποια χρηματα στη τραπεζα, πιστευτε πως κινδινευουν ?

Χρήματα σε ποιά τράπεζα του εσωτερικού η του εξωτερικού; Στην πρώτη περίπτωση δεν φαντάζομαι να είναι πολύ δύσκολο να τα σηκώσουν.Το δεύτερο δύσκολο το κόβω.

Δημοσ.

Ναι θα βάλουν πληρεξούσια εταιρία στην Ελλάδα να σου ζητήσει τα χρήματα. Ειδικά αν είναι μεγάλο το ποσό θεώρησε το βέβαιο. Σε μικρό ποσό θα τα ζυγίσουν, ωστόσο πιθανώς να σε κοκκινίσουν στον Τειρεσία και φυσικά ξεχνάς ξανά δάνειο σε αυτή τη χώρα. Τέλος αν πας σε αυτή τη χώρα και έχουν βγάλει διαταγή για πληρωμή και κάνεις κάτι άλλο πχ μικροατυχήμα ή σου κάνουν έναν έλεγχο ταυτότητας πχ θα σου ζητήσουν τα λεφτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, koulis11 είπε

6 λεπτά πριν, piiii είπε

Χρήματα σε ποιά τράπεζα του εσωτερικού η του εξωτερικού; Στην πρώτη περίπτωση δεν φαντάζομαι να είναι πολύ δύσκολο να τα σηκώσουν.Το δεύτερο δύσκολο το κόβω.

(εσωτερικου)

Επεξ/σία από koulis11
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, koulis11 είπε

Εχω ενα χρεος σε τραπεζα εξωτερικου, πλεον ειμαι εγκατεστημενος πισω στην Ελλαδα μονιμα. Δεν εχω καποιο ακινητο εκτος απο καποια χρηματα στη τραπεζα, (εσωτερικου) πιστευτε πως κινδινευουν ?

Παίζουν διάφοροι παράγοντες, οι σημαντικότεροι είναι η χώρα στην οποία είναι η τράπεζα και αν ήσουν φορολογικός κάτοικος της χώρας αυτής και δήλωσες ότι φεύγεις. Γενικός μπούσουλας δεν νομίζω να υπάρχει αλλά από εμπειρία που έχω από 3 χώρες της ΕΕ, συμβαίνει το εξής:

Όταν η τράπεζα αποφασίσει να ασχοληθεί με το χρέος που έχεις, ο λογαριασμός σου είναι ακόμα ενεργός αφού δεν τον έκλεισες και δει ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου στη διεύθυνση που έχεις δώσει τότε απευθύνεται στην φορολογική αρχή της χώρας. Η εφορία με τη σειρά της κοιτάει να δει αν έκλεισες τα φορολογικά σου όταν έφυγες από τη χώρα ως όφειλες. Αμέσως μετά στέλνει το χρέος είτε στην ελληνική εφορία είτε/και στη διεύθυνση που μπορεί να δήλωσες ότι μετακόμισες.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, koulis11 είπε

Η περιπτωση να πληρωσεις το χρεος σου εκτος συζητησης ε; Α ρε κουληΕντεκα...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Όταν η τράπεζα αποφασίσει να ασχοληθεί με το χρέος που έχεις, ο λογαριασμός σου είναι ακόμα ενεργός αφού δεν τον έκλεισες και δει ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου στη διεύθυνση που έχεις δώσει τότε απευθύνεται στην φορολογική αρχή της χώρας. Η εφορία με τη σειρά της κοιτάει να δει αν έκλεισες τα φορολογικά σου όταν έφυγες από τη χώρα ως όφειλες. Αμέσως μετά στέλνει το χρέος είτε στην ελληνική εφορία είτε/και στη διεύθυνση που μπορεί να δήλωσες ότι μετακόμισες.

Είσαι σίγουρος; Το χρέος στη τράπεζα είναι ιδιωτικό χρέος, που κολλάει να σε κυνηγάει η φορολογική αρχή της χώρας;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Η περιπτωση να πληρωσεις το χρεος σου εγικτος συζητησης ε; Α ρε κουληΕντεκα...

για την ωρα δυσκολο ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, koulis11 είπε

για την ωρα δυσκολο ..

Ναι ξερω...

Ωραια, τηλεφωνα στην τραπεζα πες της τα θεματακια που σε απασχολουν και καντε διακανονισμο. Τι; Οχι;

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Παίζουν διάφοροι παράγοντες, οι σημαντικότεροι είναι η χώρα στην οποία είναι η τράπεζα και αν ήσουν φορολογικός κάτοικος της χώρας αυτής και δήλωσες ότι φεύγεις. Γενικός μπούσουλας δεν νομίζω να υπάρχει αλλά από εμπειρία που έχω από 3 χώρες της ΕΕ, συμβαίνει το εξής:

τι εννοεις στελνει το χρεος στην ελληνικη εφορια ?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Είσαι σίγουρος; Το χρέος στη τράπεζα είναι ιδιωτικό χρέος, που κολλάει να σε κυνηγάει η φορολογική αρχή της χώρας;

Για αυτό είπα εξαρτάται από τη χώρα. Στο Βέλγιο πχ που γνωρίζω από πρώτο χέρι γίνεται αυτή η διαδικασία. Η φύση του χρέους θα παίζει λογικά ρολό.

Μόλις τώρα, koulis11 είπε

τι εννοεις στελνει το χρεος στην ελληνικη εφορια ?

Όταν έκλεισες τα χαρτιά σου από τη χώρα που ήσουν και δήλωσες ότι πας Ελλάδα, ένας τρόπος για να σε βρουν είναι να ζητήσουν τα λεφτά από την ελληνική φορολογική αρχή που εκείνη με τη σειρά της θα σε βρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι εφοριες καμια εμπλοκη δεν εχουν μεταξυ χρεων ιδιωτων

Αυτο που μπορεις να παθεις ειναι να εκδοθει Ευρωπαικη Διαταγη Πληρωμης εις βαρους σου και να ληφθουν αναγκαστικα μετρα στην Ελλαδα, δηλαδη κατασχεση ακινητων, λογαριασμων, αυτοκινητων κλπ

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/voithitika-kemena/eyropaiki-diatagi-pliromis

Ποσο ειναι το χρεος σου, ταξη μεγεθους; Αλλο 1500 ευρω αλλο 150000

Επεξ/σία από archer100
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, koulis11 είπε

Το να σκεφτείς να πληρώσεις το χρέος δεν το σκέφτηκες ε ? E ρε βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, archer100 είπε

Οι εφοριες καμια εμπλοκη δεν εχουν μεταξυ χρεων ιδιωτων

Αυτο που μπορεις να παθεις ειναι να εκδοθει Ευρωπαικη Διαταγη Πληρωμης εις βαρους σου και να ληφθουν αναγκαστικα μετρα στην Ελλαδα, δηλαδη κατασχεση ακινητων, λογαριασμων, αυτοκινητων κλπ

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/voithitika-kemena/eyropaiki-diatagi-pliromis

Ποσο ειναι το χρεος σου, ταξη μεγεθους; Αλλο 1500 ευρω αλλο 150000

50.000€

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...