Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το συστημα της υπογραφης και το εχω να παταει πανω γραφειο. Επειδη δεν παταγε καλα στη μια γωνια επειδη ελειπε μια χρυση βιδουλα ειπα να βαλω μια στη γωνια που ελειπε.. Οταν πηγα να το ανοιξω ομως μου εβγαζε κοκκινο λαμπακι στον επεξεργαστη (σε κατι troubleshooting λαμπακια που εχει η μητρικη) και δεν πηγαινε ουτε μεχρι το bios. Εκανα clear cmos, αφαιρεσα και το stand off αλλα το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει. (Αφαιρεσα επισης οτιδηποτε εχω πανω απο περιφερειακα και σκληρους για να σιγουρευτω οτι δε φταινε αυτα αλλα προφανως δε δουλεψε).. Τι λετε να κανω; 

Δημοσ.

Μιλάς για σύστημα που λειτουργούσε κανονικά ή κάτι που έστησες τώρα? Πρέπει να τσεκάρεις οτι η cpu/ψήκτρα είναι ok καθώς και τα ρεύματά τους. Μετά δοκίμασε να παίξεις με τις μνήμες (αν έχεις 2 sticks, δοκίμασε μόνο με το κάθε ένα ξεχωριστά). Συμβουλέψου και το manual για το λαμπάκι... Και όταν καταφέρεις και μπουτάρεις, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, να κάνεις και bios update.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάξε στο google να βρεις τα error codes της μητρικής σου. Δηλαδή τι ακριβώς σημαίνει το κάθε λαμπάκι/beep κτλ. Τα λαμπάκια δεν είναι διακοσμητικά, ακριβώς γιάυτόν τον λόγο υπάρχουν. Για να μην ζητάς προβλέψεις από αγνώστους. Μόνο έτσι θα καταλάβεις τι παίζει.

Για αρχή βγάλε και ξαναβάλε να κάτσει καλά η gpu, και έλεγξε καλώδια τροφοδοσίας κτλ οτι είναι καλά κουμπωμένα.

Αν θες πρόβλεψη, βγάζοντας/βάζοντας την μητρική το πιθανότερο είναι οτι έγινε ένα από τα εξής:

1) Κουνήθηκε κάποιο καλώδιο και βραχυκυκλώνει.
2) Παραέσφιξες τις βίδες πάνω στην μητρική με αποτέλεσμα να χωθούνε μέσα στο pcb της και να βραχυκυκλώνει.
3) Έτσι όπως κάθεται η μητρική κάτι βραχυκυκλώνει.

Επεξ/σία από helicoid
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν ξερω πως ακριβως εχασε επαφη το 24pin αλλα μαλλον αυτο εγινε.. Πιεζοντας το λιγο προς τα μεσα (ενω ηταν ηδη μεσα μεσα και το κλιπ του κουμπωμενο) δουλεψε. Ευχαριστω για τις απαντησεις! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Stamer είπε

Οι μισές περιπτώσεις τέτοιες είναι... απλά δεν πάει το μυαλό μας με τίποτα εκείνη την ώρα

Με 200 παλμους ανα λεπτο τιποτα δεν πηγαινε στο μυαλο 😂.. Λεω θα βραχυκυκλωσα τιποτα με ιδρώτα η δεν ξερω τι και γεια σας. 

Τελος παντων, ευχαριστω! :)

Επεξ/σία από GiwrgosP-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...