TR-909 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 21 ώρες πριν, kostas_anes είπε Το review μου για την X470 Gaming Plus φαντάζομαι πρέπει να το είδες και σου συνιστώ αυτή. Ίδιο επίπεδο με την Tomahawk πάνω κάτω, αλλά X470 και σε πολύ καλή τιμή. Για εμένα δεν έχει νόημα να πας σε κάτι πιο ακριβό. Ναι το είδα το μόνο που δεν μου αρέσει είναι λίγο τα "αδύναμα" VRM heatsinks σε σχέση με την Tomahawk. Συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται υπερβολές στο μπάτζετ και με το Β550 να 'ναι κοντά το σκέφτομαι να το τρενάρω λίγο ή όχι.
alldaynews Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2020 ενω εχω original windows 10 το ryzen master βγαζει αυτο.Πριν καμποσο διαστημα δουλευε κανονικα τωρα που το χρειαστηκα τζιφος.Εκανα απεγκατασταση και το ξαναπερασα αλλα τιποτα
countass Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2020 Στις 20/3/2020 στις 4:37 ΜΜ, elpenor είπε Το θέμα του OC που αναφέρεις (καλύτερες επιδόσεις χαμηλότερα temps) ισχύει αν όλη τη μέρα τρέχεις multicore workloads αλλά επειδή δεν νομίζω ότι είναι αυτή η περίπτωση θα σου αναφέρω απλά ότι στο αυτόματο ο επεξεργαστής παίρνει μόνο 0.2V όταν είναι idle, τα core μπαίνουν σε C6 state (sleep) και δεν καταναλώνει τίποτα ενώ με το manual OC έχεις συνέχεια πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση/θερμοκρασία σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από όταν τρέχεις multicore workloads. Τώρα για ζεν 3,μάλλον θα συμφωνήσω για auto,αλλά το καλύτερο νομίζω είναι overclock πειράζοντας τα c states,με την προϋπόθεση ότι η μητρική το υποστηριζει χωρίς δυσλειτουργίες.Στη δική μου πχ οι τάσεις δεν ακολουθούν αυτά ακριβώς που του έβαλα στο bios.
adtakhs Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Crippled No Longer: Matlab Now Runs on AMD CPUs at Full Speed https://www.extremetech.com/computing/308501-crippled-no-longer-matlab-2020a-runs-amd-cpus-at-full-speed Επεξ/σία 1 Απριλίου 2020 από adtakhs 2
leros2004 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, adtakhs είπε Crippled No Longer: Matlab Now Runs on AMD CPUs at Full Speed https://www.extremetech.com/computing/308501-crippled-no-longer-matlab-2020a-runs-amd-cpus-at-full-speed πάει και αυτό το κάστρο
kostas_anes Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 Δημοσ. 1 Απριλίου 2020 5 ώρες πριν, adtakhs είπε Crippled No Longer: Matlab Now Runs on AMD CPUs at Full Speed https://www.extremetech.com/computing/308501-crippled-no-longer-matlab-2020a-runs-amd-cpus-at-full-speed E είχα σιχτηρίσει λίγο γιατί το χρησιμοποιούμε για την σχολή... 1
kakos84 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 καλησπέρα θέλω την βοηθεια σας για τιν μητρικη Asus Rog Crosshair VI Hero Χ370 να μου πείτε τι προτείνεται να βάλω για καλύτερη OC για τον 3700Χ ευχ
ilos Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 41 λεπτά πριν, kakos84 είπε καλησπέρα θέλω την βοηθεια σας για τιν μητρικη Asus Rog Crosshair VI Hero Χ370 να μου πείτε τι προτείνεται να βάλω για καλύτερη OC για τον 3700Χ ευχ Ακόμα και με bdies με τέρμα κλόκια να έχεις, 1.5v είναι κομματάκι πολύ για 24/7.
Dantε Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 10 λεπτά πριν, ilos είπε Ακόμα και με bdies με τέρμα κλόκια να έχεις, 1.5v είναι κομματάκι πολύ για 24/7. Γιατι το +0.05 στο offset? Ακλαφτα θα πανε ολα.Εχει δωσει στη τυχη...
Tenshi Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 H Asus δίνει τα κέρατά της στο Bios.Ιt is known+this is the way μαζί.Βέβαια είναι single threaded workload,οπότε δέν τρέχει κάτι.
leros2004 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 21 λεπτά πριν, Dantε είπε Γιατι το +0.05 στο offset? Ακλαφτα θα πανε ολα.Εχει δωσει στη τυχη... αρνητικό είναι βρε Αυτο παίζει να είναι το μονο που έχει σωστά
akoinonitos Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kakos84 είπε καλησπέρα θέλω την βοηθεια σας για τιν μητρικη Asus Rog Crosshair VI Hero Χ370 να μου πείτε τι προτείνεται να βάλω για καλύτερη OC για τον 3700Χ ευχ καλησπερα , βγαλε το offset καλυτερα για μενα ,τα volts στο soc ειναι υπερβολικα για την συχνοτητα που τρεχεις τις μνημες. με 1.1v θα ειναι οκ και πολυ λεω ,παρομοιοως vddg σε 0.95v και vddp 900. Και για τις μνημες σου δεν νομιζω οτι χρειαζεται τοση ταση. Στα Limits του pbo βαλε 1000 /80 /90 και scalar x8 η x10. Max cpu boost +100Mhz , edit: Βγαλε το performance bias καλυτερα Επεξ/σία 8 Απριλίου 2020 από akoinonitos 1
cos_dr2 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας και από εμένα. Διάβασα όσο μπορούσα το thread μιας και είναι μεγάλο, το ευχαριστήθηκα, έστησα και εγώ έναν 3600Χ πάνω σε μητρική MSI X470 Gaming Plus MAX με μνήμες Corsair Vengeance Pro RGB στα 3200 (για να "οδηγήσω" την Sapphire 5700XT Nitro + που είχα πάρει και την "εκοβε" το προηγούμενο σύστημα μου με 4770Κ ) Μέχρι στιγμής είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος (έστησα μόνος μου το σύστημα ως συνήθως, δεν είμαι και guru, αλλά 40 χρόνια όλα μόνος μου τα στήνω με λίγη μελέτη και μερικές γνώσεις περί ηλεκτρονικών συστημάτων και μετρήσεων) Οι ρυθμίσεις που έχω κάνει μιας και είχα αφήσει την amd με τελευταίο τον 965 ΒΕ και δεν είμαι εξοικειωμένος με τους RYZEN και την σύγχρονη AMD πλατφορμα, είναι να πατήσω το GAME BOOST και το XMP PROFILE από το bios της MSI X470. O επεξεργαστής πιάνει έτσι 4,25 σταθερά all cores απο ότι βλέπω με reported voltage τα 1,36 V και οι μνήμες δουλευουν στα 3200 με τα timings που προβλέπονται. Η απόδοση και οι θερμοκρασίες από ότι τσέκαρα στο διαδικτυο είναι στα αναμενόμενα επιπεδα. (εχω την stock ψυκτρα πάνω για τον επεξεργαστη) Δεν έχω προβλημα απο εκεί. Έχω δύο ερωτήσεις: 1. Να μείνω με το GAME BOOST πατημένο ή να χρησιμοποιήσω ένα απο τα 4 Precision Boost Overdrive που δινει η συγκεκριμένη μητρική. Βασικά δοκίμασα το 4 αλλα είδα να δινει 1,5 volt, τα ρολογια επαιζαν και εφταναν και 4,4 αλλα κατέβαιναν και η θερμοκρασία εφτασε τα 80 στο gaming ενω με το GAME BOOST κουμπι 4,25 ολοι οι πυρήνες 1,36V και θερμοκρασία 60-62 π.χ. παιζοντας ώρα το Battlefield V (τα fps είναι υψηλά δεν το συζητάμε) Να δοκιμάσω τα άλλα τρια, ή να μεινω με το GAME BOOST που βλέπω λογικές τιμες? 2. Ειδα στο διαδίκτυο πως αμα βάλω τις μνήμες τις συγκεκριμένες που είπα πιο πανω, απο τα 3200 στα 3600 με τα αντίστοιχα timings που έχει η version του κιτ στα 3600 θα δουλέψει και μάλιστα με το ιδιο voltage. Δηλαδή ουσιαστικά αυτό το κιτ που έχω φτάνει τα settings του 3600 κιτ, οτι ειναι τα ιδια πρακτικά. Ισχύει αυτό? Τι προτείνετε να κάνω? Να το κάνω? Γιατι ειδα πως αποδίδει καλυτερα ο επεξεργαστης στα 3600 σε καποια βιντεακια, οτι παιρνεις μεχρι και 10 fps παραπανω μεσο ορο σε απαιτητικά παιχνίδια.. Έχει και ενα Memory try it! που δινει τετοιες επιλογες. Να το κάνω αμα λέτε να το κάνω manually για να δοκιμάσω ή απο το Memory try it? Aυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ότι άλλο θέλετε να προτεινετε πάνω σε αυτά ευπρόδεκτο. ( Γενικα και έτσι οπως ειμαι ειμαι πολυ ευχαριστημένος αλλά με τρώει ο πωπός μου να πειράξω κατι χαχαχχχαχχαχαχαχαχ) Επεξ/σία 10 Απριλίου 2020 από cos_dr2
ilos Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Στις 10/4/2020 στις 11:02 ΠΜ, cos_dr2 είπε Γεια σας και από εμένα. Διάβασα όσο μπορούσα το thread μιας και είναι μεγάλο, το ευχαριστήθηκα, έστησα και εγώ έναν 3600Χ πάνω σε μητρική MSI X470 Gaming Plus MAX με μνήμες Corsair Vengeance Pro RGB στα 3200 (για να "οδηγήσω" την Sapphire 5700XT Nitro + που είχα πάρει και την "εκοβε" το προηγούμενο σύστημα μου με 4770Κ ) Μέχρι στιγμής είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος (έστησα μόνος μου το σύστημα ως συνήθως, δεν είμαι και guru, αλλά 40 χρόνια όλα μόνος μου τα στήνω με λίγη μελέτη και μερικές γνώσεις περί ηλεκτρονικών συστημάτων και μετρήσεων) Οι ρυθμίσεις που έχω κάνει μιας και είχα αφήσει την amd με τελευταίο τον 965 ΒΕ και δεν είμαι εξοικειωμένος με τους RYZEN και την σύγχρονη AMD πλατφορμα, είναι να πατήσω το GAME BOOST και το XMP PROFILE από το bios της MSI X470. O επεξεργαστής πιάνει έτσι 4,25 σταθερά all cores απο ότι βλέπω με reported voltage τα 1,36 V και οι μνήμες δουλευουν στα 3200 με τα timings που προβλέπονται. Η απόδοση και οι θερμοκρασίες από ότι τσέκαρα στο διαδικτυο είναι στα αναμενόμενα επιπεδα. (εχω την stock ψυκτρα πάνω για τον επεξεργαστη) Δεν έχω προβλημα απο εκεί. Έχω δύο ερωτήσεις: 1. Να μείνω με το GAME BOOST πατημένο ή να χρησιμοποιήσω ένα απο τα 4 Precision Boost Overdrive που δινει η συγκεκριμένη μητρική. Βασικά δοκίμασα το 4 αλλα είδα να δινει 1,5 volt, τα ρολογια επαιζαν και εφταναν και 4,4 αλλα κατέβαιναν και η θερμοκρασία εφτασε τα 80 στο gaming ενω με το GAME BOOST κουμπι 4,25 ολοι οι πυρήνες 1,36V και θερμοκρασία 60-62 π.χ. παιζοντας ώρα το Battlefield V (τα fps είναι υψηλά δεν το συζητάμε) Να δοκιμάσω τα άλλα τρια, ή να μεινω με το GAME BOOST που βλέπω λογικές τιμες? 2. Ειδα στο διαδίκτυο πως αμα βάλω τις μνήμες τις συγκεκριμένες που είπα πιο πανω, απο τα 3200 στα 3600 με τα αντίστοιχα timings που έχει η version του κιτ στα 3600 θα δουλέψει και μάλιστα με το ιδιο voltage. Δηλαδή ουσιαστικά αυτό το κιτ που έχω φτάνει τα settings του 3600 κιτ, οτι ειναι τα ιδια πρακτικά. Ισχύει αυτό? Τι προτείνετε να κάνω? Να το κάνω? Γιατι ειδα πως αποδίδει καλυτερα ο επεξεργαστης στα 3600 σε καποια βιντεακια, οτι παιρνεις μεχρι και 10 fps παραπανω μεσο ορο σε απαιτητικά παιχνίδια.. Έχει και ενα Memory try it! που δινει τετοιες επιλογες. Να το κάνω αμα λέτε να το κάνω manually για να δοκιμάσω ή απο το Memory try it? Aυτά και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ότι άλλο θέλετε να προτεινετε πάνω σε αυτά ευπρόδεκτο. ( Γενικα και έτσι οπως ειμαι ειμαι πολυ ευχαριστημένος αλλά με τρώει ο πωπός μου να πειράξω κατι χαχαχχχαχχαχαχαχαχ) Με το game boost απλά σου κάνει manual all core oc και δίνει και παραπάνω ρεύματα από ότι χρειάζεται για να είναι stable το σύστημα συνήθως. Επίσης κόβει το boost σε single core (τα 4.4 GHz). Το πιο πιθανό είναι δηλαδή να έχεις χειρότερες επιδόσεις έτσι στα παιχνίδια από ότι σε stock. Αν διάβαζες το νήμα θα έβλεπες επίσης ότι από 1.35v+ καρφί στους zen 2 μπορεί να γίνουν κομματάκι επικίνδυνα ανάλογα το workload, πόσο μάλλον αν είσαι με την downgraded v2 wraith spire. Εγώ θα σου πρότεινα να τον αφήσεις stock και να παίξεις μόνο με τις μνήμες. Αν πάρεις καμιά after market ψύκτρα της προκοπής μπορείς να παίξεις και με pbo, αλλά μη νομίζεις θα δεις τρελές διαφορές από stock. 1
cos_dr2 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 Δημοσ. 11 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, ilos είπε Με το game boost απλά σου κάνει manual all core oc και δίνει και παραπάνω ρεύματα από ότι χρειάζεται για να είναι stable το σύστημα συνήθως. Επίσης κόβει το boost σε single core (τα 4.4 GHz). Το πιο πιθανό είναι δηλαδή να έχεις χειρότερες επιδόσεις έτσι στα παιχνίδια από ότι σε stock. Αν διάβαζες το νήμα θα έβλεπες επίσης ότι από 1.35v+ καρφί στους zen 2 μπορεί να γίνουν κομματάκι επικίνδυνα ανάλογα το workload, πόσο μάλλον αν είσαι με την downgraded v2 wraith spire. Εγώ θα σου πρότεινα να τον αφήσεις stock και να παίξεις μόνο με τις μνήμες. Αν πάρεις καμιά after market ψύκτρα της προκοπής μπορείς να παίξεις και με pbo, αλλά μη νομίζεις θα δεις τρελές διαφορές από stock. Eυχαριστώ για την απάντηση. Κοίταξε. Με το game boost μου δινει όπως είπα σταθερα 4,25 στα 1,36 volt σταθερα, έχει απενεργοποιηθεί το cool and quiet επισης από ότι βλέπω. Αυτό με το 1,35+ το έχω δει αλλά έχω δει επίσης άλλα νήματα γενικά, και βλέπω πως στα άλλα mode ανεβάζει μεν, ακόμα και στο stock περισσότερο αλλά το ριχνει ανάλογα με το φορτίο. Γενικά είναι έξυπνη η διαχείριση. Σιγουρα για παραπάνω manual σταθερα volt και απενεργοποιημένες λειτουργίες που ριχνουν το voltage οπως χρειάζεται θέλει προσοχή και δεν θα το επιχειρήσω. Το μόνο που επιχείρησα αφου το καλύτερο "αυτοματο" φαίνεται οτι ειναι το game boost σε σχέση καλυτερης απόδοσης σε συνάρτηση θερμοκρασίας και voltage, ήταν να το πάω με override στο voltage που έβαλα 1,36 στα 4,3. Δεν επιχειρώ παραπάνω οντως με αυτή την ψύκτρα, θα πάρω άλλη. Γιατί θέλω να παίξω. Τώρα δεν θέλω να το ρισκαρω γιατι αμα χαλάσει κατι θα πρεπει να αγοράσω άλλα και είναι δυσκολα τα πράγματα στις παραγγελιες και παραδόσεις στα 4,3 διαφορά είδα μικρη, πήρα καμια 80αρια ποντους απο τα 4,25 all cores στο cinebench R15 τις μνήμες δεν άντεξα και τις δοκίμασα στο try it. Τις 3200 τις vengeance pro που είπα πιο πριν. Δούλεψαν στα 3600 με cl 16 και τα αλλα δυο 20 και το τελευταίο 40κατι δεν θυμάμαι. Δεν είδα διαφορά, αλλα και σε τεστ που χαζευω δεν υπάρχει μεγαλη διαφορα. Τις ξαναγύρισα στο default ΧΜP προφιλ. Εντάξει, ήθελα να παίξω λιγο, έπαιξα. Θα μείνω με το game boost on και το xmp on, το game boost στη μητρική μου βλέπω πως χειρίζεται πιο optimal το ανεμιστηράκι της cpu για να κραταει χαμηλά την θερμοκρασία. Για πειραματα θελει μάλλον manual ρυθμίσεις. Αυτά. Πάντως συνεργάζεται πολύ όμορφα με την 5700XT μου στα παιχνίδια, είμαι ευχαριστημένος. Ευχαριστώ!!!! Μου αρέσει τόσο πολυ αυτός ο RYZEN που μπορεί να πάρω και τον μεγαλύτερο σε βάθος χρόνου με περισσότερους πυρήνες. Μια ερώτηση. Η καλύτερη ψύκτρα ή καλύτερη budget υδροψυξη για να παιξω ασφαλέστερα............................... Ποιά προτείνεις/προτείνετε, να την πάρω. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2020 από cos_dr2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα