Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rebel21 είπε

Επίπεδου 2700 έως 3600x.

Και μητρική των 50€ μπορεί να υποστηρίξει αυτό που θες. 

Από αυτές που έγραψες: msi a-pro ,tomahawk ίδια vrm's με την tomahawk να έχει καλύτερα ψυκτράκια και Led. Μια απο τα ίδια και η gaming plus Max κάπου εκεί βρίσκεται και αυτή. Γενικά μαζί με τη Mortar Max είναι ότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις. 

28 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Τόσο πανίβλακας είναι. Αυτές οι μητρικές προορίζονται για απλή καθημερινή χρήση και τίποτε παραπάνω. Ίσως το μόνο αρνητικό που δεν διαθέτει usb type C.

90€ κοστίζει η aorus elite, όσο και η Mortar και 85€ ή MSI B450-A Pro Max, γιατί να πάρει κάποιος την aorus ? 

• Thanks 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

65w επεξεργαστές είναι, λογικά και η φθηνότερη θα σου κάνει. Ειδικά ο 2ος μόνο ελαφρύ OC κάνει, βαρύ δεν...

Από τις φωτό και μόνο αυτό που μπορεί να δει κάποιος είναι ότι η 1η ίσως καταργεί 2 sata αν μπει 2η GPU, και πως η 3η έχει περισσότερες θύρες επέκτασης, θέλει 8+4pin από το τροφοδοτικό, και η τροφοδοσία της μοιάζει πιο "πλούσια" με πολλούς πυκνωτές και πηνία, αλλά υποψιάζομαι ότι τίποτα από αυτά δεν σε αφορά.

Αν δεν φορέσεις 2 gpu, γνώμη μου, πάρε μια φθηνότερη από όλες αυτές και τη διαφορά βάλτη στην κάρτα γραφικών. Αλλιώς όποια σου αρέσει να τη βλέπεις😁

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Από αυτές που έγραψες: msi a-pro ,tomahawk ίδια vrm's με την tomahawk να έχει καλύτερα ψυκτράκια και Led. Μια απο τα ίδια και η gaming plus Max κάπου εκεί βρίσκεται και αυτή. Γενικά μαζί με τη Mortar Max είναι ότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις. 

90€ κοστίζει η aorus elite, όσο και η Mortar και 85€ ή MSI B450-A Pro Max, γιατί να πάρει κάποιος την aorus ? 

Μα ο πανίβλακας δεν έδειξε μόνο αυτή.

Δημοσ.

Καλησπέρα, δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί η ερώτηση που θα κάνω αλλά παρήγγειλα για έναν γνωστό την μητρική αυτή με αυτόν τον cpu. Θέλει bios update η μητρική; Και αν ναι λέτε να μπορούν να μας το κάνουν αυτοί στο e-shop;

Δημοσ.

Μπαίνεις στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή, βλέπεις από ποιό bios version και μετά υποστηρίζεται η cpu, ζητάς από το κατάστημα να έχει τουλάχιστο αυτό το bios version. Αν το bios έχει βγει κανα 6μηνο πριν που τόσο θα είναι πάνω-κάτω, υποθετικά καινούρια μητρική θα το φορά.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, leros2004 είπε

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Θα επιλέξω μεταξύ tomahawk και gaming plus. 

Γνωρίζει κάποιος αν τα καταστήματα του skroutz  τηρούν τις 4 έως 10 μέρες που αναφέρουν;

Δημοσ.

Δεν νομίζω συνεννοημένα όλα μαζί να τις τηρούν ή όχι. Μπορείς να δεις τις αξιολογήσεις του κάθε καταστήματος και να κρίνεις από αυτές

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτε αυτό είναι κριτήριο. Μπορεί ένα συγκεκριμένο κατάστημα άλλες φορές να τηρεί και άλλες όχι. Λόττο.

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Rebel21 είπε

Υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ b450 msi a-pro ,tomahawk,gaming plus εκτός της  ελάχιστης διαφοράς ποιοτητας σε vrm;Μιλάμε για ένα σύστημα με ελαφρύ overclock. 

Ρε παιδιά είναι απλά τα πράγματα μη τα ξαναλέμε.😁 Για 3600(Χ)/3700X/3800X ότι και να πάρεις μια χαρά είναι από τις msi b450 και πάνω.

Θες ότι πιο vfm? Πάρε κάποια b450 max της msi (tomahawk,mortar κλπ)

Θες λίγο παραπάνω συνδέσεις/pcie lanes χωρίς να πληρώσεις πολλά? Msi x470 gaming plus max

Θες καλή x470? Υπάρχουν και εκεί πολλές επιλογές πχ x470 prime, msi x470 gaming pro carbon κλπ.

Θες φτηνή x570 για το pcie4? Υπάρχουν αρκετές να ξεκινάνε από τα 150. όποια και να πάρεις μια χαρά θα είναι.

Θες την πιο φτηνή x570 που υπάρχει για να βάλεις πάνω άνετα μέχρι και 12-16 core αργότερα? Χαλαρά asus prime x570-p

Θες ακόμα καλύτερη που να μην είναι τόσο barebones όσο η x570-p? Asus tuf ή Aorus elite

Θες τούμπανη για μεταγενέστερα cpu που να έχει και καλό fan placement? Msi Unify ή Meg Ace

Δε θες καθόλου να έχει fan? Aorus extreme ή η άλλη με το 1000ρικο της asrock.😁

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Guys, να ρωτήσω κατι. Εχω εδω και 2 μήνες την mobo : MSI B450 TOMAHAWK MAX με Ryzen 3700X + RTX 2070 Super 8 gb

Και εχω βάλει από την αρχή  τους chipset drivers από το site της AMD και όχι από το site της MSI ,σωστά έπραξα?

Επίσης είδα σήμερα οτι έχει βγει update chipset drivers για B450(Release Date 11/25/2019) και εγώ έχω πιο παλιούς ,να βαλω τους τελευταίους μήπως δω βελτίωση στα games σε framerates και θερμοκρασίες CPU ή θα είναι το ίδιο?

Επίσης όταν κανω απεγκατασταση τους chipset drivers ,πρεπει να σβησω και τους drivers της κάρτας γραφικών για να τους ξαναπεράσω μετα απ της μητρικής ή δεν χρειάζεται?

Επεξ/σία από JTRGamer
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, ASDIC είπε

την Aorus Master ξεχασες .....

Εντάξει έχεις την elite.😁.Η master χάνει στα σημεία από την unify imo σε αυτό το price range.

37 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

Guys, να ρωτήσω κατι. Εχω εδω και 2 μήνες την mobo : MSI B450 TOMAHAWK MAX με Ryzen 3700X + RTX 2070 Super 8 gb

Και εχω βάλει από την αρχή  τους chipset drivers από το site της AMD και όχι από το site της MSI ,σωστά έπραξα?

Επίσης είδα σήμερα οτι έχει βγει update chipset drivers για B450(Release Date 11/25/2019) και εγώ έχω πιο παλιούς ,να βαλω τους τελευταίους μήπως δω βελτίωση στα games σε framerates και θερμοκρασίες CPU ή θα είναι το ίδιο?

Επίσης όταν κανω απεγκατασταση τους chipset drivers ,πρεπει να σβησω και τους drivers της κάρτας γραφικών για να τους ξαναπεράσω μετα απ της μητρικής ή δεν χρειάζεται?

• Ναι
  • Καμία διαφορά 99.9%
  • Δεν χρειάζεται
  • Like 1
Δημοσ.

Έκανα το update στην Prime X470 Pro με AGESA 1.0.0.4B. Όλα ΟΚ προς το παρόν, αλλά υπάρχει μια αλλαγή στις ρυθμίσεις. Δεν υπάρχει πια το CLDO VDDG αλλά υπάρχουν δύο τιμές, VDDG CCD και VDDG IOD. Βάζουμε και στα δύο την τιμή που πρότεινε το Ryzen DRAM Calculator για CLDO VDDG;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Έκανα το update στην Prime X470 Pro με AGESA 1.0.0.4B. Όλα ΟΚ προς το παρόν, αλλά υπάρχει μια αλλαγή στις ρυθμίσεις. Δεν υπάρχει πια το CLDO VDDG αλλά υπάρχουν δύο τιμές, VDDG CCD και VDDG IOD. Βάζουμε και στα δύο την τιμή που πρότεινε το Ryzen DRAM Calculator για CLDO VDDG;

Ναι ,στην ουσία και πριν με μια τιμή έδινες και στα δύο την ίδια τάση, αλλά τώρα έχεις την επιλογή να δώσεις διαφρετικη, το ένα είναι για το if μεταξύ ccx και το άλλο για το if μεταξύ ccds και io chip

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...