Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, georgedamp είπε

Τώρα που τον έχεις? Τι θερμοκρασίες έχεις? Δε λέω ότι δε με απασχολούν τα temps κυρίως γιατί πρέπει να ρυθμίσω ανεμιστήρες και όλα αυτά να μην τρελένονται σε κάποιο Σπιν που θα κάνει. Και φυσικά γιατί έδωσα 150 ευρώ για σύστημα ψύξης. Πάντως δε ξέρω εάν συμβαίνει μόνο με εμένα αλλά με agesa 1003 και 1004 έχω καλύτερες θερμοκρασίες σε full load και αρκετά χειρότερα σε idle και χειρότερες επιδόσεις σε full load.

Τώρα στοκ εντελώς χωρίς pbo με στοκ ψυκτρα σκατα θερμοκρασίες έχω έχω και το σώμα του καλοριφέρ κοντά αλλά έχω ρυθμίσει τους ανεμιστήρες να μην μου τα πρήζουν. Σε idle αράζεις κάπου στους 37, σε browsing παίζει από 40 έως 50 και αν τρέξω κάνα CB βαράει 65 αλλά ο ανεμιστήρας του cooler μένει για τα δεδομένα του χαμηλά σε στροφές 2300-2600. Μέχρι τους 58 βαθμούς τον έχω στις 900 να μην ακούγεται καν. Αν ρυθμίσεις τα fans να είναι κάπου στις 600-900 μέχρι τους 55-58 βαθμούς και να ανεβάζουν  από εκεί και πάνω στροφές δεν θα σου σπάνε τα νεύρα. 

19 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Εγώ με τον καινούργιο χρόνο θα ασχοληθώ με τον 3600 που θα γυρίσω Ελλάδα αλλά διαβάζοντας αυτό εγώ μπερδεύτηκα ξανά 😂 τελικά αυτή η απορία στους 3ΧΧΧ πως θα την λύσουμε καρφί overclock all core ή 

Ανάλογα τι ζητάς, τώρα στον 3600 αν είναι και κάνα καλό κομμάτι και πάει 4.2 με λογική τάση είναι προτιμότερο από στοκ/pbo

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Ακομα με τις θερμοκρασιες ασχολειστε?

Προσωπικα με τα τελευταια agesa δεν εχω κανενα θεμα,τα ανεβοκατεβασματα ειναι πολυ μικρα.

Εβαλα και ενα 0,3 δευτερολεπτα delay στο fan και ολα μια χαρα.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Τώρα στοκ εντελώς χωρίς pbo με στοκ ψυκτρα σκατα θερμοκρασίες έχω έχω και το σώμα του καλοριφέρ κοντά αλλά έχω ρυθμίσει τους ανεμιστήρες να μην μου τα πρήζουν. Σε idle αράζεις κάπου στους 37, σε browsing παίζει από 40 έως 50 και αν τρέξω κάνα CB βαράει 65 αλλά ο ανεμιστήρας του cooler μένει για τα δεδομένα του χαμηλά σε στροφές 2300-2600. Μέχρι τους 58 βαθμούς τον έχω στις 900 να μην ακούγεται καν. Αν ρυθμίσεις τα fans να είναι κάπου στις 600-900 μέχρι τους 55-58 βαθμούς και να ανεβάζουν  από εκεί και πάνω στροφές δεν θα σου σπάνε τα νεύρα. 

Ανάλογα τι ζητάς, τώρα στον 3600 αν είναι και κάνα καλό κομμάτι και πάει 4.2 με λογική τάση είναι προτιμότερο από στοκ/pbo

1.30v, 4.350ghz all core σε 1.285 τρέχει μόνο με 3core 4.3 και τα άλλα 3 σε 4.350 για 100% stable είχα δοκιμάσει μερικές άλλες ρυθμίσεις αλλά στην b450 tomahawk τα τελευταία bios επειδή είναι beta νομίζω λείπουν ρυθμίσεις προς το παρόν έτρεχε κανονικά αλλά μου φαίνεται βλακεία να είναι πάντα καρφί στο 1.3.. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

1.30v, 4.350ghz all core σε 1.285 τρέχει μόνο με 3core 4.3 και τα άλλα 3 σε 4.350 για 100% stable είχα δοκιμάσει μερικές άλλες ρυθμίσεις αλλά στην b450 tomahawk τα τελευταία bios επειδή είναι beta νομίζω λείπουν ρυθμίσεις προς το παρόν έτρεχε κανονικά αλλά μου φαίνεται βλακεία να είναι πάντα καρφί στο 1.3.. 

Με τι stress test το τεστάρεις?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Με τι stress test το τεστάρεις?

Prime smallftt μόνο για το stability το αφήνω κανα 2ωρο και το performance με το cinebench αλλά στο gaming δεν μπορώ να βγάλω άκρη μου φαίνονται ακριβώς τα ίδια.. Τώρα θα γυρίσω σε 4 μέρες σπίτι και θα κάτσω να το ψαχουλεψω λίγο ακόμα την μόνη διαφορά που είχα δει στο aida64 memory test ότι με το all core oc ήταν 1ms χαμηλότερο 3 φορές περασμένο το τεστ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Prime smallftt μόνο για το stability το αφήνω κανα 2ωρο και το performance με το cinebench αλλά στο gaming δεν μπορώ να βγάλω άκρη μου φαίνονται ακριβώς τα ίδια.. Τώρα θα γυρίσω σε 4 μέρες σπίτι και θα κάτσω να το ψαχουλεψω λίγο ακόμα την μόνη διαφορά που είχα δει στο aida64 memory test ότι με το all core oc ήταν 1ms χαμηλότερο 3 φορές περασμένο το τεστ.

Με avx η χωρίς? Τι temps έχεις στο τεστ? Ναι εννοείται ότι με manual overclock θα έχεις καλύτερο latency από ότι με pbo

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Με avx η χωρίς? Τι temps έχεις στο τεστ? Ναι εννοείται ότι με manual overclock θα έχεις καλύτερο latency από ότι με pbo

Αυτό το θέμα έχω με το bios όταν το βάζω να κάνω oc με pbo δεν τα βρίσκω πουθενά αυτά ούτε llc ενώ σε ένα σύστημα που είχα φτιάξει πριν φύγω με την gaming plus max b450 έχει όλα μα όλα τα settings όπως τα είχε κάποτε και η tomahawk με το κόκκινο ui 

Και αν δεν κάνω λάθος το και με το agesa 1.0.0.3 πάλι έτσι ήταν τουλάχιστον το ui είναι ένα άσχημο γκρι που λες και είναι από το 1800..

Στο τεστ πατάει 74-75 στο pbo 70-71

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Αν έχεις max LLC ίσως να είναι "βλακεία" να είναι πάντα 1.3, αν έχεις min LLC προσωπικά δεν το θεωρώ πρόβλημα (χωρίς να είμαι και ο ποιο έμπειρος). Το πρόβλημα με τις μεγάλες τάσεις στο full load είναι ότι όταν πέφτει το load απότομα δημιουργούνται voltage spikes που δεν τις δίχνει το monitoring software, για αυτό είναι καλό το min/low LLC, εξασφαλίζει ότι σε μεγάλο load (πολλά ampere) θα πέσει η τάση ώστε το spike μετά να μην είναι μεγάλο.

Spoiler

Η λογική είναι ότι τα VRM κρατάνε ρεύμα μέσα και θέλουν κάποιο χρόνο να αποφορτιστούν, όταν ρουφάς πολλά ampere με 1.3V ( W = A * V ) και μετά πέσει το load το VRM δεν έχει αποφορτιστεί ακόμα και δίνει ακόμα πολλά watt, όμως αφού ζητάς λίγα ampere τότε το V φεύγει ψηλά λόγο του W = A * V.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, elpenor είπε

Αν έχεις max LLC ίσως να είναι "βλακεία" να είναι πάντα 1.3, αν έχεις min LLC προσωπικά δεν το θεωρώ πρόβλημα (χωρίς να είμαι και ο ποιο έμπειρος). Το πρόβλημα με τις μεγάλες τάσεις στο full load είναι ότι όταν πέφτει το load απότομα δημιουργούνται voltage spikes που δεν τις δίχνει το monitoring software, για αυτό είναι καλό το min/low LLC, εξασφαλίζει ότι σε μεγάλο load (πολλά ampere) θα πέσει η τάση ώστε το spike μετά να μην είναι μεγάλο.

Απόκρυψη περιεχομένων

Η λογική είναι ότι τα VRM κρατάνε ρεύμα μέσα και θέλουν κάποιο χρόνο να αποφορτιστούν, όταν ρουφάς πολλά ampere με 1.3V ( W = A * V ) και μετά πέσει το load το VRM δεν έχει αποφορτιστεί ακόμα και δίνει ακόμα πολλά watt, όμως αφού ζητάς λίγα ampere τότε το V φεύγει ψηλά λόγο του W = A * V.

Με το all core είναι καρφί 1.30v μέσω του hwinfo64 αν θυμάμαι min 1.285,1.296 max 1.30 αλλά με override αν το βάλεις offset με + κάνει τα spike που λες το θέμα είναι το bios δεν έχει τις ρυθμίσεις όταν γυρίσω Ελλάδα θα βγάλω φωτογραφίες αλλά ελπίζω να βγάλουν bios update γιατί έχει 1 μήνα + με το beta μπας και αλλά θα δοκιμάσω και το agesa 1.0.0.3 πάντως αν θυμάμαι το ui ήταν το ίδιο γκρι.. 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Με το all core είναι καρφί 1.30v μέσω του hwinfo64 αν θυμάμαι min 1.285,1.296 max 1.30 αλλά με override αν το βάλεις offset με + κάνει τα spike που λες το θέμα είναι το bios δεν έχει τις ρυθμίσεις όταν γυρίσω Ελλάδα θα βγάλω φωτογραφίες αλλά ελπίζω να βγάλουν bios update γιατί έχει 1 μήνα + με το beta μπας και αλλά θα δοκιμάσω και το agesa 1.0.0.3 πάντως αν θυμάμαι το ui ήταν το ίδιο γκρι.. 

Τα spikes στα οποία αναφέρομαι γίνονται τόσο γρήγορα που κανένα monitoring software δεν μπορεί να τα δείξει. Αυτά είναι και ο λόγος που η Intel δημιούργησε το Vdroop για να προστατέψει τους επεξεργαστές της. To LLC πολύ χοντρικά αυτό που κάνει είναι να μειώνει / απενεργοποιεί το Vdroop.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Καλες γιορτες ευχομαι να χουμε. 

Μηπως ξερει κανεις αν το παρακατω kit απο μνημες θα δουλεψει σε x470 aorus ultra gaming και ryzen 2700x??

Corsair Vengeance RGB Pro 32GB DDR4 3200MHz (CMW32GX4M2C3200C16) 

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Dantε είπε

Ακομα με τις θερμοκρασιες ασχολειστε?

Προσωπικα με τα τελευταια agesa δεν εχω κανενα θεμα,τα ανεβοκατεβασματα ειναι πολυ μικρα.

Εβαλα και ενα 0,3 δευτερολεπτα delay στο fan και ολα μια χαρα.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι ακριβώς αυτό το delay που το ρυθμίζεις στο bios στο fan settings ? Το έχω δει αλλά δεν ξέρω που πρέπει να είναι. Το έχω στο 1sec όπως είναι από την μάνα του

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Skrez1982 είπε

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι ακριβώς αυτό το delay που το ρυθμίζεις στο bios στο fan settings ? Το έχω δει αλλά δεν ξέρω που πρέπει να είναι. Το έχω στο 1sec όπως είναι από την μάνα του

Χρόνος αντίδρασης του ανεμιστήρα .. Πόσο γρήγορα να αυξομειώνει τις στροφές του σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία του cpu για παράδειγμα.... 

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, simaias123 είπε

Καλησπερα σε ολους. Καλες γιορτες ευχομαι να χουμε. 

Μηπως ξερει κανεις αν το παρακατω kit απο μνημες θα δουλεψει σε x470 aorus ultra gaming και ryzen 2700x??

Corsair Vengeance RGB Pro 32GB DDR4 3200MHz (CMW32GX4M2C3200C16) 

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Στην θεωρια ναι. Παρολα αυτα εχε υποψη σου οτι η Corsair εχει κυκλοφορησει πιο νεα εκδοση αυτων των μνημων ειδικα για Ryzen (εχουν διαφορετικα νουμερα οπως βλεπεις)

https://www.skroutz.gr/s/19380023/Corsair-Vengeance-RGB-Pro-32GB-DDR4-3200MHz-CMW32GX4M2Z3200C16.html?from=account_favorites

Το γραφει μεχρι και στο κουτι απεξω

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Στην θεωρια ναι. Παρολα αυτα εχε υποψη σου οτι η Corsair εχει κυκλοφορησει πιο νεα εκδοση αυτων των μνημων ειδικα για Ryzen (εχουν διαφορετικα νουμερα οπως βλεπεις)

https://www.skroutz.gr/s/19380023/Corsair-Vengeance-RGB-Pro-32GB-DDR4-3200MHz-CMW32GX4M2Z3200C16.html?from=account_favorites

Το γραφει μεχρι και στο κουτι απεξω

Στα ίδια λεφτά νομίζω υπάρχουν με cas 14 γενικά αυτές οι τιμές στις ραμ πάνε πάνω κάτω όλη την ώρα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...