Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλα στις αγγελιες αν ειναι ικανοι και 100ευρω θα την βαλουν. Τωρα αν υπαρχει κοσμος που πληρωνει τοσα χρηματα για ψυκτρα η οποια αποδιδει χειροτερα απο ψυκτρες των 20ευρω με μονο selling point τα φωτακια,ειναι αξιος της μοιρας του(ειδικα αν διαβαζω για 40ευρω ελεος....).

snow.jpg.4e793aeeebe9ccd40476c891a87114d6.jpg

Και βεβαια αυτη η ψυκτρα του Aliexpress ειναι και χειροτερη απο την γνωστη Deepcool Gammaxx των μολις 22ευρω

https://www.skroutz.gr/s/2794870/Deepcool-GAMMAXX-400-Black.html?from=drop

Η οποια Deepcool σαν αποδοση ειναι πανω και απο Noctua U12s(αν και λιγο πιο θορυβωδης)

https://www.tomshardware.com/reviews/deepcool-gammaxx-400-slim-tower-cpu-cooler,4460-2.html

Η Prism ειναι φανταστικη ψυκτρα για stock cooler,ειδικα σε σχεση με τα σκουπιδια που εδινε η Intel,και ειναι αριστη επιλογη για 3600 ή εν μερη και 3700x,αλλα σε καμια περιπτωση δεν βγαζει obsolete τις aftermakret ψυκτρες.

Το ιδιο ισχυει και για την ιδια την παστα που ερχεται με την Prism η οποια προφανως και ειναι χειροτερη απο aftermarket τυπου Mx4.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 3/1/2020 στις 11:57 ΠΜ, Fulgore είπε

καλα στις αγγελιες αν ειναι ικανοι και 100ευρω θα την βαλουν. Τωρα αν υπαρχει κοσμος που πληρωνει τοσα χρηματα για ψυκτρα η οποια αποδιδει χειροτερα απο ψυκτρες των 20ευρω με μονο selling point τα φωτακια,ειναι αξιος της μοιρας του(ειδικα αν διαβαζω για 40ευρω ελεος....).

snow.jpg.4e793aeeebe9ccd40476c891a87114d6.jpg

Και βεβαια αυτη η ψυκτρα του Aliexpress ειναι και χειροτερη απο την γνωστη Deepcool Gammaxx των μολις 22ευρω

https://www.skroutz.gr/s/2794870/Deepcool-GAMMAXX-400-Black.html?from=drop

Η οποια Deepcool σαν αποδοση ειναι πανω και απο Noctua U12s(αν και λιγο πιο θορυβωδης)

https://www.tomshardware.com/reviews/deepcool-gammaxx-400-slim-tower-cpu-cooler,4460-2.html

Η Prism ειναι φανταστικη ψυκτρα για stock cooler,ειδικα σε σχεση με τα σκουπιδια που εδινε η Intel,και ειναι αριστη επιλογη για 3600 ή εν μερη και 3700x,αλλα σε καμια περιπτωση δεν βγαζει obsolete τις aftermakret ψυκτρες.

Το ιδιο ισχυει και για την ιδια την παστα που ερχεται με την Prism η οποια προφανως και ειναι χειροτερη απο aftermarket τυπου Mx4.

Καλα την παστα που εχει πανω δεν την βαζεις ακομα που να ηταν η καλυτερη που υπαρχει, μονο και μονο απο τις αναφορες οτι κολλαει πανω στον επεξεργαστη και αν θελεις να την βγαλεις κινδυνευεις να βγαλεις μαζι τον επεξεργαστη με κινδυνο σπασμενα στραβα pin τοτε ουτε για πλακα δεν αφηνεις στην ψυκτρα την μαμα παστα.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Καλα την παστα που εχει πανω δεν την βαζεις ακομα που να ηταν η καλυτερη που υπαρχει, μονο και μονο απο τις αναφορες οτι κολλαει πανω στον επεξεργαστη και αν θελεις να την βγαλεις κινδυνευεις να βγαλεις μαζι τον επεξεργαστη με κινδυνο σπασμενα στραβα pin τοτε ουτε για πλακα δεν αφηνεις στην ψυκτρα την μαμα παστα.

Στον 1600 δε κόλλησε μετά από 1 χρόνο. Στον 3700x θα αλλαχτεί στο 6μηνό πάνω, και θα ενημερώσω κατά πόσο είχε κολλήσει και τι διαδικασία ακολούθησα αν κόλλησε.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Στον 1600 δε κόλλησε μετά από 1 χρόνο. Στον 3700x θα αλλαχτεί στο 6μηνό πάνω, και θα ενημερώσω κατά πόσο είχε κολλήσει και τι διαδικασία ακολούθησα αν κόλλησε.

Αυτα εχω διαβασει εκτος απο οτι ειναι μαπα οτι κολλαει με αποτελεσμα να κινδυνευει να βγει και ο επεξεργαστης μαζι της.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Κοιτα ειναι σαν την ψυκτρα που δινει δωρο. Την δουλεια τους και τα 2 της κανουν,αλλα εννοειται οτι προφανως αν εχεις καμια Arctic Mx4 ή καποια αλλη επωνυμη θα βαλεις αυτην.

Επισης για ορισμενα απο αυτα τα περιστατικα που λες που απο την μητρικη εφευγε μαζι με την ψυκτρα και το cpu,πολλες φορες εφταιγαν οι ιδιοι οι χρηστες που πηγαιναν να την βγαλουν επιτοπου χωρις καν να δουλεψει το συστημα καθολου.

Το αναφερει και η Amd στο site της που εχει οδηγιες εγκαταστασης των ψυκτρων

https://www.amd.com/en/support/kb/faq/cpu-7

If your system has been powered off for some time, the existing thermal grease may be in a hardened state which could make removing the CPU cooler difficult and potentially damage the CPU in the process. If feasible, power on the system for a few minutes to soften the existing thermal grease.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα οι βασεις για τους AM4 ειναι για κλωτσιες. Το κλειδωμα που εχουν ειναι ισα ισα για να εχουν επαφη τα pin στην μητρικη.

Πηρα την καρτα γραφικων του μικρου εβαλα και μια ψυκτρα της πλακας τουβλο χ που ειχα για να δω αν θα δουλεψει ο υπολογιστης.

Ολα καλα εκανα και αναβαθμιση Bios ε λεω οκ να γυρισω την καρτα στον μικρο και να βγαλω την ψυκτρα και μολις παρω καρτα και καμια AIO τον στηνω παλι τον δικο μου.

Ενω τον δουλευα περιπου δυο ωρες που λογικα με την μαπα την ψυκτρα θα επρεπε να ειναι μαλακη η παστα και να βγει παω να την βγαλω να που βγηκε μαζι ο επεξεργαστης.

Κρυος ιδρωτας 4 ημερων ειναι 324 εσκασα. Τελικα ολα καλα ουτε στραβο pin ουτε να λειπει καποιο (10 λεπτα τον ψειριζα με προβολι και μεγευθυντικο φακο)

Παστα εβαλα MX4 2019 edition και εχω προσεξει οτι σε σχεση με την απλη MX4 ειναι λιγο ποιο σκληρη και κολαει ποιο πολυ.

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Τελικα οι βασεις για τους AM4 ειναι για κλωτσιες. Το κλειδωμα που εχουν ειναι ισα ισα για να εχουν επαφη τα pin στην μητρικη.

Πηρα την καρτα γραφικων του μικρου εβαλα και μια ψυκτρα της πλακας τουβλο χ που ειχα για να δω αν θα δουλεψει ο υπολογιστης.

Ολα καλα εκανα και αναβαθμιση Bios ε λεω οκ να γυρισω την καρτα στον μικρο και να βγαλω την ψυκτρα και μολις παρω καρτα και καμια AIO τον στηνω παλι τον δικο μου.

Ενω τον δουλευα περιπου δυο ωρες που λογικα με την μαπα την ψυκτρα θα επρεπε να ειναι μαλακη η παστα και να βγει παω να την βγαλω να που βγηκε μαζι ο επεξεργαστης.

Κρυος ιδρωτας 4 ημερων ειναι 324 εσκασα. Τελικα ολα καλα ουτε στραβο pin ουτε να λειπει καποιο (10 λεπτα τον ψειριζα με προβολι και μεγευθυντικο φακο)

Παστα εβαλα MX4 2019 edition και εχω προσεξει οτι σε σχεση με την απλη MX4 ειναι λιγο ποιο σκληρη και κολαει ποιο πολυ.

Ρε παίδες δεν μπορώ να διανοηθώ πως το καταφέρνετε αυτό. Δεν το λέω για να προσβάλω αλλά κάτι κάνετε λάθος στην όλη διαδικασία.

Απλά είναι τα πράγματα στρίβεις σιγά σιγά την ψύκτρα δεξιά αριστερά και ξεκολλάει, δεν χρειάζεται κόπος.

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ρε παίδες δεν μπορώ να διανοηθώ πως το καταφέρνετε αυτό. Δεν το λέω για να προσβάλω αλλά κάτι κάνετε λάθος στην όλη διαδικασία.

Απλά είναι τα πράγματα στρίβεις σιγά σιγά την ψύκτρα δεξιά αριστερά και ξεκολλάει, δεν χρειάζεται κόπος.

Στην χειρότερη το δουλεύεις 10 λεπτά το pc για να μαλακώσει.. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Στην χειρότερη το δουλεύεις 10 λεπτά το pc για να μαλακώσει.. 

Δυο ωρες δουλευε με μια ψυκτρα που δεν το κραταει κρυο της πλακας ειναι τουβλο χ το εσβησα και αμεσως πηγα να την βγαλω.

30 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το εκανα την εστριψα δεξια αριστερα ισως το λαθος που εκανα επειδη η ψυκτρα ηταν κουκουρουκου οτι εβαλα αρκετη παστα.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Δυο ωρες δουλευε με μια ψυκτρα που δεν το κραταει κρυο της πλακας ειναι τουβλο χ το εσβησα και αμεσως πηγα να την βγαλω.

Το εκανα την εστριψα δεξια αριστερα ισως το λαθος που εκανα επειδη η ψυκτρα ηταν κουκουρουκου οτι εβαλα αρκετη παστα.

Μήπως μπέρδεψες την πάστα με την βενζινοκολα? 😜

Δημοσ.

Το εχω προσεξει οτι η MX4 2019 και δυσκολη ειναι στο απλωμα και κολαει αρκετα

Οταν στην ιδια μητρικη ειχα τον 1700X με την Thermalright Macho Zero οσες φορες την εβγαλα για να αλλαξω θερμοαγωγιμη ουτε να το ζεστανω ουτε δεξια αριστερα τιποτα απλα τοτε εβαζα την απλη MX4

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Το εχω προσεξει οτι η MX4 2019 και δυσκολη ειναι στο απλωμα και κολαει αρκετα

Οταν στην ιδια μητρικη ειχα τον 1700X με την Thermalright Macho Zero οσες φορες την εβγαλα για να αλλαξω θερμοαγωγιμη ουτε να το ζεστανω ουτε δεξια αριστερα τιποτα απλα τοτε εβαζα την απλη MX4

Εγώ πάντως μόνο kryonaut/noctua για κάρτες /επεξεργαστές που θα γίνουν oc και σε κανα απλό έχω μια mx 2 που την είχα πετύχει σε προσφορά κάποτε τα 10γρ για 3-4€

Δημοσ.

Πάστες που είναι εντελώς υγρές/liquid και δε "κολλάνε" καθόλου δε κάνουν συνήθως για αερόψυκτρες και γενικά ambient cooling.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο βασικό μου μηχάνημα με 3700x @ Msi mortar max b450 ρυθμίζω την μνήμη μου (samsung b-die 32000 cl14 rated) .

είμαι με 3533 safe timmings από ryzen dram calculator και τρέχοντας blend 4-8000 χτύπησε error στο ένα core στις 13 ώρες και κάτι.

Επειδή όμως βλέπω ότι έτρεχε ανάμεικτα τα fft's δεν μπορώ να καταλ,λάβω σε ποιο ήταν.

μπορεί κανείς να βοηθήσει;

το output του prime είναι

[Mon Jan 06 10:05:14 2020]
Self-test 768K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 672K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 672K passed!
Self-test 672K passed!
Self-test 20K passed!
Self-test 672K passed!
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.

Στο δεύτερο μηχάνημα (πάλι 3700x @ Msi mortar max b450) με hynix A-die 3000 cl 16 βάζω τα timmings από ryzen dram calculator και απλά δεν κάνει post. Ακόμα και στα 3000...

Επεξ/σία από The__Blade
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, The__Blade είπε

Στο βασικό μου μηχάνημα με 3700x @ Msi mortar max b450 ρυθμίζω την μνήμη μου (samsung b-die 32000 cl14 rated) .

είμαι με 3533 safe timmings από ryzen dram calculator και τρέχοντας blend 4-8000 χτύπησε error στο ένα core στις 13 ώρες και κάτι.

Επειδή όμως βλέπω ότι έτρεχε ανάμεικτα τα fft's δεν μπορώ να καταλ,λάβω σε ποιο ήταν.

μπορεί κανείς να βοηθήσει;

το output του prime είναι

[Mon Jan 06 10:05:14 2020]
Self-test 768K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 672K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 672K passed!
Self-test 672K passed!
Self-test 20K passed!
Self-test 672K passed!
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.

Στο δεύτερο μηχάνημα (πάλι 3700x @ Msi mortar max b450) με hynix A-die 3000 cl 16 βάζω τα timmings από ryzen dram calculator και απλά δεν κάνει post. Ακόμα και στα 3000...

Οι afr θέλουν πάρα πολύ tuning αδερφέ, ακόμα και με 3rd gen. Επίσης παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και τι σιλικόνη και imc θα σου κάτσει ακόμα και daisy chained μητρική να έχεις με καλά traces  Οι ώρες που έχω χαλάσει για optimization στις aegis στον 1600 είναι συνολικά περισσότερες από ότι έχω χαλάσει ως σύνολο με όλα τα υπόλοιπα kits.😂 Δυστυχώς μόνο με trial + error γίνεται δουλειά και αλλαγή 1-1 setting/subtiming τη φορά μέχρι να δεις που σκαλώνουν. Ο DRAM calculator είναι καλός μπούσουλας και συνήθως πέφτει μέσα, αλλά πάντα θα χρειάζεται και άλλο tuning.

Το ανώτερο που έχω ακούσει να πάνε είναι σε αυτό το παλικάρι.

Με ντεμέκ a320 και zen2 bios. Εξωφρενικό αποτέλεσμα (2 memory slots ftw).

Εγώ με τον 1600 κυρίως 3066 τις είχα με 1.37v 1.100 vsoc και fast dram calculator timings. 3200 ήθελε παραπάνω ρεύμα και απλά ΔΕΝ.

Αργάμιση θα βγει το λιζάκι σήμερα.

Επεξ/σία από ilos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...