Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Crus είπε

Μόλις κούμπωσε ο 3600x στην x370-f. 

Το τσιπάκι μου πρέπει να είναι πολύ καλα binned γιατί out of the box και με pbo disabled είδα ταχύτητες max 4450 GΗz ενώ σε cinebebch all core είδα 4325 GHz σε όλους του πυρήνες. Δυστυχώς δεν δοκίμασα manual all core OC ούτε κατάφερα να φέρω τις μνήμες σε οτιδηποτε πάνω από 3000 MHz. 

Ο λόγος; Το AGESA 1002...

ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑ γιατί είναι buggy as hell και ο λόγος που ποσταρω από κινητό.. Memory OC θέλει πολύ κόπο για να δουλέψει σωστά, FCLK χερατο δεν παίζει ΚΑΘΌΛΟΥ, ενώ το πιο τραγικό είναι ότι δεν κάνει καν memory train. Στην περίπτωση περίπτωση που κολλήσεις, δεν κάνει καν reset το oc και θέλει reset χερατο. Μάλιστα εξαφανίστηκε από τις ρυθμίσεις το memory count failure.. Το πιο γελοίο και ανεξήγητο είναι πως ακόμα και αν ποσταρεις κανονικά κολλάει το led της mobo σε state ram (πορτοκαλί) και ενώ είσαι ήδη μέσα στα Windows. Τέτοιο πράγμα 20 χρόνια που ασχολούμαι με το αντικείμενο δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου. 

Αναγκαστικά θα ανέβω σε 1003ΑΒΒ και ας ρίχνει ρολόγια και επανέρχομαι. 

Ασχετο για όποιον γνωρίζει.. Το EPU power saving mode, ειναι το cool and quiet? Ρωταω Γιατί με αυτό enabled και high performance profile είμαι idle σε 0.9v. Με το που το κάνω disabled παρατηρώ το φαινόμενο πιυ έχει αναφερθεί με 1.4v idle πιυ πέφτει μόνο όταν ανεβαίνει το workload. 

Edit 1: Το προβλημα με το memory OC αλλα και γενικα με το train της μνημης ειναι πως αν κολλησει σε ενα OC, η μονη λυση ειναι reset και μετα οπωσδηποτε χερατο 2400MHz και 1.2v αλλιως οτι και να κανεις δεν προκειται να ποσταρεις. Τι CMOS εκανα clear, τι μπαταρια εβγαλα, τι reset σε defaults... ΤΟ ΓΑΜΗΔΙ ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ 2133 ΚΑΙ ΟΛΑ AUTO & DEFAULT.

Edit 2: Χωρις EPU power saving enabled... Τα ρολογια 4400GHz (δηλαδή χάνω 50MHz) , voltage ψηλα αλλα θερμοκρασιες εξαιρετικες...Το σκορ του cinebench μην δινετε σημασιαν καν, ειναι με ενα dimm populated single channel (μεχρι να συνειδητοποιησω αυτο που αναφερω παραπανω με το DRAM voltage δοκιμασα και αυτο) σε 2400MHz.

auto_nopbo_noefficient_3000mhz_auto.png

Και ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω πάρει ακόμα τον 3700x + ότι περιμένω να πέσει λίγο η τιμή του σαν γνήσιος αριστερός.😎

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Crus είπε

Το τσιπάκι μου πρέπει να είναι πολύ καλα binned γιατί out of the box και με pbo disabled είδα ταχύτητες max 4450 GΗz ενώ σε cinebebch all core είδα 4325 GHz σε όλους του πυρήνες. Δυστυχώς δεν δοκίμασα manual all core OC ούτε κατάφερα να φέρω τις μνήμες σε οτιδηποτε πάνω από 3000 MHz. 

ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑ γιατί είναι buggy as hell και ο λόγος που ποσταρω από κινητό.. Memory OC θέλει πολύ κόπο για να δουλέψει σωστά, FCLK χερατο δεν παίζει ΚΑΘΌΛΟΥ, ενώ το πιο τραγικό είναι ότι δεν κάνει καν memory train. Στην περίπτωση περίπτωση που κολλήσεις, δεν κάνει καν reset το oc και θέλει reset χερατο. Μάλιστα εξαφανίστηκε από τις ρυθμίσεις το memory count failure.. Το πιο γελοίο και ανεξήγητο είναι πως ακόμα και αν ποσταρεις κανονικά κολλάει το led της mobo σε state ram (πορτοκαλί) και ενώ είσαι ήδη μέσα στα Windows. Τέτοιο πράγμα 20 χρόνια που ασχολούμαι με το αντικείμενο δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου. 

Ασχετο για όποιον γνωρίζει.. Το EPU power saving mode, ειναι το cool and quiet? Ρωταω Γιατί με αυτό enabled και high performance profile είμαι idle σε 0.9v. Με το που το κάνω disabled παρατηρώ το φαινόμενο πιυ έχει αναφερθεί με 1.4v idle πιυ πέφτει μόνο όταν ανεβαίνει το workload. 

Edit 1: Το προβλημα με το memory OC αλλα και γενικα με το train της μνημης ειναι πως αν κολλησει σε ενα OC, η μονη λυση ειναι reset και μετα οπωσδηποτε χερατο 2400MHz και 1.2v αλλιως οτι και να κανεις δεν προκειται να ποσταρεις. Τι CMOS εκανα clear, τι μπαταρια εβγαλα, τι reset σε defaults... ΤΟ ΓΑΜΗΔΙ ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ 2133 ΚΑΙ ΟΛΑ AUTO & DEFAULT.

Edit 2: Χωρις EPU power saving enabled... Τα ρολογια 4400GHz (δηλαδή χάνω 50MHz) , voltage ψηλα αλλα θερμοκρασιες εξαιρετικες...Το σκορ του cinebench μην δινετε σημασιαν καν, ειναι με ενα dimm populated single channel (μεχρι να συνειδητοποιησω αυτο που αναφερω παραπανω με το DRAM voltage δοκιμασα και αυτο) σε 2400MHz.

1.0.0.3ΑΒΒ δεν έχει βγάλει ακόμα η ASUS για X370/X470 εκτός αν έχεις κανένα beta. Το latest 5204 είναι 1.0.0.3AB. Κακώς παιδεύεσαι με το 1.0.0.2, γι' αυτό ακριβώς έβγαλαν μέσα σε 20 μέρες 3-4 BIOS, γιατί το 1.0.0.2 δεν ήταν σωστό. Βάλε το 5204 με το 1.0.0.3AB, το να χάνεις 50 MHz σε boost δε λέει κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Crus είπε

Το τσιπάκι μου πρέπει να είναι πολύ καλα binned γιατί out of the box Και με pbo disabled είδα ταχύτητες max 4450Ghz ενώ σε cinebebch all core είδα 4325 ταυτόχρονα σε όλους του πυρήνες. Δυστυχώς δεν δοκίμασα all core OC ούτε κατάφερα να φέρω τις μνήμες σε ότιδηποτε πάνω από 3000 MHz. 

ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑ γιατί είναι buggy as hell και ο λόγος που ποσταρω από κινητό.. Memory oc θέλει πολύ κόπο για να δουλέψει σωστά, fclk χερατο δεν παίζει ΚΑΘΌΛΟΥ, ενώ το πιο τραγικό είναι ότι δεν κάνει καν memory train. Στην περίπτωση περίπτωση που κολλήσεις, δεν κάνει καν reset το oc και θέλει reset χερατο. Μάλιστα εξαφανίστηκε από τις ρυθμίσεις το memory count failure.. Το πιο γελοίο και ανεξήγητο είναι πως ακόμα και αν ποσταρεις κανονικά κολλάει το led της mobo σε state ram (πορτοκαλί) και ενώ είσαι ήδη μέσα στα Windows. Τέτοιο πράγμα 20 χρόνια που ασχολούμαι με το αντικείμενο δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου. 

Ασχετο για όποιον γνωρίζει.. Το EPU power saving mode, ειναι Το cool and quiet? Ρωταω Γιατί με αυτό enabled και high performance profile είμαι idle σε 0.9v. Με το που το κάνω disabled παρατηρώ το φαινόμενο πιυ έχει αναφερθεί με 1.4v idle πιυ πέφτει μόνο όταν ανεβαίνει το workload. 

Ενταξει με τρωει ο κωλος μου και αυτο θα βοηθησει και καποιον που ειναι σε παρομοια περιπτωση στο μελλον.. Ασε που ηθελα να δω συμπεριφορα της CPU με το παλιο AGESA.

Εξαφανιστηκαν πολλες ρυθμισεις, μερικες προστεθηκαν αλλα τα ρολογια πεσανε αισθητα.. Απο 4450GHz all stock στα 4275GHz all stock. Δεν εχω πειραξει απολυτως τιποτα και ξανατρεχω benchmarks για να δουμε απο πραγματικη αποδοση που ειμαστε...

Συμπερασματικα το βαζω κεφαλαια και Bold...

ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ AGESA 1002 (ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ASUS X370) ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΕΡΑ ΑΝΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ CMOS RESET...

1 ώρα πριν, ilos είπε

Και ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω πάρει ακόμα τον 3700x + ότι περιμένω να πέσει λίγο η τιμή του σαν γνήσιος αριστερός.😎

Δεν φταινε οι CPU αλλα τα AGESA... Πλεον ειναι ολα stable απλα ειχαμε ενα drop σε ρολογια (αλλα και voltages ομως)...

AGESA 1002

auto_nopbo_noefficient_2400mhz_auto.png.d72b9511beb8680f98c5d93c2e5d5e56.png

AGESA 1003

manual_pbo_1003.png.7072e47b9f746eb6f49a057976671aff.png

που πηγαν τα ρολογακια μας και τα σκορακια μας κυρα AMD μου? 😛

Επεξ/σία από Crus
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 30/8/2019 στις 10:50 ΜΜ, Crus είπε

Ενταξει με τρωει ο κωλος μου και αυτο θα βοηθησει και καποιον που ειναι σε παρομοια περιπτωση στο μελλον.. Ασε που ηθελα να δω συμπεριφορα της CPU με το παλιο AGESA.

Εξαφανιστηκαν πολλες ρυθμισεις, μερικες προστεθηκαν αλλα τα ρολογια πεσανε αισθητα.. Απο 4450GHz all stock στα 4275GHz all stock. Δεν εχω πειραξει απολυτως τιποτα και ξανατρεχω benchmarks για να δουμε απο πραγματικη αποδοση που ειμαστε...

Συμπερασματικα το βαζω κεφαλαια και Bold...

ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ AGESA 1002 (ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ASUS X370) ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΕΡΑ ΑΝΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ CMOS RESET...

Δεν φταινε οι CPU αλλα τα AGESA... Πλεον ειναι ολα stable απλα ειχαμε ενα drop σε ρολογια (αλλα και voltages ομως)...

AGESA 1002

auto_nopbo_noefficient_2400mhz_auto.png.d72b9511beb8680f98c5d93c2e5d5e56.png

AGESA 1003

manual_pbo_1003.png.7072e47b9f746eb6f49a057976671aff.png

που πηγαν τα ρολογακια μας και τα σκορακια μας κυρα AMD μου? 😛

Μπήκε σήμερα ο 3800Χ στην Asus C7H (X470).

Bios update>boot με factory defaults,η ζωή είναι ωραία και όλα καλά.Πάω να βάλω XMP CL16-18-18-38 1.35V...και εντάξει,πρέπει να έφαγα χαλαρά μία ώρα να παλεύω με BSOD,winload.exe και οτι .dll υπήρχε.Με 1.4V+fast timings δέν κάνει κίχ!Τρέλα!!! 

Το AGESA 1003ABB όπως είπες βάζει τρικλοποδιά στον επεξεργαστή.Max boost 4475mhz σε έναν πυρήνα,all core ξεκινάει 4300 και μετά παλεύει μεταξύ 4275~4200 εκεί στους 70κάτι βαθμούς,ανάλογα τα spikes.

Εντωμεταξύ έχει γεμίσει ο τόπος "κούφια" FCLK και PBΟ.Σε δύο καρτέλες πετυχαίνω και απο μία τέτοια ρύθμιση.Και λέω κούφια,γιατί ότι και να βάλω,είναι ένα και το αυτό!

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Μπήκε σήμερα ο 3800Χ στην Asus C7H (X470).

Bios update>boot με factory defaults,η ζωή είναι ωραία και όλα καλά.Πάω να βάλω XMP CL16-18-18-38 1.35V...και εντάξει,πρέπει να έφαγα χαλαρά μία ώρα να παλεύω με BSOD,winload.exe και οτι .dll υπήρχε.Με 1.4V+fast timings δέν κάνει κίχ!Τρέλα!!! 

Το AGESA 1003ABB όπως είπες βάζει τρικλοποδιά στον επεξεργαστή.Max boost 4475mhz σε έναν πυρήνα,all core ξεκινάει 4300 και μετά παλεύει μεταξύ 4275~4200 εκεί στους 70κάτι βαθμούς,ανάλογα τα spikes.

Εντωμεταξύ έχει γεμίσει ο τόπος "κούφια" FCLK και PBΟ.Σε δύο καρτέλες πετυχαίνω και απο μία τέτοια ρύθμιση.Και λέω κούφια,γιατί ότι και να βάλω,είναι ένα και το αυτό!

Καλά αυτό με τις διπλές και τριπλες επιλογές ρύθμισης στην bios της Asus ούτε εγώ το καταλαβαίνω ειλικρινά, ένα μπουρδελο και μισό.

Εχει πέσει τρελά η Asus σε επίπεδο software, λες και βάζουν 20χρονα να το κάνουν.. Εδώ ρε συ αυτό το aura sync ακόμα να το φτιάξουν και να μην τρώει error από το easy anti cheat.. 

Σήμερα η ΑMD επιβεβαίωσε ότι τα θέματα boosting θα φτιάξουν με το νέο agesa, ελπίζω να μην χαλάσει τίποτα άλλο εντωμεταξύ.. 

Όσον αφορά το OC της ram, δυστυχώς χρειάζεται και εκεί ακόμα δουλειά. Μην ξεχνάς ότι ακόμα είμαστε 2 μήνες από το launch και θα γίνει optimization, όπως και με τους Ryzen 1st gen. 

Δημοσ.

Με ενημερωσε ενα απο τα καταστηματα που ειχα ριξει παραγγελια για την γνωστη gaming 7 στα 180ευρω οτι μαλλον εχει σταματησει η παραγωγη της δυστηχως και δεν θα την φερουν.

https://www.skroutz.gr/s/14744891/Gigabyte-X470-Aorus-Gaming-7-WIFI-rev-1-0.html?from=account_favorites

Κριμα γιατι στα 180ευρω ηταν τρελο value for money. Στα 250 προφανως και δεν αξιζει γιατι ειναι πολυ κοντα χρηματικα στην Crosshair hero η οποια προτεινεται περισσοτερο για ryzen 3000 λογω καλυτερων vrm και bios flashback.

Δημοσ.

Guys, έχω ψιλοχάσει την μπάλλα

Θέλω μια vfm μητρική για τον 3700X. ΔΕΝ με ενδιαφέρει oc, θα ήθελα κάτι οικονομι΄κο και αξιόπιστο, έλεγα για b450 να σας πως. Τι λέτε;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Braveheart1980 είπε

Guys, έχω ψιλοχάσει την μπάλλα

Θέλω μια vfm μητρική για τον 3700X. ΔΕΝ με ενδιαφέρει oc, θα ήθελα κάτι οικονομι΄κο και αξιόπιστο, έλεγα για b450 να σας πως. Τι λέτε;

Τσεκαρε msi, τίμια specs και vrm για τη τιμή τους.

Δημοσ.

Η Tomahawk Max είναι μια χαρά επιλογή.

Μόλις τώρα, Tenshi είπε

Κοίτα την Tomahawk Max καλύτερα.H B450-A Pro (και γενικότερα οι non-ΜΑΧ μητρικές) έχει 16ΜΒ Rom chip.

Ε καλά δε νομίζω να είναι αυτό λόγος για να προτιμήσεις μητρική. Το bios το σεταρεις, κλοκαρεις και το αφήνεις. Αν υπάρχει η "απλή" κάνα 20€ κάτω, την προτιμάς εύκολα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chocorello είπε

Η Tomahawk Max είναι μια χαρά επιλογή.

Ε καλά δε νομίζω να είναι αυτό λόγος για να προτιμήσεις μητρική. Το bios το σεταρεις, κλοκαρεις και το αφήνεις. Αν υπάρχει η "απλή" κάνα 20€ κάτω, την προτιμάς εύκολα.

Φυσικά και είναι.Ο μικροκώδικας για τους 3000 series δεν χωράει στα 16αρια BIOS chips.Βγήκαν beta BIOS κουτσουρεμένα και με ενα GUI που σε γυρίζει 20χρόνια πίσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Φυσικά και είναι.Ο μικροκώδικας για τους 3000 series δεν χωράει στα 16αρια BIOS chips.Βγήκαν beta BIOS κουτσουρεμένα και με ενα GUI που σε γυρίζει 20χρόνια πίσω.

Αν δε χωρούσε δε θα έπαιρναν ποτέ support, εννοείς δε χωράνε μαζί με την υποστήριξη για athlon. Δηλαδή πρακτικά δε χάνεις τίποτα.

Για το GUI, μιλάμε για το bios, γιατί να είναι παράγοντας αυτό; Εκτός αυτού, μια χαρά είναι το gse-lite. To the point επιλογές, straight forward χωρίς φρου φρου και αρώματα.

Κουτσουρεμενα bios ως προς τι; Τέλος αναφέρεσαι σε beta άλλα κυκλοφορούν κανονικά releases σε gse-lite.

Επεξ/σία από chocorello
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, chocorello είπε

Αν δε χωρούσε δε θα έπαιρναν ποτέ support, εννοείς δε χωράνε μαζί με την υποστήριξη για athlon. Δηλαδή πρακτικά δε χάνεις τίποτα.

Για το GUI, μιλάμε για το bios, γιατί να είναι παράγοντας αυτό; Εκτός αυτού, μια χαρά είναι το gse-lite. To the point επιλογές, straight forward χωρίς φρου φρου και αρώματα.

Κουτσουρεμενα bios ως προς τι;

Η πλατφόρμα θα υποστηρίζεται μέχρι το 2020 όμως και οκ,το gse-lite είναι πατέντα απο την στιγμή που δέν μπορούν να βάλουν το clickbios. H MSI δηλαδή σπεύδει να ανανεώσει όλη τη σειρά Β450/Χ470 με 32αρια rom chips επειδή οι χρήστες θα βλέπουν ασπρόμαυρα την οθόνη του Bios;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Η πλατφόρμα θα υποστηρίζεται μέχρι το 2020 όμως και οκ,το gse-lite είναι πατέντα απο την στιγμή που δέν μπορούν να βάλουν το clickbios. H MSI δηλαδή σπεύδει να ανανεώσει όλη τη σειρά Β450/Χ470 με 32αρια rom chips επειδή οι χρήστες θα βλέπουν ασπρόμαυρα την οθόνη του Bios;

Εδώ υπάρχει κόσμος που αγοράζει accessories για το RGB, τι ακριβώς σου κάνει εντύπωση; Χάλασαν λίγο τη φήμη τους και χωρίς να τους κοστίσει τίποτα σε έρευνα σχεδιασμό κλπ. , τις ξαναβγαζουν. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν υπάρχει διαφορά και αν αυτό αλλάξει θα πέσει κράξιμο, συνεπώς δε βλέπω το λόγο να αλλάξει και κάτι στο μέλλον. Συνεπώς στα ίδια χρήματα παίρνεις MAX, σε λιγότερα χρήματα τα ζυγίζεις ανάλογα.

Επεξ/σία από chocorello

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...