Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, esperos5 είπε

αλλα οτι εχουν και σταθερη αποδοση ασχετως ποση ωρα τους δουλευεις.

Αν το σύστημα σου δεν έχει σταθερή απόδοση μετά από κάποια ώρα τότε έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα σε software ή θερμοκρασίες.

Αυτό που σε συμφέρει να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα 3600 (αν δεν μπορείς να μαζέψεις τα χρήματα τότε 2600) και μετά σταδιακά να αντικαταστήσεις τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών.

• Thanks 1
Δημοσ.
35 minutes ago, Dragonitelvl100 said:

Μαγκες ερωτηση μιας και απεχω λιγο απο τα γεγονοτα x370 prime pro παιζουν καλα οι 3ης γενιας ryzen 7 και ανω?

6+2 vrm και bios με 1.0.0.3 ABBA, οποτε θεωρητικά πας μεχρι και σε 3900x. Τωρα στην πραξη αν εχει κανεις καμια αναφορα πανω σε αυτο, ας ριξει τα φωτα του.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/1/2020 στις 10:02 ΜΜ, malakudi είπε

Για μένα αν περνάει Blender benchmark και ένα transcode 4K x265 με handbrake, είναι stable

Καποιο link/βοήθεια για το transcode 4K x265 με handbrake μήπως υπάρχει; Είχα ψάξει λίγο στο google αλλά δεν έβγαλα και πολύ άκρη. Βασικά κατεβάζω το handbrake και μετά πρέπει να κατεβάσω και κάποιο 4Κ αρχείο φαντάζομαι για να γίνει η επεξεργασία;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Καποιο link/βοήθεια για το transcode 4K x265 με handbrake μήπως υπάρχει; Είχα ψάξει λίγο στο google αλλά δεν έβγαλα και πολύ άκρη. Βασικά κατεβάζω το handbrake και μετά πρέπει να κατεβάσω και κάποιο 4Κ αρχείο φαντάζομαι για να γίνει η επεξεργασία;

Ναι, ψάξε και κατέβασε το "Samsung Extreme Sports UHD 4K Demo" ή κάποιο άλλο αντίστοιχο αρχείο, μετά επέλεξε στο Handbrake Preset Matroska 2160p και στις ρυθμίσεις video άλλαξε τα fps από 60 σε "same as source". Αν θες να αργήσει υπερβολικά πολύ άλλαξε και το encoding preset στο video από slow σε slower.

Δημοσ.

Χίλια ευχαριστώ!! Χαζή ερώτηση λογικά, αλλά δεν πειράζει. Δεν χρειάζεται να έχεις 4Κ οθόνη ε;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε

6+2 vrm και bios με 1.0.0.3 ABBA, οποτε θεωρητικά πας μεχρι και σε 3900x. Τωρα στην πραξη αν εχει κανεις καμια αναφορα πανω σε αυτο, ας ριξει τα φωτα του.

Αυτο λογικα ειναι οκ αλλα στη πραξη να ξέραμε!

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε

Αυτο λογικα ειναι οκ αλλα στη πραξη να ξέραμε!

Εγω ειχα δοκιμασει την Χ370 Prime Pro του @malakudi μαζι με τον 3700Χ μου. Δεν συναντησα καποιο προβλημα, ομως οι μνημες πηγανε μεχρι τα 3600 σε σχεση με τα κανονικα 3733 που τρεχω.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, malakudi είπε

Λοιπόν ολοκλήρωσε Blender Benchmark επιτυχώς με average temps 65C και στιγμιαίο max 70. Prime95 small ffts with AVX2 πάει 81 με το καλημέρα. Prime95 small ffts παλιό (χωρίς AVX) είναι στους 69.

763876352_like3600x4350blender.jpg.f0d164620b522ccd612d9741725ae89e.jpg

Άρα αυτό που λέει ο @LIGHT1NG είναι εφικτό αν έχει πέσει σε καλό bin, αρκεί να μην εννοούσε το small fft avx. 

@LIGHT1NG περιμένω να τα τρέξεις κι εσύ σε παρακαλώ.

Χωρίς avx ήταν αν θυμάμαι καλά, λογικά σήμερα το αργότερο 7-8 θα είμαι σπίτι αν θέλει όπως είπες περίπου 2 ώρες θα τα βάλω να τρέξουν αν θες στείλε πμ ποια τεστ συγκεκρημένα θέλεις να τρέξω. 

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι για gaming πως θα ήταν να τον δουλέψω καλύτερα με pbo ή all core και με τους 2 τρόπους δεν μπορώ να διακρίνω διαφορά με το μάτι μόνο ότι το aida64 έβγαζε 1-2ms λιγότερο στις ram με το all core και στο cinebench r20 έβγαζε 150 πόντους παραπάνω το καλό με το pbo ήταν ότι κάποιες φορές τα 2 core πάταγαν 4.4/4.375 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Χωρίς avx ήταν αν θυμάμαι καλά, λογικά σήμερα το αργότερο 7-8 θα είμαι σπίτι αν θέλει όπως είπες περίπου 2 ώρες θα τα βάλω να τρέξουν αν θες στείλε πμ ποια τεστ συγκεκρημένα θέλεις να τρέξω. 

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι για gaming πως θα ήταν να τον δουλέψω καλύτερα με pbo ή all core και με τους 2 τρόπους δεν μπορώ να διακρίνω διαφορά με το μάτι μόνο ότι το aida64 έβγαζε 1-2ms λιγότερο στις ram με το all core και στο cinebench r20 έβγαζε 150 πόντους παραπάνω το καλό με το pbo ήταν ότι κάποιες φορές τα 2 core πάταγαν 4.4/4.375 

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι πως ακόμα και με fixed clock και voltage, οι Ryzen κάνουν ένα "εσωτερικό" downclock αν δεν επαρκεί η τάση αντί να φριζάρουν. Όπως είπα παραπάνω, δοκίμασα και 4400 στα 1.3 αλλά η απόδοση έπεσε. Οπότε αυτό που πρέπει να δεις είναι αν όντως έχεις την απόδοση που αντιστοιχεί στα 4350. Το Cinebench είναι μία ένδειξη αλλά επειδή τελειώνει αμέσως δεν είναι αρκετή.

Κατέβασε το benchmark από https://opendata.blender.org/ , διάλεξε blender version 2.81a, τσέκαρε και τα 7 render scenes και επέλεξε CPU στη λίστα των devices. Θα κάνει 80 λεπτά περίπου, πες μιάμιση ώρα το πολύ. Το benchmark κατεβάζει περίπου 800MB αρχεία.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 2
Δημοσ.

Εντάξει έχω ακόμα 100gb στην μαλάκια μέχρι τις 20 του άλλου μήνα.. Στα 4.500 το είχα βάλει μια φορά με 1.45 bootare κανονικά αλλά δεν με άφηνε να ανοίξω τίποτα μόνο το ποντίκι αλλά με παραξένεψε γιατί στα 4.475 στο bios ήταν λευκό το value ενώ στο 4.500 κοκκινίζει μπορεί να φταίει η ραμ στα 4.500 εκτός και αν θέλει 1.45+

Δημοσ.
10 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Εγω ειχα δοκιμασει την Χ370 Prime Pro του @malakudi μαζι με τον 3700Χ μου. Δεν συναντησα καποιο προβλημα, ομως οι μνημες πηγανε μεχρι τα 3600 σε σχεση με τα κανονικα 3733 που τρεχω.

Τοτε φινα !ευχαριστω μεσιε ❤️

• Like 1
Δημοσ.

Ποσα TDP ψυκτρα να παρω για τον 3700X δεν εχω σκοπο να του κανω OC

Ελεγα για top flow ψυκτρα, και επειδη δεν θελω να βαλω παλι γαιδουρι οπως η Macho Zero που ειχα και το κουτι που πηρα δεν παιρνει μεγαλη ψυκτρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Ποσα TDP ψυκτρα να παρω για τον 3700X δεν εχω σκοπο να του κανω OC

Ελεγα για top flow ψυκτρα, και επειδη δεν θελω να βαλω παλι γαιδουρι οπως η Macho Zero που ειχα και το κουτι που πηρα δεν παιρνει μεγαλη ψυκτρα.

Αν δε κάνεις pbo/manual oc μια χαρά είναι και η prism που έρχεται μαζί. Και θα χωράει άνετα στο κουτί σου και θα ψύχει λίγο και vrm/μνήμες σαν top down.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Αν δε κάνεις pbo/manual oc μια χαρά είναι και η prism που έρχεται μαζί. Και θα χωράει άνετα στο κουτί σου και θα ψύχει λίγο και vrm/μνήμες σαν top down.

Την εχω πουλησει ειναι η ποιο ασχημη ψυκτρα που εχω δει στην ζωη μου.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LLLEFTERIS είπε

Την εχω πουλησει ειναι η ποιο ασχημη ψυκτρα που εχω δει στην ζωη μου.

Τι να σου πώ, πάρε μια nh12 ή μια dark rock απλή τότε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...