Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, The__Blade είπε

να μαι και γω!

Θα τα βάλω πάνω σε 2 b450 Mortar max Που περιμένω.

P_20191210_161724.jpg

Άντε τα πέταξες στο πάτωμα για την φωτογραφία αλλά η φωτοτυπία γιατί? Χδ

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ μόλις πήρα έναν 3600Χ και τον έβαλα στην Gigabyte X370 Gaming 7 που έχω (με νέα BIOS).

Είδα options PBO στο bios και στο ryzen master και auto-overclock (μόνο στο ryzen master) αλλά σε όλες τις δοκιμές που κάνει και στα games που έχω παίξει το hwinfo που δείχνει max core speed 4400.

Κατά τα άλλα δουλεύει ρολόι, απλά δεν έχω καταλάβει αν τα έχω βάλει σωστά τα options για το PBO/AutoOC, θα κάνω περισσότερες δοκιμές μέσα στο ΣΚ.

Αν έχει κάποιος αντίστοιχο setup (x370 με Gen2 Ryzen) θα εκτιμούσα το όποιο input έχει να δώσει...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pantsu_Shogun είπε

Εγώ μόλις πήρα έναν 3600Χ και τον έβαλα στην Gigabyte X370 Gaming 7 που έχω (με νέα BIOS).

Είδα options PBO στο bios και στο ryzen master και auto-overclock (μόνο στο ryzen master) αλλά σε όλες τις δοκιμές που κάνει και στα games που έχω παίξει το hwinfo που δείχνει max core speed 4400.

Κατά τα άλλα δουλεύει ρολόι, απλά δεν έχω καταλάβει αν τα έχω βάλει σωστά τα options για το PBO/AutoOC, θα κάνω περισσότερες δοκιμές μέσα στο ΣΚ.

Αν έχει κάποιος αντίστοιχο setup (x370 με Gen2 Ryzen) θα εκτιμούσα το όποιο input έχει να δώσει...

Auto oc και στο bios βάλε 200mhz pbo boost έχει νομίζω 50,100,150 και 200

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι στο bios ήτανε 200 από την αρχή (έκανα και cmos reset για να μαι σίγουρος) και στο ryzen master δοκίμασα με pbo +200 και auto oc +200 αλλά παρόλου που έγραφε 4600 στα CCX αριστερά, στο all core test του ryzen master έμενε στα 4150 περίπου και στις εφαρμογές/games 4400.

Όλα ήτανε πράσινα (θερμοκρασίες στις δοκιμές 67C max και μετά από αρκετές ώρες borderlands 3 74C) με μεγάλα περιθώρια στα power limits (ήτανε κάπου 20-30% στις δοκιμές).

Έλεγα τώρα το ΣΚ να δοκιμάσω να ανεβάσω το load line calibration σε extreme και να του δώσω λίγο vsoc. Ίσως και να βάλω το fan profile σε full speed στα fans της υδρόψυξης για τις δοκιμές. Προς το παρόν έχω όλα τα voltage settings στο default (εκτός της μνήμες που πήρε το 1.35 του XMP.

Εσένα στην 450 σου δούλεψε το PBO/AutoOC και έβλεπες +200peak στα ρολόγια;

Επεξ/σία από Pantsu_Shogun
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Pantsu_Shogun είπε

Ναι στο bios ήτανε 200 από την αρχή (έκανα και cmos reset για να μαι σίγουρος) και στο ryzen master δοκίμασα με pbo +200 και auto oc +200 αλλά παρόλου που έγραφε 4600 στα CCX αριστερά, στο all core test του ryzen master έμενε στα 4150 περίπου και στις εφαρμογές/games 4400.

Όλα ήτανε πράσινα (θερμοκρασίες στις δοκιμές 67C max και μετά από αρκετές ώρες borderlands 3 74C) με μεγάλα περιθώρια στα power limits (ήτανε κάπου 20-30% στις δοκιμές).

Έλεγα τώρα το ΣΚ να δοκιμάσω να ανεβάσω το load line calibration σε extreme και να του δώσω λίγο vsoc. Προς το παρόν έχω όλα τα voltage settings στο default (εκτός της μνήμηες που πήρε το 1.35 του XMP.

Εσένα στην 450 σου δούλεψε το PBO/AutoOC και έβλεπες +200peak στα ρολόγια;

Εγώ με manual oc είμαι γιατί είναι καλύτερο στην δικιά μου περίπτωση. [email protected] all core 

Δημοσ.

Είναι όντως πολύ καλό, το hwinfo μου δείχνει 1.4V στα 4400 και σκεφτόμουνα να το δοκιμάσω manually μήπως πιάσω καλύτερο ρεύμα.

Διάβαζα όταν τον πήρα ότι έχει 1 πολύ καλό πυρήνα, έναν απλά καλό που τα δείχνει με αστεράκια το ryzen master και τα άλλα είναι pleb cores και δεν "τραβάνε" γιαυτό το παλεύω ακόμα με PBO κλπ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες πάντως, τουλάχιστον κατάλαβα ότι δεν κάνω κάτι λάθος

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

Είσαι full stable εκεί; Δεν θα άξιζε 4.300 all core, για να είσαι στο 1.2xv για 24/7;

Και εγώ αυτή την άποψη έχω και σκέφτομαι καιρό να γράψω κάτι όμως δεν το έχω κάνει γιατί το PBO με mb limits δίνει ακόμα παραπάνω.. δεν έχω καταλάβει πραγματικά που είναι τα όρια σε αυτά τα CPU.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, godslayerxp είπε

Είσαι full stable εκεί; Δεν θα άξιζε 4.300 all core, για να είσαι στο 1.2xv για 24/7;

Το ίδιο είναι αλλά αφού πάει why not

Δημοσ.

Παίδες κάνω update bios στην tomahawk max μετά πρέπει να ξαναπεράσω chipset drivers ; 

Το κάνω γιατί εκεί που είχα cinebench R15 single score 205 με 1903 version με 1909 δεν πάει πάνω από 202 και σπαστηκα 

47 λεπτά πριν, dem είπε

Παίδες κάνω update bios στην tomahawk max μετά πρέπει να ξαναπεράσω chipset drivers ; 

Το κάνω γιατί εκεί που είχα cinebench R15 single score 205 με 1903 version με 1909 δεν πάει πάνω από 202 και σπαστηκα 

Λάθος μου 1903 έχω αλλά εκεί που είχα windows build 18363 μετά το format έχω 18362 build.

και μόλις έμαθα ότι με flash bios χάνεις ρυθμίσεις στις Ram..... και δεν τις έχω κρατήσει.... νταξ καλά.  

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dem είπε

Λάθος μου 1903 έχω αλλά εκεί που είχα windows build 18363 μετά το format έχω 18362 build.

και μόλις έμαθα ότι με flash bios χάνεις ρυθμίσεις στις Ram..... και δεν τις έχω κρατήσει.... νταξ καλά.  

Σύμφωνα με την amd πρέπει να ξαναπεράσει chipset drivers  ναι 

17 ώρες πριν, elpenor είπε

Και εγώ αυτή την άποψη έχω και σκέφτομαι καιρό να γράψω κάτι όμως δεν το έχω κάνει γιατί το PBO με mb limits δίνει ακόμα παραπάνω.. δεν έχω καταλάβει πραγματικά που είναι τα όρια σε αυτά τα CPU.

Τα όρια εξαρτώνται και από το τι τρέχεις, αν τρέξεις avx prime95 small fft's θα δεις που θα πάει η τάση 😀

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ αναρωτιέμαι. 

Manual 4.350 με 1.30v στο cinebench r20 = 3950 περίπου. 

PBO 2.0 + 300mhz με offset 0.1300+του 1usmus settings στο bios, αν θυμάμαι και έβγαλε 3.700 αυτό μάλλον κιόλας πρέπει να είναι και λογικό από την μία γιατί τα ρολόγια δεν πήγαν και all core μερικά πήγαν 4.425 άλλα 4.350 το καλό είναι ότι ανεβοκατεβαίνει η τάση με αυτό όταν πχ τον παρατήσεις ανοιχτό και στο gaming που δοκίμασα δεν είδα κάποια διαφορά που να κάνει μπαμ τουλάχιστον σε fps 

Ryzen 360p+b450 tomahawk 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Σύμφωνα με την amd πρέπει να ξαναπεράσει chipset drivers  ναι 

unistall τους drivers πρώτα ή απλά περνάς τους ίδιους από πάνω? 

Δημοσ.

@ilos   και για όποιον ενδιαφέρετε επανήλθαν τα 5 πονταλάκια στο CR15 στο single που έχασα από 1903 

B450 tomahawk max τελευταίο bios το 35   και version  1909.

Tα 5 πονταλάκια ήρθαν με

C state enabled

Cool n quiet enabled

Power supply idle control - Low current idle

cppc / cppc preferred cores enabled

(δηλαδή usmus power plan) αλλά όχι με επιλεγμένο το usmus power plan αλλά το amd balanced  

( - )offset 0.05 

τώρα μπορεί να μην χρειάζονται  όλα αυτά μαζί αλλά έτσι είναι τώρα  όλα όπως πριν 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...