Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilos είπε

Οι afr θέλουν πάρα πολύ tuning αδερφέ, ακόμα και με 3rd gen. Επίσης παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και τι σιλικόνη και imc θα σου κάτσει ακόμα και daisy chained μητρική να έχεις με καλά traces  Οι ώρες που έχω χαλάσει για optimization στις aegis στον 1600 είναι συνολικά περισσότερες από ότι έχω χαλάσει ως σύνολο με όλα τα υπόλοιπα kits.😂 Δυστυχώς μόνο με trial + error γίνεται δουλειά και αλλαγή 1-1 setting/subtiming τη φορά μέχρι να δεις που σκαλώνουν. Ο DRAM calculator είναι καλός μπούσουλας και συνήθως πέφτει μέσα, αλλά πάντα θα χρειάζεται και άλλο tuning.

Το ανώτερο που έχω ακούσει να πάνε είναι σε αυτό το παλικάρι.

Με ντεμέκ a320 και zen2 bios. Εξωφρενικό αποτέλεσμα (2 memory slots ftw).

Εγώ με τον 1600 κυρίως 3066 τις είχα με 1.37v 1.100 vsoc και fast dram calculator timings. 3200 ήθελε παραπάνω ρεύμα και απλά ΔΕΝ.

Αργάμιση θα βγει το λιζάκι σήμερα.

Δεν θέλω κάτι τρελό για τις AFR θα μου αρκούσε ένα πιο μαζεμένο 3000.

Aegis έχω τις G.Skill F4-3000C16-8GISB

Μήπως να τρέξω τα ίδια ακριβώς XMP timmings σε 3200?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, The__Blade είπε

Δεν θέλω κάτι τρελό για τις AFR θα μου αρκούσε ένα πιο μαζεμένο 3000.

Aegis έχω τις G.Skill F4-3000C16-8GISB

Μήπως να τρέξω τα ίδια ακριβώς XMP timmings σε 3200?

Δοκίμασε αυτά για αρχή στα 2933

Αν τα πάρει χωρίς errors το TM5, δοκίμασε μετά 1.37v VDRAM 1.100v VSOC πάλι και παίξε τες στα 3066.

Για 3200 χρειαζόμουν ~1.39v με τον 1600, δεν είναι και ότι καλύτερο για afr αν δε τις βαρά ανεμιστήρας από πάνω.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ilos είπε

Δοκίμασε αυτά για αρχή στα 2933

Αν τα πάρει χωρίς errors το TM5, δοκίμασε μετά 1.37v VDRAM 1.100v VSOC πάλι και παίξε τες στα 3066.

Για 3200 χρειαζόμουν ~1.39v με τον 1600, δεν είναι και ότι καλύτερο για afr αν δε της βαρά ανεμιστήρας από πάνω.

Θέλω Link για το TMR 5 εγώ τεστάρω με πριμε 95 24ωρο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, The__Blade είπε

ποσο αξιόπιστο είναι στο να βρίσκει error?

με 6 cycles 80%, με 12 99.9%. Και όλα αυτά σε λιγότερο από μια ώρα.

Btw υπόψιν αυτά είναι safe dram calculator timings με κάποιες αλλαγές. Δεν είναι τα fast.

Και αυτό γιατί ο 1600 ήταν manually overclocked ο δικός μου. Σε stock προφανώς θα έπαιρναν και άλλο σφίξιμο.

Επίσης ο imc του 3700x δεν έχει καμία σχέση με τον imc από τα LIDL του 1600, και λογικά και η b450 σου θα έχει καλύτερα traces από την x370 που είχα.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1
Δημοσ.

Για το ΤΜ5 μαλλον 80% θα ελεγα οσο αφορα το ποσο πιανει τα σφαλματα.

Εχω περασει και 20 cycles και στο prime πεταξε error στο μισαωρο.

Με 2,5 ωρες prime στην επιλογη για μνημες & imc κατα 99% εισαι καλυμμενος.

Το 24ωρο ειναι μεγαλη υπερβολη.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οκ ακολουθώ τις συμβουλές σας για τη μνήμη.

Τώρα όσον αφορά το overclocking του ίδιου του CPU μέσω PBO και maxaροντας το auto core boost, ακόμα και με κάποιο power plan, τι επιλογές να κάνω;

Έχει κανείς MSI mobo γιατί βλέπω κάτι και καλά enhanced επιλογές στο PBO λένε τίποτα; Να αυξήσω τα package watt limit?

Σε στατικό clock δεν θέλω να πάω .

Επεξ/σία από The__Blade
Δημοσ.

Πας στο Bios και ενεργοποιεις το Xmp.

Επισης καλου κακου αν σε ενδιαφερει ριξει ενα βλεφαρο και στο video του @kostas_anesπου εχει ανεβασει,μιας και εχεις και ωραιες μνημες(μην σε τρομαζει ο τιτλος :P )

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Fulgore είπε

Πας στο Bios και ενεργοποιεις το Xmp.

Επισης καλου κακου αν σε ενδιαφερει ριξει ενα βλεφαρο και στο video του @kostas_anesπου εχει ανεβασει,μιας και εχεις και ωραιες μνημες(μην σε τρομαζει ο τιτλος :P )

Στον επεξεργαστη δεν πειραζω το ρευμα σαν πολυ δεν ειναι το 1.47 που μου εδωσε;

Τις μνημες να τις κανω OC λιγο χλωμο το βλεπω δεν εχω και καμια σοβαρη μητρικη 370 παλια ειναι.

Επειδη εδωσα την ψυκτρα του 3700 η ψυκτρα του 2600 κανει για Internet Youtube μεχρι να παρω κατι σε AIO

Δημοσ.

κατεβαζε ρευμα μεχρι να εισαι σταθερος ελεγχο με τα γνωστα διαγνωστικα

μνημες για αρχη xmp αρκει

πιστευω  η ψυκτρα για στοκια και αν δεν τρεχεις ολη μερα σε λοαδ αρκει

Δημοσ.

Μην πειράζετε τις τάσεις στα 3series ρυζια ρε παιδιά. Τόσα και τόσα έχουν γραφτεί, ακόμα και επισήμως από AMD. 

Η μέγιστη τάση που βλέπετε είναι υπό χαμηλό φορτίο και απολύτως φυσιολογική. 

Πραγματικά βαρέθηκα να διαβάζω τα ίδια και μάλιστα από άτομα που παρακολουθούν το φόρουμ και τα επίμαχα threads. 

Κάντε τον κόπο και διαβάστε παραπισω, έχουν γραφτεί δεκάδες φορές, ακόμα και βιντεο στο yt από συμφορουμιτη υπάρχουν. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...