Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 11/8/2019 στις 10:01 ΜΜ, cliobaccarra είπε

Eχει καποιος την μητρικη της υπογραφης μου; Ψαχνω το cool'n quiet και δεν μπορω να το βρω πουθενα. Παιζει να το καταργησαν στο τελευταιο bios

Δεν έχω αυτή, αλλά την GA-A320M-S2H-V2-rev-1.1 και ούτε η δική μου το έχει. Μόνο c-states.

Από κάποιες δοκιμές που είχα κάνει (δεν θυμάμαι έκδοση bios δυστυχώς, νομίζω 1.0.0.2) με τον 1600, ενεργοποιώντας απλά το balanced προφίλ των Windows μπαίνει on αυτόματα. Στο high performance είναι off. Μεταξύ μας, μικρό το κακό, έτσι κι αλλιώς χλωμό να το είχε κάποιος off και να επέλεγε balanced προφίλ στα win.

2 ώρες πριν, ASDIC είπε

Ryzen 3700X και αυτη η μητρικη https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450-AORUS-PRO-rev-10#kf . Τα VRM τον σηκωνουν ετσι δεν ειναι ?

Για ενα φίλο ρωταω.

Γιατί να μην τον σηκώνει, εδώ τον σηκώνουν άλλες κι άλλες πολύ φθηνότερες. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Aσχετο αλλα είναι η ομορφοτερη καρτα ever... 

Περί ορέξεως...προσωπικά τις εβγα τις θεωρώ από τις ασχημότερες

Αλλά γούστα ειναι αυτά ;) 

• Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, mcrae13 said:

Περί ορέξεως...προσωπικά τις εβγα τις θεωρώ από τις ασχημότερες

Αλλά γούστα ειναι αυτά ;) 

Είναι αξιοπρεπεστατη και ποιοτικοτατη υλοποίηση dual slot. Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ ο ανεξάρτητος έλεγχος του κάθε ανεμιστήρα, η συμπαγεστατη ψυξη που "βρωμάει" ποιότητα, το dual bios, αλλά κυρίως τα ανεξαρτητα 3 LED που μπορείς να ρυθμίσεις χρώμα ανάλογα τη θερμοκρασία για gpu temp, vrm temp, mem temp, έτσι ώστε χωρίς καν να τρέχεις κάποιο πρόγραμμα ή osd overlay να έχεις μια πλήρη εικόνα για τις θερμοκρασίες της, όπως επίσης και οι 9 αισθητήρες θερμοκρασίας!

Αλλά τα μισά από αυτα τα features χάνονται με το full cover waterblock 😛

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Είναι αξιοπρεπεστατη και ποιοτικοτατη υλοποίηση dual slot. Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ ο ανεξάρτητος έλεγχος του κάθε ανεμιστήρα, η συμπαγεστατη ψυξη που "βρωμάει" ποιότητα, το dual bios, αλλά κυρίως τα ανεξαρτητα 3 LED που μπορείς να ρυθμίσεις χρώμα ανάλογα τη θερμοκρασία για gpu temp, vrm temp, mem temp, έτσι ώστε χωρίς καν να τρέχεις κάποιο πρόγραμμα ή osd overlay να έχεις μια πλήρη εικόνα για τις θερμοκρασίες της, όπως επίσης και οι 9 αισθητήρες θερμοκρασίας!

Αλλά τα μισά από αυτα τα features χάνονται με το full cover waterblock 😛

Δεν αμφιβάλλω για τίποτα από όλα αυτά.Παραδοσιακά έχει καλές κάρτες η evga. 

Καθαρά για θέμα εμφάνισης μίλησα που ειναι εντελώς θέμα γούστου. Με χαλάει αυτό το look τύπου industrial ,το θεωρώ ξεπερασμένο

• Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, mcrae13 said:

Δεν αμφιβάλλω για τίποτα από όλα αυτά.Παραδοσιακά έχει καλές κάρτες η evga. 

Καθαρά για θέμα εμφάνισης μίλησα που ειναι εντελώς θέμα γούστου. Με χαλάει αυτό το look τύπου industrial ,το θεωρώ ξεπερασμένο

Εγώ πάλι το διάφανο των 2000 το θεωρώ ακόμα πιο κιτς αλλά ναι... Anyway, με το μπλοκ και κολλητά στο τζάμι να είναι δεν επηρεάζει κάποια θερμοκρασία της :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/8/2019 στις 1:23 ΠΜ, GeorgeMan είπε

Αυτό που βλέπουμε από τα reporting tools είναι αποτελεσμα boost triggering των ανενεργών πυρήνων χωρίς λόγο μόνο και μόνο για να πάρουμε μια ένδειξη.

Αυτό που με χαλάει είναι οι sustained load temps, αλλά θα έχω καλύτερη άποψη από βδομάδα με το νεράκι. Πιθανον να βάλω το ryzen master και να καταργήσω τελείως το hwinfo64 για cpu reporting.

Να ρωτήσω λοιπόν, θεωρείς πολύ "έξυπνο" και λογικό να μπουστάρουν τέρμα οι πυρήνες απλά για να πάρει μια μέτρηση ενός σένσορα το τάδε utility; Τόσα πολλά κυκλώματα εσωτερικά ενεργοποιεί πια αυτό το HWINFO;

Επίσης, το ότι σε συνεχές υψηλό φόρτο οι επεξεργαστές ανεβάζουν μεγάλες θερμοκρασίες, μεγαλύτερες των αντίστοιχων 14nm-12nm Ryzen, παρά το ίδιο TDP και κατανάλωσης, πως το εξηγείς;

Για το 1ο εγώ έχω καταλήξει να πιστεύω ότι είναι μια λάθος προσέγγιση της AMD στο τι θα πει "idle". Τέτοιο idle που μόνο σε windows... 3.11 μπορεί να επιτευχθεί. Αυτή η on-off φάση η τέρμα ή τίποτα, μόνο και μόνο για να μην "λαγκάρει" σε κάποιες real time εφαρμογές όπως τα παιχνίδια, δεν έχει λογική. Όποιος παίζει games μπορεί να ενεργοποιήσει το high performance εξάλλου.

Για το 2ο, κάτι παίζει με την ψύξη των chiplet. Ή δεν κάνουν καλή επαφή με το IHS, ή το IHS είναι στραβό μέσα ή έξω, κάτι γίνεται. Ή απλά έτσι είναι η κατάσταση λόγω μικρής επιφάνειας των chiplet και πρέπει να το δεχθούμε. Που σημαίνει σε αυτή την περίπτωση πως χρειάζεται δυσανάλογα καλύτερη-μεγαλύτερη ψύκτρα της στοκ για καλές θερμοκρασίες. Κάτι που παρατηρώ και με αυτά που διαβάζω εδώ. Γομαρόψηκτρες των 50 και 70 ευρώ που σε άλλες CPU θα έριχναν δραματικά τις θερμοκρασίες, εδώ κάνουν μεν διαφορά, αλλά σχετικά μικρή.

Αυτά θυμίζουν εποχές FX 8πύρινων (από άποψη temps), θυμάμαι κάποιοι τότε ως λύση πρότειναν και ψύξη του πίσω μέρους της μητρικής με κάποιο fan

Επεξ/σία από nicksoti
  • Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, nicksoti said:

Να ρωτήσω λοιπόν, θεωρείς πολύ "έξυπνο" και λογικό να μπουστάρουν τέρμα οι πυρήνες απλά για να πάρει μια μέτρηση ενός σένσορα το τάδε utility; Τόσα πολλά κυκλώματα εσωτερικά ενεργοποιεί πια αυτό το HWINFO;

Επίσης, το ότι σε συνεχές υψηλό φόρτο οι επεξεργαστές ανεβάζουν μεγάλες θερμοκρασίες, μεγαλύτερες των αντίστοιχων 14nm-12nm Ryzen, παρά το ίδιο TDP και κατανάλωσης, πως το εξηγείς;

Για το 1ο εγώ έχω καταλήξει να πιστεύω ότι είναι μια λάθος προσέγγιση της AMD στο τι θα πει "idle". Τέτοιο idle που μόνο σε windows... 3.11 μπορεί να επιτευχθεί. Αυτή η on-off φάση η τέρμα ή τίποτα, μόνο και μόνο για να μην "λαγκάρει" σε κάποιες real time εφαρμογές όπως τα παιχνίδια, δεν έχει λογική. Όποιος παίζει games μπορεί να ενεργοποιήσει το high performance εξάλλου.

Για το 2ο, κάτι παίζει με την ψύξη των chiplet. Ή δεν κάνουν καλή επαφή με το IHS, ή το IHS είναι στραβό μέσα ή έξω, κάτι γίνεται. Ή απλά έτσι είναι η κατάσταση λόγω μικρής επιφάνειας των chiplet και πρέπει να το δεχθούμε. Που σημαίνει σε αυτή την περίπτωση πως χρειάζεται δυσανάλογα καλύτερη-μεγαλύτερη ψύκτρα της στοκ για καλές θερμοκρασίες. Κάτι που παρατηρώ και με αυτά που διαβάζω εδώ. Γομαρόψηκτρες των 50 και 70 ευρώ που σε άλλες CPU θα έριχναν δραματικά τις θερμοκρασίες, εδώ κάνουν μεν διαφορά, αλλά σχετικά μικρή.

Αυτά θυμίζουν εποχές FX 8πύρινων (από άποψη temps), θυμάμαι κάποιοι τότε ως λύση πρότειναν και ψύξη του πίσω μέρους της μητρικής με κάποιο fan

Διάβασε κι εσύ το γνωστό επεξηγηματικό ποστ στο reddit. Τα εξηγεί όλα.

Δημοσ.

Μια χαρά θερμοκρασίες έχουν σε στοκ. 

Αν αρχίσεις και τα τσιγκλάς λογικό είναι να ανεβάζουν και να θέλουν καλύτερες ψύκτρες. 

Οι αντίστοιχοι ιντελ δηλαδή είναι πιο κρυοι;; Μπα.... 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 8/8/2019 στις 10:18 ΜΜ, dimitris21gr είπε

Προς υποψήφιους αγοραστές. Από την προηγούμενη Παρασκευή τρέχω B450 Gaming Plus μετά από πανεύκολο bios update με usb τον Ryzen 5 3600 με μνήμες Corsair Vengeance LPX στα 3200Mhz χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Αρκετά vfm combo θαρρώ. Μόνο οι θερμοκρασίες φτάνουν και ξεπερνάνε τους 80 βαθμούς στον επεξεργαστή για αυτό λέω να πάρω να κουμπώσω μια 212 black edition.

με πιοιο προγραμμα εκανες format και ποιο usb χρησιμοποιησες?[gb,ειδος,μαρκα]γιατι πολλοι εχουν προβληματα με το bios flashback απo usb

Δημοσ.
6 ώρες πριν, G750 είπε

με πιοιο προγραμμα εκανες format και ποιο usb χρησιμοποιησες?[gb,ειδος,μαρκα]γιατι πολλοι εχουν προβληματα με το bios flashback απo usb

Ένα transcend usb 3 16αρι ήταν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις κούμπωσε ο 3600x στην x370-f. 

Το τσιπάκι μου πρέπει να είναι πολύ καλα binned γιατί out of the box και με pbo disabled είδα ταχύτητες max 4450 GΗz ενώ σε cinebebch all core είδα 4325 GHz σε όλους του πυρήνες. Δυστυχώς δεν δοκίμασα manual all core OC ούτε κατάφερα να φέρω τις μνήμες σε οτιδηποτε πάνω από 3000 MHz. 

Ο λόγος; Το AGESA 1002...

ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑ γιατί είναι buggy as hell και ο λόγος που ποσταρω από κινητό.. Memory OC θέλει πολύ κόπο για να δουλέψει σωστά, FCLK χερατο δεν παίζει ΚΑΘΌΛΟΥ, ενώ το πιο τραγικό είναι ότι δεν κάνει καν memory train. Στην περίπτωση περίπτωση που κολλήσεις, δεν κάνει καν reset το oc και θέλει reset χερατο. Μάλιστα εξαφανίστηκε από τις ρυθμίσεις το memory count failure.. Το πιο γελοίο και ανεξήγητο είναι πως ακόμα και αν ποσταρεις κανονικά κολλάει το led της mobo σε state ram (πορτοκαλί) και ενώ είσαι ήδη μέσα στα Windows. Τέτοιο πράγμα 20 χρόνια που ασχολούμαι με το αντικείμενο δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου. 

Αναγκαστικά θα ανέβω σε 1003ΑΒΒ και ας ρίχνει ρολόγια και επανέρχομαι. 

Ασχετο για όποιον γνωρίζει.. Το EPU power saving mode, ειναι το cool and quiet? Ρωταω Γιατί με αυτό enabled και high performance profile είμαι idle σε 0.9v. Με το που το κάνω disabled παρατηρώ το φαινόμενο πιυ έχει αναφερθεί με 1.4v idle πιυ πέφτει μόνο όταν ανεβαίνει το workload. 

Edit 1: Το προβλημα με το memory OC αλλα και γενικα με το train της μνημης ειναι πως αν κολλησει σε ενα OC, η μονη λυση ειναι reset και μετα οπωσδηποτε χερατο 2400MHz και 1.2v αλλιως οτι και να κανεις δεν προκειται να ποσταρεις. Τι CMOS εκανα clear, τι μπαταρια εβγαλα, τι reset σε defaults... ΤΟ ΓΑΜΗΔΙ ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ 2133 ΚΑΙ ΟΛΑ AUTO & DEFAULT.

Edit 2: Χωρις EPU power saving enabled... Τα ρολογια 4400GHz (δηλαδή χάνω 50MHz) , voltage ψηλα αλλα θερμοκρασιες εξαιρετικες...Το σκορ του cinebench μην δινετε σημασιαν καν, ειναι με ενα dimm populated single channel (μεχρι να συνειδητοποιησω αυτο που αναφερω παραπανω με το DRAM voltage δοκιμασα και αυτο) σε 2400MHz.

auto_nopbo_noefficient_3000mhz_auto.png

Επεξ/σία από Crus
Added pic
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...