panomelene Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Καλησπέρεςςς Μετα απο αρκετο καιρο λεω να αλλαξω το κουτι που εχω επιτελους , γενικα πολλες απαιτήσεις στην παρουσα φαση δεν εχω, το pc αποτελείτε απο μια rx 570 και εναν παλιο phenom επεξεργαστή Στα κοντα θα γινει αναβάθμιση σε ryzen 7 λογικα Τωρα χρησιμοποιώ μια μεγαλη aftermarket αερόψυξη , σκεφτομουν κατι σαν το nzxt h500 δηλαδη γυρω στο 80αρι , αλλα επειδη λογικα θα το κρατησω καμια 15ετια 😂 (μιας και τωρα εχω αυτο που ειχε βγαλει η multirama το 2000 περιπου) σκεφτομουν μηπως θα αξιζε καλυτερα να δωσω αλλα τοσα λεφτα να παρω κατι καλύτερο , το θεμα δεν το γνωρίζω καθολου Επισης βλεπω πολλα ασπρα κουτια , το δικο μου κιτρίνισε στα πλαστικα με την πάροδο του χρόνου , αυτα τα τωρινά ειναι μεταλλικά η θα εχω θεμα και με αυτα ; Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
helicoid Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Ε δώσε μας και ένα budget. Έτσι στα κουτουρού ο καθένας θα σου πει να πάρεις αυτό που έχει, είτε είναι των €40, είτε των €140. Γενικώς τα κουτιά είναι άκρως υποκειμενικό θέμα. Δηλαδή δεν είναι κάτι μετρήσιμο υποκειμενικά. Ο καθένας έχει άλλες προτεραιότητες. Ο ένας θέλει να χωράει μέσα 5-6 δίσκους και να έχουν και καλή ψύξη, ο άλλος θέλει καλά φίλτρα παντού, ο άλλος θέλει να modάρεται από χίλιες μεριές, ο άλλος bling φωτάκια παράθυρα και πέργκολες, ο άλλος compact φάση small factor, κι ο άλλος απλά ένα κουτί. Οπότε πες αν θες mini, midi, full, μαούνα (δεν παίζει ρόλο μόνο η gpu, πες και πόσους σκληρούς έχεις και πόσους θα μπορεί να έχεις στο μέλλον). Δώσε ένα σχετικό περιθώριο budget (πχ 60-80). Αν σε ενδιαφέρουν παράθυρα και το φαίνεσθαι ή θέλεις κάτι λειτουργικό και μασίφ να σου βγάλει άλλα 10 χρόνια, κτλ. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2019 από helicoid 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panomelene Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Το budget θα μπορουσε με πολυ μαξ να παει 150 αν οντως αξιζει , αλλιως παρακατω δεν θα με χαλαγε Μαουνα δεν θελω σιγουρα αφου σκεφτομουν να παω σε κατι να χωρι μεχρι micro atx και οχι την κανονικη αλλα νομιζω δεν αξιζει , δηλαδη ψαχνω σχετικα κατι μικρο Σκληρους 3-4 μαξξξ και κατι με παραθυριι και καγκουριλικια θα μαρεσε αλλα οχι πολυ τρανσφορμερ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan_X Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Το H500 που αναφέρεις είναι πολύ καλή επιλογή στα λεφτά του. Είναι όλο αλουμίνιο, tempered glass στη πλαινή όψη, μελετημένη στο έπακρο η ροή αέρα στο εσωτερικό έτσι ώστε να έχει καλή ροή παράλληλα με όχι τεράστειο μέγεθος, και κορυφαίο cable management. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
life is music Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, panomelene είπε Καλησπέρεςςς Μετα απο αρκετο καιρο λεω να αλλαξω το κουτι που εχω επιτελους , γενικα πολλες απαιτήσεις στην παρουσα φαση δεν εχω, το pc αποτελείτε απο μια rx 570 και εναν παλιο phenom επεξεργαστή Στα κοντα θα γινει αναβάθμιση σε ryzen 7 λογικα Τωρα χρησιμοποιώ μια μεγαλη aftermarket αερόψυξη , σκεφτομουν κατι σαν το nzxt h500 δηλαδη γυρω στο 80αρι , αλλα επειδη λογικα θα το κρατησω καμια 15ετια 😂 (μιας και τωρα εχω αυτο που ειχε βγαλει η multirama το 2000 περιπου) σκεφτομουν μηπως θα αξιζε καλυτερα να δωσω αλλα τοσα λεφτα να παρω κατι καλύτερο , το θεμα δεν το γνωρίζω καθολου Επισης βλεπω πολλα ασπρα κουτια , το δικο μου κιτρίνισε στα πλαστικα με την πάροδο του χρόνου , αυτα τα τωρινά ειναι μεταλλικά η θα εχω θεμα και με αυτα ; Ευχαριστω Για να μην δίνεις πολλά δες το nzxt s340 elite , αλλιώς μπορείς να δεις και το phanteks p400 s! Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2019 από life is music 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
helicoid Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Spartan_X είπε Το H500 που αναφέρεις είναι πολύ καλή επιλογή στα λεφτά του. Είναι όλο αλουμίνιο, tempered glass στη πλαινή όψη, μελετημένη στο έπακρο η ροή αέρα στο εσωτερικό έτσι ώστε να έχει καλή ροή παράλληλα με όχι τεράστειο μέγεθος, και κορυφαίο cable management. Αυτό ως παράδειγμα πάνω σε αυτό που είπα οτι ο καθένας θα σου παινέψει το δικό του case. Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο case είναι οτι είναι καθαρά μοντέλο με negative pressure airflow σχεδίαση, που αυτό πάει να πει οτι θα ρουφάει αέρα από όποια χαραμάδα μπορεί με αποτέλεσμα να σου γεμίζει σκόνες σε κάθε σημείο αρκετά μικρό για να περάσει αέρας. Προσωπικά πάντα προτιμώ positive pressure setups (δηλαδή χονδρικά να έχεις περισσότερους ανεμιστήρες να βάζουν αέρα στο κουτί από αυτούς που βγάζουν αέρα, έτσι ώστε η πίεση να εκτονώνεται από τις χαραμάδες που λέγαμε και να μην μπάζει σκόνες). Φυσικά αυτό προυποθέτει οτι θα έχεις καλά φίλτρα στους intake fans τα οποία θα καθαρίζεις συχνά αλλιώς δεν έχει νόημα. Κι εδώ ακριβώς έρχεται και κουμπώνει το πόσο εύκολα και γρήγορα βγαίνουν τα μπροστινά φίλτρα σε ένα κουτί, αν θέλουν ξεβίδωμα και μπελαλίδικες διαδικασίες θα το κάνεις μια φορά μετά θα το αφήσεις να μαζέψει κορκόδειλους και ψιψιψόνια. Όπως βλέπεις δεν σου λέω πάρε το τάδε επειδή μου αρέσει, σου δίνω πληροφορίες στο τι να κοιτάξεις να έχει αυτό που θα επιλέξεις να πάρεις εσύ για εσένα. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2019 από helicoid Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Νομίζω αναφέρεται στο H500 της Cooler master και όχι της NZXT ο Spartan... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Μιας και άνοιξε το θέμα αυτό ας βάλω και γω μερικά χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν για να δω αν θα καταλήξω σε κάποιο... και ίσως πάρει ιδέες και κάποιος άλλος. Αλλάζω κουτί κάθε 3-4 χρόνια (για το άθλημα). Τώρα έχω το full tower 760t της Corsair και ψάχνομαι για midi επειδή με κούρασε το βάρος/όγκος του αλλά και γιατί βλέπω γενικότερα ότι τα full έχουν κολλήσει λίγο πίσω στο χρόνο. Δεν μου αρέσουν τα διαστημικά-game-full rgb καταστάσεις κουτιά, ακόμα και το 760t οριακά με "ενοχλεί" τώρα πια. Προτιμώ σύγχρονο + minimal εξωτερικά και με όλες τις ανέσεις μέσα. Ανέσεις = Μπροστά χώρος για 3x120mm ή 2x140mm aio, χώρος πάνω για fans χωρίς να ακουμπάνε τη μητρική, psu shroud (αν και νομίζω το έχουν σχεδόν ολα), type-c θύρα μπροστά. Το cable management είναι βασικότατη απαίτηση αλλά και πάλι πιστεύω ότι σχεδόν για όλα είναι δεδομένο, δυνατότητα για κάθετη εγκατάσταση της gpu (δεν με καίει τόσο παρά μόνο για την αλλαγή). Επίσης θα ήθελα και μια σχετική άνεση για μαστόρεμα, καθώς τόσο καιρό ήταν ο βασικός λόγος που επέλεγα full. Ως τώρα ξεχωρίζω το Fractal Design Define S2 και τα NZXT h500/h700. Το h700 νομίζω είναι λίγο μεγαλύτερο από το h500 και οι αντίστοιχες εκδόσεις με type-c μπροστά είναι οι h510/h710 αντίστοιχα. Υπάρχει βέβαια και το evolv x αλλά με βάση αυτά που ζητάω δεν μου προσφέρει κάτι περισσότερο εκτός από ομορφιά στην τιμή που παίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis 07 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2019 Στις 4/8/2019 στις 5:30 ΜΜ, godslayerxp είπε Μιας και άνοιξε το θέμα αυτό ας βάλω και γω μερικά χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν για να δω αν θα καταλήξω σε κάποιο... και ίσως πάρει ιδέες και κάποιος άλλος. Αλλάζω κουτί κάθε 3-4 χρόνια (για το άθλημα). Τώρα έχω το full tower 760t της Corsair και ψάχνομαι για midi επειδή με κούρασε το βάρος/όγκος του αλλά και γιατί βλέπω γενικότερα ότι τα full έχουν κολλήσει λίγο πίσω στο χρόνο. Δεν μου αρέσουν τα διαστημικά-game-full rgb καταστάσεις κουτιά, ακόμα και το 760t οριακά με "ενοχλεί" τώρα πια. Προτιμώ σύγχρονο + minimal εξωτερικά και με όλες τις ανέσεις μέσα. Ανέσεις = Μπροστά χώρος για 3x120mm ή 2x140mm aio, χώρος πάνω για fans χωρίς να ακουμπάνε τη μητρική, psu shroud (αν και νομίζω το έχουν σχεδόν ολα), type-c θύρα μπροστά. Το cable management είναι βασικότατη απαίτηση αλλά και πάλι πιστεύω ότι σχεδόν για όλα είναι δεδομένο, δυνατότητα για κάθετη εγκατάσταση της gpu (δεν με καίει τόσο παρά μόνο για την αλλαγή). Επίσης θα ήθελα και μια σχετική άνεση για μαστόρεμα, καθώς τόσο καιρό ήταν ο βασικός λόγος που επέλεγα full. Ως τώρα ξεχωρίζω το Fractal Design Define S2 και τα NZXT h500/h700. Το h700 νομίζω είναι λίγο μεγαλύτερο από το h500 και οι αντίστοιχες εκδόσεις με type-c μπροστά είναι οι h510/h710 αντίστοιχα. Υπάρχει βέβαια και το evolv x αλλά με βάση αυτά που ζητάω δεν μου προσφέρει κάτι περισσότερο εκτός από ομορφιά στην τιμή που παίζει. Αφού ψάχνεις κάτι minimal το Fractal Design Define S2 ή το Fractal Design Define R6 που έχει και θέση 5.25 νομίζω θα σε καλύψουν γι αυτά που ζητάς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα