Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Patporf είπε

Αυτή που προανέφερα δλδ δεν μπορεί να σηκώσει έναν 3700χ με λίγο oc?Δεν νομίζω ...Aπλά εγώ προτιμώ msi σαν brand 

Όχι, οι φθηνές msi x570 είναι σκουπίδια.

• Like 2
Δημοσ.

To Intel Gigabit Lan μπορει να μου εξηγησει καποιος τι ειναι?Γιατι το εψαξα μονος μου αλλα δεν καταλαβα.

4 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

57705bc.png

H gigabyte έκανε καλή εμφάνιση στα Χ570 πάντως. 

Εδω οσο πιο πανω τοσο το καλυτερο VRM ετσι?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Patporf είπε

To Intel Gigabit Lan μπορει να μου εξηγησει καποιος τι ειναι?Γιατι το εψαξα μονος μου αλλα δεν καταλαβα.

Εδω οσο πιο πανω τοσο το καλυτερο VRM ετσι?

Ναι

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Μην κοιτάς MSI X570 φθηνότερες από Unify. 

Εχει προσφορά την Tuf x570 WiFi αυτές τις μέρες. Αυτή θα αγόραζα εγώ.

Αν και άμπαλος ακόμα εγώ πάλι την tomahawk θα έπαιρνα με αυτά που βλέπω μέχρι στιγμής, θα κρατούσα τα 100 βλέποντας για b550.

Τελευταία φορά που κοίταξα 2145 / 205 όλα auto CBR15 είχα και 2070 / 205 c state on pbo off τι άλλο θέλω? 

8 ώρες πριν, thanosAIAS είπε

Το μόνο πρόβλημα που έχω στην tomahawk max, είναι ότι κολλάει αν το αφήσω και μπει σε sleep.

Ξέρει κανείς αν διορθώνεται κάπως αυτό; Για την ώρα το έχω βάλει στις 5 ώρες, ουσιαστικά το απενεργοποιησα.

δεν έχω προσέξει κάτι τέτοιο τι εννοείς  ?

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, dem είπε

Αν και άμπαλος ακόμα εγώ πάλι την tomahawk θα έπαιρνα με αυτά που βλέπω μέχρι στιγμής, θα κρατούσα τα 100 βλέποντας για b550.

Τελευταία φορά που κοίταξα 2145 / 205 όλα auto CBR15 είχα και 2070 / 205 c state on pbo off τι άλλο θέλω? 

δεν έχω προσέξει κάτι τέτοιο τι εννοείς  ?

https://forum-en.msi.com/index.php?topic=325322.0

Δημοσ.
14 ώρες πριν, dem είπε

Το μόνο πρόβλημα που έχω στην tomahawk max, είναι ότι κολλάει αν το αφήσω και μπει σε sleep.

Ξέρει κανείς αν διορθώνεται κάπως αυτό; Για την ώρα το έχω βάλει στις 5 ώρες, ουσιαστικά το απενεργοποιησα.

sleep κάθε μέρα 2-3 φόρες ποτέ δεν μου χει κανει θεμα,

κοιτα μηπως φταιει το τροφοδοτικο σου

Δημοσ.
2 ώρες πριν, koolisk6 είπε

sleep κάθε μέρα 2-3 φόρες ποτέ δεν μου χει κανει θεμα,

κοιτα μηπως φταιει το τροφοδοτικο σου

λάθος quote έκανες , εγώ δεν έχω κανένα  πρόβλημα με την tomahawk και sleep, κανονικά μπαίνει σε sleep.     

ο @thanosAIAS  έχει 

Δημοσ.

Οι 3700x/3800x με Asus prime x470 pro πως τα πάνε; Να προχωρήσω σε τέτοιο combo? Τώρα αν αξίζει η αγορά του 3800X έναντι του 3700X είναι άλλη ιστορία. Τι λέτε περί αυτού;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/11/2019 στις 6:44 ΜΜ, LIGHT1NG είπε

57705bc.png

H gigabyte έκανε καλή εμφάνιση στα Χ570 πάντως. 

Λογικο ειναι αυτο γιατι φαγανε κραξιμο για τις x470 μητρικες,τα vrm των οποιων κατω απο gaming 7 ηταν τραγικα σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

Γενικα η Tuf επρεπε να ειναι πιο ψηλα με τις αντιστοιχες Gigabyte οπως και η Prime

image.png.1751e6f62776f597f072429e6e85709a.png

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Fulgore είπε

Λογικο ειναι αυτο γιατι φαγανε κραξιμο για τις x470 μητρικες,τα vrm των οποιων κατω απο gaming 7 ηταν τραγικα σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

Γενικα η Tuf επρεπε να ειναι πιο ψηλα με τις αντιστοιχες Gigabyte οπως και η Prime

image.png.1751e6f62776f597f072429e6e85709a.png

Σε αυτή τη κατηγορία τιμής σαν vrm design

aorus elite (περισσότερα phases)  > TUF = prime pro > prime x570-p (διπλά components αντί για τριπλά των άλλων 2 asus)

Οι υπόλοιπες φτηνές x570 υπολείπονται αυτών και κάποιες όπως η msi x570-a pro είναι ολίγον τι απαράδεκτες για 12+ cores + oc.

Τώρα γιατί είναι έτσι τα thermals της x570-p στο HWU test δε ξέρω, και εγώ μου κάνει εντύπωση πόσο κρύα είναι τα vrm σε stress tests με τον 3700x. Ίσως έχει λίγο καλύτερο heatsink σε σχέση με τις άλλες και τη βοηθάει (αν και τα tests του HWU ήταν χωρίς direct airflow).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αξίζει να "επενδύσει" κανείς σήμερα στην αγορά μιας x570 μόνο και μόνο για το future proof του PCie 4.0; Θα προβώ άμεσα στην αγορά των:

• AMD Ryzen 3800X
  • Ballistix Sport LT 64GB (16GB x 4) Memory Kit (DDR4, 3200MT / s, PC4-25600, CL16, Dual Rank x8, DIMM, 288-Pin)
  • 970 EVO Plus 500GB M.2 Internal NVMe SSD
  • 2 x Samsung Evo 1TB

Και σκέφτομαι είτε την Asus Prime X470-Pro είτε την Asus Prime X470-Pro, αλλά με τα θέματα θέρμανσης και με στόχο να δημιουργήσω ένα όσο πιο ήσυχο pc, η x570 δεν ξέρω εάν μου κάνει λόγω και του μικρού ανεμιστήρα που έχει για την ψύξη του chipset. Το pc θα είναι καθαρά για επαγγελματική χρήση και δεν θα παίζει παιχνίδια. Κάρτα γραφικών υπάρχει η Gigabyte GTX1050ti 4GB Gaming-G1.

Αν πάω στην x570, τότε έχει νόημα να δω και τον Corsair MP600 M.2.

Επεξ/σία από aldon
Δημοσ.

Για να αξίζει πρέπει να αξιοποιήσεις τα περισσότερα features που έχει.
Μόνο έτσι θα αξίζει, όχι μόνο η μητρική αλλά οποιοδήποτε προιόν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aldon είπε

Αξίζει να "επενδύσει" κανείς σήμερα στην αγορά μιας x570 μόνο και μόνο για το future proof του PCie 4.0; Θα προβώ άμεσα στην αγορά των:

• AMD Ryzen 3800X
  • Ballistix Sport LT 64GB (16GB x 4) Memory Kit (DDR4, 3200MT / s, PC4-25600, CL16, Dual Rank x8, DIMM, 288-Pin)
  • 970 EVO Plus 500GB M.2 Internal NVMe SSD
  • 2 x Samsung Evo 1TB

Και σκέφτομαι είτε την Asus Prime X470-Pro είτε την Asus Prime X470-Pro, αλλά με τα θέματα θέρμανσης και με στόχο να δημιουργήσω ένα όσο πιο ήσυχο pc, η x570 δεν ξέρω εάν μου κάνει λόγω και του μικρού ανεμιστήρα που έχει για την ψύξη του chipset. Το pc θα είναι καθαρά για επαγγελματική χρήση και δεν θα παίζει παιχνίδια. Κάρτα γραφικών υπάρχει η Gigabyte GTX1050ti 4GB Gaming-G1.

Αν πάω στην x570, τότε έχει νόημα να δω και τον Corsair MP600 M.2.

Απλά τα πράγματα, αν χρειάζεσαι πχ nvme pcie4 για scratch drive κλπ πας σε x570. Αν σου αρκεί το bandwidth του pcie3 μένεις σε x470 και γλιτώνεις ένα 50/100ρικό. Μεταξύ όμως high end x470  και aorus elite/tuf x570 με τα ίδια λεφτά, εγώ θα πήγαινα στις x570.

Όσο για το ανεμιστηράκι, ΑΥΤΗΝ την εποχή είναι εντελώς αθόρυβο ~1000-1500 στροφές είναι ακόμα και κουκουλωμένο που είναι. Το πρόβλημα δεν είναι το ίδιο το ανεμιστηράκι, αλλά το ηλίθιο placement του chipset στο 90% των μητρικών (οι msi είναι λίγο καλύτερες σε αυτόν τον τομέα). Με το που βάλεις 2slot μακριά κάρτα το έχεις καλύψει κατά 75%. Εσύ βέβαια με την 1050ti δε νομίζω να έχεις πολύ θέμα.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...