thanosAIAS Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2019 Να μην τα πολυλογώ, το define R6 έχει ένα fan hub όπου συνδέονται όλοι οι ανεμιστήρες. Το ίδιο το hub συνδέεται με δικό του connector με το CPU_FUN header και πάνω του μετά ολοι οι ανεμιστήρες. Έχει θέση και για 3-πινους και 4-πινους. Άν συνδέσω τους 4-πινους ανεμιστήρες της Noctua D15 στο fan hub με τις 4-πινες συνδέσεις, ο υπολογιστής ξεκινάει, αλλα τα fan δεν λειτουργούν. Αν συνδέσω, το default ανεμιστηράκι της Intel στο fan hub και μετά συνδέσω και τους ανεμιστήρες της noctua, ξεκινάνε να δουλεύουν όλα μαζί, οι ανεμιστήρες της noctua σταματάνε για 1-2 δευτερόλεπτα και μέτα ξαναξεκινάνε και όλα καλά. Τελικά, σύνδεσα τα fan της noctua μεσω του splitter που έχει, στο CPU_FAN κατευθείαν, και το Fan hub του κουτιού με τα υπόλοιπα 3-πινα ανεμιστήρια σε ενα τετράπινο Chassi_FAN header του board. To CPU cooler δουλεύει όπως πρέπει πλέον, αλλα δεν ξέρω αν τα υπόλοιπα ανεμιστήρια του κουτιού που συνδέονται στο fan hub, δουλεύουν πλεον στο 100%. Νομίζω ότι πλέον τα ακούω. Το board, είναι το Z68X-UD4-B3 και το έχω αναβαθμίσει σε UEFI BIOS, το u1e. Έχει επιλογή στο BIOS, στο CPU fan control Mode, Auto (εκεί είναι), PWM και Voltage. Δε δοκίμασα να δω αν παίζει ρόλο, πρεπει να τα ξαναξεσυνδεσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2019 Στις 2/8/2019 στις 7:39 ΜΜ, thanosAIAS είπε Να μην τα πολυλογώ, το define R6 έχει ένα fan hub όπου συνδέονται όλοι οι ανεμιστήρες. Το ίδιο το hub συνδέεται με δικό του connector με το CPU_FUN header και πάνω του μετά ολοι οι ανεμιστήρες. Έχει θέση και για 3-πινους και 4-πινους. Άν συνδέσω τους 4-πινους ανεμιστήρες της Noctua D15 στο fan hub με τις 4-πινες συνδέσεις, ο υπολογιστής ξεκινάει, αλλα τα fan δεν λειτουργούν. Αν συνδέσω, το default ανεμιστηράκι της Intel στο fan hub και μετά συνδέσω και τους ανεμιστήρες της noctua, ξεκινάνε να δουλεύουν όλα μαζί, οι ανεμιστήρες της noctua σταματάνε για 1-2 δευτερόλεπτα και μέτα ξαναξεκινάνε και όλα καλά. Τελικά, σύνδεσα τα fan της noctua μεσω του splitter που έχει, στο CPU_FAN κατευθείαν, και το Fan hub του κουτιού με τα υπόλοιπα 3-πινα ανεμιστήρια σε ενα τετράπινο Chassi_FAN header του board. To CPU cooler δουλεύει όπως πρέπει πλέον, αλλα δεν ξέρω αν τα υπόλοιπα ανεμιστήρια του κουτιού που συνδέονται στο fan hub, δουλεύουν πλεον στο 100%. Νομίζω ότι πλέον τα ακούω. Το board, είναι το Z68X-UD4-B3 και το έχω αναβαθμίσει σε UEFI BIOS, το u1e. Έχει επιλογή στο BIOS, στο CPU fan control Mode, Auto (εκεί είναι), PWM και Voltage. Δε δοκίμασα να δω αν παίζει ρόλο, πρεπει να τα ξαναξεσυνδεσω. Σε PWM το βάζεις, δεν επιλέγεις τάση. Τάση θα επέλεγες αν ήταν τριπινο το ανεμιστηρακι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα