Προς το περιεχόμενο

web hosting

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να φτιάξω μια προσωπική ιστοσελίδα. Ποιον web host θα προτείνατε; δεν ψάξω για κάτι δωρεάν απαραίτητα. Θέλω να έχει τα βασικά και να μου δίνει domain με .gr, .com ή .net

Δημοσ.

Το domain μπορείς να το αγοράσεις και ξέχωρα από το hosting.

Εγώ χρησιμοποιούσα χρόνια αυτή την εταιρία και ήμουν 100% ικανοποιημένος και από το uptime και από το support και από τις τιμές.

Βέβαια για μια απλή στατική ιστοσελίδα, ίσως κάποια προσφορά με δωρεάν hosting μαζί με την αγορά domain σε καλύψει. Αν έχεις και vdsl μπορείς ακόμα και από το σπίτι σου να την τρέξεις σε ένα παλιό αργό pc.

Δημοσ.

Μπορεις να παρεις το domain ξεχωριστά και ειναι καλύτερο αυτό σου συστηνω τη namecheap.com

Αν ειναι προσωπική ιστοσελίδα χωρίς μεγαλη κίνηση τοτε ο δωρεάν web hosting ειναι οτι πρέπει. Εγω χρησιμοποιώ την ifastnet.com και κανα μήνα περίπου την instafree.com που ειναι πολύ καλύτερη.

• Thanks 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 12/8/2019 στις 7:19 ΜΜ, geo9419 είπε

Μπορεις να παρεις το domain ξεχωριστά και ειναι καλύτερο αυτό σου συστηνω τη namecheap.com

Αν ειναι προσωπική ιστοσελίδα χωρίς μεγαλη κίνηση τοτε ο δωρεάν web hosting ειναι οτι πρέπει. Εγω χρησιμοποιώ την ifastnet.com και κανα μήνα περίπου την instafree.com που ειναι πολύ καλύτερη.

Η ifastnet φαίνεται πολύ θελκτική, η instafree έχει λάθος links...

Απορία: Γιατί οι ελληνικοί hosts είναι ακριβότεροι; Υπάρχει κάποιος λόγος για τη διαφορά στο κόστος ή απλά ψάχνουν για άσχετους όπως εγώ να τους μαδήσουν; Εφόσον υπάρχουν hosts πολύ φτηνότεροι, για ποιον λόγο να προτιμήσει κάποιος τους ελληνικούς;;; Παρέχουν κάτι παραπάνω;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Lasombra είπε

Απορία: Γιατί οι ελληνικοί hosts είναι ακριβότεροι; Υπάρχει κάποιος λόγος για τη διαφορά στο κόστος ή απλά ψάχνουν για άσχετους όπως εγώ να τους μαδήσουν; Εφόσον υπάρχουν hosts πολύ φτηνότεροι, για ποιον λόγο να προτιμήσει κάποιος τους ελληνικούς;;; Παρέχουν κάτι παραπάνω;;;

Προφανώς κοιτάς αυτούς τους webhosts του εξωτερικού που είναι οι πιο "διαφημισμένοι" είτε λόγο του ότι δίνουν προμήθειες σε affiliates και τους διαφημίζουν στις σελίδες τους ή σε ψεύτικα "top 10 hosting σελίδες", είτε λόγο της πολύ χαμηλής τιμής (στις περισσότερες περιπτώσεις για την πρώτη πληρωμή μόνο) έχουν μαζέψει πελατεία και έχουν γίνει γνωστοί. Υπάρχουν όμως και πολλοί webhosts στο εξωτερικό που έχουν αρκετά μεγαλύτερες χρεώσεις. Οπότε αυτό που λες για ακριβούς ελληνικούς παρόχους και φτηνούς ξένους δεν ισχύει.

Η τιμή όπως και σε άλλες υπηρεσίες διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα άλλο το κόστος της υπηρεσίας εάν ένας webhost ανοίγει 100 πακέτα hosting σε ένα server και άλλο εάν ανοίγει 1000 πακέτα σε ένα server. Όπως επίσης και άλλο το κόστος για μισθούς εάν την τεχνική υποστήριξη την κάνει κάποιος έμπειρος τεχνικός που θα σου λύσει το πρόβλημα με την πρώτη επικοινωνία και άλλο εάν το προσωπικό είναι άπειρο ή εάν η πολιτική της επιχείρησης είναι να "ξεπετάνε" τον κάθε πελάτη μην παρέχοντας σωστή υποστήριξη ή χρεώνοντας έξτρα για το κάθε τι που θα ζητήσεις από την τεχνική υποστήριξη. Συνήθως ισχύει το "ότι πληρώσεις παίρνεις" και ενδεχομένως το φτηνό hosting να κοστίσει περισσότερο και σε χρήμα εάν έχει συχνά προβλήματα (π.χ. χαμένα από κέρδη από διαφημίσεις ή πωλήσεις) αλλά και σε χρόνο εάν χρειάζεται συνεχώς να επικοινωνεί ο πελάτης με την τεχνική υποστήριξη για προβλήματα που σε άλλον webhost δεν θα υπήρχαν. Στην ουσία ένας επαγγελματίας που σέβεται τον κόπο του και τον χρόνο του θα συνεργαστεί με έναν καλό webhost για να έχει το κεφάλι του ήσυχο και για να ξέρει ότι όποτε χρειαστεί βοήθεια θα την λάβει με τον καλύτερο τρόπο.

Eάν δεις κάπου πολύ φτηνά πακέτα και με "πολλές" παροχές να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν τα λεγόμενα "ψιλά γράμματα" στους όρους χρήσης που σε αποτρέπουν να χρησιμοποιήσεις όλους τους πόρους του πακέτου. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να λέει ότι το πακέτο του δίνει 50GB χώρου και στα ψιλά γράμματα να γράφουν ότι υπάρχει όριο π.χ. στα mailbox και στις βάσεις τα 500MB. Ή να έχουν χαμηλό όριο στον συνολικό αριθμό (inodes) των αρχείων / e-mails που μπορούν να είναι αποθηκευμένα. Ή να σου λένε ότι δεν επιτρέπουν να ανεβάζεις αρχεία βίντεο ή ήχου στον χώρο. Ή να έχουν πολύ χαμηλό όριο στo πόσα e-mails επιτρέπουν να στέλνεις ανά ώρα. Ή να επιτρέπουν να κάνεις λίγη χρήση CPU και εάν φτάσεις σε αυτό το χαμηλό όριο να σταματάει να δουλεύει η σελίδα σου. Οπότε ανάλογα τη χρήση που θα θέλεις να κάνεις ενδεχομένως να μην σε καλύπτει καν κάποιο φτηνό πακέτο.

Επεξ/σία από CyberCr33p
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...