Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έλα μωρέ με το κάθε ζώο. 

Τι να του ανεβάσει η ασφάλεια. Στις online με 130ε κάνεις φουλ ασφάλεια και δε κοιτάνε τίποτα. 

Στα πάρα πολλά χρόνια που οδηγώ έχω τρακάρει 1 φορά και με έχουν χτυπήσει παρκαρισμένο 6-7 και μόνο 1 φορά τον βρήκα. 

Τώρα όταν πάω κάπου για να παρκάρω προσπαθώ να βρω το πιο ακίνδυνο μέρος. 

Όχι στριμωγμενο όχι κοντά σε σαράβαλο όχι κοντά σε σούπερ μάρκετ λαϊκή, όχι σε κάθετο παρκαρισμα κλπ κλπ. Ενα μαρτύριο δηλαδή για να μη σου σακατεψει το αυτοκίνητο το κάθε μουλάρι 

• Like 6
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, adi32 είπε

Ενα μαρτύριο δηλαδή για να μη σου σακατεψει το αυτοκίνητο το κάθε μουλάρι 

Η λύση είναι απλή.
Το αφήνεις στο υπόγειο πάρκινγκ του σπιτιού σου, ποτέ σε πυλωτή και πέρνεις ΜΜΜ ή ταξάκι.

• Confused 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, dpolal είπε

Η λύση είναι απλή.
Το αφήνεις στο υπόγειο πάρκινγκ του σπιτιού σου, ποτέ σε πυλωτή και πέρνεις ΜΜΜ ή ταξάκι.

Οπότε δεν παίρνεις ποτέ το αμάξι εκτός αν πας κάπου που έχει υπόγειο πάρκινγκ....

Και εγώ έχω πληρώσει πάνω από 2000€ σε ζημιές που ήμουν παρκαρισμενος και έφυγαν , δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, adi32 είπε

Έλα μωρέ με το κάθε ζώο. 

Τι να του ανεβάσει η ασφάλεια. Στις online με 130ε κάνεις φουλ ασφάλεια και δε κοιτάνε τίποτα. 

Στα πάρα πολλά χρόνια που οδηγώ έχω τρακάρει 1 φορά και με έχουν χτυπήσει παρκαρισμένο 6-7 και μόνο 1 φορά τον βρήκα. 

Τώρα όταν πάω κάπου για να παρκάρω προσπαθώ να βρω το πιο ακίνδυνο μέρος. 

Όχι στριμωγμενο όχι κοντά σε σαράβαλο όχι κοντά σε σούπερ μάρκετ λαϊκή, όχι σε κάθετο παρκαρισμα κλπ κλπ. Ενα μαρτύριο δηλαδή για να μη σου σακατεψει το αυτοκίνητο το κάθε μουλάρι 

Εγώ πολύ απλά παίρνω το σαράβαλο που λες όταν πάω για τέτοιες "αποστολές" όπως η λαϊκή χαχα...
Είναι σίγουρο ότι θα σε χτυπήσουν στα σημεία που λες γιατί όταν βλέπεις να βγαίνει με μαγκούρα άστα να πάνε.....

17 λεπτά πριν, dpolal είπε

Η λύση είναι απλή.

Κοίτα το καλύτερο είναι να μην σε νοιάζει για το αυτοκίνητο γιατί μετά υπάρχει άγχος/νεύρα κτλ εξάλλου όλα τα αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα σε δημόσιο δρόμο είναι χτυπημένα παντού...

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε

τα ασφάλιστρα ανεβαίνουν με την πρώτη ζημιά που θα κάνεις;

εγώ πχ δεν έχω απασχολήσει ποτέ την ασφαλιστική μου, αν χτυπήσω κάποιον θα ανέβουν τα ασφάλιστρα στην επόμενη ανανέωση;

Bonuis Malus λεγεται και εχει βαθμίδες , στο ασφαλιστήριο μπορεις να βαλεις και προστασία Bonus Malus μεχρι καποια βαθμίδα (στην ουσια ποσες ζημιες ενδεχεται να κανεις) που σε προστατευει απο αυξηση ασφαλιστρου λόγω ζημιάς.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsofras είπε

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι η παραπληροφόρηση που έχει ο κόσμος για ακόμη μία φορά. Αρκετές εταιρείες έχουν καταργήσει το bonus malus εδωυ και χρόνια , σχετίζεται με τον οδηγό και όχι με το όχημα και ανέβαινε ανά 2 ατυχήματα τον χρόνο.

Οπότε το για 50-100€ ζημιά καλύτερα να το φτιάξεις μόνος σου δεν ισχύει.

Δουλεύω σε γνωστή ασφαλιστική εταιρεία και το έχουμε καταργήσει από το 2014

Σας κάνω και παράθεση άρθρο

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Για τις ασφαλιστικές εταιρίες που ακολουθούν ακόμη και σήμερα το συγκεκριμένο ισχύουν τα εξής:

Το bonus malus είναι το σύστημα των ασφαλιστικών εταιριών που επιβραβεύει τους οδηγούς που δεν έχουν προξενήσει ατύχημα. Κάθε χρόνο χωρίς ατύχημα μειώνετε το bonus malus κατά μία μονάδα και μειώνετε αντίστοιχα και το ασφάλιστρο, ενώ κάθε φορά που προξενείτε ατύχημα αυξάνετε κατά 2 μονάδες και αντίστοιχα τα ασφάλιστρα. Το κάθε όχημα ξεκινά με bonus malus 10.·

Υπάρχουν όμως και ασφαλιστικές εταιρίες που δεν ακολουθούν το σύστημα bonus malus και έχουν δικά τους παραμετροποιημένα συστήματα υπολογισμού του ασφαλίστρου τα οποία βασίζονται σε παράγοντες όπως:

Η Ηλικία του οδηγού ή των οδηγών
 Η μάρκα του αυτοκινήτου
 Η ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του οχήματος
 Ο τύπος (μοντέλο) του οχήματος
 Ο ταχυδρομικός κώδικας της κύριας κατοικίας του οδηγού ή των οδηγών
 Ο αριθμός των ζημιών των προηγούμενων ετών κλπ
Έτσι έχουμε τις εξής περιπτώσεις:

Εάν η ασφαλιστική εταιρία στην οποία είσαστε ασφαλισμένος αλλά και αυτή στην οποία επιθυμείτε να ασφαλιστείτε έχουν bonus malus τότε με το αντίγραφο του παλιού σας ασφαλιστηρίου η νέα σας εταιρία αναγνωρίζει το· bonus malus.
Εάν η ασφαλιστική εταιρία στην οποία είσαστε ασφαλισμένος έχει bonus malus αλλά αυτή στην οποία επιθυμείτε να ασφαλιστείτε δεν έχει τότε τα ασφάλιστρα θα υπολογιστούν με βάση το παραμετρικό σύστημα της νέας σας εταιρίας.
Εάν η ασφαλιστική εταιρία στην οποία είσαστε ασφαλισμένος δεν έχει bonus malus αλλά αυτή στην οποία επιθυμείτε να ασφαλιστείτε έχει, τότε τα ασφάλιστρα θα υπολογιστούν με βάση το πίνακα bonus malus της νέας σας εταιρίας.
Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι ο υπολογισμός των ασφαλίστρων με βάση το bonus malus τείνει να καταργηθεί καθώς έχει κατά κόρον καταστρατηγηθεί. Ακόμη και ασφαλιστικές εταιρίες που το χρησιμοποιούν επί το πλείστον τιμολογούν με βάση την χαμηλότερη κατηγορία αλλά λαμβάνουν υπ’ όψη άλλους παράγοντες σαν και αυτούς που αναλυτικά αναφέρονται παραπάνω. 

Μήπως γνωρίζεις τι σημαίνει B/M -2;

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, dpolal είπε

Η λύση είναι απλή.

d41ac0a1-ferrari-laferrari-parked-living-room-2.jpg

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, adi32 είπε

d41ac0a1-ferrari-laferrari-parked-living-room-2.jpg

χαχαχαχαχαχαχα

Να δούμε βέβαια τί θα πεί η γυναίκα μετά.
(θα σου έρθει το ξύλινο τσόκαρο στο κεφάλι σε χρόνο dt) :D :D :D  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dpolal είπε

χαχαχαχαχαχαχα

Να δούμε βέβαια τί θα πεί η γυναίκα μετά.
(θα σου έρθει το ξύλινο τσόκαρο στο κεφάλι σε χρόνο dt) :D :D :D  

στο κεφαλι δεν πειραζει στο αμαξι μην το ριξει γιατι δεν το καλυπτει και η ασφαλεια μετα

Δημοσ.

Φώναξα την αστυνομία. Όπως είπα ο ένας από τους δύο ήταν φουλ ειρωνικός σε στυλ έλα μωρέ για αυτή τη γρατσουνια μας απασχολείς; Ας κάνει φιλική, αφού θα κάνει φιλική, δε θα κάνετε κύριε φιλική; Ναι; Ε ωραία πάμε. Επίσης επειδή του είπα ότι έχουν υποχρέωση να με ακούσουν και εγώ δικαίωμα να προστατεύσω τη περιουσία μου άρχισε μισογελώντας να μου λέει πάλι καλά που εδώ που παρκαρισες δεν έχει πινακίδες απαγόρευσης γιατί θα σου έπερνα τις πινακίδες, οπότε τον άφησα να πάει στον δρόμο του.

Έπειτα ξεκίνησαν οι άλλοι αφού έφυγαν τα μα μου και την γκρίνια μάζεψαν και όλο το σόι, ήρθε άλλο ένα αμάξι κλπ να μου τη λένε όλοι μαζί και σηκώθηκα και έφυγα γιατί δεν ήθελα ούτε να παίξω ξύλο γιατί ήμουν διπλός από τους άλλους και μισός σε ηλικία, ούτε να βρίζω δημόσια.

Το αυτοκίνητο το παρκάρω στην πόλη σε κλειστό πάρκινγκ, όταν βγαίνω σε πάρκινγκ. Στο παραλιακό χωριό της Χαλκιδικής, δεν υπάρχει πάρκινγκ, το έβαλα κοντά στο μαγαζί που έκατσα, με ένα μέτρο απόσταση από τον πίσω. Έλα ντε που έφυγε το πίσω Hyundai atos και ήρθε ένα τεράστιο πολυμορφικό της Citroen να παρκάρει...

Αυτά τα ολίγα. Κρίμα, όχι για τα 50€ που θα κάνει να το φτιάξω, κρίμα για την σύγχιση και το παιδεμα. Και την αίσθηση ότι σε αυτή τη χώρα μέχρι και για τα πιο μικρά και αυτονόητα είσαι βασικά ξεκρεμαστος και απροστάτευτος.

Δημοσ.

Εφόσον οι πολίτες είναι άστα να πάνε και δεν νοιάζονται θα έπρεπε το κράτος να κάνει κάτι.
Ας τους κάνει να μην περνάνε ΚΤΕΟ αν έχουν σημάδια τρακαρίσματος να φύγει λίγο η σαπίλα από τους δρόμους και να δεις μετά πως θα τα προσέχουνε όλοι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fylatos είπε

έκατσα, με ένα μέτρο απόσταση από τον πίσω. Έλα ντε που έφυγε το πίσω Hyundai atos και ήρθε ένα τεράστιο πολυμορφικο

Προσέχουμε 2-3 αυτοκίνητα πίσω μπρος για να μαντέψουμε τι θα γίνει αν φύγει αυτός κι οι πίσω. Εγώ συνήθως παρκάρω σε μέρος που να μην μπορεί να μπει άλλος τουλάχιστον από τη μια μεριά. 

Καμία φορά όταν βλέπω ότι κάποιος επικίνδυνος πάει να παρκάρει βγαίνω από το μαγαζί και πάω και κάθομαι εκεί μέχρι να το βάλει χωρίς να με χτυπήσει 

Κακά τα ψέματα όσο και να προσέχεις κάποιο βόιδι θα στη φέρει 

• Like 1
Δημοσ.

Σε μένα πότε δεν έχει τύχει να με κλείσουν τόσο πολύ σε παρκάρισμα , μου αφήνουν τουλάχιστον 1 μέτρο απόσταση μπρος-πίσω, δεξιά -αριστερά. Μάλλον εδώ στη επαρχία είναι πιο ευγενικοί οι άνθρωποι και δεν έχει σχέση ότι οδηγώ 4x4 αγροτικό. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, konpat είπε

Σε μένα πότε δεν έχει τύχει να με κλείσουν τόσο πολύ σε παρκάρισμα , μου αφήνουν τουλάχιστον 1 μέτρο απόσταση μπρος-πίσω, δεξιά -αριστερά. Μάλλον εδώ στη επαρχία είναι πιο ευγενικοί οι άνθρωποι και δεν έχει σχέση ότι οδηγώ 4x4 αγροτικό. 

Χαχαχαχαχα σίγουρα έχει σχέση ότι κυκλοφορείς 4 x 4 αγροτικό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...