p_under Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Η asus x470 prime pro παιζει καλα με τις μνημες; Σκεφτομαι να την συνδιασω με τις κλασικες crucial 2 x 8gb. Cpu 3600
dem Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) AMD balanced PBO motherboard limits, όλα τα άλλα auto. μνήμες XMP 3200/C14 είναι ψηλά το vcore? Χωρίς pbo πάει χοντρικά 50C βαθμούς single core 60C στο άλλο. και ένα ακόμα όλα auto και ένα με - 50mV , όλα τα υπόλοιπα auto Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2019 από dem 2
akoinonitos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, dem είπε AMD balanced PBO motherboard limits, όλα τα άλλα auto. μνήμες XMP 3200/C14 είναι ψηλά το vcore? Χωρίς pbo πάει χοντρικά 50C βαθμούς single core 60C στο άλλο. και ένα ακόμα όλα auto και ένα με - 50mV , όλα τα υπόλοιπα auto Κανονικά ειναι το vcore
thetiesthatbind Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Τωρα δε ξερω αν ηρθα να γραψω στο σωστο thread αλλα εχω μια Wraith Prism, ενα kit Crucial Ballistix RGB και μια X370 Prime Pro. Μπορώ μέσω του Aura Sync της ASUS να ελέγξω και τα 3 RGB? Πρέπει να συνδέσω το RGB καλωδιο πανω στην αντιστοιχη λευκη υποδοχη της μητρικής ή πρέπει να κουμπώσω το USB? Απο ό,τι διαβαζω το USB ειναι για το software της CM. Καποια βοηθεια; Θενξ.
akoinonitos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Τωρα δε ξερω αν ηρθα να γραψω στο σωστο thread αλλα εχω μια Wraith Prism, ενα kit Crucial Ballistix RGB και μια X370 Prime Pro. Μπορώ μέσω του Aura Sync της ASUS να ελέγξω και τα 3 RGB? Πρέπει να συνδέσω το RGB καλωδιο πανω στην αντιστοιχη λευκη υποδοχη της μητρικής ή πρέπει να κουμπώσω το USB? Απο ό,τι διαβαζω το USB ειναι για το software της CM. Καποια βοηθεια; Θενξ. Για να το ελέγχεις με το aura θα πρέπει να συνδέσεις το rgb καλώδιο στην ψύκτρα, για το software της cm το USB. Με το aura θα μπορείς να ελέγξεις μονο τον ανεμιστήρα του cooler αν θυμάμαι καλα ,με το software της cm ελέγχεις το amd logo ,το ring, και τον ανεμιστήρα ξεχωριστά. Λογικά μπορείς να ελέγξεις και τις μνήμες από το aura Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2019 από akoinonitos 3
thetiesthatbind Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2019 22 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Για να το ελέγχεις με το aura θα πρέπει να συνδέσεις το rgb καλώδιο στην ψύκτρα, για το software της cm το USB. Με το aura θα μπορείς να ελέγξεις μονο τον ανεμιστήρα του cooler αν θυμάμαι καλα ,με το software της cm ελέγχεις το amd logo ,το ring, και τον ανεμιστήρα ξεχωριστά. Λογικά μπορείς να ελέγξεις και τις μνήμες από το aura Yeap πράγματι τα ελέγχει όλα πλην του ring και του logo αν αλλάζει το logo το Aura sync. Θα το κρατήσω έτσι, φάση έχει όλα ρολόι θενξ! 1
georgedamp Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2019 Mε carbon x470 pro και x62 kraken + 3700Χ είχα θερμοκρασίες σε cine20 70 βαθμούς και σε cpuZ 73 και φυσικά αυτά τα spin που απο τα 32 πάει 47 για πλάκα. Άλλαξα πάστα στην cpu και πλέον έχω 59 σε cine20 και 64 σε cpuZ. Τα spin παραμένουν αλλα με μικρότερη διαφορά πχ απο 31 πάει 42. Όπως είναι φυσικό έχει μεγαλώσει και score στα προγράμματα που αναφέρω. Εσείς τη θερμοκρασίες έχετε αλήθεια? Τις θερμοκρασίες τις μετράω με το πρόγραμμα της μητρικής και το cam. Με το Ryzen Master δεν υπάρχουν αυτά τα spin. Εαν μπορούσα να αλλάξω τον τρόπο που βλέπει την θερμοκρασία το cam με αυτό του Ryzen Master θα ήταν τέλεια. Δεν περίμενα τόοοοσο μεγάλη διαφορά με την αλλάγη της πάστας. 1
georgedamp Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Σε συνέχεια του παραπάνω μνήματος θέλω να προσθέσω ότι σήμερα πειραματίζοντας λίγο με τις επιλογές τις μητρικής ενεργοποίησα το Game Mode. Αυτό λοιπόν έκανε την cpu να δουλεύει μόνιμα στα 4,2. Λοιπόν τι κέρδισα από αυτό ? χαμηλότερες θερμοκρασίες σε idle αλλά και μέχρι 40 cpu usage και υψηλότερες σε stress test (Max 4 βαθμούς επάνω). Σε cine20 και cpuz είμαι πάνω σε επιδόσεις αγγίζοντας αυτές ενός 3800Χ. Το vcore είναι max 1,4. Όλα αυτά στο auto μόνο με ενεργοποίηση του game mode. Θέλω να ρωτήσω σε τι εξυπηρετεί το 4,4 με το pbo εφόσον όταν ζοριστεί λίγο ρίχνει τα ρολόγια σε 4,1 ακόμα και 4 ? Πρώτη φορά είδα θερμοκρασία 27 με αυτόν τον τρόπο και το συμαντικότερο ΚΑΙ αυξηση των επιδόσεων.
akoinonitos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, georgedamp είπε Σε συνέχεια του παραπάνω μνήματος θέλω να προσθέσω ότι σήμερα πειραματίζοντας λίγο με τις επιλογές τις μητρικής ενεργοποίησα το Game Mode. Αυτό λοιπόν έκανε την cpu να δουλεύει μόνιμα στα 4,2. Λοιπόν τι κέρδισα από αυτό ? χαμηλότερες θερμοκρασίες σε idle αλλά και μέχρι 40 cpu usage και υψηλότερες σε stress test (Max 4 βαθμούς επάνω). Σε cine20 και cpuz είμαι πάνω σε επιδόσεις αγγίζοντας αυτές ενός 3800Χ. Το vcore είναι max 1,4. Όλα αυτά στο auto μόνο με ενεργοποίηση του game mode. Θέλω να ρωτήσω σε τι εξυπηρετεί το 4,4 με το pbo εφόσον όταν ζοριστεί λίγο ρίχνει τα ρολόγια σε 4,1 ακόμα και 4 ? Πρώτη φορά είδα θερμοκρασία 27 με αυτόν τον τρόπο και το συμαντικότερο ΚΑΙ αυξηση των επιδόσεων. Σε Light load εφαρμογες θα εχεις χειροτερες επιδοσεις ετσι ,σε ολα τα καθημερινα πραγματα που κανεις ακομα και σε gaming θα εχεις χειροτερα νουμερα.
georgedamp Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 41 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Σε Light load εφαρμογες θα εχεις χειροτερες επιδοσεις ετσι ,σε ολα τα καθημερινα πραγματα που κανεις ακομα και σε gaming θα εχεις χειροτερα νουμερα. Νομίζω πως οι διαφορές θα είναι αμελητέες σε usage κάτω του 20%
akoinonitos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, georgedamp είπε Νομίζω πως οι διαφορές θα είναι αμελητέες σε usage κάτω του 20% Βασικα εκει θα ειναι μεγαλυτερες οι διαφορες ,μιας και σε χαμηλο Usage στοκ οι πυρηνες παιζουν απο 4250 εως και 4350 και σε single εως 4,4Ghz
georgedamp Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, akoinonitos είπε Βασικα εκει θα ειναι μεγαλυτερες οι διαφορες ,μιας και σε χαμηλο Usage στοκ οι πυρηνες παιζουν απο 4250 εως και 4350 και σε single εως 4,4Ghz Ναι αλλά τι κάνει σταθερά usage 20%? Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι το όφελος σε σε temp είναι πολλαπλάσιο
akoinonitos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, georgedamp είπε Ναι αλλά τι κάνει σταθερά usage 20%? Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι το όφελος σε σε temp είναι πολλαπλάσιο Σε ενα ζιπαρισμα ξεζιπαρισμα θα ειναι πιο αργος ,σε gaming πιο αργος, σε browsing πιο αργος ,βασικά σε ότιδηποτε πέρα από rendering και τέτοιου είδους εφαρμογές θα είναι πιο αργος στα 4.2ghz. Βέβαια αν αυτό που θες είναι να έχεις ησυχία και καλά temps Και δεν σε απασχολεί η χασούρα, σαφώς και το αφήνεις στα 4.2ghz. Εγώ για κάποιο διάστημα τον είχα στα 3.6ghz εκεί να δεις θερμοκρασίες Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2019 από akoinonitos
LIGHT1NG Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 30 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Σε ενα ζιπαρισμα ξεζιπαρισμα θα ειναι πιο αργος ,σε gaming πιο αργος, σε browsing πιο αργος ,βασικά σε ότιδηποτε πέρα από rendering και τέτοιου είδους εφαρμογές θα είναι πιο αργος στα 4.2ghz. Βέβαια αν αυτό που θες είναι να έχεις ησυχία και καλά temps Και δεν σε απασχολεί η χασούρα, σαφώς και το αφήνεις στα 4.2ghz. Εγώ για κάποιο διάστημα τον είχα στα 3.6ghz εκεί να δεις θερμοκρασίες Εγώ με τον καινούργιο χρόνο θα ασχοληθώ με τον 3600 που θα γυρίσω Ελλάδα αλλά διαβάζοντας αυτό εγώ μπερδεύτηκα ξανά 😂 τελικά αυτή η απορία στους 3ΧΧΧ πως θα την λύσουμε καρφί overclock all core ή pbo?
georgedamp Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 28 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Σε ενα ζιπαρισμα ξεζιπαρισμα θα ειναι πιο αργος ,σε gaming πιο αργος, σε browsing πιο αργος ,βασικά σε ότιδηποτε πέρα από rendering και τέτοιου είδους εφαρμογές θα είναι πιο αργος στα 4.2ghz. Βέβαια αν αυτό που θες είναι να έχεις ησυχία και καλά temps Και δεν σε απασχολεί η χασούρα, σαφώς και το αφήνεις στα 4.2ghz. Εγώ για κάποιο διάστημα τον είχα στα 3.6ghz εκεί να δεις θερμοκρασίες Τώρα που τον έχεις? Τι θερμοκρασίες έχεις? Δε λέω ότι δε με απασχολούν τα temps κυρίως γιατί πρέπει να ρυθμίσω ανεμιστήρες και όλα αυτά να μην τρελένονται σε κάποιο Σπιν που θα κάνει. Και φυσικά γιατί έδωσα 150 ευρώ για σύστημα ψύξης. Πάντως δε ξέρω εάν συμβαίνει μόνο με εμένα αλλά με agesa 1003 και 1004 έχω καλύτερες θερμοκρασίες σε full load και αρκετά χειρότερα σε idle και χειρότερες επιδόσεις σε full load.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα